27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Deputatul Nicolae Velcea, despre capra și verzele de la Ștefănești

Deputatul Nicolae Velcea, despre capra și verzele de la Ștefănești

Ce aș putea să vă spun despre deputatul PSD Nicolae Velcea? Nu prea multe, nu am... tangenționat (cuvânt nou!) prea des, dar așa, la o primă intuiție feminină care nu are nicio legătură cu jurnalismul, aș spune că e un fel de... struțo-cămilă. Cum e mai rău, carevasăzică! Nu e nici cal, nici măgar! Ar spune lucrurilor pe nume, dar nici chiar așa, că doar e om politic (zic om politic și nu pesedist, că și la PNL scroafa e moartă-n coteț). Ar vrea să-și permită libertatea propriilor opinii, dar îi place și funcția și parcă nu ar periclita-o pentru niște declarații pentru care nu-i face nimeni statuie. Ar vrea să își etaleze toată recuzita intelectului său, dar se teme să nu eclipseze vreo eminență cenușie din partid. Nu vrea să pice nici de prost, cum se spune în popor, și să rostogolească enormitățile venite pe linie de partid, dar nici nu le critică și nici nu-și asumă cu fermitate vreo opinie. Altfel... pare un tip rezonabil, frecventabil (cum se spune pe la Bruxelles), iar în discuțiile out-of-record poți să ai cu acesta un dialog coerent și de bun simț. Banda cu interviul, vă rog, că ne-am cam lungit!

,,Nu este posibil să fii primar 16 ani, iar oraşul Ştefăneşti să arate mai rău decât o comună”

*Domnule deputat, ați încheiat castingul pentru Consiliul Local Ștefănești?

**Dar n-a fost vorba de un casting. Aici vorbim de o listă care a fost constituită în luna aprilie 2016, în vederea alegerilor locale din iunie acelaşi an. După cum se ştie, această listă trebuie respectată. Eu n-am făcut decât să-i invit pe următorii supleanţi de pe listă, în cadrul Biroului Organizaţiei PSD Ştefăneşti pentru a fi validaţi.

*Vă plângeați că doamna primar nu servește la ședințele PSD Ștefănești, deși grupul de consilieri care îi erau ostili a fost tras pe linie moartă. S-a schimbat cu ceva situația între timp?

**Nu m-am plâns că doamna primar n-a venit la şedinţele PSD Ştefăneşti. Dimpotrivă, dumneaei spunea că nu e invitată. Însă, pe perioada interimatului meu, adică până în luna noiembrie 2018, am invitat-o de câteva ori la început, dar nu a onorat invitaţiile, fapt pentru care am considerat că nu o interesează să fim în aceeaşi echipă şi nici să facă ceva constructiv pentru cetăţenii oraşului Ştefăneşti. După sancţionarea celor cinci consilieri, în prima şedinţă a Biroului Organizaţiei, în urmă cu două săptămâni, am invitat-o din nou, iar rezultatul a fost acelaşi: nu s-a prezentat. Din punctul meu de vedere, nu-şi are locul în echipa PSD Ştefăneşti.

*Chiar dacă în mod oficial nu a plecat din PSD, credeți că doamna primar umblă pe furiș cu haștagul în geantă?

**Nu doar că umblă cu el în geantă, uneori îl şi îmbracă!

*Care credeți că a fost cel mai mare rău pentru Ștefănești și de ce:

-Ion Mihalcea;

-Dorin Bărbuceanu;

-Jenica Dumitru?

**Aşa cum am spus şi în conferinţa de presă de la partid, percepţia cetăţenilor este că primii doi, în egală măsură, au fost cel mai mare rău pentru Ştefăneşti, fiind numiţi de o parte din cetăţeni «Groparii Oraşului Ştefăneşti». Şi vă rog, să o luaţi ca pe o declaraţie politică.

Nu este posibil să fii primar 16 ani, iar oraşul Ştefăneşti să arate mai rău decât o comună, să nu ai drumuri asfaltate, să nu ai infrastructura necesară pentru apă şi canalizare, iar viceprimarul, cu 19 ani de activitate în Primărie, să-şi urmărească doar interesele personale. La prima vedere păreau că sunt adversari, dar în realitate, se fac scut unul pentru celălalt.

Jenica Dumitru, cred că a fost o victimă colaterală a celor doi, dar care s-a complăcut, iar acum, ori nu vrea, ori îi e greu să iasă din tentaculele caracatiţei. Însă nici implicarea şi nici rezultatele dânsei nu dovedesc că poate fi un bun gospodar al UAT-ului. Ceartă, discuţii, bătăi…şi studii de oportunitate şi fezabilitate…. Din 100 de hotărâri de consiliu local aprobate în ultimii 3 ani, nu ştiu dacă sunt finalizate 5% în ceea ce privește investiţiile. Însă, studiile şi studiul continuă… an de an..

 

,,Verzele făcuseră rădăcini foarte mari”

 

*Ați fost desemnat să mediați situația tensionată de la Ștefănești, doar că nu ați reușit să împăcați nici capra, nici varza. Capra stă în continuare îmbufnată sus pe gard, iar… verzele au fost date afară din butoi. Poate nu aveți dumneavoastră talente de mediator, poate sunteți doar un parlamentar excepțional…

**Capra… în general e indecisă. Umblă ba după frunze, ba după varză. Nu ştie în ce direcţie s-o ia… Nu-i convine nici pe gard, nici jos. Cred că-n aer e cel mai bine!

Cât priveşte varza, odată ajunsă la o maturitate avansată, începe să intre în putrefacţie şi atunci, trebuie dată la o parte. Şi ca să continuăm tot în parabole, vreau să vă spun că verzele făcuseră rădăcini foarte mari.

Privind talentul meu de mediator, într-o situaţie de genul ăsta, nu o poţi face de unul singur, ci numai în echipă, iar dacă echipa nu are aceeaşi viziune şi apar tergiversări de tot felul, rezultatele sunt cele care s-au văzut.

*Râdem, glumim, dar Ștefăneștiul pare a fi un sat blestemat să fie condus de conducători unul și unul… Se poate și mai rău?

**Chiar nu e de râs! Cunoaşteţi foarte bine situaţia prin care a trecut Ştefăneştiul. Mitinguri timp de două luni, nemulţumiri ale cetăţenilor….Nici acum când vorbim nu putem spune că s-a schimbat prea mult.

În ceea ce mă priveşte, am considerat că trebuie să fac ceva şi să mă implic, în primă fază ca să scăpam de cei care au dominat această localitate aproape două decenii şi apoi să încercăm să construim. Au venit oameni noi în politică, iar o parte din consilierii PSD, fiind la primul mandat, s-au alăturat echipei şi au intenţii bune.

Eu sunt convins că lucurile se vor îndrepta, însă e nevoie în continuare de oameni noi, cu convingeri sănătoase, cu viziune şi dorinţă de a face lucruri bune pentru localitatea Ştefăneşti.

 

,,Susţinerea mea va fi pentru candidatul care mă va convinge că e capabil să păstreze şi să întărească unitatea în partid”

 

*Vă întreb direct și aștept un răspuns la fel de direct: cine credeți că ar fi cel mai potrivit pentru conducerea PSD Argeș? Pe cine ați îndemna să-și (re)depună candidatura?

**Deocamdată, nu s-a pus problema alegerilor la PSD Argeş.  Când şi dacă vom ajunge la acel moment, lista candidaţilor va fi deschisă pentru toţi membrii, aşa cum am spus şi anterior, în cazul alegerilor naţionale. Susţinerea mea va fi pentru candidatul care mă va convinge că e capabil să păstreze şi să întărească unitatea în partid şi în egală măsură să aducă plus valoare organizaţiei.

*La Ștefănești, lucurile sunt extrem de complicate, dar nici la Pitești nu sunt mai simple… În interviul de săptămâna trecută, Maria Dinu, administrator al județului, a lansat niște posibile nume cu care PSD ar putea ieși în față. Dumneavoastră cum vedeți situația?

**În orice organizaţie există plusuri şi minusuri. Fiecare îşi face propriile analize şi ia deciziile pe care le consideră cele mai bune. Ceea ce pot să afirm este că scopul nostru comun este ca PSD să aibă cele mai bune rezultate atât la nivel judeţean cât şi naţional. 

*Ana Birchall cică a fost impusă la Justiție cu sprijinul SUA, în timp ce Viorica Dăncilă ar fi și ea proptită de spate de niște generali cu multe stele… Ați intrat, să înțeleg, în lumea bună a statului paralel?

**Speculaţii jurnalistice… nu există nicio certitudine, fapt pentru care nu doresc să comentez.

 

,,E momentul să lăsăm deoparte individualismul şi orgoliile personale!”

 

*Cu Dragnea în frunte, Argeșul nu a avut prea multe de câștigat, deși doi dintre aghiotanții săi credincioși – Drăghici și Rădulescu – sunt parlamentari argeșeni. Ba, din contră, a ,,câștigat” șefi din Teleorman puși peste instituțiile din Argeș... Credeți că doamna Dăncilă, pe care ați plimbat-o să mănânce magiun la Topoloveni, să vadă mașini la Mioveni și să stea la tribună la Pitești ar putea fi ceva mai generoasă cu județul nostru?

**Depinde dacă se solicită, ce se solicită şi cel mai important, cine solicită! Însă, vreau să vă spun că Argeşul are oameni bine pregătiţi, cu expertiză, care merită să ocupe locuri importante la nivel naţional.

* Cum vedeți dumneavoastră alegerile prezidențiale:

-cu Viorica înainte?

-cu Tăriceanu înainte?

-cu un om dinafara politicii, dar recunoscut din punct de vedere valoric?

**Cu PSD învingător !

*Uitându-vă și în curtea Opoziției, ce vedeți acolo? 

**Sincer? Mă îngrozesc! Şi aţi văzut şi dumneavoastră! Nici n-au trecut două zile de la rezultatul alegerilor europarlamentare şi au început să ameninţe cu măsuri radicale, ceea ce au mai făcut şi în trecut!

*Dacă ar fi să le transmiteți ceva colegilor din partid, ce le-ați spune?

**E momentul să lăsăm deoparte individualismul şi orgoliile personale! Avem nevoie de unitate, mai mult ca niciodată!

*La final, vă provoc să schimbăm rolurile! Puneți dumneavoastră o întrebare și vă promit că voi încerca să răspund exact ca un politician!

**Când votaţi cu PSD-ul?

*Așa cum spuneam și în introducerea interviului anterior... când Maria Dinu va fi președinte al PSD Argeș. Adică... niciodată?... Dar ar mai fi și alte posibilități: când pesediștii nu vor mai avea impresia că, schimbând fundul lui Dragnea cu mâna Vioricăi, au făcut reformă în partid; când nu veți mai promova în funcții agramați, ticăloși, incompetenți și pile de toate felurile; când veți avea curajul să spuneți deschis (dar acum, nu după ce îi veți da un brânci din funcție!) că Viorica Dăncilă este o rușine care nu poate onora pe nimeni la nivel de reprezentativitate... Adică... niciodată.

Ups, cred că am încurcat borcanele: vă datoram un răspuns demn de un.... politician. Deci... mai întâi de toate, va trebui să văd cu ce platformă program va veni fiecare partid în parte, ce viziune macro-economică are, ce oameni aduce în prim-plan, dacă va promova sau nu un mesaj de unitate, un mesaj matur, nu superficial și populist.  Apoi, firește, orice minune este posibilă, orice rătăcire este (aproape) scuzabilă. Jurnalismul este în topul celor mai stresante meserii, niciodată nu știi când dai un ditamai... Error 404.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 ianuarie 2022

AED 1,2029 +0.78 %
AUD 3,1316 -0.45 %
BRL 0,8132 +0.98 %
CAD 3,483 -0.15 %
CHF 4,7622 0.00 % -
CNY 0,6944 +0.14 %
CZK 0,202 +0.15 %
DKK 0,6644 0.00 % -
EGP 0,2807 +0.79 %
EUR 4,9453 +0.02 %
GBP 5,93 +0.10 %
HRK 0,6565 -0.03 %
HUF 1,3791 +0.36 %
INR 0,0588 +0.51 %
JPY 3,8355 -0.10 %
KRW 0,3672 +0.27 %
MDL 0,2446 +0.29 %
MXN 0,2137 +0.28 %
NOK 0,4942 +0.14 %
NZD 2,9265 -0.28 %
PLN 1,0818 +0.34 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0563 +1.81 %
SEK 0,4731 -0.17 %
THB 0,133 0.00 % -
TRY 0,3246 +0.09 %
UAH 0,1522 -0.07 %
USD 4,4182 0.00 % -
XAU 257,6976 0.00 % -
XDR 6,1587 0.00 % -
ZAR 0,2899 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges