Cat costa spitalizarea la privat

Comenteaza   0

Cat costa spitalizarea la privat
Galerie: foto [0]   video [0]

Conditiile de spitalizare la stat sunt cele pe care le stim cu totii. Spagile pentru medici, tratamentul pe care, de multe ori, trebuie sa-l cumperi personal (ajungandu-se ca pacientul sa vina chiar si cu spirtul de acasa), mancarea jalnica, mizeria, comportamentul si competenta cadrelor medicale sunt tot atatea motive pentru care romanii si-ar dori sa apeleze la spitalele private. Preturile sunt si acolo destul de piperate, insa conditiile si atentia oferite sunt net superioare. Capital a trecut in revista cat costa serviciile oferite de catre spitalele private.

La Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, tarifele pentru spitalizare difera in functie de rezerva pentru care opteaza pacientul la internare. Astfel, internarea intr-o rezerva cu un sigur pat costa 580 lei pe noapte, iar pentru rezerva cu doua paturi, tariful perceput este de 290 de lei. O data cu achitarea taxei de internare sunt efectuate cateva investigatii de laborator (hemograma completa, VSH, Proteina C reactiva si analize medicale uzuale ca HLG sau glicemie). La acestea se adauga toate manevrele terapeutice si de ingrijire medicala efectuate de personalul sectiei, la recomanadarea medicului. Pentru materialele sanitare nu se percepe nicio taxa in plus. Pacientii au asigurata si masa zilnica, prin intermediul serviciul de catering, cat si administrarea, in limita a 100 de lei, a tratamentului adecvat. Pacientul trebuie sa scoata din buzunar noi sume pentru restul serviciilor: interventiile chirurgicale au tarife proprii iar medicamentele si analizele suplimentare costa si ele.

Pentru o operatie simpla de apendicita, costurile care trebuie suportate sunt de 2.540 de lei. Cea mai scumpa interventie medicala din cadrul spitalului Medlife ajunge la 32.000 de lei, pentru tratamentul chirurgical al prognatismului. Pentru pacientii internati prin intermediul CAS, nu sunt percepute decat taxele aferente internarii.

In cazul Centrului Medical Unirea, un alt mare jucator de pe piata locala a serviciilor medicale private, tarifele de spitalizare nu sunt calculate individual in cazul spitalului de chirurgie Arcul de Triumf. Costul pentru o zi de internare este inclus in costul interventiei chirurgicale. In plus, aceste tarife includ si medicatia, consumabilele, personalul medical si alimentatia. Exista un pret diferentiat in functie de specialitate si de tipul interventiei de medicatia si consumabilele folosite. Daca spre exemplu, sunt necesare antibiotice speciale, de ultima generatie, pretul va fi mai mare.

Cele mai mici tarife sunt pentru interventii simple, ce nu necesita spitalizare, acestea fiind cuprinse intre 100 si 200 de euro. Banala operatie de apendicita, insa, are un pret ce variaza intre 900 si 1.200 de euro.
 
In cadrul Spitalului Euroclinic, preturile percepute pentru spitalizare sunt independente de costul interventiei chirurgicale. Astfel, pentru o zi petrecuta in spital, pacientii trebuie sa plateasca cel putin 325 de lei, iar in cazul unei rezerve de lux pretul poate ajunge la 870 de lei. Pentru internarea la terapie intensiva, tariful pe care il suporta pacientul este de 1.240 de leu pe noapte. In cadrul spitalului Euroclinic, o interventie de apendicectomie ajunge la un tarif de 7.000 de lei.


Maria Dicu, 31-01-2010

Rang: 6.5/10 (25 voturi )

Sanatate
 Bebe Sanatos – in parcul Sebastian din Capitala - editia a V-a, 2014 Bebe Sanatos – in parcul Sebastian din Capitala - editia a V-a, 2014
„Bebe Sanatos” 2014 este singurul eveniment dedicat informarii parintilor prin intermediul reputatilor medici invitati....
18-09-2014   276 accesari


Cum sa elimini mai usor pietrele la rinichiCum sa elimini mai usor pietrele la rinichi
Unele pietre formate la rinichi au dimensiuni atat de mari incat nu pot fi eliminate fara operatie...
28-09-2012   1006 accesari


Femeile nascute prematur pot avea sarcini dificileFemeile nascute prematur pot avea sarcini dificile
Printre problemele cu care se pot confrunta viitoarele mamici sunt diabetul gestational sau hipertensiunea arteriala...
27-09-2012   603 accesari


Gala Sanatatii 2012 - premiaza excelenta in sanatateGala Sanatatii 2012 - premiaza excelenta in sanatate
Gala Sanatatii 2012, locul de intalnire a valorilor din sanatate...
26-09-2012   998 accesari


Miscarea reduce riscul de diabet in cazul copiilorMiscarea reduce riscul de diabet in cazul copiilor
O treime dintre copii si-au mentinut stilul de viata sedentar, o treime din ei au facut miscare cate 20 de minute pe zi...
25-09-2012   455 accesari


Numar accesari: 11038

Cele mai citite articole

Comentarii (0)
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii primul care comenteaza acest articol.
Comenteaza acest articol
Numele tau:
E-mail:
Comentariu
Cod validare: Cod validare


Publicitate
Arhiva sectiune
Publicitate

RSS din aceasta sectiune

Sondaj

Ce salariu ar trebui sa aiba un medic pentru a nu mai fi tentat sa ia spaga?


© 2014 - Bitpress - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii - Publicitate pe site - Arhiva
Dezvoltat de BizNet