23 Feb 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Nicolae Velcea: ,,E mai important să solicităm lucruri pentru județ, decât o funcție în care să te cocoți

Nicolae Velcea: ,,E mai important să solicităm lucruri pentru județ, decât o funcție în care să te cocoți"

Probabil că nu mulți argeșeni au auzit de parlamentarul PSD Nicolae Velcea. Omul nu iese cu declarații... mitraliante în presă, nu-i cară nici valizele lui Dragnea (dar nici nu-i dă cu ele în cap), își vede de treaba lui și, ca un soldat disciplinat, joacă așa cum i se cântă, fie că-i place sau nu melodia. Ne mărturisește că s-a ținut de sfatul tatălui său de a nu intra în războaie care nu îl privesc și că mai are un principiu: acela de a nu-i critica pe cei cu care a plecat la drum. Ați fi tentați să spuneți, probabil, că prin atitudinea sa este tot un fel de... preș al lui Liviu Dragnea, așa cum a fost numit Șerban Valeca de către colegii săi de la PSD Pitești... dar... Dar există un dar! Velcea își permite luxul de a nu-i curăța șefului cel mare costumul de scame, ceea ce, pentru un tip care face parte din angrenajul PSD, poate fi o adevărată performanță.

*Sunteți parlamentar de Argeș și voiam să vă întreb dacă au aflat asta și argeșenii...

**De când sunt în Parlamentul României nu am făcut altceva decât să-mi desfășor activitățile curente și să lucrez la punerea în practică a Programului de guvernare.

*Adică dacă vă întreabă cineva ce ați făcut, dumneavoastră arătați cu degetul spre Programul de guvernare...

**Da, pentru că asta înseamnă peste 70 de proiecte legislative inițiate.

*La pachet?

**Unele individuale, altele la pachet...

*Dacă ar fi să vă legați numele de Argeș printr-o inițiativă legislativă, care ar fi aceea?

**Păi ar fi Legea gazelor, cea a transportului local, legea comercializării de autoturisme și multe altele. Vă pot pune oricând o sinteză la dispoziție.

 *Și totuși, când zici Nicolae Velcea, argeșeanul ce spune? Velcea e parlamentarul nostru care...

**...care își vede de treaba lui, de programele electorale, care i-a susținut ori de câte ori, prin reprezentanții primăriilor și a Consiliului Județean, i-au cerut sprijinul, e un om de echipă.

*Acum, vedeți dumneavoastră, treaba asta cu echipa e văzută în mod diferit. Unii spun, aha, de echipă, adică e din corul lăudătorilor lui Dragnea...

**Nici pe departe. Și prin poziția pe care am avut-o ca filială am spus clar că noi suntem pentru aplicarea în continuare a Programului de guvernare. Datorită Programului de guvernare noi suntem ceea ce suntem. Cel puțin eu sunt ceea ce sunt.

*Dar nu despre asta e vorba. Eu n-am auzit pe niciunul dintre pesediștii excluși sau pe picior de excludere că ei nu vor să mai aplice Programul de guvernare, ci că sunt nemulțumiți de modul în care Dragnea manageriază partidul și Guvernul.

**Sunt opiniile dânșilor, eu vă pot spune doar ceea ce fac eu.

*Spre exemplu, colegii de la PSD Pitești l-au acuzat pe președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, de faptul că s-a cam făcut preș în fața lui Dragnea. Sau... s-a făcut mochetă?

**Eu nu aș spune nici preș, nici mochetă. Eu cred că este un om echilibrat, de echipă. Altfel, nu comentez opiniile altora. Eu văd ce s-a făcut pentru Argeș și mă uit, spre exemplu, spre programele PNDL2, în care avem 148 din 170 și ceva de proiecte, o parte sunt în derulare, majoritatea sunt semnate... Sumele sunt fabuloase.

*Ziceți dumneavoastră că județul are de câștigat pe altă parte...

**Da...

*Eu mă uitam, spre exemplu, spre exemplu Ecaterinei Andronescu. A miorlăit de câteva ori la televiozor, după care  au pus-o ministru la Educație.

**Da, fiecare are stilul său... Nu știu dacă mi se pare corect așa, dar eu evit să comentez opiniile și modul în care acționează colegii mei. Altfel, doamna este un om vechi de partid, un om de echipă...

*Recunosc faptul că, la un moment dat, am crezut că domnul Mircea Drăghici s-a bucurat, în contul Argeșului, de toate beneficiile...

**Nu știu ce să spun, dar un lucru îmi este foarte clar: mai bine să ni se aloce bani pentru probleme județului decât să ni se dea un ministru și să nu mai primim nimic...

*De ce a mai beneficiat Argeșul în afară de acele fonduri... spectaculoase pe PNDL?

**Spitalul din Mioveni a primit ajutor din partea Guvernului, avem extinderea și modernizarea Spitalului Județean, spitalul de copii este renovat și este la standarde europene, cu toată aparatura, vor mai veni tot felul de aparaturi necesare județului...

*Cu alte cuvinte, spuneți dumneavoastră, nouă ne dau banii și altora funcțiile?

**Nu știu să vă spun, dar eu cred că e mai important să solicităm lucruri pentru județ, decât o funcție în care să te cocoți.

,,E o vorbă din popor: rufele se spală în familie"

*Colegul dumneavoastră, Cătălin Rădulescu, spunea că aici, în leagănul nostru de civilizație, s-a inventat prima scriere. Cum se face că astăzi stăm atât de prost și la scriere, și la vorbit, la nivel de reprezentanți la vârf?

**Cred că, personal, nu sunt în măsură să-mi critic colegii, drept pentru care nu vă pot răspunde la această întrebare. Dacă mă veți vedea că o să critic pe cineva, vă rog să-mi atrageți atenția. Dar nu voi face treaba asta, pentru că sunt un om de echipă și nu-i frumos să-ți critici colegii.

*Nici măcar dacă aceștia aduc deservicii partidului...

**De aceea avem un Birou Permanent Județean, să discutăm. E o vorbă din popor: rufele se spală în familie.

*Cred că aveți multe mașini de spălat la partid...

**Sunt mașini profesionale, industriale, fac față.

*Și ieșiți mai uscați, mai curați?...

**Vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile...

,, Pe mine, personal, Mihalcea și consilierii nu m-au supărat"

*Apropo de rufe, cum mai stați cu... MCV-ul de la Ștefănești?

**Cred că va veni și timpul în care toți vor da explicații pentru ce au făcut, pentru ce n-au făcut...

*Aveți emoții când treceți prin orașul acela, că înțeleg că se lasă cu lovituri pe la fesa superioară?...

**Locuiesc de 50 de ani acolo, nu am nicio emoție... În afară de părinți, nu rețin să mă fi bătut careva...

*Aveți idee care mai este scorul între doamna primar Dumitru și viceprimarul Velcea?

**La ce vă referiți?

*La eternul meci dintre cele două tabere între care ați fost pus arbitru.

**Dar eu nu sunt arbitru. Ca să fiu arbitru, ar trebui să fie două echipe. La noi nu sunt două părți, e tot un PSD în care nu ne înțelegem. Există primarul care este PSD și viceprimarul și consilierii care sunt tot din PSD.

*Aha, deci e o singură echipă care lucrează în interesul cetățenilor...

**Eu așa sper să fie de aici înainte... Altfel, regulamentul este unul strict și vă asigur că știu să-l pun și în practică. Ați observat că atunci când părinții se ceartă, și copiii o mai iau razna. E momentul să se termine toate acestea și să se intre în normalitate.

*Credeți că se va întâmpla asta fără să fie nevoie să identificați o a treia variantă?

**Eu zic că este nevoie de mult mai mult dialog...

*Cunosc replica, de câte ori nu merg lucrurile, dialogul lipsă e de vină, deși în România se vorbește vrute și nevrute.

**Problema chiar stă așa! Nerealizările și nevalidarea anumitor proiecte de ce anume ține? De management, că doamna primar nu este nici electrician, nici sudor, nici constructor. Dumneaei este un manager, iar succesul managementului este dialogul. ca atare, ar trebui să le explice consilierilor necesitatea realizării unor proiecte. Când tu nu ai fost în stare să cheltui banii de anul trecut, nici pe cei de anul acesta, cum poți să vii să mai ceri alți bani?

*Eu pe cine ar trebui să cred: pe doamna primar care susține că cei care sabotează actul de administrație și pe locuitori, în ultimă instanță, sunt viceprimarul și consilierii care blochează orice inițiativă, sau să cred cealaltă tabără, care se plânge de lipsă de dialog?

**Eu am fost consilier județean și știu că domnul Nicolescu ne chema înainte și ne prezenta toate hotărârile și ne spunea despre fiecare de ce este necesară. Eu nu știu ca doamna primar să fi făcut vreodată așa ceva.

*Mi-ați spulberat toate convingerile: eu chiar credeam că doamna primar e un fel de Superman care vrea să scape Ștefăneștiul de dinastia Mihalcea...

**Am înțeles că sunt și alte chestii ceva mai vechi, dar lăsați-mă să le verific și să mă conving. Am auzit tot felul de lucruri, dar nu le pot comenta decât atunci când voi avea dovezi palpabile. Pe mine, personal, Mihalcea și consilierii nu m-au supărat. Au venit și mi-au argumentat fiecare hotărâre în parte.

*Dar spre doamna primar ați făcut pasul spre dialog?

**De trei ori. În prima ședință, după ce m-au numit interimar, am așteptat-o de la ora 10.00 la ora 16.00. A fost o ședință la care au venit toți consilierii. Nu a venit. După ședința asta, dumneaei a aprobat un miting. Am mers la primărie și i-am spus că nu a procedat corect și i-am explicat de ce, i-am spus că a ieșit primar sub o siglă, cu atât mai mult cu cât nici nu era din Ștefănești. Părea că a înțeles, doar că duminica următoare a avut loc încă un miting. Și au continuat așa șase săptămâni, până prin mai, timp în care am mai discutat de vreo două ori... Am mers într-o zi la primărie, era foarte ocupată. Vorbea la telefon... Am și eu o vârstă, o pregătire, am și eu principiile și orgoliile mele, cât de ocupat să fii? Lăsăm deoparte și faptul că sunt parlamentar sau președinte interimar, puteam fi orice cetățean, nu te joci pe telefon! Putea să-mi spună de la început că are trei minute pentru mine și înțelegeam că e ocupată, nici nu aveam nevoie de mai mult să-i spun ce am de spus. Eu am condus oameni, nu am condus niște fiare la Dacia.   

*Doamna primar spune că tot lanțul de iubire cu domnul Mihalcea s-a rupt în momentul în care și-a dat seama că, după alegeri, viceprimarul voia să fie un fel de primar din umbră, iar dumneaei doar interfața.

**De ce a acceptat să candideze la braț cu dumnealui? Putea să iasă primar fără ajutorul consilierilor și a domnului Mihalcea?

*Nu, dar asta însemna că le era datoare să accepte orice?

**Nu, dar de ce a făcut compromisul? Eu nu știu exact ce au discutat la început.

*Mai aveți ușa dialogului deschisă pentru dumneaei?

**Eu chiar vreau să o chem, și de față cu consilierii, poate eu chiar nu știu unele lucruri. Mă îndoiesc, ce-i drept, pentru că până acum mi-am format niște opinii având în față niște documente care stau la baza hotărârilor pe care consilierii nu au dorit să-și pună semnătura. Nu poți semna o hotărâre care nu are un proiect la bază. Nu poți doar să te prezinți cu o cerere, fără notă de fundamentare, fără proiect.

,,Unitate și echipă!" fără număr, fără număr!

*E clar, mântuirea e departe de păcătos și până se lămuresc lucrurile mai trece un mandat! Hai să trecem la niște întrebări fulger așa, ca de final... Dacă ați găsi o valiză în spatele curții, ce v-ar plăcea să conțină?

**Eu stau la bloc...

*În spatele blocului...

**N-aș pune mâna pe ea, mai bine stau liniștit...

*Pe mâna lui Dragnea sau pe mâna UE?

**Unitate și echipă!

*Adică pe mâna lui Dragnea...

**Nu, unitate și echipă. Dacă sunt într-o echipă, merg cu echipa. Dumneavoastră mergeți altfel decât cu echipa de la locul de muncă?

*Dacă echipa o ia razna... nu, nu mai merg cu echipa.

**Considerați dumneavoastră că echipa noastră a luat-o razna?

*Cert este că nu mă reprezintă din punct de vedere al calității omenilor promovați și al preocupărilor.

**E opinia dumneavoastră.

*Și a mea, cu siguranță. Cu Viorica până la final?

**Am mai spus, unitate și echipă.

*Statul paralel sau statul șpaganel?

**Unitate și echipă!

*Cum de nu mi-am dat seama?! Firește... Corupți și patrioți sau cinstiți și globaliști?

**Unitate și echipă!

*Dragnea sau Firea? Nu-mi spuneți.... Unitate și echipă!

**Unitate și echipă!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 februarie 2020

AED 1,2105 +0.35 %
AUD 2,9317 -0.15 %
BRL 1,0119 -0.30 %
CAD 3,3532 +0.34 %
CHF 4,5258 +0.40 %
CNY 0,6323 +0.22 %
CZK 0,1919 +0.26 %
DKK 0,643 +0.41 %
EGP 0,2857 +0.39 %
EUR 4,8026 +0.40 %
GBP 5,7406 +0.58 %
HRK 0,6447 +0.39 %
HUF 1,4235 +0.59 %
INR 0,0619 +0.16 %
JPY 3,9757 +0.58 %
KRW 0,3667 -0.22 %
MDL 0,2503 -0.12 %
MXN 0,2347 -1.18 %
NOK 0,4765 +0.06 %
NZD 2,805 -0.11 %
PLN 1,1223 +0.34 %
RSD 0,0408 +0.25 %
RUB 0,0691 -0.58 %
SEK 0,4536 +0.40 %
THB 0,1405 -0.14 %
TRY 0,7302 +0.15 %
UAH 0,1817 +0.33 %
USD 4,4462 0.00 % -
XAU 233,5122 0.00 % -
XDR 6,0571 0.00 % -
ZAR 0,2944 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea