22 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: ,,Am asistat la o incapacitate, o prostie și o lene cum rar mi-a fost să văd la un Guvern din România”

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: ,,Am asistat la o incapacitate, o prostie și o lene cum rar mi-a fost să văd la un Guvern din România”

Întrecât consideră că actuala putere are suficienți aplaudaci, președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, s-a așezat, așa cum șade bine Opoziției, în zona rezervată criticilor. De acolo, Guvernul Orban se vede ca o.. adunătură de incapabili și leneși, care au marea baftă că poporul are memoria cât se poate de scurtă.

*Domnule președinte, pandemia v-a prins în plină reorganizare de partid. Ce s-a mai întâmplat între timp?

**A trebuit să reducem motoarele în această perioadă pentru că nu a permis-o contextul. Intrăm cu greu în normalitate. Majoritatea lucrurilor erau cât de cât rezolvate înainte de pandemie. Să sperăm că lucrurile bune le vom continua și că pe cele rele le vom îndrepta.

*Ați mai făcut schimbări de președinți de organizații?...

**Sigur că am mai făcut, vom mai face... Lucrurile sunt într-o continuă mișcare, nimic nu este bătut în cuie. Zvonistici au mai apărut, unele vor fi certitudini, altele vor rămâne la nivel de zvonistică.

*Cum stați cu stabilirea candidaților pentru primării?

**I-am stabilit în proporție de 80%

,,Persoanele inteligente acceptă critica, numai idioții cred că sunt perfecți”

*Aveți prefect tânăr, ambițios și muncitor. Cum este colaborarea instituției pe care o reprezentanți cu acesta?

**E ambițios și muncitor în concepția dumneavoastră...

*Domnul prefect așa spune că este și ne asigură că spune mereu doar adevărul...

**Sigur că da, laudă-mă gură, că eu nu reușesc să am măsură... La nivel instituțional, nu e obligat să colaboreze decât cu președintele Consiliului Județean. Mie nu mi-a făcut onoarea să mă întâlnesc cu distinsa sa persoană. I-am citit comunicatele. Unele sunt penibile. Critică legea la un moment dat din înalta lui funcție. Ar trebui să vadă, totuși, ce se întâmplă mai departe, pentru că are atribuții clar stabilite în această perioadă de alertă și statistica arată că nu ne onorează numărul de teste făcute, în contextul în care a numit conduceri liberale în cele mai importante structuri cu atribuții în acest sens.

*Nu sunteți mulțumit de modul în care a gestionat fenomenul aici, în Argeș...

**Are destui aplaudaci, destui lăudători și nu vreau să creez concurență. Mă situez în zona celor care privesc obiectiv de pe margine și critică atunci când situația o impune. Sigur, persoanele inteligente acceptă critica, numai idioții cred că sunt perfecți.

,,Cred că România s-a pricopsit cu cel mai gargaragiu personaj din istoria de 30 de ani

*Ce feedback aveți de la primarii dumneavoastră? Cum s-au descurcat în această perioadă?

**Primarii s-au descurcat foarte greu și se vor descurca în continuare foarte greu. Problemele pleacă de la incertitudinile pe care le au, sumele alocate, nu știu în ce măsură acestea vor ajunge la nivelul consiliilor locale... E o stare de nemulțumire la nivel național pentru că bâlbâielile Guvernului s-au văzut în fiecare zi. Am asistat la bâlbâială și lene, în condițiile în care nu au fost capabili trei săptămâni să stabilească coordonatele acestei situații de alertă. Am asistat la o incapacitate, o prostie și o lene cum rar mi-a fost să văd la un Guvern din România. Trebuie să remarc un singur lucru, și aici trebuie să dau o bilă albă primului-ministru: cred că România s-a pricopsit cu cel mai gargaragiu personaj din istoria de 30 de ani.

*Și eu care credeam că veți lăuda Guvernul Orban pentru faptul că, datorită măsurilor sale, prin comparație, pandemia nu a făcut atât de multe victime...

**Acum depinde cu cine faceți comparație... Hai să ne uităm și la Ungaria, și la Bulgaria, țări apropiate nouă. Ce să căutăm în Italia sau în Marea Britanie? Totul are o explicație! În schimb, suntem campioni mondiali la amenzi.

*Și în curând și la amenzi neîncasate...

**Firește că vor fi neîncasate. Ați văzut gluma aceea guvernamentală, cum că banii încasați vor merge către Ministerul Sănătății. Deci aveți de încasat, domnilor de la Ministerul Sănătății, fiți fericiți!

*Dacă ar fi fost PSD la putere, ce ați fi făcut altfel în mod fundamental?

**Greu de spus, pe mine datele mă interesează...

*Ce greșeală nu ați fi făcut?

**Nu aș fi făcut imbecilitatea aceea cu... hai la anticipate! Poporul acesta uită foarte repede, nu mai știe că întâiul stătător al țării ne-a convins că este o simplă răceală, o simplă gripă, o simplă tuse și că nu trebuie să ne panicăm, după care am dat din colț în colț că nu avem măști, că nu avem echipamente, nu avem dezinfectanți, nu avem nimic! Ne mințim singuri, suntem tâmpiți!? Mergem cu diversiuni cu vânzarea Ardealului! Dacă ăsta e mesaj de președinte... La o anumită categorie de gângavi, merge!

,,România s-a împrumutat în trei luni cât s-a împrumutat PSD într-un an

*Apropo de anticipate... Liberalii iau în calcul ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, iar alegerile parlamentare, la termen, în decembrie, potrivit unor surse din partid. Cum vedeți aceste termene?

**De ce să nu facem anticipate la anticipate? Ei fac calcule uitând că la ora aceasta Parlamentul României stabilește data alegerilor.

*În contextul pandemiei, cum vedeți viitoarea campanie electorală? Distanțarea socială nu vă va mai permite să vă îmbrățișați și pupați electoratul; era punctul forte al PSD...

**PSD a fost campion la a-și ține promisiunile față de oameni, în a rezolva creșterile economice pentru România... Mulți văd, puțini cunosc, dar cifrele vorbesc, iar acestea nu sunt invenția lui Mînzînă, ci sunt stabilite de EUROSTAT. PSD a preluat guvernarea cu datorie publică de 39% din PIB și a dus-o la 34,4%. E adevărat, și pe fondul pandemiei datoria publică a ajuns la 38-39%, în condițiile în care România s-a împrumutat în trei luni cât s-a împrumutat PSD într-un an. Înțelegem situația, dar cineva trebuie să ne spună și nouă unde s-au dus acești bani. S-au dus în ideea de a reporni activitatea economică, s-au dus în pușculițele de partid ale PNL, s-au dus în protecție socială? Cineva trebuie să ne spună treaba asta și fiți convinși că viitorul a rezolva și această problemă. Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 ianuarie 2022

AED 1,1874 +0.07 %
AUD 3,1405 -0.43 %
BRL 0,8047 +0.41 %
CAD 3,4856 -0.11 %
CHF 4,7821 +0.43 %
CNY 0,6878 +0.13 %
CZK 0,2032 -0.34 %
DKK 0,6644 -0.02 %
EGP 0,2775 +0.04 %
EUR 4,9449 -0.01 %
GBP 5,9178 -0.32 %
HRK 0,6569 -0.03 %
HUF 1,3843 -0.12 %
INR 0,0586 +0.17 %
JPY 3,829 +0.38 %
KRW 0,366 -0.05 %
MDL 0,2416 0.00 % -
MXN 0,2131 +0.19 %
NOK 0,493 -0.50 %
NZD 2,9344 -0.66 %
PLN 1,0912 -0.21 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,057 +0.18 %
SEK 0,4752 -0.61 %
THB 0,1325 +0.08 %
TRY 0,325 +0.31 %
UAH 0,154 +0.13 %
USD 4,3614 0.00 % -
XAU 257,23 0.00 % -
XDR 6,1169 0.00 % -
ZAR 0,2882 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges