03 Jul 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Gabriela Zoană: ,,Mass-media m-a susținut și m-a certat deopotrivă. Am învățat foarte mult, mi-am corectat greșelile

Gabriela Zoană: ,,Mass-media m-a susținut și m-a certat deopotrivă. Am învățat foarte mult, mi-am corectat greșelile"

Gabriela Zoană este, fără doar și poate, cel mai activ europarlamentar român, dar și cel mai asumat. În timp ce alți reprezentanți de frunte ai PSD stau cu... capul între urechi, așteptând ca partidul să se mai scuture de valul de antipatie, Gabriela Zoană susține cauza social-democrației fără să se teamă de reculul din social-media, zonă minată, extrem de radicalizată. Ce a făcut Gabriela Zoană notabil din momentul în care a preluat mandatul de la premierul Viorica Dăncilă?

,,Obținerea postului de vice-președinte al Comisiei AGRI din cadrul Parlamentului European, la vot, a fost primul succes politic în noua funcție. Din această poziție am reușit să sprijin altfel agricultura românească și fermierii noștri. Inclusiv în momentul în care în țara noastră a izbucnit epidemia de pestă porcină africană, am solicitat și primit întâlniri cu înalții oficiali europeni, de la președintele Parlamentului European până la comisarii pentru sănătate și pentru agricultură și chiar până la șeful Comisiei Europene, domnul Juncker. Toți m-au asigurat de sprijinul lor pentru soluționarea problemei, acest sprijin neîntârziind să vină, așa cum ați văzut.

Am contribuit la realizarea unei Politici Agricole Comune mai bune pentru România și cea mai mare bucurie este că am reușit să-mi conving colegii din celelalte state membre să reducem decalajele dintre subvențiile primite de agricultorii români și cei din Vestul Europei.

Am obținut rezultate bune și pe politica de coeziune, în următorul cadru financiar România va primi mai mulți bani și sper să-i folosim pentru a rezolva problema infrastructurii din România. Chiar săptămâna trecută am organizat la Bruxelles în calitate de membru al Comisiei de Dezvoltare Regională, un eveniment la nivel înalt cu participarea Comisiei Europene, a Bănci Europene de Investiții, a Fondului de Investiții European și a ministrului Radu Oprea în care am discutat despre combinarea instrumentelor financiare ale fondurilor ESI și Invest EU în cadrul CFM post 2020.

M-aș mai mândri cu modalitatea în care am apărat drepturile femeilor și egalitatea de gen în Comisia FEMM, am militat pentru sănătatea tinerelor și am demarat acțiuni care să vină în ajutorul româncelor ce lucrează în domeniul agriculturii în Sudul Italiei și au devenit victimele abuzurilor.

Am depus în acest an peste 450 de amendamente la proiectele legislative, am lucrat în calitate de raportor la peste zece Rapoarte legislative sau de opinie, sunt membru în 4 Comisii de specialitate, am organizat evenimente care au adus valoare delegației române din Parlamentul European, am avut nenumărate intervenții și declarații politice în plen sau în comisii, am fost desemnată să reprezint Parlamentul European în delegații externe și la sfârșitul acesta de săptămână am fost delegat cu drept de vot din partea Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților  Europeni la Congresul PES de la Lisabona. Cred că în acest an de mandat am câștigat încrederea colegilor mei europeni, colegilor din grupul politic din care fac parte, colegilor din delegația română, colegilor din Partidul Social Democrat, dar mai ales a cetățenilor pe care îi reprezint. Mi-au fost de mare ajutor toți colegii și prietenii de acasă și mai ales cei din familia social democrată a PSD Argeș. Nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința față de aceștia. La fel de importantă a fost și mass-media care m-a susținut și m-a certat deopotrivă. Din criticile ce mi-au fost adresate am învățat foarte mult, mi-am corectat greșelile, iar încurajările m-au ajutat să merg mai departe.

Poate cel mai mult m-am făcut remarcată prin modul în care mi-am apărat mereu țara în cadrul Comisiei LIBE sau în plenul Parlamentului European, ori de câte ori a fost necesar. Mă mândresc cu țara mea și o spun cu voce tare de fiecare dată. Am făcut apel la unitate națională și sper că liderii tuturor partidelor politice din România au înțeles că numai uniți România poate fi o forță în Europa. Dezbinarea ne slăbește țara și acest lucru trebuie să înceteze.

Eu am demonstrat că România este frumoasă și demnă, chiar și atunci când alții o denigrau. Organizarea evenimentului românesc de la Strasbourg, care s-a dovedit un succes, a fost o altă mare realizare pentru mine și pentru România, colegii din Parlament asigurându-mă că vor veni să viziteze țara noastră măcar pentru a cunoaște tradițiile și obiceiurile românești, mulți dintre ei nefamiliarizați cu ele. Ca argeșeancă, faptul că am reușit să aduc portul tradițional, obiceiurile, cântecul, dansul și bucatele din zona Argeșului în Parlamentul European, a fost o mângâiere sufletească. România a câștigat foarte mult ca imagine cu acel eveniment desfășurat în săptămâna plenară de la Strasbourg. Fiecare comisar european are acum în garderobă o ie din zona Argeșului.

Voi continua să apăr interesele României la Bruxelles și voi continua să spun lucrurilor pe nume, indiferent cât vor deranja declarațiile mele politice. Vreau ca românii să se mândrească cu mine, iar argeșenii mei să se fălească că sunt de-a lor!" ne-a mărturisit europarlamentarul Gabriela Zoană.

Despre cât de justificat sau benefic este valul anti-european, despre ,,agenturi străine" și speriatoarea globalizării, despre justiție, birocrație dar și fenomenul de depopulare al României, puteți citi, pe larg, în numărul de săptămâna aceasta al publicației ,,Ancheta"!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
3 iulie 2020

AED 1,173 +0.63 %
AUD 2,9856 +0.69 %
BRL 0,8038 -0.16 %
CAD 3,1736 +0.78 %
CHF 4,5522 +0.32 %
CNY 0,6096 +0.61 %
CZK 0,1815 -0.06 %
DKK 0,6492 +0.11 %
EGP 0,2673 +0.68 %
EUR 4,8378 +0.12 %
GBP 5,3598 +0.04 %
HRK 0,64 +0.16 %
HUF 1,3768 +0.34 %
INR 0,0577 +0.87 %
JPY 4,008 +0.57 %
KRW 0,3591 +0.59 %
MDL 0,2489 -0.84 %
MXN 0,1912 +0.95 %
NOK 0,4522 -0.13 %
NZD 2,808 +0.69 %
PLN 1,0821 +0.03 %
RSD 0,0411 0.00 % -
RUB 0,0607 -0.33 %
SEK 0,4623 -0.04 %
THB 0,1384 +0.51 %
TRY 0,6284 +0.67 %
UAH 0,1592 +1.08 %
USD 4,3085 0.00 % -
XAU 245,7662 0.00 % -
XDR 5,9385 0.00 % -
ZAR 0,2534 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges