27 Oct 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Răzvan Șerbănoiu: ,,Candidatura lui Tudor Pendiuc ar fi o gură de oxigen nesperată pentru opoziția PSD

Răzvan Șerbănoiu: ,,Candidatura lui Tudor Pendiuc ar fi o gură de oxigen nesperată pentru opoziția PSD"

Mulți îl cunosc din perioada în care făcea show cu grupul Ridendo. La fel de mulți îl cunosc drept moderator al grupului ,,Pitești - orașul meu". Foarte implicat în problemele comunității, ca orice cetățean care se respectă și căruia îi pasă, Răzvan Șerbănoiu este unul dintre cei mai activi actori din social-media. Unul constructiv și echilibrat, care încearcă să aducă față în față cetățenii și administrația locală. Cum se văd decidenții noștri prin ochii celor care activează în on-line? Care sunt cele mai controversate și arzătoare probleme ale orașului? Sunt pregătiți piteștenii pentru next-level? Sunt doar câteva întrebări la care Răzvan Șerbănoiu răspunde în cele ce urmează.

*Comunitatea ,,Pitești - orașul meu" a devenit în scurt timp o zonă de socializare importantă pentru piteșteni. Ce-i unește pe toți cei care contribuie cu comentarii și opinii pe grupul tău?

**Întâi de toate, „grupul tău” sună ciudat, în sensul că nu e grupul meu, e grupul nostru, al tuturor celor care îl compunem. E adevărat că noi, administratorii grupului, acceptăm ce se postează pe grup și încercăm ca postările să aibă legătură directă cu ,,Pitești, orașul nostru!", dar chiar și așa...

Apar multe teme de discuție cu care eu personal nu sunt de acord, dar dacă asta vrea lumea să vorbească, atunci astea să fie!

Cred că ne unește faptul că suntem piteșteni, pentru că încercăm să avem  „vecini” oameni care au legătură cu Piteștiul. Mai cred că suntem singurii foarte transparenți cu privire la componența grupului, ne-am făcut un obicei din a arăta statisticile din spatele grupului.

Și mai avem ceva aparte, anume că nu acceptăm publicitate pe grup, singura publicitate acceptată este cea „plătit” în donații, anume cine dorește să își facă publicitate pe grup o poate face dacă donează către o cauză nobilă.

*Din ce ai constatat până în prezent, care sunt cele mai arzătoare probleme pentru piteșteni? Ce subiecte stârnesc cele mai vii controverse?

**Parcările, pistele de biciclete, transportul în comun, bazinul, locurile de joacă, spitalele, deszăpezirea (asta e de sezon, vara vorbim de inundații), canalizarea, termoficarea, stadionul, piețele, sala polivalentă, adica mai precis lipsa acestora mai sus enumerate sau nu foarte buna lor funcționare.

*Termoficarea și lipsa locurilor de parcare sunt două dintre eternele probleme. Care sunt cele mai viabile soluții care vin din zona on-line?

**În privința Termoficării, singura soluție avansată din mediu on-line am văzut a fi centrala individuală. Cât privește parcările, cu riscul de a mă repeta, lipsa lor, soluțiile avansate pe grupul nostru sunt unele futuriste (să-mi fie scuzată franceza) anume indentificarea de locuri unde se pot construi parcări supra și/sau subterane. Și se mai sugerează și ca în regulamentul parcărilor închiriate să fie lăsate libere locurile de parcare între orele 7:00 și 17:00, dar de la sugestie la realizare e cale lungă în CL.

*Cum văd piteștenii care socializează pe ,,Pitești - orașul meu" administrația locală?

**O văd cu bune și cu rele, cum de altfel și este. Am avut chiar postări în care s-a mulțumit pentru rezolvarea unor probleme, ceea ce mie mi se pare de bun simț. Dar sunt tentat să cred că o văd mai mult cu rele, pentru că, din păcate, cam astea se văd mai repede și mai des. Din ce observ, cea mai des uzitată întrebare este ce se aude cu sentința definitivă de incompatibilitate a Primarului. Pentru că administrația locală se indetifică în ochii multora doar cu Primarul...

,Din păcate, Piteștiul conducerea pe care o merită"

*Crezi că opiniile cetățenilor contează în ochii conducerii Primăriei Pitești?

**Ni s-a demonstrat că unele contează, dar doar în ochii unei părți a conducerii Primăriei. La fel ni s-a demonstrat și că nu contăm, din păcate.

*Dacă ar fi să faci un Top5 al priorităților pentru Pitești, cum ar arăta acesta?

**La topuri nu prea mă pricep, dar ce aș vedea eu ca prioritar ar fi mărirea Piteștiul care să cuprindă toate comunele și orașele limitrofe, ajungându-se până la Mioveni inclusiv, și aici am atins un punct extrem de sensibil. Dacă nu așa, măcar să apară în sfârșit Zona Metreopolitană, care ar rezolva o mare problemă și anume transportul persoanelor dinspre zonele limitrofe către Pitești. Este știută situația jenantă și riscantă a celor care fac naveta și care coboară la calea ferată în Ceair.

Iarăși ca prioritate văd Parcul industrial care ar genera venituri suplimentare la bugetul local. Din păcate văd că se merge tot pe parcuri de agrement.

Sportul de masă suferă mult și nu numai la Pitești. Aici cred că ar trebui acordată mai multă atenție prin deschiderea curților școlilor în afara orelor de program pentru a putea fi folosite de copii și printr-un program investițional care să mărească numărul bazelor sportive. Se mai organizează acele competiții sportive între licee și școli, uite asta chiar nu știu?!

Infrastructura rutieră nu este unde ar trebui sau arată așa cum arată și deci și aici ar trebui umblat.

Și să nu uităm nici școlile, care din păcate cred că sunt deficitare la capitolul dotări.

*Are Piteștiul conducerea pe care o merită?

**Din păcate, da! Și am să detaliez puțin. Actualul Primar a fost ales cu puțin peste 12 000 de voturi dintr-un total de peste 150.000, adică undeva la 8%. Dacă același om ar fi fost ales Primar cu peste 40-50.000 de voturi, vă garantez că „s-ar fi mișcat” altfel.

Dănuț Dinu candidat la Primăria Pitești din partea PNL - ,,o glumă nu foarte reușită"

*Dacă ar fi să-i faci un portret actualului primar, cum ar arăta acesta?

**Alb-negru, cu mult gri.

*Ce crezi că este Sorin Apostoliceanu, cel mai activ reprezentant al administrației locale în on-line?

a). apostolul luminii din Primăria Pitești;

b). un politician ceva mai abil decât ceilalți;

c). un fel de Pendiuc care știe să aprindă calculatorul și chiar să se folosească de acesta;

d). un ales local realmente interesat de bunul mers al lucrurilor.

**Speram să nu fie întrebarea asta, deși am intuit-o de când mi-ai zis de interviu. Se vrea a fi interfața între Primarie și cetățeni și tocmai pentru că este un singur om, de foarte multe ori nu reușește, plus că are niște atribuții clare în cadrul Primăriei și este obligat să răspundă... „nu mă ocup eu”. Prezența foarte activă în mediul on-line este cu două tăișuri, „viralul” astăzi te ridică, mâine te doboară (vorba poetului). Deci pentru mine Sorin Apostoliceanu este un ales local care vrea multe și nu reușește în totalitate ce vrea. Dacă se va arunca în lupta pentru Primărie, sunt și eu curios dacă notorietatea câștigată pe facebook îl va ajuta sau îi va bufni în față.

*Cum vezi o luptă electorală în care Tudor Pendiuc s-ar înscrie în luptă?

**Prezenta lui Tudor Pendiuc ar fi o gură de oxigen nesperată pentru opoziția PSD.

*Cum vezi varianta Dănuț Dinu candidat la Primăria Pitești din partea PNL?

**O glumă nu foarte reușită.

*Dar Marius Postelnicescu?

**O variantă sigură pentru înfrângere, nu cred că are notorietatea necesară pentru o luptă la nivelul ăsta, plus că PNL mai are de spălat mult din imagine. USL nu se uită așa ușor.

*Sunt șanse să vedem și figuri noi înscrise în luptă și dacă da, sunt piteștenii pregătiți să treacă la un nou level?

**Sunt foarte mari șanse, ideea e dacă piteștenii, cei care vor fi acasă în ziua votului - că e o întreagă discuție și pe legea alegerilor locale cu îngrădirea dreptului la vot -, vor trece la primul level și anume să meargă la vot.

 *Presupunând că ai avea posibilitatea să numești direct primarul pe care ți-l dorești pentru Pitești, care ar fi acela?

**Pe altcineva în afar de mine nu aș risca să nominalizez. Serios vorbind, nici nu ar fi o variantă viabilă ca un om să poată numi Primarul după bunul plac. Până la urmă, democrația presupune voința majorității. Dacă ar fi dupa mine, clar aș schimba legea alegerilor locale și aș introduce votul în două tururi. Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
26 octombrie 2021

AED 1,1594 +0.06 %
AUD 3,1944 +0.35 %
BRL 0,7666 +1.78 %
CAD 3,4423 +0.05 %
CHF 4,628 -0.03 %
CNY 0,6673 +0.14 %
CZK 0,1926 +0.10 %
DKK 0,6651 +0.03 %
EGP 0,2707 -0.07 %
EUR 4,9476 +0.01 %
GBP 5,875 +0.42 %
HRK 0,6573 +0.03 %
HUF 1,3533 -0.25 %
INR 0,0568 +0.18 %
JPY 3,7354 -0.28 %
KRW 0,3654 +0.41 %
MDL 0,2435 +0.08 %
MXN 0,2115 +0.33 %
NOK 0,51 +0.18 %
NZD 3,0538 +0.62 %
PLN 1,0747 +0.09 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0614 +1.15 %
SEK 0,4948 0.00 % -
THB 0,1286 +0.86 %
TRY 0,4499 +3.28 %
UAH 0,1612 -0.12 %
USD 4,2587 0.00 % -
XAU 246,8735 0.00 % -
XDR 6,0225 0.00 % -
ZAR 0,2889 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea