Citeste rechizitoriul DNA! Capetele de acuzare la adresa lui Constantin Nicolescu

Comenteaza   0

 Citeste rechizitoriul DNA! Capetele de acuzare la adresa lui Constantin Nicolescu
Galerie: foto [0]   video [0]
DNA Pitesti a remis un comunicat de presa in aceasta seara, prin care explica ce a stat la baza perchezitiilor realizate in biroul si casa presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Din comunicat nu reiese, insa, de ce Nicolescu reprezinta un pericol social din moment ce a fost retinut pentru 24 de ore si de ce s-a solicitat prelungirea arestului pentru alte 29 de zile. Pana se vor lamuri aceste lucruri, va invitam sa cititi rechizitoriul DNA Pitesti!

,,Avand in vedere unele informatii vehiculate in spatiul public referitoare la retinerea lui NICOLESCU CONSTANTIN, presedinte al Consiliului Judetean Arges, Biroul de informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari: Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Pitesti efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul NICOLESCU CONSTANTIN, presedinte al Consiliului Judetean Arges, in sarcina caruia s-a retinut infractiunile de:

- folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata,

- fals intelectual si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata;

- luare de mita in forma continuata si

- instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 8 iunie 2006, Consiliul judetean Arges a accesat un program de finantare nerambursabila de tip PHARE in suma de 880.249,95 euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare/reconstructie a 4 unitati scolare de pe raza judetului Arges, pretins afectate de inundatiile din anul 2005. Accesarea acelor fonduri s-a facut prin mentionarea, in cererea de finantare intocmita de Consiliul Judetean Arges, a unui document care nu exista in realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges), precum si a unor imprejurari nereale sau inexacte privind situatia celor 4 unitati de invatamant, raportata la inundatiile din anul 2005. Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia inculpatului.

In perioada 2006 – 2008, presedintele Consiliului Judetean Arges, inculpatul Nicolescu Constantin a primit cu titlu de mita de la o persoana avand calitate de actionar al unei societati comerciale din Pitesti (persoana care administra de fapt interesele acelei firme), suma totala de 66.588,15 lei si produse, pentru ca in schimb, in calitate si de ordonator principal de credite, sa dispuna achizitionarea, de la acea societate comerciala, a unor produse alimentare si nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica. De asemenea, in cursul lunii iunie 2009, inculpatul Nicolescu Constantin, prevalandu-se de influenta si autoritatea functiei detinute, respectiv presedinte al Consiliului judetean Arges, l-a instigat pe primarul unei comune din judetul Arges, sa nu indeplineasca anumite acte de serviciu, mai precis, sa nu aplice unei persoane o sanctiune contraventionala la Legea nr.50/1991, solicitare insusita de catre primarul in cauza, care astfel nu a mai aplicat o amenda de 100.000.000 lei vechi.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. Procurorii urmeaza sa il prezinte pe inculpat Tribunalului Arges cu propunere de arestarea preventiva pentru 29 de zile. in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI- Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

Iulia Cojocaru, 26-01-2011

Rang: 5.1/10 (21 voturi )

Justitie
 Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la 2 ani si 4 luni cu executare! Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la 2 ani si 4 luni cu executare!
Acesta a fost acuzat de aderare la grup infractional organizat si de manipularea pietii de capital. ...
07-10-2014   476 accesari


 Perchezitii la Kranz Eurocenter si la casa lui Corin Boian. SRI a dat o mana de ajutor! Perchezitii la Kranz Eurocenter si la casa lui Corin Boian. SRI a dat o mana de ajutor!
Boian este cercetat penal pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si executare de activitati miniere fara licenta sau permis de exploatare. ...
07-10-2014   824 accesari


 Presa primeste un nou pumn. Unul tacit, dar fix in gura! Presa primeste un nou pumn. Unul tacit, dar fix in gura!
Jurnalistii care dezvaluie date dintr-un dosar aflat in faza de cercetare vor fi pedepsiti cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. ...
01-10-2014   409 accesari


Numar accesari: 2068
Comentarii (0)
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza acest articol.
Comenteaza acest articol
Numele tau:
E-mail:
Comentariu
Cod validare: Cod validare


Publicitate
Arhiva sectiune
Publicitate

RSS din aceasta sectiune

Sondaj

Credeti ca DNA tine la sertar marile dosare de coruptie?

© 2014 - Bitpress - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii - Publicitate pe site - Arhiva
Dezvoltat de BizNet