25 May 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Liviu Stancu: ,,Victor Ponta mi-a fost coleg de grupă,  de bancă uneori, chiar dacă nu prea am băgat tăieri de porci împreună

Liviu Stancu: ,,Victor Ponta mi-a fost coleg de grupă, de bancă uneori, chiar dacă nu prea am băgat tăieri de porci împreună"

A activat în PNL, apoi în Uniunea Forțelor de Dreapta, a fost secretar de stat în Ministerul Justiției (între 2014 şi 2016), dar a plecat o dată cu venirea ilustrului tiz Liviu Dragnea la butoanele puterii. De ce? Probabil pentru că nu era din Teleorman și avea așa, o uitătură mai intelectuală, deci subversivă, plus că, din sursele noastre, știa și alfabetul până la final. Chiar dacă politica văzută și din interiorul exercitării depline a pârghiilor sale trebuie să-l fi scârbit, avocatul Liviu Stancu nu a renunțat. S-a urcat în aceeași barcă alături de Victor Ponta, căruia i s-au adăugat, pe parcurs, și alți lideri politici care nu au mai rezonat cu partidele lor, iar acum navighează cu Pro România spre... Nu știm încă spre ce, că oamenii, trebuie să recunoaștem, sunt și boieri. Ei o ard așa, mai mult pe forța rațiunii, mai pe muzică elevată, prin sfere mai înalte, unde nu există nici Arsenie Boca, nici manele și nici mititei cu hrean și muștar. Dar vom vedea la vot dacă în țară au mai rămas și alt tip de români decât cei identificați de primarul din Micești, adică ,,bătrânii, bețivii și puturoșii".

*Domnule Stancu, mergeți la Referendumul pentru familia tradițională?

**Un simplu exercițiu de gândire va genera o reacție adecvată, cu siguranță.

*Care credeți că este, în accepțiunea românilor, înțelesul îndemnului ,,Iubește românește!"?

a).Bate-ți nevasta măcar o dată pe zi!

b).Iubește-le pe toate să crească sporul de natalitate!

c).În iubire ieși pe plus de la cinci neveste-n sus!

d).Lasă-ți nevasta cea grasă pentru iubita din clasă (de preferat clasa a XII-a)!

**Răspuns corect: f) Găina bătrână face ciorba bună!

*Credeți că dintr-un exces de moralitate, de pioșenie, nu agrează românii ideea ca Gheorghe să se ia cu Vasile la starea civilă?

**În mod evident, cel mai adânc introdus în această chestiune este stindardul moralității naționale, liderul PSD. Noi, umilii, încă nu ne-am prins încă cum vine treaba.

*În 1996, deputații votau o lege care prevedea pușcăria până la trei ani pentru homosexuali. Să zicem mersi că Dragnea nu vrea să-i ardă pe rug, ținând cont că România este, totuși, grădina Maicii Domnului?

**Nu aș marșa pe o apreciere atât de dură. Dl. Dragnea, nu-i așa,  este un personaj calin, non-conflictual, dominat de un spirit creștin intens, emanând iată, cele mai bune intenții în sprijinirea familiei tradiționale. Chiar dacă în practică nu prea îi iese, o atinge măcar la capitolul teoretic. 

*Pentru că tot vorbeam de porci, se zvonește cum că s-ar intenționa interzicerea creșterii porcilor în gospodării. E treaba asta un pas spre lumea civilizată sau vor să ne îndoape pe toți cu mizeriile din marile hypermarketuri?

** Să discuți despre interzicerea creșterii de porci în gospodării pentru că nu esti în stare să iei măsuri de stopare a pestei  este ca și cum ai evalua dacă nu cumva e mai bine să dai foc la casă ca să scapi de șobolani.

*,,Ceva nou la deschierea anului școlar?! Aceeași poliloghie cu arome de tămâie. Nu credeți că e nevoie de o schimbare?" - scriați pe Facebook, la puțin timp de la deschiderea noului an școlar. Dacă nu cu popi, dacă nu cu discursuri, atunci cum?

**La sfârșit de an, o ceremonie parcă merge. O concluzie, un sfat, multumiri, ceva premii. În debutul anului, simplul pășit  într-o școală demnă de standardele mileniului III cred că ar reprezenta cea mai plăcută experiență pentru elevi si profesori, laolaltă. Dacă pe mese ar fi și tot setul de manuale adaptate și ele epocii, momentul ar deveni chiar minunat. În lipsă, livrăm poliloghie și perdele de fum.      

*Pun pariu că sunteți genul de persoană care nici măcar nu a chemat soborul de preoți să-i sfințească mașina, după ce a cumpărat-o! Și aș mai paria că nu-l aveți nici pe Arsenie Boca la retrovizoare! Mă înșel? Și dacă nu, ce se întâmplă cu dumneavoastră, chiar nu simțiți românește?

**Eu am o relatie directă cu Dumnezeu, nemijlocită! A avut multă grijă de mine așa că încerc să nu-l supăr. Sunt un mare iubitor de muzică psaltică, prefer cântul ca formă de exprimare a religiozității.   

*Victor Ponta a conceput un ,,Action plan pentru salvarea României". Nu cumva e tot un fel de ,,Program de guvernare" a la PSD dar care sună așa, mai... mainstream?

**Victor Ponta este un personaj extrem de practic! În momentul ăsta, imensa problemă a României este cea pe care liderul Pro ROMÂNIA o tranșează în planul la care faceți referire. Hai, recunoașteți că e bine scris și chiar ar produce efect! Cu inteligență și bun-simț sigur găsim soluții adecvate tuturor problemelor. Dacă vom reuși să ne si dedicăm aplicării soluțiilor găsite, categoric în România va fi cu mult mai bine decât în afara ei. Politica nu-i o treabă extrem de grea, e nevoie doar de oameni potriviți!

*Știu că vă e șef de partid, dar nu credeți că Ponta e cam... pârâcios? Mie mi-ar fi teamă să merg cu el la vreo tăiere de porc sau la vreo aniversare, pentru ca peste ani să mă văd prin poze dintr-un profil care nu mă avantajează...

**În primul rând, Victor mi-a fost coleg de grupă,  de bancă uneori, chiar dacă nu prea am băgat „tăieri de porc” împreună. În altă ordine de idei, personal, sunt atent lângă cine mă așez. Nu-mi iese mereu, așa că...

*Victor Ponta încă este asociat cu PSD. Are prieteni în PSD. Cât de... Pro România credeți că este?

**Pro ROMÂNIA are și foști membri PSD, și foști PNL (vezi subsemnatul), foști PD (vezi Bogdan Ivan), foști conservatori și multi, foarte multi  fără antecedente politice. Cât de Pro ROMÂNIA este liderul partidului? Să urmărim reacțiile lui și o să vedem!

*Sunteți destul de critic la adresa actualei puteri. Nu vă e teamă că veți fi acuzat de tentativă de lovitură de stat? Ați văzut că jandarmii deja au făcut demersuri legale în acest sens...

**Îmi recunosc de pe acum vina de a fi profund vinovat de o puternică lovitură la adresa statului degeaba. Din păcate însă, remarc efectele unei conduceri dezastru care contaminează o întreagă populatie producând confuzie, chiar haos. În aceeași perspectivă se înscrie și reacția de-a dreptul buimacă a jandarmeriei care a dovedit exact debandada actului de comandă.  

*Cum stă PRO România în Argeș?

„Bine înfiptă-n trupul patriei!”. La patru luni de la înființare avem aproape 1000 de membri, persoane ce pot fi contactate și verificate. Lucrărm la înființarea de organizații locale, și, la fel de important, am trecut la identificarea problemelor locului în Pitești și în județ. Primei mari probleme – schimbarea liderilor politici, a clasei politice neperformante – îi dăm de cap prin cei  pe care îi vom promova. Eu zic că va ieși o treabă bună!

*Cu cine empatizați din Opoziție, cu cei din PNL sau cu cei din USR?

**Cu distinsul domn Mihai Sora.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
25 mai 2020

AED 1,2089 -0.04 %
AUD 2,904 +0.18 %
BRL 0,8024 +0.31 %
CAD 3,1766 +0.25 %
CHF 4,5685 -0.02 %
CNY 0,6222 -0.05 %
CZK 0,1775 +0.06 %
DKK 0,649 -0.05 %
EGP 0,28 -0.04 %
EUR 4,8396 -0.05 %
GBP 5,4098 -0.03 %
HRK 0,6383 -0.03 %
HUF 1,3804 -0.38 %
INR 0,0585 0.00 % -
JPY 4,122 -0.28 %
KRW 0,3576 -0.11 %
MDL 0,2509 +1.05 %
MXN 0,1953 +1.40 %
NOK 0,4433 +0.41 %
NZD 2,7085 -0.13 %
PLN 1,073 +0.15 %
RSD 0,0412 0.00 % -
RUB 0,0621 +0.32 %
SEK 0,4588 -0.02 %
THB 0,139 -0.22 %
TRY 0,6519 -0.12 %
UAH 0,1652 -0.48 %
USD 4,4406 0.00 % -
XAU 247,0285 0.00 % -
XDR 6,0468 0.00 % -
ZAR 0,2522 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges