27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Fandacsie generală! Părinții se tem că statul vrea să le testeze și să le vaccineze copii! Ba chiar să le bage mâna în chiloți!

Fandacsie generală! Părinții se tem că statul vrea să le testeze și să le vaccineze copii! Ba chiar să le bage mâna în chiloți!

Părinții care au copii la școală sau la grădiniță au intrat în alertă maximă; nu doar părinții, ci și cadrele didactice care văd în orice acord solicitat de către Ministerul Educației sau cel al Sănătății o intenție ascunsă. Recent, părinții au fost solicitați să semneze un Contract educational prin care să permită, ca și până acum, de altfel, efectuarea acțiunilor cu caracter profilactic în cabinetul medical școlar. În contextul pandemiei Covid, însă, părinții se tem – și bună parte dintre cadrele didactice avertizează – că acest acord ar putea presupune inclusiv acceptul pentru efectuarea de vaccinuri anti-Covid în școli. Mai mult, sunt părinți care se tem inclusiv de posibilitatea testării Covid în grădiniță sau școală, deși această testare, practic, ar veni în sprijinul tuturor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Argeș neagă vehement o asemenea posibilitate pentru care, spune Cătălina Dumitrașcu, inspector general adjunct, este nevoie de un acord separat și explicit.

Asociațiile de părinți sunt în alertă

Social media a fost inundată în ultima perioadă de apeluri ale asociațiilor de părinți pentru a nu fi semnat contractul cu pricina.

,,Atenție părinți, la Anexa Contractului educațional! Conform prevederilor Ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, Contractul educațional pe care fiecare părinte va fi solicitat să-l semneze, are o anexă al cărei text este, aparent, inofensiv, dar care conține la final o prevedere ce permite ca fiul/fiica d-vstră să poată fi supus/ă unor tratamente sau măsuri profilactice, cu scopul de a se  împiedica răspândirea bolilor în colectivitate, fără un acord expres al părinților. Măsurile profilactice pot fi (printre altele) vaccinuri de orice fel, căci, la final, ANEXA conţine această menţiune: <...și îmi exprim acordul cu privire la efectuarea acțiunilor cu caracter profilactic în cabinetul medical școlar (triaj epidemiologic, alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate, examen periodic și de bilanț al stării de sănătate a copilului meu, acțiuni de educație pentru sănătate)>. <Orice acțiuni cu caracter profilactic> înseamnă inclusiv vaccin, chiar dacă vaccinul nu este menţionat în mod expres.” – avertizează asociația ,,Alianța părinților”.

,,Nu semnați niciun document sau vreun formular referitor la vaccinarea copiilor sau la asigurarea asistenței medicale a acestora în incinta școlilor! Învățământul este obligatoriu în România și nu poate fi condiționat de semnarea vreunui document! Altfel, vă veți trezi într-o zi că vă vor testa și vaccina copiii în școală când vor dori medicii școlari, fără a vă putea opune!” este mesajul Asociației ,,Acţiune pentru Naţiune”.

,,Îi verifică în chiloți la școală!!!”

Sunt doar câteva dintre apelurile share-urite masiv în online și nu-i de mirare de ce, în fața unei asemenea avalanșe, nimeni nu mai vrea să semneze nimic. Inclusiv cadrele didactice reticente la vaccinare avertizează părinții să nu semneze hârtiile venite de la minister.

Mai mult, în spatele Contractului educational unii văd și alte genuri de… abuzuri asupra copiilor: ,,Atenție, părinți, și la Anexa care prevede examenul clinic efectuat pentru copiii din clasele I, IV, VIII și XII!! Este aberant și este un inventar făcut copiilor noștri!! Prevede la punctul H și evaluarea dezvoltării hormonale prin: <prezența sau absența perilor pubieni>, sau <starea glandelor mamare>, adică îi verifică în chiloți la școală!!!”

Ce spun reprezentanții IȘJ Argeș

Cătălina Dumitrașcu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Argeș susține că speculațiile nu au acoperire în realitate și că părinților li se solicită acceptul doar pentru ceea ce și până acum se făcea în orice cabinet medical școlar.

,,Anexa 18 la Ordinul comun al Ministerul Educaţiei și Ministerul Sănătăţii, reprezintă o Fișa de prezentare a cabinetului medical școlar din grădiniță/școală . Paragraful final la care se face referire are scopul protecției datelor cu caracter personal și al exprimării (cât se poate de firești, din punctul meu de vedere) a acordului pentru consultarea copilului, nici pe de parte pentru testare Covid-19 sau, si mai mult interpretat, pentru vaccinarea copilului. Triajul epidemiologic este o acțiune normală, realizată în fiecare grădiniță sau școală unde există cabinet medical, care s-a realizat dintotdeauna iar acum este însoțită și de acordul părintelui. Fișa are caracter informativ.” ne-a declarat adjunctul IȘJ Argeș. 

Potrivit acesteia, pentru testarea sau vaccinarea copilului în școală acordul va fi unul separat și cât se poate de explicit:

,,Pentru testarea Covid-19, se solicită EXPLICIT acordul părintelui, în scris sau verbal (în cazul în care părintele nu se poate deplasa la școală când copilul manifestă simptome specifice), iar pentru vaccinarea copilului există un acord scris exprimat prin Chestionarul privind intenția de vaccinare anti-COVID-19 în vederea organizării echipelor mobile de vaccinare în unitățile de învățământ, pus la dispoziție de către Ministerul Sănătății. Conform comunicatului transmis de către ministrul educației, Sorin Câmpeanu, <În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!> Consider că ar trebui să punem în prim plan sănătatea și siguranța copiilor noștri și să privim cu încredere spre normalitatea acțiunilor profilactice întreprinse în școli, lăsând deoparte teoriile conspiraționiste.”.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 ianuarie 2022

AED 1,2029 +0.78 %
AUD 3,1316 -0.45 %
BRL 0,8132 +0.98 %
CAD 3,483 -0.15 %
CHF 4,7622 0.00 % -
CNY 0,6944 +0.14 %
CZK 0,202 +0.15 %
DKK 0,6644 0.00 % -
EGP 0,2807 +0.79 %
EUR 4,9453 +0.02 %
GBP 5,93 +0.10 %
HRK 0,6565 -0.03 %
HUF 1,3791 +0.36 %
INR 0,0588 +0.51 %
JPY 3,8355 -0.10 %
KRW 0,3672 +0.27 %
MDL 0,2446 +0.29 %
MXN 0,2137 +0.28 %
NOK 0,4942 +0.14 %
NZD 2,9265 -0.28 %
PLN 1,0818 +0.34 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0563 +1.81 %
SEK 0,4731 -0.17 %
THB 0,133 0.00 % -
TRY 0,3246 +0.09 %
UAH 0,1522 -0.07 %
USD 4,4182 0.00 % -
XAU 257,6976 0.00 % -
XDR 6,1587 0.00 % -
ZAR 0,2899 0.00 % -

Mai mult
...
...
Federatia Educatiei Nationale ameninta cu greva fiscala la inceputul lui 2011

25% dintre angajatii Ministerului Educatiei - concediati pana la 1 septembrie

REZULTATE BAC 2015. Lista cu notele de la Bacalaureat din fiecare judeţ


Bacalaureat 2011: Doi profesori supraveghetori, eliminati de la BAC

36 de studenti admisi la sectia de Politie Comunitara a Universitatii Pitesti

Cine minte, Voica sau Bratu?


Rectorii vor fi revocati de MEC in baza constatarii Consiliului de Etica