19 Feb 2020 | Vremea în : °C
Bitpress

Scandal cu politie la Casa Studentului! Directorul PDL confunda institutia cu propria tarla!

Ce-ati face daca, intr-o dimineata, venind la serviciu, ati constata ca nu mai puteti intra in biroul dumneavoastra pentru ca directorul a schimbat butucul de la usa? Ce-ati face daca, mergand la director sa lamuriti situatia, acesta v-ar spune ca a constatat ca nici macar nu sunteti angajat al insitutiei, desi v-a platit cu manuta sa inclusiv pe luna in curs? Si ce-ati mai face daca directorul ar chema politia pentru a va scoate din institutie, desi in biroul dumneavoastra pe care s-a pus lacat aveti bani, acte si multe alte bunuri? Pare un scenariu SF, dar nu este asa. Toate acestea s-au intamplat in dimineata aceasta, la Casa de Cultura a Studentilor. Protagonistii? Directorul PDL al institutiei, Dora Andreea Ion, o domnisoara de 24 de ani care pur si simplu ne-a socat prin... (nici nu stim ce cuvant ar fi mai potrivit) prostie si printr-un tupeu incredibil si Gheorghe Dobre, referent de specialitate si director al institutiei din 1992 pana in 2005.

Cand angajatii fac memorii, directorul le pune lacatul pe usa!
Totul a inceput ieri, cand, pe adresa redactiei, ne-a venit un memoriu din partea angajatilor institutiei. Acestia reclamau modul abuziv de conducere al domnisoarei director si o serie intreaga de nereguli care, daca ar fi adevarate, atunci ar fi cu siguranta de competenta DNA. In aceasta dimineata, insa, aflu ca directorul Casei Studentului a chemat politia pentru a-l evacua pe referentul Gheorghe Dobre pentru ca... nu mai este angajat!

Directoarea Dora confunda institutia cu tarlaua PDL
Cand am ajuns la Casa Studentului am gasit-o pe doamna director la parterul institutiei, explicand presei, tineti-va bine (!), de ce a interzis publicului accesul la etajul institutiei, blocand intrarea cu un lant si mesajul ,,Accesul strict interzis la etaj!” Asa ceva nu retin sa se fi intamplat vreodata in istoria vreunei institutii publice, numai ca domnisoara director o tinea una si buna ca angajatii care lucreaza acolo nu trebuie deranjati.

Acum un an, la etajul in care se afla si birourile directorului, referentilor si contabilitatii, functiona un internet-cafe, de pe urma caruia se lua o chirie frumusica si ajuta institutia sa se autofinanteze. Numai ca doamna director a preferat sa lucreze in liniste deplina, decat sa incaseze niste mii de euro la bugetul institutiei. In plus, este absurd sa blochezi accesul publicul la birourile referentilor, acolo unde, cel putin acum cativa ani, era un aflux de tineri care veneau sa ceara informatii, sa se inscrie la diverse cursuri sau sa puna la punct plecarile la diferitele concursuri din tara sau strainatate.

Presa, invitata afara din Casa Studentilor
Incercand sa aflam de ce a fost nevoie sa fie chemata politia, doamna director a explicat ca... domnul Dobre nu mai este angajat. De cand? ,,O sa convoc o conferinta de presa altadata” a declarat aceasta, punand lantul la loc si retragandu-se in birou, pentru ca avea... multa treaba! Cum Casa Studentului nu este nici pe departe tarlaua directorilor PDL, am dat lantul deoparte si ne-am deplasat la etaj, asteptand sa vina de la Politie referentul Gheorghe Dobre, pe al caruit birou inca se afla tablita cu numele sau. Numai ca domnisoara director a trimis un angajat care sa ne invite in afara institutiei, pentru a nu deranja munca angajatilor. Care angajati? Greu de spus, caci numai dumneaei se afla in birou la acea ora, restul birourilor fiind incuiate. Fireste ca nu am plecat, mai ales ca nimeni nu deranja linistea nimanui si, in plus, institutia era mult mai publica decat in acceptiunea domnisoarei director.

O pustoaica de 24 de ani a pus lacatul pe biroul celui care a ,,infiintat” institutia peste care, vremelnic, a fost pusa director
In zece minute a aparut si referentul Gheorghe Dobre, care ne-a povestit cum au stat lucrurile, din punctul sau de vedere.
,,Este un lucru absolut uimitor si as spune... amuzant, daca nu ar fi dramatic. Eu lucrez in aceasta institutie din 1992, ca director. Practic, am infiintat aceasta institutie. Am fost director pana in 2005, cand m-am pensionat si apoi, prin acordul Consiliului de Administratiei si al Ministerului Invatamantului de care tine aceasta institutiei, am obtinut aprobarea de a lucra in continuare in functia de profesor referent cultural, lucru pe care l-am facut, pana astazi, 23 iunie 2010. Dimineata, venind la serviciu, mi-a spus paznicul ca butucul de la yala biroului meu a fost schimbat, iar usa a fost fortata. Nu mi-a venit sa cred. M-am dus la biroul meu sa verific si evident nu am reusit sa o deschid, pentru ca era alt butuc de yala. Am intrebat cine a facut acest lucru si mi s-a spus ca actuala directoare, Dora Ion, o fata de 24 de ani numita politic de PDL, cum se numeste la directiile deconcentrate. Mi s-a spus ca a venit cu doi indivizi si a umblat la usa, a schimbat yala, o fi intrat in birou unde am acte de atata vreme, bunuri, inclusiv bani.

Cerand explicatiile pe tonul cel mai civilizat, domnisoara director mi-a spus ca nu mai lucrez aici, nu mai am calitatea de angajat. Perfect, i-am spus, va trebui facuta o comisie, sa vad de ce nu mai sunt angajat, sa mi se dea o decizie, cartea de munca pe care o am, dupa care urmeaza sa ma adresez pe calea justitiei daca ma consider nevinovat... Dar pur si simplu sa-mi comunice asa, venind la serviciu, ca nu mai am calitatea de angajat este uimitor! <Bine, daca nu iesiti din institutie - ca si cum eu as avea fata de infractor - chem politia!> mi-a spus doamna director. Ceea ce a si facut: a sunat la 112, au venit doi baieti, au vazut ca e liniste totala, ca nu e croit nimeni sa bata pe nimeni si si-au declinat atributiile, spunand ca nu e treaba lor. Dar pentru ca tot au venit, am mers cu ei la sectie, pentru a depune plangere penala prin care sa se constate aceasta infractiune”
a declarat Gheorghe Dobre.

Contabilele au iesit anticipat la pensie ca sa nu faca infarct
Care sunt motivele pentru care, intr-o dimineata, s-a trezit evacuat din biroul in care lucra din 1992 de o pustoaica de numai 24 de ani, numita pe criterii politice?
,,Motivele le pot banui. Printre altele, am avut in atributiile de serviciu si derularea unor investitii publice, printr-o decizie de acum 5 ani. Anul acesta stiu ca e aprobata o noua suma de bani pentru a continua investitia, in valoare destul de marisoara – 1,3 miliarde si ma gandesc ca, probabil, nu pot prezenta garantii din acest punct de vedere, trebuia sa mi se gaseasca un motiv ca sa pot fi dat la o parte. Mai banuiesc ca exista o stare absolut exploziva din cauza unui stil de munca al actualului director extrem de abuziv. Este o amenintare permanenta care planeaza asupra tuturor, de a-si da demisiile de a pleca, in ideea de a angaja alti oameni, ca poate astea sunt directivele. Cele doua contabile care au lucrat atat timp aici, una contabila-sef si cealalta contabil, ca sa nu moara, caci erau la pragul de infarct, au fost impinse sa iasa la pensionare anticipata, cu o suma destul de modesta, asa cum sunt acum pensiile. Presiuni se fac si asupra mea. Nu ma sfiesc de faptul ca sunt membru PNL de multa vreme. De mentionat ca domnisoara director a preluat in biroul personal registru, carti de munca, acte de toate felurile, care ar fi trebuit sa stea la contabilitate. Eu, in tot acest timp, de cand a fost numita, am semnat condica, am primit salariul, inclusiv in aceasta luna, si brusc nu mai sunt angajat, desi nu mi s-a prezentat absolut nicio decizie in acest sens. Astept acum sa vina politia sa cerceteze acest caz si raman in continuare pana cand primesc un document prin care sa mi se arate ca s-au incheiat relatiile de munca, iar apoi apoi ma voi adresa justitiei” a explicat Gheorghe Dobre.

Halucinant: directorul CS nu stie sa spuna cand a incetat calitatea de angajat a referentului Gheorghe Dobre
Dupa ce domnul referent Gheorghe Dobre si-a spus punctul de vedere, singurul lucru pe care am dorit sa-l clarificam cu doamna director Dora Ion a fost de cand fostul director nu mai este angajat al institutiei, de ce nu mai este si cum se face ca in toata aceasta perioada a fost platit. Dialogul dintre presa si reprezentantul PDL a fost unul de-a dreptul stupefiant, asa ca va vom reda, mai jos, cateva pasaje, asa cum au iesit pe gura domnisoarei in cauza. Va avertizam din start ca dialogul este unul extrem de enervant, dar, credeti-ne, ca la fel de enervant a fost pentru noi sa punem niste intrebari elementare, la care domnisoara director nu a vrut sa raspunda, fapt care ne ridica mari semne de intrebare.

,,De cand domnul Dobre nu mai este angajat al Casei Studentului?
In urma unor constatari s-a constatat ca nu are calitatea de angajat al Casei Studentilor. Am facut toate demersurile pentru acest lucru. A lucrat aici din 1992, ca director al CS si apoi ca referent.

De ce ati chemat politia?
A fost luat cu politia pentru ca nu are calitatea de angajat si pentru ca dansul a insistat sa intre in birou si nu a vrut sa paraseasca institutia. Eu va multumesc si am sa va convoc la o conferinta de presa stabilita de mine, nu de altcineva.

Totusi, de cand domnul Dobre nu mai este angajat?
Domnul Dobre, v-am spus, a rezultat in urma unor demersuri, a unor verificari, ca nu are calitatea de angajat. Este un lucru pe care l-am constatat in urma unor verificari. Deci, in urma unor verificari, in urma dosarului de personal al domnului Dobre Gheorghe, s-a constatat ca dansul nu are documente care sa ateste ca este angajat al Casei Studentilor Pitesti si s-au luat demersuri in acest sens. I s-a explicat aceasta situatie si speram sa se rezolve in conditii normale. A fost angajat al Casei Studentului pana in 2005, cand s-a pensionat anticipat, si din 2005 a avut o colaborare cu CS.

Cand s-a incheiat colaborarea?
Eu va multumesc... Nu comentez, alte detalii o sa primiti in curand... Eu va multumesc...

(...)
Si totusi, nu ne-ati raspuns la intrebare: de cand nu mai este angajat si de ce? Cand ati constatat asta?
Daca domnul Dobre e aici, il rog sa faca dovada ca este angajat al institutiei!

De cand si-a incheiat activitatea, domnisoara director?
Nu comentez... o sa-l rog pe domnul Dobre sa faca dovada ca este angajat.

Il aveati angajat pe dl Dobre pana acum?
In urma verificarii documentelor am constata ca dumnealui nu este angajat. Am verificat dosarul personal, cartea de munca...

Inca o data, cand ati constatat ca nu mai este angajat?
Am sa convoc o conferinta de presa... dar instanta judecatoreasca va trebui sa clarifice acest lucru.

E angajat la negru daca nu stiti de cand nu este angajat?
Nu comentez! Domnul Dobre nu-si poate arata calitatea de angajat al institutiei, nu are calitatea asta.

Cand a luat ultimul salariu domnul Dobre?
Am verificat niste documente care au stat pana acum la compartimentul de Contabilitate si care au fost operate acolo.
Avand in vedere ca s-a cerut un control si nu s-a facut, eu am facut o verificare personala si este o constatare pe care am facut-o eu si este inaintata situatia mai departe la Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport.

De ce nu raspundeti la o intrebare extrem de simpla: cand i-a incetat calitatea de colaborator domnului Dobre?
Din momentul in care eu am constatat.

Si cand ati constatat?
Nu comentez. Domnul Dobre nu a putut sa vina sa ne arate, la cerinta mea, ca e angajat.

L-ati platit inclusiv pe luna aceasta!
Statul e de la contabilitate...

Dumneavoastra semnati statele de plata, domnisoara director!
Nu comentez! Domnul Dobre, am sa-l rog sa-si demonstreze calitatea de angajat!

Dansul ne-a facut dovada ca este angajat, cu fluturasul, faceti-ne si noua dovada ca nu este!
Neavand calitatea de angajat... Eu va multumesc frumos, alte intrebari mai aveti? Domnul Dobre va trebui sa demonstreze acest lucru in cazul unui proces.

Puteti sa ne aratati si noua o decizie prin care colaborarea sa cu aceasta institutie a incetat?
Deci dansul se simte lezat, tocmai de aceea am sa-l rog sa nu mai vorbeasca decat in numele dansului...

Aveti o hartie prin care sa dovediti ca i-a incetat contractul de colaborare? De un an de cand sunteti director il platiti la negru?
Eu va multumesc... Domnul Dobre nu are calitatea de angajat!

De cand???!!!
Deci, eu va multumesc!

Nu va cerem decat un act prin care sa ne aratati ca s-a incheiat contractul sau individual. Aveti asa ceva?
Ce anume?

Un act care sa arate ca a fost reziliat contractul de munca sau de colaborare!
Deci, domnul Dobre, exista un contract de munca incheiat intre dumneavoastra si fosta conducere a CS din momentul in care v-ati pensionat? Aveti contract de munca? Contractul de munca se face in trei exemplare, unul la ITM, unul la dumneavoastra si unul la institutie. Va rog frumos sa prezentati documentul dumenavoastra!

Inseamna ca dumneavoastra l-ati platit un an ilegal?!
Sa va dovedeasca domnul director, pentru ca eu am preluat o situatie... Va multumesc, asta am avut sa va spus...”Taguri:
Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Momentan nu există recomandări bazate pe conținutul acestui articol. Trimite tu un articol pe această temă.
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
19 februarie 2020

AED 1,2045 +0.26 %
AUD 2,9619 +0.43 %
BRL 1,0155 -0.41 %
CAD 3,3425 +0.41 %
CHF 4,4982 -0.01 %
CNY 0,6327 +0.40 %
CZK 0,1914 -0.42 %
DKK 0,6398 -0.02 %
EGP 0,2841 +0.64 %
EUR 4,7789 -0.02 %
GBP 5,7446 -0.11 %
HRK 0,6419 -0.06 %
HUF 1,4222 -0.46 %
INR 0,0619 +0.32 %
JPY 4,01 -0.31 %
KRW 0,3718 +0.32 %
MDL 0,2502 +0.12 %
MXN 0,2381 +0.51 %
NOK 0,4764 +0.53 %
NZD 2,8316 +0.33 %
PLN 1,1185 +0.06 %
RSD 0,0407 0.00 % -
RUB 0,0696 +0.58 %
SEK 0,4516 -0.29 %
THB 0,1419 +0.42 %
TRY 0,7326 +0.69 %
UAH 0,1804 -0.06 %
USD 4,4241 0.00 % -
XAU 229,0604 0.00 % -
XDR 6,0398 0.00 % -
ZAR 0,2959 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea