26 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Dan Hodoș: ,,Ionuț Moșteanu va fi candidatul Alianței USRPLUS. Rămâne de văzut cum va face față candidaturii

Dan Hodoș: ,,Ionuț Moșteanu va fi candidatul Alianței USRPLUS. Rămâne de văzut cum va face față candidaturii"

Politica este cu siguranță un joc în care trebuie să ai nervii și stomacul tari, pentru că acum poți fi contestat și înlăturat de la conducerea partidului, acum poți fi readus în fruntea lui. Dan Hodoș, fost și actual președinte al PLUS Argeș, știe mai bine, iar revenirea sa spectaculoasă, după o moțiune de neîncredere, arată că întotdeauna ceasul poate aduce mai mult decât aduce un an întreg... Ironia face că, în toiul luptelor și conflictelor interne din PLUS, s-a vehiculat că înlăturarea lui Hodoș ar fi fost mâna partenerilor din USR, ipoteză întărită de faptul că, în mod oficial, USR s-a plâns la centru de Dan Hodoș, solicitând demiterea acestuia. Acum, cele două partide vor fuziona, așa că... povestea continuă și cine știe ce alte lucruri surprinzătoare se mai pot întâmpla!

 ,,Am pus scopul mare înaintea altor orgolii personale sau de grup"

*Domnule Hodoș, iată-vă din nou președinte al PLUS Argeș! Ați reușit să înțelegeți, până la urmă, motivul pentru care v-ați confruntat cu acea moțiune de neîncredere? Ce anume i-a făcut pe colegi să revină la sentimente mai bune?

**Am înțeles și învățat cu toții multe în aceste luni, toți știm că politica nu e deloc ușoară. Eu am explicat în ultima scrisoare deschisă ce cred că s-a întâmplat atunci și în această perioadă. Acum, cred că majoritatea colegilor au înțeles că e nevoie de o echipă capabilă și cu experiență, acestea fiind argumentele principale pentru care au votat echipa mea. Noua echipă e formată atât din colegi care au făcut parte din prima echipă, dar și din colegi mai noi și hotărâți să se implice în politică.

*Cum veți gestiona relația tensionată cu USR Argeș, în contextul în care urmează și o fuziune?

**Vom relua discuțiile. Trebuie să începem colaborarea pentru pre-campania alegerilor locale și să ne pregătim de fuziune. Noi ne-am dorit întotdeauna să avem o colaborare echilibrată cu colegii noștri, motiv pentru care PLUS Argeș a și acceptat ultima variantă propusă de USR Argeș pentru participarea comună pe listele de la alegerile locale. Suntem în faza în care semnarea protocolului e doar o formalitate și așteptam ca ei să-l semneze. Activarea alianței electorale e în semnătura lor, acum. Deci, mingea e la USR.

*Veți accepta, în numele acestei fuziuni, ca reprezentativitatea pe listele la alegerile locale și parlamentare să fie alta decât de unu la unu?

**Deja protocolul a fost negociat în perioada în care eu nu am mai fost în echipa de negociere și, din păcate, nu e unu la unu în majoritatea localităților, inclusiv la Pitești. Cu toate acestea, am acceptat ca PLUS să aibă mai puține locuri pe liste pentru că ne dorim o dreaptă unită, un front comun anti-PSD, care să schimbe Piteștiul și Argeșul. Am pus scopul mare înaintea altor orgolii personale sau de grup.

,,E nevoie de un candidat competent și de dreapta"

*Oficial, sunteți candidat al PLUS pentru Primăria Pitești. I-ați ceda locul deputatului Ionuț Moșteanu pentru a reprezenta viitorul partid în lupta pentru primărie?

**Da, oficial, până la semnarea protocolului, amândoi suntem candidați. Fiecare din partea partidului său. După semnare, conform negocierii, Ionuț Moșteanu va fi candidatul Alianței USRPLUS. Rămâne de văzut cum va face față candidaturii, ce scor va scoate și cât de pregătit e pentru administrația locală a Piteștiului.

*În eventualitatea în care dreapta va susține un candidat unic, ați fi dispus să îl susțineți pe Sorin Apostoliceanu din partea PNL?

**Ține de negocierile politice care vor fi duse în următoare perioadă, care sper să nu ne duca chiar în zona aceasta. Cum am spus, e nevoie de front comun și important e să scăpăm de PSD, iar pentru această poziție importantă e nevoie de un candidat competent și de dreapta.

*Următoarea întrebare este de la PSD și vi-o adresăm în calitate de jurnaliști plătiți de PSD ca să distrugem opoziția din Argeș: care este ordinul pe unitate venit dinspre Servicii: veți face play-back în județ sau vom vedea o campanie pe viață și pe moarte?

**Aș glumi și aș spune că vom face play-back clar, doar suntem securiști și soroșiști seriosi! Lăsând gluma la o parte, cel puțin în ceea ce mă privește și privește PLUS, e clar că vom depune toate eforturile pentru a veni cu soluții potrivite administrării Piteștiului, în următorii 4 ani, și pentru a reuși să facem schimbarea necesară. Avem nevoie de evoluție și dezvoltare!

*Care este planul de bătaie pentru perioada următoare?

**Să reunim echipele și să ne pregătim pentru campanie. Alegerile locale sunt la ușă și trebuie să ne concentrăm pe ele la maximum

*V-ați desemnat candidați pentru toate primăriile din județ?

**Nu, pentru că, din păcate, nu acoperim toate primăriile din județ. Majoritatea localităților au alternativa din partea noastră (USR PLUS), dar nu suntem în varianta full, așa cum sunt cele două partide mari care sunt în competiție cu noi.

*La final, dacă ar fi să adresați cuiva o întrebare, cui ați adresa-o și care ar fi aceea?

**Aș întreba piteștenii: credeți că schimbarea de care are atât de mare nevoie Piteștiul de face ușor și repede sau greu, în timp, cu multă muncă și răbdare?Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
25 ianuarie 2022

AED 1,1929 0.00 % -
AUD 3,1268 0.00 % -
BRL 0,7984 0.00 % -
CAD 3,4669 0.00 % -
CHF 4,7642 0.00 % -
CNY 0,6922 0.00 % -
CZK 0,2019 0.00 % -
DKK 0,6641 0.00 % -
EGP 0,2789 0.00 % -
EUR 4,944 0.00 % -
GBP 5,9008 0.00 % -
HRK 0,6564 0.00 % -
HUF 1,3716 0.00 % -
INR 0,0586 0.00 % -
JPY 3,8403 0.00 % -
KRW 0,3657 0.00 % -
MDL 0,2424 0.00 % -
MXN 0,2122 0.00 % -
NOK 0,4864 0.00 % -
NZD 2,9259 0.00 % -
PLN 1,0794 0.00 % -
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0558 0.00 % -
SEK 0,4713 0.00 % -
THB 0,1325 0.00 % -
TRY 0,3236 0.00 % -
UAH 0,1529 0.00 % -
USD 4,3816 0.00 % -
XAU 258,9166 0.00 % -
XDR 6,1327 0.00 % -
ZAR 0,2854 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges