Prefectura, primarii si institutii din Arges, reclamate la Avocatul Poporului

Comenteaza   0

Prefectura, primarii si institutii din Arges, reclamate la Avocatul Poporului
Galerie: foto [0]   video [0]

Biroul Teritorial Pitesti al Avocatului Poporului a inregistrat in primul trimestru al anului 2010 o activitate intensa care evidentiaza un progres atat in plan cantitativ cat si calitativ. Din cifre observam ca, la sediul biroului, au fost acordate 330 de audiente doar pentru cetatenii din judetul Arges, au fost inregistrate 111 petitii si retinute spre solutionare 51.

Drepturile fundamentale reclamate a fi incalcate de catre autoritati ale administratiei publice au facut referire la: principiul neretroactivitatii legii, legea penala sau contraventionala mai favorabila; sindicatele, patronatele, asociatiile profesionale; principiul egalitatii in drepturi; accesul liber la justitie si proces echitabil; dreptul la viata si integritate fizica si psihica; dreptul la informatie; dreptul la ocrotirea sanatatii; dreptul la un mediu sanatos; dreptul la munca si protectia sociala a muncii; dreptul la proprietate; libertatea economica; dreptul la un nivel de trai decent; familia; protectia copiilor si tinerilor; protectia persoanelor cu handicap; dreptul la petitionare; dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica; initiativa legislativa; adoptarea legilor si a hotararilor; impozite, taxe si alte contributii.

Sesizarile care au fost adresate au vizat incalcarea drepturilor enuntate de catre autoritati precum: Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Institutia Prefectului Arges, Institutia Prefectului Teleorman, Inspectoratul de Politie al Judetului Arges, Inspectoratul scolar Judetean Arges, Inspectoratul Teritorial de Munca Arges, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arges, Oficiul pentru Protectia Consumatorului Arges, Primaria municipiului Pitesti, Primaria municipiului Campulung, Primaria comunei Poiana Lacului, Primaria comunei Calinesti, Primaria comunei Bradu, Primaria comunei Mosoaia, Primaria comunei Budeasa, Primaria comunei Izvoru, Primaria comunei Cosesti, Primaria comunei Vedea, Primaria comunei Negrasi, Spitalul de Urgenta Targoviste, Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Arges, Casa de Pensii a Judetului Arges.

In cea mai mare parte autoritatile sesizate de catre Biroul Teritorial Pitesti al Avocatului Poporului au indreptat actele de administrare defectuoasa, acolo unde a fost cazul sau ne-au sprijinit in vederea clarificarii unora dintre situatiile ce ne-au fost semnalate si care nu s-au dovedit a fi incalcari ale unor drepturi si libertati.

Seminarul interinstitutional „Copii fara identitate” organizat in luna martie a diseminat aspecte majore ale unui fenomen social cu consecinte deosebite si a condus la elaborarea unui material consistent cu scopul de a fi supus atentiei Parlamentului Romaniei. 

Va reamintim faptul ca, Biroul Teritorial Pitesti al Avocatului Poporului poate fi sesizat de orice persoana fizica, fara deosebire de cetatenie, varsta, sex, apartenenta politica sau convingeri religioase ale carei drepturi si libertati au fost incalcate de catre autoritati ale administratiei publice. Cererile se fac in scris iar petitionarul trebuie sa dovedeasca intarzierea sau refuzul administratiei publice de a solutiona legal cererea, dar nu mai tarziu de un an de la data la care aceste incalcari s-au produs ori de la data la care persoana in cauza a luat cunostinta de ele. 

Cei doi reprezentanti ai Avocatului Poporului in judetul Arges si-au propus sa organizeze intalniri cu persoanele varstinice sau in nevoi speciale asistate in centrele specializate de plasament, dar si cu tineri sau copii aflati in grija statului. in aceeasi masura Biroul Teritorial Pitesti al Avocatului Poporului este preocupat pentru organizarea unei mese rotunde cu tema discriminarii  la care vor fi invitati sa participe reprezentantii mass-media locale si centrale.

Vi se acorda audiente si puteti depune sesizari scrise cu privire la actele de incalcare a unor drepturi si libertati la sediul biroului: str. Armand Calinescu nr. 44 (cladirea Muzeului Judetean) sau puteti sesiza online la adresa de email: avparges@avp.ro. Puteti solicita lamuriri la telefonul: (+40) 248 211 101.


Mihaela Stanciulescu, expert coordonator, 26-04-2010

Rang: 3.3/10 (4 voturi )

Justitie
 Mircea Diaconu poate candida pentru Parlamentul European! ANI, invinsa in justitie! Mircea Diaconu poate candida pentru Parlamentul European! ANI, invinsa in justitie!
Tribunalul a aratat ca Diaconu are "vocatia legala incontestabila" de a ocupa functia de europarlamentar, iar legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice nu poate fi asociata legii penale....
09-04-2014   144 accesari


 Deputatul Mihai Deaconu este dezamagit! Soacra lui Daniel Constantin a facut spaga de ras! Deputatul Mihai Deaconu este dezamagit! Soacra lui Daniel Constantin a facut spaga de ras!
Mihai Deaconu: Se ajunge sa se piarda demnitatea pentru cateva sute de euro, ceea ce nu mi se pare in regula....
31-03-2014   236 accesari


 O functionara din Arges si sotul ei, fost politist, nu pot justifica jumatate de milion de euro! O functionara din Arges si sotul ei, fost politist, nu pot justifica jumatate de milion de euro!
Virginia Baltat, functionar public la Directia Generala a Finantelor Publice Arges, si sotul ei Daniel Baltat, fost agent sef adjunct la Inspectoratul de Politie Arges, nu pot justifica aproape o jumatate de milion de euro....
25-03-2014   241 accesari


 Soacra lui Daniel Constantin - cercetata de procurorii DNA pentru luare de mita! Soacra lui Daniel Constantin - cercetata de procurorii DNA pentru luare de mita!
Alaturi de soacra ministrului Agriculturii, in dosar mai este acuzat de luare de mita si onel-Catalin Stoica, inspector principal in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges ...
25-03-2014   235 accesari


 Spaga de la Catalin Radulescu, pentru Cornel Ionica. Vicele Pitestiului a ajuns la DNA Spaga de la Catalin Radulescu, pentru Cornel Ionica. Vicele Pitestiului a ajuns la DNA
Deputatul Catalin Radulescu il poate trage la... racoare si pe vicele Ionica daca acuzatiile de spaga vor fi demonstrate in instanta de catre procurorii DNA...
25-03-2014   234 accesari


 Decizie bomba! Dosarul lui Constantin Nicolescu, trimis spre rejudecare Decizie bomba! Dosarul lui Constantin Nicolescu, trimis spre rejudecare
Decizia este definitiva, iar dosarul se va intoarce la instanta care l-a condamnat pe Nicolescu, in noiembrie 2013, la trei ani si patru luni inchisoare....
21-03-2014   385 accesari


Numar accesari: 1556
Comentarii (2)
sunt di comuna valea danului judetu arges la 2km de curte de arges sunetem sinistrati fin ca pe...
buna ziua!Ma bucur ca v-am gasit pentru ca de multe ori desi suntem nedreptatiti in multe institutii...
Comenteaza acest articol
Numele tau:
E-mail:
Comentariu
Cod validare: Cod validare


Publicitate
Arhiva sectiune
Publicitate

RSS din aceasta sectiune

Sondaj

Credeti ca DNA tine la sertar marile dosare de coruptie?

© 2014 - Bitpress - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii - Publicitate pe site - Arhiva
Dezvoltat de BizNet