27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Autodecapitare la PMP Argeș! Sub presiunea conducerii centrale, Cătălin Bulf și-a dat demisia din partid

Autodecapitare la PMP Argeș! Sub presiunea conducerii centrale, Cătălin Bulf și-a dat demisia din partid

Vestea demisiei lui Cătălin Bulf, preşedinte al  organizaţiei Partidului Mişcare Populară Argeş, dar şi secretar secretar general al PMP, a șocat lumea politică argeșeană, cu atât mai mult cu cât nimic nu o prevestea. Nici astăzi motivele care au stat în spatele acestei demisii nu sunt clare. Cătălin Bulf nu vrea să comenteze. Președintele Cristian Diaconescu este extrem de zgârcit în declarații. De asemenea, apropiații lui Cătălin Bulf susțin că nu știu despre ce este vorba. În tot acest timp, fostul senator PMP Cătălin Iliescu, care și el și-a dat demisia, a venit cu anumite declarații care par să mai risipească misterul. În egală măsură, oameni cu care Cătălin Bulf a colaborat și pe care i-a exclus din partid, au alte informații. Mult mai detașat, Cătălin Gherzan susține că nu cunoaște natura discuțiilor de la centru care au generat această demisie, dar că el își vede mai departe de munca din partid și că își dorește să candideze la alegerile pentru președinția filialei argeșene.  

,,PMP este subordonat la picioarele fostului președinte Eugen Tomac

Primele informații despre scandalul monstru care înțelegem că s-a produs la centru, sub ochii președintelui Cristian Diaconescu a cărui diplomație a cedat nervos în timpul schimburilor de replici, le avem de la fostul senator PMP, Cătălin Iliescu.

,,În această seară am hotărât sa demisionez din PMP împreună cu toată organizația sectorului 5, peste 300 membrii de partid. Motivele sunt simple: toți oamenii care au vrut să construiască alături de Cristian Diaconescu o altă față a PMP, au fost propuși pentru excludere sau au fost siliți să își dea demisia ca și în cazul meu. Secretarul General al PMP și președinte PMP Argeș, Cătălin Bulf și-a înaintat demisia.

Culmea nesimțirii a fost propunerea lui Eugen Tomac de a-l exclude pe Rizia Tudorache, presedinte PMP Ilfov, pe motivul că și-a permis să scrie pe facebook despre numirea soției în CA de la Engie unde încasează peste 2000 €/lună. Cristian Diaconescu a părăsit sala de ședințe și este posibil să fie ultima ședință în funcția de președinte PMP. PMP este subordonat la picioarele fostului președinte Eugen Tomac. PMP și-a numit președinte în persoana domnului Cristian Diaconescu, care este marionetă, fără voia dânsului, a echipei din partid manevrată de Eugen Tomac. Astăzi, în PMP nu se mai respectă nicio regulă, este un partid în care o ,,gașcă’’ care a vândut partidul de la stănga la dreapta și l-au scos în afara Parlamentului, conduc și azi discreționar, încă 2 ani pănă când va fi istorie în politică. Este rușinos cum foști miniștri, membrii în conducerea partidului se lasă înjosiți de niște derbedei care au impresia ca fac politica pentru români și România.” a mărturisit acesta pe contul de facebok.

Eugen Tomac: ,,Acuzele acestea sunt niște copilării”

Plecat în Deltă imediat după scandal, ca să se mai relaxeze la... nervii capului, Eugen Tomac nu a vrut să comenteze prea mult acuzele, declarând că nu el se face vinovat de demisia lui Cătălin Bulf, cu atât mai mult cu cât nu ar reprezenta decât un simplu membru, respectiv un singur vot.

,,Trebuie să întrebați colegii din conducere ce s-a întâmplat, nu aș vrea să comentez. Acuzele acestea sunt niște copilării. Eu sunt un simplu membru, am doar un vot și o opinie, în rest nu vreau să intru în comentarii de niciun fel. Numele meu este indicat pentru că e cel mai ușor este să găsești un vinovat de serviciu. Au fost niște discuții în partid și unii colegi au luat niște decizii pe care nu vreau să le comentez.” ne-a declarat Eugen Tomac.

Cristian Diaconescu: ,,Cătălin Bulf este prietenul meu”

Am urmat sfatul lui Eugen Tomac și l-am sunat pe președintele Cristian Diaconescu pentru a afla ce a determinat un șef de filială să-și dea demisia. Aici ne-am lovit de o lipsă totală de transparență, invocându-se faptul că treburile interne de partid nu-s de… nasul publicului larg (chiar dacă acesta e chemat, ciclic, să-și dea votul). ,,Cătălin Bulf este prietenul meu, este un om în care am avut și am în continuare foarte mare încredere. În legătură cu alte aspecte de partid, aici este vorba de chestiuni pe care doar dânsul poate să le precizeze. Eu am avut cu dânsul o relație foarte bună și cred că în continuare va fi la fel. Mai mult decât atât nu vreau să comentez. Deciziile interne nu le comentez public.”

Potrivit surselor noastre, demisia lui Bulf i-ar fi picat mănușă lui Diaconescu, acesta nedându-se peste cap să-l… răzgândească pe președintele filialei argeșene, în numele unei liniști în partid pe care și-o dorește înainte de toate.  

Virgil Baciu: ,,Au realizat și oamenii că Bulf este un cancer al politicii

Ceva mai informat și disponibil la discuție a fost Virgil Baciu, fost candidat PMP la Consiliul Județean Argeș, exclus din partid de către Cătălin Bulf. Acesta era la curent cu scandalul care a avut loc la centru și susține că, în linii mari, două ar fi fost motivele care au stat la baza demisiei lui Cătălin Bulf. Primul ar fi acela că Bulf ar fi încercat să impună cu forța oameni docili în mai multe filiale județene din țară, lucru care i-ar fi atras un imens capital de ură.

,,Din câte am dedus, înțeleg că totul a pornit de la organizațiile din teritoriu. Bulf ar fi încercat să facă ce a făcut și la Argeș, adică să-și organizeze propriile organizații, cu oameni supuși. La un moment dat s-a lovit de rezistența unor organizați puternice, a unor organizații vechi, iar acestea au făcut scandal mare la nivel central și i-au cerut demisia. Probabil că a fost un scandal destul de mare din moment ce și-a dat demisia nu doar din funcțiile deținute, ci și din PMP. Au realizat și oamenii că Bulf este un cancer al politicii. Omul mic și mintea scurtă...” ne-a declarat Virgil Baciu.

Al doilea motiv ar fi fost acela că la centru s-a aflat cum că din cauza lui Bulf partidul nu a intrat în Parlament. ,,Ușor-ușor s-a devoalat filmul eșecului PMP de anul trecut, de la parlamentare. Într-un final s-a dovedit că cel care a îngropat PMP a fost Cătălin Bulf. El nu a spus celor de la București adevărul, dar s-au făcut analize mai profunde. Cu voturile mele, partidul intra în Parlament, dar ambițiile lui au făcut ca partidul să piardă alegerile parlamentare. El a scos PMP din Parlament și cei de la București au aflat.” ne-a mai declarat fostul primar din Corbi. 

Acesta speră ca, odată cu plecarea lui Bulf, să se facă dreptate și consilierilor locali cu care acum se află în proces: ,,Sper ca, fără el, conducerea centrală să facă mici reparații, este foarte important! Mă refer în primul rând la județul Argeș, pentru că aici am avut cel mai mult de suferit. Organizațiile care au avut rezultate și nu s-au supus cum și-ar fi dorit el, au fost măcelărite, iar consilierii care și-au câștigat singuri statutul de aleși și care nu au luat poziția de ghiocel în fața lui, au fost excluși. Frica lui de a avea anticorpi în partid i-a luat mințile, judecățile, și a început să ia măsuri foarte urâte. Încă sunt în procese Dănuț Dinu, la Pitești, trei consilieri la Corbi, alții la Aninoasa și Brăduleț. Partidul sper să înțeleagă că procesele trebuie să dispară de pe rol. Acest demers iresponsabil și mizerabil trebuie oprit.”

Dănuț Dinu: ,,Stau și mă judec pentru porcăriile lui, și-a bătut joc de organizație

Dănuț Dinu, aflat în proces cu Cătălin Bulf pe marginea excluderii din partid și din funcția de consilier local, nu și-a ascuns satisfacția. Acesta nu a avut de spus nici măcar un cuvânt de bine despre... probabil fostul președinte PMP Argeș.

,,Demisia lui dovedești o dată în plus cât de neserios este acest om. Sper să dispară pentru totdeauna! Eu am rămas cu procese, stau și mă judec pentru porcăriile lui, și-a bătut joc de organizație, a rămas și fără sediu. Ăsta este omul! Bine că s-a convins toată lumea de el! Știe toată lumea că acest individ a făcut din alegeri o afacere, pe spatele câtorva oameni cu carieră și credibilitate. E un hoț, un bandit. Eu sunt în procese și nici nu mai știu cu cine. Sunt cu Instituția Prefectului care, între timp, nici nu mai are prefect pe această doamnă care a emis un act abuziv. Deci mă judec cu cineva care nu mai e! Și acum mă judec și cu Cătălin Bulf, care nici el nu mai e!” ne-a declarat Dănuț Dinu, chiar în timp ce făcea cei 35 de kilometri zilnic la picior, datorită cărora se laudă că a slăbit 18 kg în 52 de zile.

Cătălin Gherzan: ,,Eu mi-am manifestat dorința fermă de a candida pentru filiala PMP Argeș”

Omul de afaceri Cătălin Gherzan a aflat, ca mulți alții, din presă de demisia lui Cătălin Bulf. Susține că nu știe care sunt motivele, dar că alegerile din partid, care vor fi undeva prin iarnă, vor limpezi apele.

,,Urmează să fie alegeri în toate filialele din țară. Eu mi-am manifestat dorința fermă de a candida pentru filiala PMP Argeș. În partid sunt foarte mulți oameni coagulați pe lângă mine și pregăiți să facem o campanie electorală pentru a duce partidul peste 5%.” ne-a declarat Cătălin Gherzan.

L-am contactat pe Cătălin Bulf, dar acesta nu a dorit să comenteze în niciun fel. Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
26 ianuarie 2022

AED 1,1936 +0.06 %
AUD 3,1457 +0.60 %
BRL 0,8053 +0.86 %
CAD 3,4884 +0.62 %
CHF 4,7621 -0.04 %
CNY 0,6934 +0.17 %
CZK 0,2017 -0.10 %
DKK 0,6644 +0.05 %
EGP 0,2785 -0.14 %
EUR 4,9443 +0.01 %
GBP 5,9238 +0.39 %
HRK 0,6567 +0.05 %
HUF 1,3742 +0.19 %
INR 0,0585 -0.17 %
JPY 3,8393 -0.03 %
KRW 0,3662 +0.14 %
MDL 0,2439 +0.62 %
MXN 0,2131 +0.42 %
NOK 0,4935 +1.46 %
NZD 2,9346 +0.30 %
PLN 1,0781 -0.12 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0553 -0.90 %
SEK 0,4739 +0.55 %
THB 0,133 +0.38 %
TRY 0,3243 +0.22 %
UAH 0,1523 -0.39 %
USD 4,384 0.00 % -
XAU 260,3177 0.00 % -
XDR 6,1373 0.00 % -
ZAR 0,2891 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges