Cat te costa un proces de divort

Comenteaza   0

Cat te costa un proces de divort
Galerie: foto [0]   video [0]

Oricat ar parea de ciudat, un raspuns exact nu poate fi dat la aceasta intrebare. Depinde de complexitatea divortului si daca doresti sau nu sa iti angajezi aparator. In Pitesti exista avocati care se declara a fi specializati pe divorturi insa, in opinia avocatului Radu Nistor, e o mare prostie sa arunci banii pe asa ceva, mai ales daca este vorba de un divort in care ambele parti sunt de acord, nu sunt minori la mijloc si nici cine stie ce de impartit.

Sa incepem cu inceputul! In primul rand este necesara plata taxei de timbru care este de 39 de lei in cazul divorturilor si de 19 lei in cazul unui partaj. Daca optati pentru un avocat, in general onorariile practicate pe piata pitesteana sunt destul de accesibile: intre 400 si 1.000 lei, functie de complexitatea cazului. Daca e vorba de soti care au fost casatoriti mai mult de un an si din casatorie nu au rezultat minori, atunci totul se poate rezolva  la un singur termen, iar avocatul nu-si mai are niciun sens. In cazul in care la mijloc sunt sunt si minori, lucrurile se complica, deoarece trebuie chemata autoritatea tutelara pentru incredintare. Daca sunt si bunuri de impartit, atunci se face partaj, ceea ce duce la un onorariu catre avocat de pana la 20 de milioane de lei sau chiar mai mult, functie de valoarea bunurilor care urmeaza a fi partajate. 

Actele necesare pentru divort
» certificatul de casatorie (in original)
» certificatele de nastere ale copiilor minori (in copie xerox)
» certificat medico-legal (in cazul violentelor unuia dintre soti)
» actele de proprietate ale bunurilor comune (in copie xerox)
» lista cu bunurile comune si modul de impartire a acestora (daca s-a ajuns la o intelegere cu sotul/sotia pe acest aspect)
» lista neintelegerilor dintre soti (daca nu ajungeti la un acord pentru divort prin intelegere)


Ana Jianu, 17-10-2008

Rang: 7.6/10 (16 voturi )

Justitie
 4 milioane de euro cerute de rudele pacientilor din Pitesti ucisi in ambulanta! 4 milioane de euro cerute de rudele pacientilor din Pitesti ucisi in ambulanta!
Judecatoria Pitesti urmeaza sa se pronunte in cursul zilei de astazi daca admite cererea rudelor victimelor. ...
11-09-2014   173 accesari


 Catalin Chelu – 6 ani de inchisoare in dosarul ,,Mita la Fatuloiu” Catalin Chelu – 6 ani de inchisoare in dosarul ,,Mita la Fatuloiu”
Instanta a dedus din pedeapsa de sase ani a lui Catalin Chelu durata retinerii si a arestului preventiv executate de omul de afaceri....
08-09-2014   140 accesari


 Perchezitii la SIVECO! Lovitura dura data unuia dintre clientii Guvernarii PDL! Perchezitii la SIVECO! Lovitura dura data unuia dintre clientii Guvernarii PDL!
SIVECO a fost unul dintre cei mai importanti clienti ai Guvernarii PDL, obtinand contracte grase cu multe ministere si companii de stat. ...
08-09-2014   235 accesari


 De frica unor noi cazuri de suicid, pensionarii argeseni au scapat de acuzatiile DNA De frica unor noi cazuri de suicid, pensionarii argeseni au scapat de acuzatiile DNA
Procurorii au decis urmarirea penala a lor nu prezinta interes public, astfel ca pensionarii au scapat de acuzatia de dare de mita. ...
04-09-2014   190 accesari


Numar accesari: 4812
Comentarii (2)
daca nu ai bani suficienti nu mai divortati si trebuie sa va iubiti mai departe fara a pretinde ceva...
daca nu dispui de atatita bani ce faci .? ...
Comenteaza acest articol
Numele tau:
E-mail:
Comentariu
Cod validare: Cod validare


Publicitate
Arhiva sectiune
Publicitate

RSS din aceasta sectiune

Sondaj

Credeti ca DNA tine la sertar marile dosare de coruptie?

© 2014 - Bitpress - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii - Publicitate pe site - Arhiva
Dezvoltat de BizNet