25 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Parlamentari argeșeni amenințați cu moartea dacă vor vota Certificatul Verde

Parlamentari argeșeni amenințați cu moartea dacă vor vota Certificatul Verde

,,Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde! Îți dăm foc și ție și familiei dacă trece! Orice acțiune e justificată, suntem în legitimă apărare.”, ,,Aveți în vedere că poporul român are tot dreptul să dea foc tuturor parlamentarilor și familiilor lor dacă nu țin cont de ceea ce v-am spus!”; „Meritați chinuiți cu zile și împușcați în fața poporului.”; „Vă semnați singuri sfârșitul.(...) Nu votați! Poporul comandă! Este clar?” – acestea sunt doar câteva exemple de mesaje de amenințare primite de zeci de parlamentari români. Nici parlamentarii argeșeni nu au făcut excepție. Indiferent că fac parte din PSD, PNL sau USR, deputații au primit pe numerele lor, pe adresa de email sau prin mesageria whatsapp sute de mesaje de amenințare, inclusiv noaptea. Modul de operare indică foarte clar că la mijloc este o acțiune coordonată care a început, ca o... coincidență, în momentul în care AUR își prezenta poziția de vot împotriva certificatului verde, iar liderul acestuia, George Simion, cerea urmăritorilor partidului, într-un mesaj pe pagina de Facebook, să ceară parlamentarilor din localitățile lor să nu voteze legea. Într-o postare din 23 noiembrie, liderul AUR anunța că „certificatul de muncă 'verde' nu va intra în vigoare anul acesta” și că „e o mare victorie, în primul rând, a voastră, cei care ați trimis e-mailuri, SMS-uri, ați protestat și ați pus presiune pe parlamentari.”. Mai mulți parlamentari au făcut o plângere penală înaintată Parchetului General. Infracțiunile pe care le invocă sunt amenințarea, prevăzută de articolul 206 din codul penal și articolul 397, alineat 2 - acțiuni împotriva ordinii constituționale.

Remus Mihalcea: ,,Nu vreau să cred că ar putea să-și ducă la capăt amenințările. Sau cel puțin așa sper eu...

Deputatul PSD Remus Mihalcea, doctor de profesie, este unul dintre zecile de parlamentari care au primit mesaje de amenințare. Spune că au fost zile în care primea chiar și 300 de astfel de mesaje prin care i se cerea să nu voteze Certificatul Verde.

,,Am început să primesc mesaje în urmă cu aproximativ două luni, pe whatsapp și mesagerie vocală. Toți parlamentarii din Comisia de sănătate și nu numai au fost asaltați cu zeci și chiar sute de mesaje zilnic. Unele dintre ele erau mesaje de amenințare la adresa noastră și a familiei noastre, mesaje în care ni se spune că vom fi urmăriți, că ni se va da foc la casă... Am avut zile în care am primit și 300 de mesaje pe zi. Au fost vârfuri și scăderi. Cum se reluau discuțiile pe marginea certificatului verde, cum începeau bombardamentele, zi și noapte. Acum primesc undeva la 30 de mesaje zilnic, mult mai puțin față de ceea ce primeam acum două luni. Am colegi parlamentari care s-au speriat și s-au dus la poliție. Eu nu am apelat la acest instrument. Pe mine nu mă sperie așa ușor. Nu vreau să cred că ar putea să-și ducă la capăt amenințările. Sau cel puțin așa sper eu...” ne-a declarat deputatul Mihalcea.

Potrivit acestuia, în spatele mesajelor se află un grup bine organizat și coordonat, de care nu ar fi străin nici chiar un europarlamentar ales pe lista PSD!

,,Categoric este un grup foarte bine coordonat. Foarte multe dintre aceste mesaje sunt trimise sistematizat de niște boți, cu același text cumva repetitiv, la trei zile. Dacă încerci să contactezi numărul de telefon de la care ai primit mesaj, se închide automat. Sună foarte mulți oameni și din diaspora. Am înțeles că un parlamentar le-ar fi pus la dispoziție numele noatre de telefon. E vorba de Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD care a candidat pe listele PSD.... Mai mulți parlamentari au întrebat de unde au avut acces la numerele noastre și a fost indicat acest nume. Nu aș putea spune dacă în spate se află vreun partid, dar este clar că în spate se află o mișcare.” ne-a mai declarat deputatul PSD.

Simona Bucura: ,,Am fost amenințați că vom fi omorâți, că ni se va da foc la casă, că ne vor fi urmăriți copiii... Pentru sănătatea emoțională, aceste mesaje sunt traumatizante

Și deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a fost asaltată cu mesaje de amenințare. Spune că încă nu a apelat la poliție din lipsă de timp, dar că nu este exclus să o facă.

,,Primim mesaje de peste o lună. Este un asalt de email-uri, SMS-uri, whatsapp-uri, mesaje telegram. Primim zeci, poate sute de mesaje zilnic. Suntem sunați indiferent de oră. Gândiți-vă că nici nu ne putem închide telefoanele, pentru că oricare dintre noi avem familii și situații de gestionat. Nu mai putem avea niciun fel de tihnă, niciun fel de intimitate. Am primit telefoane la miezul nopții, sâmbăta, duminica, la ore târzii. Nu am întâlnit până acum un asalt din acesta care, oricum, nu cred că aduce nimic bun. Cea mai mare parte nu vor nici să se vaccineze, nici ca certificatul verde să fie dovada că au trecut prin boală. Cumva și-ar dori să nu fie nevoie de niciun document din care să reiasă că sunt vaccinați, că sunt imunizați natural sau că sunt testați negativ. Și-ar dori să trăim într-o lume ideală în care fiecare dintre noi plutim, iar realitatea nu există. Am fost amenințați că vom fi omorâți, că ni se va da foc la casă, că ne vor fi urmăriți copiii... Nu știu dacă mesajele sunt așa, generale, dar chiar dacă ar fi așa, când îți sunt adresate și le primești, iar telefonul tău devine un tomberon în care toți aruncă ce gândesc, indiferent dacă au fost trimise pentru tine sau nu, în acel moment tu te simți vizat. Pentru sănătatea emoțională, aceste mesaje sunt traumatizante. M-am gândit să apelez la poliție, dar viața a fost atât de complicată în ultima perioadă, cu numeroase urgențe și lucruri important de gestionant încât, printre toate aceste griji zilnice și lucruri pe care le amân de pe o zi pe alta, chiar nu am găsit un răgaz. Dar m-am gândit și eu și alți colegi. Alții deja au făcut acest pas.” ne-a declarat deputatul argeșean.

Dincolo de mesajele trase la xerox, Simona Bucura Oprescu a primit și mesaje asumate din partea unor persoane pe care le cunoștea. ,,Suntem sunați și de oameni care au conținut, au argumente, sunt foarte politicoși, unii dintre ei sunt și oameni cu cariere academice, pe unii îi cunosc, dar care încearcă să-și impună punctul de vedere. Mi s-a părut foarte intereasant că la un moment dat am primit un mesaj de la o doamnă profesor universitar care mi-a spus că m-a găsit pe o listă la <intenția de vot împotriva țării>. Mi-a scris că n-ar fi trebuit să uit că românii mă plătesc cu bani grei, că trebuie să le reprezint interesele și să este momentul adevărului și al revelației și că ne vor urmări peste tot. Treaba asta de vot împotriva țării, în condițiile în care nu am exercitat niciun vot, mi s-a părut ca abordare și atitudine foarte periculoasă. Eu consider că vaccinarea este benefică, dar obligativitatea este greșită. Societatea românească este divizată și noi, parlamentarii, suntem ținta unui asalt de mesaje sub orice formă. Eu sunt vaccinată, sunt pro-vaccinare, dar respect dreptul fiecăruia de a decide în raport cu propria viață și sănătate și nu sunt de acord cu obligativitatea într-o formă coercitivă.”

Mai mult, deputata PSD s-a trezit chiar și la ușa casei, nu doar la audiențe, cu persoane care încercau să o convingă că vaccinul este mai periculos decât Covidul:

,,Pe mine m-au căutat și la audiențe astfel de oameni. M-am căutat și la partid, mi-au bătut și la ușă, la propriu. M-au căutat pentru că au încredere în mine, unii mă cunoșteau. Unii dintre ei sunt deja programați prin setări neuro-lingvistice, făcute foarte clar, cu părți de adevăr din studii științifice, amestecate cu părți neadevărate. Sunt cumva alimentați pe ideea că vaccinarea reprezintă un pericol major pentru sănătate și că din acest motiv nu pot accepta să se vaccineze și nici condiționarea prin Certificatul Verde.”

Parlamentarul PSD a mai fost și în trecut victima amenințărilor, după ce o persoană cu probleme de sănătate psihică a urmărit-o și a umplut zidurile Piteștiului cu mesaje calomnioase.

,,Recunosc că în anii de când fac politică am fost ținta multor tipuri de amenințări și ținta multor obsesii și am trecut prin multe situații în care am simțit că viața mea și chiar a familiei este pusă în pericol din cauza faptului că sunt persoană publică. Am avut pe cineva care ani de zile m-a urmărit. Acum înțeleg că se află într-un loc specializat. Nu e deloc ușor pentru nimeni să se simtă așa, pentru că o persoană care are un diagnostic medical și are o obsesie pentru cineva, în orice moment poate decompensa și, dintr-o stare de aparentă luciditate, poate ajunge să facă lucruri necugetate.” ne-a mai declarat parlamentarul argeșean.

Potrivit Simonei Bucura, orice posibilitate este deschisă în privința votului pe marginea Certificatului Verde, cu atât mai mult cu cât, inclusiv în PSD, ,,opiniile sunt foarte diferite și foarte pătimașe. Rareori întâlnesc persoane care să trateze subiectul detașat, calm, cu argumente. În general fiecare își apără foarte puternic terenuri și există pro-vacciniști și anti-vacciniști, rareori persoane într-o zonă rațională pe acest subiect.”.

Daniel Constantin: ,,Am primit solicitări imperative chiar, să nu votăm, să mai analizăm...

Deputatul PNL Daniel Constantin a fost ceva mai norocos. Numărul său personal încă nu a fost depistat de cei înrolați în ampla operațiune ,,Torturează-ți parlamentarul!”, însă a primit ceva sugestii prin intermediul paginii de Facebook.  

,,Eu am abonamentul meu, nu-l folosesc pe cel de la Parlament. Probabil că acolo au trimis mesaje, nu am verificat. În schimb, pe rețelele de socializare am primit foarte multe... solicitări, ca să nu spun amenințări, din partea multor oameni, pentru a analiza mai cu atenție problema Certificatului Verde. Am primit solicitări imperative chiar, să nu votăm, să mai analizăm... Eu le-aș pune în acest registru. Am văzut colegi care au primit amenințări, nu mi se par normale. Indiferent de ce se întâmplă, trebuie să găsim o formulă care să fie acceptată de către societate. Orice formulă de Certificat Verde vom vota, proiectul trebuie să fie în primul rând unul pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă. Trebuie să înțeleagă că este în folosul fiecăruia, pentru protecția fiecăruia, și să fie acceptat. Nu cred că scopul lui este acela de a penaliza pe cineva, ci pentru a proteja.” ne-a declarat parlamentarul liberal.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
25 ianuarie 2022

AED 1,1929 0.00 % -
AUD 3,1268 0.00 % -
BRL 0,7984 0.00 % -
CAD 3,4669 0.00 % -
CHF 4,7642 0.00 % -
CNY 0,6922 0.00 % -
CZK 0,2019 0.00 % -
DKK 0,6641 0.00 % -
EGP 0,2789 0.00 % -
EUR 4,944 0.00 % -
GBP 5,9008 0.00 % -
HRK 0,6564 0.00 % -
HUF 1,3716 0.00 % -
INR 0,0586 0.00 % -
JPY 3,8403 0.00 % -
KRW 0,3657 0.00 % -
MDL 0,2424 0.00 % -
MXN 0,2122 0.00 % -
NOK 0,4864 0.00 % -
NZD 2,9259 0.00 % -
PLN 1,0794 0.00 % -
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0558 0.00 % -
SEK 0,4713 0.00 % -
THB 0,1325 0.00 % -
TRY 0,3236 0.00 % -
UAH 0,1529 0.00 % -
USD 4,3816 0.00 % -
XAU 258,9166 0.00 % -
XDR 6,1327 0.00 % -
ZAR 0,2854 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea