29 Jul 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Consiliul Local Mioveni s-a întâlnit în ședință, joi 23 martie

Consiliul Local Mioveni s-a întâlnit în ședință, joi 23 martie

Mult mai relaxați decât omologii de la Ștefănești, consilierii locali din Mioveni s-au întrunit ieri, de la ora 17,00, în ședință publică ordinară.

Înainte de începerea ședinței, consilierilor locali le-a fost prezentată o aplicație de tip Open City, care se pare că va fi implementată foarte curând în oraș. Proiectul e susținut de primarul Ion Georgescu, pentru care această aplicație e o promisiune că o conectare virtuală între cetățean  și administrație, îi va vindeca de lâncezeală pe unii angajați ai primăriei.

Pe ordinea de zi, pe care o vom reda la finalul articolului, au fost câteva puncte la care consilierii au avut comentarii și observații, dincolo de clasicele reacții ale firavei opoziții locale.

Primele comentarii au apărut la punctul 6 al ordinii de zi, unde s-a pus în discuție scoaterea la concurs a postului de jurist în cadrul aparatului permanent al Consiliului Local Mioveni. Legea prevede o vechime minimă de 4 ani a candidatului. Observațiile au fost legate de faptul că un consilier juridic cu vechime de 4 ani nu va accepta salariul oferit pentru acest post, care este destul de mic, motiv pentru care e posibil să nu existe candidați. Concluzia: unde-i lege, nu-i tocmeală! S-a votat în forma propusă și e posibil ca onorații consilieri să nu aibă parte prea curând de un jurist dedicat...

Problema finanțării transportului elevilor și a cadrelor didactice din școlile orașului a avut parte de comentariile primarului Ion Georgescu, care a observat că firmele care se ocupă cu transportul elevilor fac mai multe curse decât ar fi normal, din cauză că, atunci când sunt concepute orarele școlilor, nu se iau în considerare factorii de eficiență a transportului ci doar interesele cadrelor didactice.

Ctește și Video! Hal de Consiliu Local, la Ștefănești! Cultura la tomberon, cetățeni luați în balon!

De departe, cel mai așteptat moment a fost la punctul 13, care sperăm să nu fie cu ghinion, pentru că Mioveniul ar cam trebui să iasă din amorțeala culturală din ultima vreme!

Este vorba despre ”Aprobarea  rezultatului final al concursului organizat pentru ocuparea funcției de manager la Centrul Cultural Mioveni, a proiectului de management și a duratei contractului de management.”

Alin Călinescu, cel care a promovat concursul proiectului de management, s-a prezentat în fața consilierilor locali.

Tema Centrului Cultural este una sensibilă pentru fostul manager, acum consilier local, Argentina Culcuș, motiv pentru care a ținut să-i dea sfaturi viitorului manager. Vădit emoționată, a spus că a lucrat cu Alin Călinescu și știe că poate face treabă bună, dar i-a dat și un sfat personal, raportându-se la experiența neplăcută de la finalul mandatului: “Fugi, cât poți!”. După care, i-a urat, totuși, succes...

Alin Călinescu are 31 de ani, este licențiat în arte, specializarea Artele Spectacolului de Teatru și are master în domeniu. A fost actor colaborator la teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, consultant artistic la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, director artistic la una dintre cele mai cunoscute societăţi în domeniu la nivel naţional, administrator al unei societăţi de profil.

Ca de obicei, când e vorba de cultură și de sport, consilierii locali și-au manifestat eterna îngrijorare legată de încadrarea în bugetul de austeritate alocat... 

La finalul ședinței, primarul Ion Georgescu i-a certat pe consilieri că au cam uitat să participe la evenimentele publice și le-a amintit că e posibil să-i sune chiar și în miezul nopții dacă apar situații deosebite legate de starea vremii.

Secvențe video: 

Ordinea de zi:

1.      Procesele - verbale ale şedinţelor publice ale Consiliului Local al Oraşului Mioveni din luna Februarie 2018.

Procesul-verbal al şedinţei publice extraordinare a Consiliului Local al Oraşului Mioveni din data de 08.02.2018.

                   Prezintă : Secretarul oraşului Mioveni – Badea Ionuț.

 Procesul verbal al şedinţei publice ordinare a Consiliului Local al Oraşului Mioveni, din data de 28.02.2018.                                                 

                   Prezintă : Secretarul oraşului Mioveni – Badea Ionuț.

2.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind ”Aprobarea Acordului de parteneriat între ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și orașul Mioveni, județul Argeș, pentru Proiectul WISE – While Innovating and Strenghtening Europe (Inovând și consolidând Europa)

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

  Direcția Investiții, Dezvoltare, Patrimoniu, Fonduri Europene –jr. Proca Dănuț.

                            Biroul Dezvoltare locală – ing. Iordache Iuliana.

3.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind    ”Actualizarea  Regulamentului de organizare și funcționare a activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din cadrul serviciului de salubrizare, în orașul Mioveni.”

                   Prezintă :   Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                                     Compartimentul Protecția Mediului -  Olteanu Mădălina.

4.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind       ” Aprobarea  Contractului cadru de prestări servicii privind  activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie utilizat în relația  comercială cu beneficiarii (utilizatorii)  de pe raza orașului Mioveni.”                                       

         Prezintă :   Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                            Compartimentul Protecția Mediului - Olteanu Mădălina.

5.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind      ”Aprobarea concesionării  suprafeței de 244,8  mp din imobilul PT4 situat pe strada Petre Zugravu din orașul Mioveni, pentru amenajarea unui laborator de patiserie și cofetărie.”                            

Prezintă :            Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                Direcția Investiții, Dezvoltare, Patrimoniu, Fonduri Europene –jr. Proca Dănuț.

                                     Biroul Patrimoniu– ing. Miloș Ileana.

6.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind  ”Constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a contestațiilor, a condițiilor de participare la concurs, precum și a bibliografiei pentru concursul de ocupare a postului vacant de consilier juridic,  gradul I, în cadrul aparatului  permanent al Consiliului Local Mioveni.”                      

                            Prezintă :            Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                                               Biroul Resurse umane – ec. Naciu Nicolae.                                                         

7.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind    ”Actualizarea componenței comisiei de evaluare a ofertelor privind închirierea bunurilor din  proprietatea publică sau privată a orașului Mioveni.”

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

Biroul Patrimoniu – ing. Miloș Ileana.

8.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni prvind ”Stabilirea modului de acordare a normei de hrană personalului Poliției Locale Mioveni în anul 2018.”      

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                                     Biroul Resurse umane – ec. Naciu Nicolae                                                                                          

        9.      Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind    ”Alegerea ca preşedinte de  şedinţă a domnului Corcodel  Ionuț  începând cu luna Aprilie 2018,  pe o perioadă de 2 luni consecutiv  (Aprilie 2018 - Mai 2018).”

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

         Compartimentul Managementul actelor administrative, evidență electorală – ec. Zanfir Adriana.

10.    Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind  ”Aprobarea Planului de ordine și siguranță publică al Unității Administrativ Teritoriale - Orașul Mioveni, pentru anul 2018.”

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                      Serviciul Poliția Locală Mioveni – jr. Nicu Gheorghe.

11.    Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind   ”Aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a contribuţiei cofinanţării şi a modelului de contract privind  obiectivul  de investiţii „Extindere reţea electrică de distribuţie pe străzile Dealul Viilor, Prunilor şi Perilor oraşul Mioveni,  jud.Argeş,  pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici.”

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

Biroul Patrimoniu – ing. Miloș Ileana.

12.    Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind

”Aprobarea raportului primarului orașului Mioveni pe anul 2017 privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale.”

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

         Compartimentul Managementul actelor administrative, evidență electorală – ec. Zanfir Adriana.

13.    Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind    ” Aprobarea  rezultatului final al concursului organizat pentru ocuparea funcției de manager la Centrul Cultural Mioveni, a proiectului de management și a duratei contractului de management.”

Prezintă : Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

                                     Biroul Resurse umane – ec. Naciu Nicolae.

14.    Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind ” Aprobarea  înființării Centrului de Excelență pentru Formarea Profesională în  Sistemul Dual la nivelul Orașului Mioveni.”

                   Prezintă :   Primarul oraşului Mioveni – ec. Georgescu Ion.

Consilier pe probleme de Învățământ - Prof. Ionescu Marilena.

15.    Alte probleme.

Suplimentar:

PROIECT DE HOTĂRE privind  prelungirea mandatului domnului Ciobanu Viorel  în  funcția de administrator unic și  director general  la SC Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni SRL

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind ” Aprobarea organizării  și desfășurării în cadrul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a concursului național - ‹‹Olimpiada Națională la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii”, domeniul MECANICĂ››Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
29 iulie 2021

AED 1,1283 -0.43 %
AUD 3,0668 +0.27 %
BRL 0,81 +0.61 %
CAD 3,3226 +0.28 %
CHF 4,5608 +0.15 %
CNY 0,6416 +0.16 %
CZK 0,1928 +0.52 %
DKK 0,6616 +0.02 %
EGP 0,2634 -0.45 %
EUR 4,9209 +0.02 %
GBP 5,7815 +0.08 %
HRK 0,6555 -0.02 %
HUF 1,3716 +0.22 %
INR 0,0558 -0.36 %
JPY 3,7736 -0.31 %
KRW 0,3617 +0.17 %
MDL 0,2322 +0.13 %
MXN 0,2085 -0.10 %
NOK 0,4735 +1.00 %
NZD 2,8982 +0.25 %
PLN 1,0728 +0.13 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0566 0.00 % -
SEK 0,4832 +0.17 %
THB 0,1261 -0.39 %
TRY 0,4859 -0.04 %
UAH 0,1541 -0.64 %
USD 4,1443 0.00 % -
XAU 242,5914 0.00 % -
XDR 5,9158 0.00 % -
ZAR 0,283 0.00 % -

Mai mult
...
...

Ion Falca e croit sa dea Lupu afara din DSV

Toti prefectii PSD au fost demisi! Pleaca Marcel Proca. Va reveni Ion Cirstoiu?


Conducerea Primăriei Piteşti anulează şi Simfonia Lalelelor!

Interviu cu candidatul PC la Primaria Pitesti

Mircea Andrei se pregateste de remanierea directorilor din Arges

Un fleac, l-au ciuruit si pe Bogdan Badea! Oamenii lui Boureanu, la Recycle bin

Parlamentarii îşi trag astăzi pensii speciale. Pentru că merită...

Tudor Pendiuc: interceptarea telefoanelor si a email-urilor – o prostie de lege!