28 May 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Alo, Bascovul? Alo, Bradu? Luaţi labele de pe transportul Piteştiului, profitorilor!

Alo, Bascovul? Alo, Bradu? Luaţi labele de pe transportul Piteştiului, profitorilor!

Ştiţi că Dan Hodoş, consilierul primarului Piteştiului, Cornel Ionică, şi-a dat demisia. Dacă nu ştiţi, citiţi AICI! Dar nu-i nimic, avem omul potrivit pentru postul rămas liber! Se numeşte Constantin Ciurea. El este cel care îi sare primarului în ajutor ori de câte ori societatea civilă cea agasantă îi aduce la cunoştinţă primarului problemele cu care se confruntă. Pentru că primarul, nu-i aşa, trebuie protenjat de cetăţenii pe care-i reprezintă. Ne-am dat seama că acest Ciurea este atât de bun de consilier după opinia pe care o are în problema aceasta delicată cu transportul pe care Publitrans îl asigura, până mai ieri, până la Bascov şi înapoi. Şi iată ce spune venerabilul:

,,Noi platim subventii, iar altii profita fara sa plateasca! Daca inclusiv legea europeana se cere a fi respectata, va rog sa nu dati inapoi nici un centimetru domnule primar!”

Cu alte cuvinte, băi profitorilor, băi prăduitorilor, jos labele de pe transportul nostru!

,,Problema nu e a Piteştiului, e a celorlalte localităţi!”

Domnul Ciurea este sprijinit şi de către alţi fani, cu sau fără identitate asumată, ai primarului Cornel Ionică. Iată ce spune un altul, la fel de bun de consilier:

,,E chiar asa greu de priceput ca Publitrans este o societate a pitestenilor (prin Consiliul Local) si ca ea asigura transportul pentru pitesteni in Pitesti, fiind susținută financiar chiar de piteseni? Problema apărută nu e a Pitestiului, ci a celorlalte localitati??? Iar transportul intre localități trebuie reglementat de Consiliul Județean, nu de Primăria Pitești?”

Dar ce să vezi?! Locuitorii ăştia din Piteşti, fără pic de mândrie locală, fără pic de orgoliu în ei, şi-au luat servicii pe la fabricile din Bascov, din Bradu, din Ştefăneşti, se mai duc şi pe la corporatiştii ăia de la Dacia Renault din Mioveni… Şi-au cumpărat locuinţe mai ieftine în vecinătatea Piteştiului, dar îşi duc copiii la şcolile din Piteşti. Mai mult! Cele două universităţi din Piteşti există şi-şi susţin numeroasele programe de specializare şi datorită studenţilor din Mioveni, Bascov, Bradu, Ştefăneşti, cu amărăşteni din ăia care vor şi ei o diplomă şi poate nu-şi permit să devină studenţi de Capitală sau de alte metropole mai civilizate. Chiar ar fi interesant de aflat cam câţi piteşteni lucrează în afara Piteştiului care, de-a lungul anilor, a pierdut trei sferturi din industrie, obligându-şi cetăţenii să-şi găsească de lucru ceva mai departe de casă sau câteva staţii de Publitrans mai încolo…. Şi câţi studenţi din vecinătate populează şi finanţează facultăţile piteştene? Cu ei ce facem, domnilor posibili consilieri? Adoptăm răspunsul preşedintelui Iohannis… ,,ghinion”?

,,Aveţi obligaţia de a asigura transportul copiilor piteşteni!”

I-auziţi ce spune cetăţeanul Cristian Fieraru, un neinspirat care şi-a luat şi el locuinţă mai ieftină lângă Piteşti:

,,Domnule Primar, sunt pitestean si eu, si sotia mea. Eu am apartament in Prundu, si sotia la Rolast.... Am reusit amandoi sa ne mutam la curte in spatele blocurilor din Bascov. Fetita noastra, desi sta cu noi in Bascov, este cetatean pitestean si urmeaza clasa I la o scoala in Pitesti, in zona Brancoveanu, ca, deh, scoala la Rolast nu vreti sa faceti... Ca noi, pe strada unde stam mai sunt inca zece familii de PITESTENI care nu mai au cu ce sa mearga la scoala. Potrivit legilor romane in vigoare, aveti obligatia legala de a asigura transportul cu autobuze scolare copiilor pitesteni din zona Uiasca. Asa ca trebuie sa va faceti datoria legala si sa asigurati transportul copiilor pitesteni din zona, la scoala, la fel cum face si primarul Stancu pentru copii bascoveni pe care ii aduce la scoala chiar si din zona Rolast.... Si, apropos, anul asta Oraselul Copiilor unde il mai faceti, ca Targul Saptamanal apartine de Bradu!”

Situaţia cetăţeanului de mai sus nu este singulară. Aşa cum spuneam mai sus, mulţi piteşteni se bucură de posibilitatea de a lucra în localităţile învecinate. Deci argumentul că transportul este al nostru, al piteştenilor, noi plătim subvenţie pentru el, din Piteşti nu iese un autobuz, este un argument de toată jena.

Alo, poporul PSD? Acum nu ne mai îmbrăţişaţi? Avem nevoie de căldura voastră!

Mergem mai departe, pentru că mai e interesat de analizat un alt argument! Al viceprimarului Sorin Apostoliceanu, care spune cam aşa:

,,Anul trecut, in august, am fost cu domnul primar la primaria Bascov si domnul Primar Stancu a fost de acord. Apoi am fost, personal, la Primaria Stefanesti pentru infiintarea ADI Transport, si domnul viceprimar a zis ca nu are nevoie, ca isi cumpara singur autobuze, asta dupa ce 20 de minute am discutat cu doamna Primar si totul părea in regula. Dupa acest refuz ne-am vazut de treaba pentru pitesteni, am facut studii de trafic in Pitesti, PMUD, SIDU, etc, proiecte pentru fonduri europene de 37,75 milioane de euro, pentru ca aveau termene care nu puteau fi depasite si nu puteam astepta dupa unul si altul... Aceasta este situația astazi, dar in viitor cu siguranta va fi infiintata si aceasta ADI Transport.”

Acum, se pun următoarele întrebări: piteştenii care lucrează în afara Piteştiului ai cui sunt, domnule viceprimar? Pentru ei aţi lucrat între timp? V-aţi zbătut? Vicele acela de la Ştefăneşti nu e cumva din PSD? L-a tras cineva la răspundere pe linie de partid? Aţi uitat aşa de repede cum voi toţi, primari, viceprimari şi consilieri de prin Piteşti, Bascov, Bradu şi alte primării, cu alaiul de viitori parlamentari, directori şi alţi trepăduşi de partid mergeaţi braţ la braţ prin campania electorală, împărţind hârtii, zâmbete, îmbrăţişări şi promisiuni şi spunându-le cum le veţi reprezenta interesele? Aţi pierdut cu toţii un an de pomană! Vă ascundeţi după niste scuze penibile! Că n-a vrut vicele, că parcă nici ălălalt nu era aşa de hotărât… De anul trecut şi până ieri, pe primarul din Bascov nu l-am auzit văitându-se de perspectiva ca transportul să fie oprit la limita Piteştiului. Ieri îşi dădea demisia din toate funcţiile din PSD. PENIBIL! Din funcţia de primar trebuie să şi-o dea, că-l doare în fund pe cetăţean că nu mai e Stancu vice la PSD şi nu mai mănâncă seminţe la şedinţele de partid.

Şi încă ceva: tot arătaţi cu degetul către proasta legislaţie! Noi mai avem parlamentari de Argeş? Ştiţi, parlamentarii sunt persoanele acelea care fac legislaţie! Că pe unul n-am auzit să spună ceva! Îi mai vezi pe la televizor vorbind de toate rahaturile, mai puţin despre problemele comunităţii pe care o reprezintă!

Ne scuzaţi dacă am fost puţin mai caustici, ştim că, aşa cum spune şi primarul Cornel Ionică, faceţi tot posibilul pentru noi. Dar mai ştim că sunteţi şi foarte… competenţi, iar de la astfel de oameni noi avem pretenţii. Că dacă de la dumneavoastră nu avem pretenţii, atunci de la cine?

Mai citeşte şi

Playback! Primarul din Bascov mimează revolta, iar cel din Piteşti îi oftează pe umăr!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 mai 2020

AED 1,1994 -0.27 %
AUD 2,9363 +0.44 %
BRL 0,8241 +1.55 %
CAD 3,206 +0.80 %
CHF 4,5436 -0.41 %
CNY 0,616 -0.53 %
CZK 0,1791 +0.22 %
DKK 0,6493 -0.02 %
EGP 0,2781 -0.14 %
EUR 4,8432 +0.04 %
GBP 5,4302 -0.15 %
HRK 0,6382 -0.02 %
HUF 1,3877 +0.16 %
INR 0,0582 -0.34 %
JPY 4,0912 -0.27 %
KRW 0,357 -0.42 %
MDL 0,2496 -0.36 %
MXN 0,1985 -0.55 %
NOK 0,4463 +0.40 %
NZD 2,7404 +0.44 %
PLN 1,093 +0.65 %
RSD 0,0412 0.00 % -
RUB 0,0621 -0.16 %
SEK 0,4591 +0.09 %
THB 0,1383 -0.22 %
TRY 0,6501 -0.49 %
UAH 0,1633 -0.43 %
USD 4,4053 0.00 % -
XAU 241,7272 0.00 % -
XDR 6,0193 0.00 % -
ZAR 0,2527 0.00 % -

Mai mult
...
...
Land of bad choice…

Cioaca saptamanii

Bucurie, vesti bune, lapte si miere

Coltul cu nervi

Suntem sclavii banilor

20 de ani de la Revolutie

Basarabia e Romania, dar gazul vine de la mama Rusia

Legal sau ilegal?

Un tablou, doua tablouri, mai multe tablouri...

Inutilitatea lui Eminescu