02 Dec 2021 | Vremea în : °C
PNL Argeș pune umărul – și-un genunchi - la ieșirea din criza politică!

PNL Argeș pune umărul – și-un genunchi - la ieșirea din criza politică!

Singura șansă ca PNL să mai rămână la guvernare și în următorii trei ani sau cât a mai rămas este refacerea coaliției cu USR PLUS. De ce? E simplu: PSD, chiar și din umbră, chiar și cu unele beneficii, nu va susține guvernul pe termen lung, ci, cel mult, până va ieși din iarnă sau, în cel mai bun caz, până se va fi întors din vacanța de vară. Acum, singura posibilitate de refacere a coaliției de dreapta este renunțarea la Florin Cîțu. Cu cine? Liberalii argeșeni au venit cu mai multe propuneri, dorind să demonstreze, o data în plus, că PNL nu stă într-un singur om și că are de unde alege.

Adrian Miuțescu, (încă) președintele PNL Argeș:

,,Fără niciun dubiu, doar Ludovic Orban poate reface coaliția. Ludovic Orban a demonstrat că poate să sudeze chiar și relațiile care par imposibile sau împotriva naturii. A demonstrat că poate să unească pesedist cu penelist, ba chiar să bage și PSD-ul în PNL. Dar stați, asta nu e totul: a dovedit că poate să pună PSD să candideze în locul PNL! Ludovic Orban face minuni oriunde s-ar afla. Pentru el sloganul Uniunii Europene – ,,Unitate în diversitate” – este cel mai important crez. L-am adoptat și eu aici, în Argeș, și poate tocmai de aceea toate partidele par o apă și-un pământ, toți politicienii sunt la fel. Sunt un om înaintea vremurilor noastre și am realizat că barierele doctrinare țin de un Ev Mediu întunecat. E timpul să ne dăm mâna, penelist cu userist (că penelist cu pesedist am făcut-o demult) și să guvernăm pentru români.”

 

Marius Postelnicescu, consilier județean PNL, niciodată parlamentar:

,,Sunt întru totul de acord cu ce a spus președintele nostru, Adrian Miuțescu!”

 

Gelu Tofan, (încă) președinte PNL Pitești:

,,Mă știți că sunt un om serios și că am analizat toate aspectele, m-am consultat cu toți colegii, cu organizația municipală înainte să vin și eu cu o propunere viabilă de premier. De aceea sunt în măsură să vă spun că domnul Cristian Gentea a spus că e bine Ludovic Orban.”

 

Radu Perianu, consilierul (încă) premierului Florin Cîțu:

,,Am ajuns în acest punct doar din cauza răsfățaților de la USR PLUS, care și la guvernare aflându-se s-au comportat tot ca în opoziție. Ni l-au refuzat pe Orban, că, nu, că umblă cu țuica în buzunarul de la piept, că nu cântă bine la chitară… ca acum să spună că-l vor pe Orban de premier. Dacă nici asta nu este dovadă de imaturitate politică… Dar nu e nicio problemă, partidul are cadre, partidul are de unde alege big time. Deja ne-am și orientat: Raluca Turcan.”

 

Narcis Sofianu, consilier județean PNL, la un pas de a fi prefect:

,,Se pot spune multe despre Narcis Sofianu, dar nu că nu aș fi liberal adevărat. De aceea cred că ieșirea din această criză nu se poate face decât cu un premier cu adevărat liberal. Poate o să vă surprindă, sau poate nu, dar nu văd de ce nu aș fi eu propunerea de premier. Am atâția ani în partid, vin din județul Brătienilor, am o vastă experiență în diplomație, că doar vin și din județul PSD-ului. E drept, nu am avantajul de a fi șomer și depedent de funcții publice, dar am un ego suficient de mare încât să-mi doresc astfel de funcții. Dacă prefect nu am reușit să ajung până la acest moment, măcar premier să fiu, că văd că pentru funcția asta nu sunt prea multe filtre înaltă ținută morală și profesională.”

 

Mihai Coteț, consilier local PNL, aproape viceprimar:

,,Eu cred că se complică foarte mult cu propunerile colegii mei din partid. Din câte am constatat, în nominalizarea aceasta pentru funcția de premier contează doar atât: să nu fie Florin Cîțu. Eu propun o pisică, spre exemplu, la scumpirile care vor veni. Pisica e simpatică, nu poți să te superi pe ea, primește multe Like-uri pe Facebook și, în plus, te poți înveli cu ea, ca să mai faci economie la gaze.” 

 

Ana Stan, consilier local (probabil) PNL:

,,Cred că bărbații au demonstrat cu vârf și îndesat de ce sunt în stare și că este vremea ca femeile să preia controlul. De aceea, propunerea mea este ca o doamnă să preia acest portofoliu, pentru că femeile știu cum să negocieze, femeile știu să obțină ce vor și, mai mult decât atât, o femeie, indiferent de cât de cheltuitoare ar fi, tot nu s-ar împrumuta cât s-a împrumutat Florin Cîțu. Dar dacă vanitatea masculină nu va permite o astfel de variantă, propun să se angajeze o doamnă, în mod simbolic, direct la Banca Națională.”

 

Emanuel Soare, subprefect nostalgic după vremurile în care era prefect:

,,Cred cu tărie că funcția de premier trebuie ocupată de un om integru, de o înaltă ținută morală, de un profesionalism ireproșabil, un om dedicat oamenilor, responsabil și capabil să gestioneze probleme complexe, așa cum sunt eu. Bine, nu chiar așa, că eu am ceva mai multe calități, dar nu am vrut să fiu lipsit de modestie… La fel cum domnul președinte Adrian Miuțescu a trebuit să caute în afara partidului să aducă un astfel de om în fruntea Prefecturii Argeș, adică pe mine, ca să nu existe dubii, așa cred că putem aduce un astfel de premier din afara partidului, un tehnocrat, un profesionist desăvârșit. La o adică mă ofer și eu, că nu este tocmai confortabil să stai subprefect sub fostul tău subordonat…”

 

Cătălin Andrei, președinte de carton peste COAL Argeș:

,,Ca om de afaceri, proprietar de fabrică de ambalaje, vă propun un tip revoluționar de premier: unul din carton. Fac eu macheta, premium, în mărime naturală! Tuturora le plac politicienii de carton. Nu au idei proprii, nu te surprind, nu sunt capabili de acte necugetate, nu demit premieri peste noapte, nu fac waw, nu beau țuică în ședințele de Guvern. Cred că și domnul președinte Iohannis va fi foarte încântat. O să-i las domniei sale plăcerea să-i pună sforile de care va fi tras.”Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
2 decembrie 2021

AED 1,1894 -0.38 %
AUD 3,1039 -0.99 %
BRL 0,767 -1.88 %
CAD 3,4149 -0.81 %
CHF 4,7466 +0.21 %
CNY 0,6853 -0.28 %
CZK 0,1947 +1.14 %
DKK 0,6655 0.00 % -
EGP 0,2781 -0.39 %
EUR 4,949 0.00 % -
GBP 5,8169 -0.64 %
HRK 0,658 +0.08 %
HUF 1,366 +1.70 %
INR 0,0583 -0.17 %
JPY 3,862 -0.11 %
KRW 0,3714 +0.84 %
MDL 0,2465 -0.36 %
MXN 0,2049 +2.71 %
NOK 0,4814 -0.27 %
NZD 2,9771 -0.59 %
PLN 1,0753 +2.06 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0591 +1.03 %
SEK 0,4817 +0.38 %
THB 0,129 -1.00 %
TRY 0,3254 -6.01 %
UAH 0,1601 -0.81 %
USD 4,3688 0.00 % -
XAU 249,3428 0.00 % -
XDR 6,1154 0.00 % -
ZAR 0,2759 0.00 % -

Mai mult
...
...
Anca Barbu, luptatoare si cautatoare...

Presa subţire cu dezinformare se ţine!

Aproape toate ştirile despre evenimentul secolului - Expo-Milano

Cadou de pensie pentru subprefectul Burnei: consulatul din Brunei!

Astrele care va prezice...

ÎPS Daniel acuză de iresponsabilitate pensionarul care a donat 21.000 de euro pentru un spital

Cele doua cuvinte – varianta BitPress.ro, cu politicieni (video)

Gerea, Miutescu si Postelnicescu se dueleaza in balade

Cum a ratat Semaca, in Letonia aflandu-se, podul de peste Rin si pe Venus din Milo!

Prefectul Gogu Davidescu s-a sinucis din cauza filmului Avatar