05 Dec 2021 | Vremea în : °C
Alianta Familiilor din Romania isi indeamna adeptii sa… nu iasa la vot!

Alianta Familiilor din Romania isi indeamna adeptii sa… nu iasa la vot!

In ultimele saptamini ne-ati intrebat pe cine recomandam la prezidentiale. Dam un raspuns simplu pe care apoi il explicam: pe nimeni. Nu cunoastem niciun candidat capabil sa faca, de buna credinta si din inima, juramintul constitutional impus Presedintelui tarii de Articolul 82(2) din Constitutie: "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!" 

Credem oportun ca fiecare votant sa evalueze candidatii din perspectiva aceasta. Autorii Constitutiei post-comuniste au stabilit prioritatile Presedintelui tarii, prima fiind "propasirea spirituala" a neamului romanesc. Asta necesar impune citeva intrebari: este candidatul crestin, ori un crestin autentic? O persona cunoscuta pentru devotamentul lui ori al ei fata de cele spirituale, o persoana care, impreuna cu familia merge la biserica si este preocupat ori preocupata de propasirea spirituala a lui insusi ori a ei insasi si a propasirii spirituale a familiei lui ori al ei? O persoana care vorbeste ca un crestin, se comporta ca un crestin, gandeste ca un crestin, isi trateaza semenii ca un crestin? Daca candidatii nu implinesc aceste conditii primordiale nu sunt calificati, din punct de vedere constitutional, sa faca juramintul prezidential.

Trebuie deasemenea sa ne intrebam daca candidatii sunt in pozitia de a promova bunastarea spirituala a natiunii. Asta denota, din start, ca viitorul Presedinte va trebui sa fie o persoana morala cu un comportament moral ireprosabil care sa promoveze valorile morale si crestine, prin traire, in legislatie si in politica interna si externa a Romaniei.

PREZIDENTIALE - KLAUS IOHANNIS 
Avem datoria sa va informam privind candidatii la prezidentiale. Cu ani in urma AFR s-a intersectat cu dl Klaus Ioannis, azi candidatul Aliantei Crestin-Liberale la presedintia Romaniei. Din nefericire dinsul nu ne-a luat in seama, dar acum ne solicita voturile. Credem ca este important ca miscarea pro-familie si pro-vita din Romania sa cunoasca pozitiile dlui Iohannis privind casatoria, promiscuitatea sexuala, valorile si dreptul la viata al copiilor nenascuti. Numai ca dl Iohannis nu a demonstrat pozitii pro-familie ori provalori pe durata proiectului constitutional de revizuire a articolului 48. Dimpotriva, ne-a stat in cale. Ramine de vazut daca acum va raspunde. In 2006 voluntarii AFR au strans peste 23.000 de semnaturi in Sibiu in sprijinul revizuirii Articolului 48 din Constitutia Romaniei care sa defineasca casatoria naturala barbat-femeie. Dl Klaus, atunci primar al Sibiului, a eliminat aproape 7.000 de semnaturi, astfel descalificind judetul Sibiu de a participa in referendul constitutional. Legile Romaniei cereau cel putin 20.000 de semnaturi din cel putin 21 de judete ale tarii pentru a declansa procesul de revizuire a Constitutiei. Cu toate ca cetatenii judetului Sibiu si-au calificat judetul pentru referend, dl Klaus le-a surpat drepturile constitutionale eliminind 7.000 din semnaturiloe lor. Nici pina astazi dl Klaus nu a explicat de ce in 2006 a ofensat miscarea pro-familie din Romania prin actiunea lui. Astazi, insa, ne cere voturile. 
 
PREZIDENTIALE – VICTOR PONTA 
Dl Ponta nu s-a dovedit a fi un prieten al valorilor, si, spunem cu certitudine ca nu le-a promovat. Dimpotriva, ne-a stat impotriva. Miscarea pro-viata si profamilie din Romania nu are nimic de castigat daca dl Ponta e ales presedinte al Romaniei. Va amintim ca in 2013 se dezbatea revizuirea Constitutiei. Un grup de parlamentari a cerut, asa cum am facut si noi, introducerea intre articolele de revizuire, revizuirea Articolului 48 pentru definirea casatoriei naturale in Constitutia Romaniei. Initial toate grupurile politice au fost de acord, dar dupa adoptarea, in comisii, a noului articol 48, dl Ponta a cerut re-votarea lui. Conform instructiunilor lui, membrii PSD din comisia de revizuire au votat impotriva revizuirii articolului 48 si propusul amendament a fost respins. Dl Ponta a afirmat, cu acea ocazie, ca revizuirea articolului 48 nu e necesara. Afirmatia dlui Ponta confirma ceea ce dinsul deja a afirmat de mai multe ori: modelul de socialism pe care dinsul doreste sa-l implementeze in Romania e acela al spaniolului Zapatero si al francezului Hollande. Ambii au legalizat casatoriile homosexuale odata ajunsi la putere.  
 
PREZIDENTIALE – MONICA MACOVEI 
Dinsa e cunoscuta in Romania si Parlamentul European pentru pozitiile ei pro-avort si pro-homosexualitate. A votat in Parlamentul Europei pentru drepturile homosexualilor, pentru avort, si impotriva valorilor crestine. In Republica Moldova a facut presiune pentru adoptarea legii de nediscriminare impotriva homosexualilor. Nu credem ca dna Monica Macovei poate face, de buna credinta, juramintul cerut de Constitutie ca in calitatea ei de Presedinte sa-si dea toata silinta sa promoveze “propasirea spirituala a Romaniei”. Nici pe departe, ci dimpotriva. 
 
RECOMANDAREA NOASTRA
Speram sa fi dat raspuns intrebarilor dvs. Informatii despre ceilalti candidati privind valorile nu avem. Adaugam insa ca politica romaneasca e caracterizata de o penurie de candidati crestini si politicieni crestini. Cei care sunt in Parlament sunt timizi si valorile nu sunt o prioritate pentru majoritatea dintre ei. Asta e vina noastra, a celor care iubim valorile, le dorim promovate si protejate, dar facem putin sa atingem obiectivul acesta. Lucrul acesta trebuie sa ne dea mult de gandit. Politicienii ne cer voturile iar noi le dam fara discernamint. Crestinii pasionati de valori au obligatia sa se implice in lucrurile cetatii, in viata ei publica. Trebuie sa candideze si ei insisi sa ajunga in functiile decizionale. Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:

Cât pierzi pe prima variantă, cât pierzi pe a doua... asta numai din mesajele potrivite poți regla, iar Iohannis, e drept, nu are nici cei mai străluciți strategi de imagine și content, asta e evident.

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
3 decembrie 2021

AED 1,1915 +0.18 %
AUD 3,0868 -0.55 %
BRL 0,7751 +1.06 %
CAD 3,4089 -0.18 %
CHF 4,7595 +0.27 %
CNY 0,687 +0.25 %
CZK 0,1948 +0.05 %
DKK 0,6655 0.00 % -
EGP 0,2786 +0.18 %
EUR 4,9487 -0.01 %
GBP 5,8121 -0.08 %
HRK 0,6574 -0.09 %
HUF 1,3605 -0.40 %
INR 0,0583 0.00 % -
JPY 3,8642 +0.06 %
KRW 0,3702 -0.32 %
MDL 0,246 -0.20 %
MXN 0,2056 +0.34 %
NOK 0,4799 -0.31 %
NZD 2,9655 -0.39 %
PLN 1,0766 +0.12 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0594 +0.51 %
SEK 0,4807 -0.21 %
THB 0,1293 +0.23 %
TRY 0,3195 -1.81 %
UAH 0,1602 +0.06 %
USD 4,3767 0.00 % -
XAU 249,2179 0.00 % -
XDR 6,1216 0.00 % -
ZAR 0,2737 0.00 % -

Mai mult
...
...
Mircea Draghici vrea sa schimbe modul de finantare al campaniilor electorale

Mircea Draghici: Transportatorii corecti vor primi o parte din acciza la carburanti inapoi

Lidl ofera clientilor un cadou special pentru Craciun, pentru cumparaturi de minim 100 de lei

Incep inscrierile la concursul EcoPaparazzi din februarie

Cristian Tudor Popescu lanseaza primul volum despre film in standul Dacia la Gaudeamus

Cursuri organizate la Alianta Franceza Pitesti

A fost lansat concursul national de burse de studiu pentru elevii romi

Serviciul secret matriarhal al PNL ii da replica lui Ion Arabolu

Formare profesionala pentru junii portocalii, pe bani publici