26 Feb 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Liviu Dragnea, despre referendumul lui Iohannis: ,,Ştiam despre el, e în logica unui om care a pierdut alegerile”
Sursa foto: ActiveNews.ro

Liviu Dragnea, despre referendumul lui Iohannis: ,,Ştiam despre el, e în logica unui om care a pierdut alegerile”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, face primele declaraţii după ce românii ieşiţi în stradă au protestat împotriva amnistiei, graţierii şi modificării Codurilor Penale. Vă prezentăm, mai jos, cele mai importante declaraţii.

,,Ştiam că vrea referendum. Ăsta era şi scenariu. E în logica unui om politic care a scăzut în sondaje care a pierdut alegerile, pentru că el a fost vârful de lancie al PNL, şi vrea să resusciteze într-un mod greşit şi riscant nişte foşti susţinători, printr-o cale care nu e corectă.”

,,Tot ce a făcut de la alegeri încoace reprezintă dorinţa de a nu pune în practică programul de guvernare.”

,,Ştiu despre Referendumul preşedintelui de acum două săptămâni. Dar abordarea e complet greşită. Ştiu că e generată de disperare, dar nu va avea succes.”

,,În stradă au ieşit oameni de bună credinţă, care aşa au considerat. O parte erau de la galeriile Steaua, Dinamo şi Rapid, o parte de la URS şi, fireşte, preşedintele Iohannis. A fost o mişcare civică instigată la care, pe lângă oameni bine intenţionaţi, au mai venit şi oameni care să instige.”

,,Preşedintele a instigat şi a participat la o încălcare a legii, la un miting neautorizat. Nu asta contează, că era neautorizat, însă aseară şi-a încălcat jurământul.”

Cred că preşedintele Iohannis ar trebui să fie ultimul care vorbeşte despre justiţie. El a obţinut o casă în mod ilegal...

,,Eu îmi doresc un referendum. Unul în care, pe de o parte, să se tranşeze problema noţiunii de familie şi celălalt cu privire la imunitatea parlamentară şi prezidenţială. Credem că nimeni nu ar trebui să beneficieze de imunitate, nimeni nu este mai presus de lege. În primăvară mi-aş dori iniţierea acestor teme."

,,Preşedintele a minţit cu presa de faţă la întâlnirea de la Guvern. A spus că a fost invitat. Premierul nu l-a invitat, a aflat de la aghiotantul SPP cu 10 minute înainte. Premierul a fost acolo pe lângă Constituţie. A dat buzna la Guvern. Asta a fost invitaţia premierului?

,,Pentrui preşedinte, Constituţia nu prevede posibilitatea de a fi tras la răspundere. Preşedintele Iohannis cred că îşi cere suspendarea, să meargă prin ţară să se victimizeze. Nu suntem interesaţi de asta. Vrem să ne ocupăm de programul de guvernare. De la alegeri încoace, preşedintele Iohannis a inventat, periodic, câte o temă care să întreţină o tensiune politică. Brusc, nu se mai discută de nişte dezvăluiri grele ale lui Sebastian Ghiţă. Acolo se vorbeşte de nişte lucruri care nu au nicio legătură cu statul de drept."

,,Am cerut retragerea jandarmilor pentru că eu nu vreau să cred că sediul PSD trebuie apărat. Dacă cineva vrea să îl devasteze, e liber, răspunde pentru asta. Oricare preşedinte de partid poate face asta, pentru că era vorba de un cordon de jandarmi puşi în faţa sediului nostru."

,,Am crezut că am terminat cu perioada în care oamenii sunt instigaţi la ură şi dezbinare."

,,Cred că Ministerul de Interne ar trebui să facă investigaţii serioase, mai ales că au fost speculaţii de tot felul, inclusiv că s-ar fi încercat potenţarea mitingului de duminică. Ar fi ceva ce nu poate fi acceptat de o minte raţională. Sigur că sunt foarte multe ciudăţenii. Am auzit că acolo lucrurile au fost în regulă din punctul de vedere al riscurilor de incendiu. Dacă speculaţiile devin informaţii adevărate, înseamnă că se va mai proceda aşa. După tragedia de la Colectiv, a venit guvernul lui Iohannis. Şi ce a făcut în acest sens?... Ce s-a întâmplat la Bamboo este foarte ciudat şi, pe starea de suspiciune din România, lumea începe să creadă din ce în ce mai puţin în coincidenţe.

,,Mi s-a părut ciudat comunicatul SRI prin care se spunea că nu a avut nicio implicare în manifestaţii. Sper să nu fi fost implicat niciun serviciu, dar e bine să se lămurească. Nu e suficient doar un comunicat."

,,Cred că nu există instituţie publică sau de presă din România care să nu aibă acoperiţi de la SRI. Inclusiv în justiţie. Parcă e prea acoperită ţara asta. Pentru ce este nevoie? SRI are două obiective: contra-spionaj şi antiterorism. La primărie se face contraspionaj?... Cred că ar trebui să se explice oportunitatea, de ce e nevoie de atâţi acoperiş. Dacă este adevărat. Iar dacă e adevărat, se poate influenţa activitatea unei instituţii sau alta, ceea ce nu cred că e normal."

,,Cel mai grav ar fi să existe ofiţeri acoperiţi în justiţie. Ar fi ceva îngrozitor. S-ar influenţa prin asta inclusiv politicul. Apoi presa, care ar putea fi folosită pentru o manipulare grosolană sau pentru a acoperi lucruri grave. Apoi în Guvern, în Parlament, în alte instituţii ale statului. Dacă e adevărat, ar trebui să se facă o retragere organizată până la intrarea într-o matcă firească. Nu cere nimeni ca cei acoperiţi să fie descoperiţi, ci doar retraşi. Repet, doar dacă este adevărat."

,,Guvernul acesta nu va fugi, pentru că ar însemna ca un votr dat de populaţie să fie anulat violent.Deci Guvernul nu va pleca. Preşedintele a manipulat şi a minţit. Majoritatea zdrobitoare a celor care  au ieşit nu au citit ordonanţa. Au luat în calcul doar nişte zvonuri, nişte lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea."

,,Guvernul decide ce va face. Dacă vorbim de graţiere, vorbim de un ceas care ticăie. Am amânat-o cu un an. Nu are nicio legătură graţierea cu corupţia. Noi nu avem voie să le spunem procurorilor cum să instrumenteze dosare. Atunci de ce unii procurori vor să cenzureze dreptul de iniţiativă legislativă al Parlamentului?"

,,Nu vom ajunge la alegeri anticipate. Parlamentul şi Guvernul nu pleacă nicăieri. Nu suntem de acord ca un vot popular să fie înfrânt de aceste instigări ale preşedintelui. E dreptul fiecărui cetăţean să protesteze, e în regulă. Dar administraţia merge mai departe."

,,Nu este foarte limpede dacă preşedintele poate organiza referendumul pe o posibilă lege a graţierii. Nu vorbim decât de nişte intenţii. Există o dispoziţie în Constituţie prin care se spune că cetăţenii nu au dreptul să iniţieze o lege a graţierii, deci nu ştiu dacă, prin referendum, pot spune dacă sunt sau nu de acord. Vedem ce spune Curtea Constituţională."

,,Este foarte clar că sunt presiuni foarte mari. Amintiţi-vă descinderea lui Iohannis la CSM. Sunt presiuni pe care niciun preşedinte nu a avut curaj să le facă. Programul de guvernare este răspunsul nostru la toate instigările sale. Asta aşteaptă România, nu altceva."

,,Probabil va încerca să blocheze legile noastre la Curte, dar noi nu vom ceda. oamenii ne-au ales să aibă o viaţă mai bună. Şi vom merge până în pânzele albe, cu toate piedicile. Legile, chiar dacă vor întârzia, nu le vom pune în aplicare, pentru că nu vom ceda."

,,Mie nu mi-e teamă de ameninţările cu cătuşele, iar ameninţarea este din ce în ce mai străvezie, şi din partea unor procurori, şi a lui Iohannis. Sunt nu doar în contul meu, ci şi a clasei politice. Îl întreb pe domnul procuror-şef dacă a primit cumva o plângere privind finanţarea ilegală a USR."Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:

Cât pierzi pe prima variantă, cât pierzi pe a doua... asta numai din mesajele potrivite poți regla, iar Iohannis, e drept, nu are nici cei mai străluciți strategi de imagine și content, asta e evident.

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
25 februarie 2020

AED 1,2076 -0.08 %
AUD 2,9273 +0.04 %
BRL 1,0108 -0.08 %
CAD 3,3345 -0.06 %
CHF 4,5355 +0.22 %
CNY 0,632 +0.10 %
CZK 0,1905 -0.10 %
DKK 0,6435 +0.09 %
EGP 0,2842 -0.25 %
EUR 4,8079 +0.11 %
GBP 5,7552 +0.47 %
HRK 0,6451 +0.25 %
HUF 1,424 +0.18 %
INR 0,0617 0.00 % -
JPY 4,0183 +0.76 %
KRW 0,3649 +0.22 %
MDL 0,2489 -0.16 %
MXN 0,2321 +0.09 %
NOK 0,4737 +0.11 %
NZD 2,8052 +0.06 %
PLN 1,1175 +0.03 %
RSD 0,0409 +0.25 %
RUB 0,0677 -0.44 %
SEK 0,4553 +0.35 %
THB 0,1398 -0.21 %
TRY 0,7206 -0.17 %
UAH 0,1808 -0.11 %
USD 4,4355 0.00 % -
XAU 236,0469 0.00 % -
XDR 6,0589 0.00 % -
ZAR 0,2913 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges