25 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Clientela politică din Argeș a împânzit consiliile de administrație!

Clientela politică din Argeș a împânzit consiliile de administrație!

Peste 90% dintre numirile reprezentanților Guvernului în Consiliile de Administrație ale companiilor nu sunt conforme cu regulile de guvernanță corporativă, pentru că fie sunt stabilite politic sau persoanelor în cauză le lipsește experiența profesională relevantă, era critica pe care, la finele anului trecut, gestionarul Fondului Propietatea o adresa Guvenului Orban. An de an sunt sifonate de la stat milioane bune în buzunarele politrucilor de partid, a amantelor, a rubedeniilor, a lipitorilor de afișe. Mulți dintre ei nu au nicio legătură cu domeniul de activitate al companiei în fruntea cărora sunt plasați, nu au niciun aport valoric la dezvoltarea acesteia, ci sunt doar simpli încasatori de indemnizație. Aproape 900 de reprezentanți are statul în consiliile de administrație și mulți alți ,,faliți” introduși prin ministere și agenții. Din păcate, impostura este atât de mare încât și domeniile strategice, unde este nevoie de specialiști de primă clasă, au fost date pe mâna unor neica-nimeni. Argeșul a contribuit și el cu zestrea sa de clienți politici, unele numiri fiind de-a dreptul scandaloase. Tonul l-a dat însăși liderul filialei argeșene, Adrian Miuțescu, cel care și-a plantat fiul repetent la BAC chiar în... Curtea de Conturi.

#Liberalii și-au plantat ,,bombele la RATEN

Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, este o regie strategică de importanță națională. Fiindcă Institutul de Cercetări Nucleare și Fabrica de Combustibili Nucleari sunt în curtea Argeșului, consiliile de administrație din această arie de interes au fost sufocate de ,,specialiștii” noștri înalți ca bradul. Au fost înlăturați sau au plecat reprezentanții PSD, majoritatea oameni cu experiență vastă în domeniu și au venit faliții PNL, mulți dintre ei fără nicio calificare în această zonă sau cu o carieră extrem de subțirică.

Astfel, președinte al Consiliului de Administrație al RATEN a fost numit Fulger Nicolae, membru Birou Permanent al PNL Mioveni, apropiat de Adrian Miuțescu și prieten de gradul zero cu purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan. Experiența sa profesională în domeniu este subțirică și departe de anvergura pe care ar trebui să o aibe un președinte de Consiliu, spun chiar cei care i-au fost colegi în domeniu. Fulger apare drept un angajat modest al Delta Invest. Și-a încercat norocul și în business, cu o televiziune care a difuzat în Mioveni în perioada în care ,,cablul” pătrundea pe piață, dar i-a pus cruce destul de rapid. Loialitatea de partid îi va aduce astăzi în buzunare în jur de 270.000 de lei anual, adică vreo 22.500 de lei lunar, ceea ce e destul de bizar, din moment ce nu rezultă că ar avea nici măcar vreo anvergură politică. S-a remarcat doar ca specialist de dat cu bâta în baltă în comentarii pe facebook, iar rezultatele de excepție obținute de PNL Mioveni la alegerile locale și de orice fel reflectă fidel acest fapt.

După o muncă de urmărire asiduă, Gelu Tofan și-a făcut în sfârșit loc în Consiliul de Administrație al RATEN. Pe acesta nici măcar pregătirea profesională nu-l recomandă, însă recomandările de partid primează chiar și când vorbim despre un domeniu atât de sensibil.

Ducu Marian Cătălin face parte din aceeași gașcă de partid. Și el a fost nominalizat în Consiliul de Administrație al RATEN, fiind în același timp și director general al RATEN. Pentru că poate, omul deține și portofoliul de profesor titular la Universitatea din Pitești. În plus, mai gestionează și două business-uri: Green Farm Production și Global Research. Ne întrebăm cât de bine reușește să se achite de toate îndatoririle.

#Fenomenul Fotache

Perioada în care oameni ai ALDE (pe când partidul exista) au deținut funcții la vârf în Ministerul Energiei, precum fostul deputat Andrei Gerea și fostul secretar de stat Robert Tudorache, a venit la pachet cu alte numiri... interesante în Consiliile de Administrație. Un nume aflat departe de ochii presei este Liviu Fotache, apropiat al lui Robert Tudorache. Până anul trecut, acesta s-a aflat în Consiliul de administrație al RATEN, de unde încasa suma de 21.495 lei. De asemenea, în CV-ul său încheiat la finele lui 2020 mai apare și ca membru al Consiliului de Administrație EnergoNuclear (societatea aia care cheltuiește milionul de euro pe an doar cu salariile a 25 de bugetari), dar deține și funcția de consilier 1 A în Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, de unde încasează suma de 5.190 lei. Dar stați, asta nu e tot, căci Fotache este un adevărat fenomen și, în timp ce lucra în folosul statului în trei locuri, mai era titular la cabinetul Ministerului Energiei, unde deținea funcția de director de cabinet și încasa suma de 23.474 lei. Dacă nu l-a înlocuit noua orânduire, încă mai lucrează, căci figurează în lista angajaților de la minister.

Și pentru că nu era de ajuns, Fotache și-a încercat norocul și în business. Deține societatea Emdasoft Concept ACK, unde este administrator și pe care a băgat-o la înantare în afaceri cu statul. Băiatul e foarte orientat!

#Agenția Nucleară, raiul numirilor politice

Pentru că statul este foarte priceput când este vorba de înființat tot felul de agenții, trebuia să existe și... Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive! Din cei aproape 50 de angajați, 9 sunt din Argeș. De-a lungul timpului, în fruntea agenției au fost plantați oameni care nu au nicio legătură cu domeniul. Așa s-a întâmplat și pe vremea PSD, care și-a nominalizat acolo trei foști parlamentari, așa se întâmplă și acum, când în fruntea instituției se află o... duduiță, pe numele ei Ramona Georgiana Popescu. Printre subalterni am regăsit-o și pe Andreea Udrescu, cel mai bun consilier parlamentar pe care l-a avut fostul deputat Andrei Gerea și care încasează în jur de 64.000 lei anual.

#Adrian Miuțescu, expert și în industria aerospațială

Care este legătura între Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș și Consiliul de Administrație al Romaero, unde figurează printre membrii? Poate faptul că a teminat Liceul de Marină de la Constanța... Adică niciuna! Și cu toate acestea, apropiatul lui Orban nu a avut nicio jenă să accepte ploconul venit pe criterii politice, în niciun caz de competență. A făcut-o într-un moment în care era și președinte al AVAS, funcție care, dacă te ocupi cu responsabilitate de ea, îți mănâncă tot timpul. Indemnizația pe care Miuțescu o încasează este de 4.260 de lei/lună.

#Transelectrica – raiul liberalilor pe care îi recomandă doar partidul

Imediat după instalarea la guvernare, liberalii au cucerit și Transelectrica, singurul operator care asigura serviciul de transport al energiei electrice în România. Filiala care asigură mentenanța, SMART S.A., este condusă astăzi de o fostă șefă a piețelor din Sectorul 4. Consiliul de Administrație s-a umplut și el, în întregime, de oamenii de casă ai PNL, remunerați cu 3400 de lei lunar. În fruntea lor, pe post de președinte al CA, se află Florentin Popa, secretar general al PNL Argeș și mâna dreaptă (sau stângă) a lui Adrian Miuțescu. Ce-l recomandă pentru o astfel de funcție? Partidul și... cam atât. Omul spune că a deținut funcții de manager în sectorul privat, dar refuză să spună unde anume. Apoi, deși este de notorietate faptul că a avut niște magazine sătești pe la Vedea, localitatea unde a candidat degeaba la primărie, susține că au fost ale soției. Dacă erau ale lui... nu falimentau, logic.  

#Marius Postelnicescu s-a prins în firele TELETRANS

Marius Postelnicescu a rămas recent fără postul de director adjunct al Apelor Române. Se consolează, însă, cu postul de consilier județean și cu indemnizația de 2.912 lei/lună de la... TELETRANS, acolo unde membru în Consiliul de Administrație. De la apă la electricitate n-ar fi mare distanță pentru cei care se pricep la toate și la nimic în mod special. Combinația dintre cele două, însă, este letală.

#USR, aceeași... mizerie?

Din momentul în care a intrat la guvernare, multe voci din USR PLUS au cerut partidului să ia măsuri pentru a decupla căpușele de la banul public și a instaura meritocrația și angajările pe bază de concurs. Deocamdată, USR PLUS este preocupat să își ia în stăpânire feudele negociate, iar la suprafață au ieșit și nume care au beneficiat de pe urma numirilor în Consilii de Administrație, printre care și deputatul Ionuț Moșteanu. Rămâne de văzut dacă USR PLUS va alege să îndrepte lucrurile sau... își va racorda și el clientela de partid la sacul fără de fund al statului.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
24 ianuarie 2022

AED 0 -100.00 %
AUD 0 -100.00 %
BRL 0 -100.00 %
CAD 0 -100.00 %
CHF 0 -100.00 %
CNY 0 -100.00 %
CZK 0 -100.00 %
DKK 0 -100.00 %
EGP 0 -100.00 %
EUR 0 -100.00 %
GBP 0 -100.00 %
HRK 0 -100.00 %
HUF 0 -100.00 %
INR 0 -100.00 %
JPY 0 -100.00 %
KRW 0 -100.00 %
MDL 0 -100.00 %
MXN 0 -100.00 %
NOK 0 -100.00 %
NZD 0 -100.00 %
PLN 0 -100.00 %
RSD 0 -100.00 %
RUB 0 -100.00 %
SEK 0 -100.00 %
THB 0 -100.00 %
TRY 0 -100.00 %
UAH 0 -100.00 %
USD 0 -100.00 %
XAU 0 -100.00 %
XDR 0 -100.00 %
ZAR 0 -100.00 %

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea