23 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Olimpia Doru: ,,Mihai Coteț poate să reprezinte și să aducă acea schimbare pe care o așteaptă toată lumea”

Olimpia Doru: ,,Mihai Coteț poate să reprezinte și să aducă acea schimbare pe care o așteaptă toată lumea”

Om de afaceri de referință pentru Argeș, dar mai mult decât atât, om de calitate, apreciat de comunitatea locală, Olimpia Doru, managerul New Design Composite, susține că l-ar vota pe Mihai Coteț pentru funcția de președinte al PNL Pitești dacă mai fi membră a partidului. Ironia sorții este că doamna Doru încă mai figurează în baza de date a PNL, chiar și după atâția ani de la depunerea demisiei! Cum de se poate asta? De ce îl susține pe omul de afaceri Mihai Coteț? Iată care sunt argumentele pe care ni le-a mărturisit!

,,Dacă voi reveni vreodată în PNL, voi reveni dacă voi avea pentru cine”

*Doamnă Olimpia Doru, ați fost în ultima perioadă subiect de discuție în PNL Argeș, după ce s-a descoperit faptul că încă mai figurați ca membru al partidului… Cum ați reușit performanța să rămâneți acolo?

**N-am absolut niciun merit, dimpotrivă! Acest lucru ne arată dedicația oamenilor care sunt acolo, în acele funcții, în a face lucrurile corect și bine. Eu îmi aduc aminte, atunci când am preluat Organizația de Femei, că primul lucru cu care am început, după ce am fost aleasă, a fost să solicit baza de date. Îmi doream cu adevărat să aflu cine este membru cu sufletul, cine vrea să vină alături de noi, să se implice. Faptul că eu încă sunt membru al PNL dovedește că cei care sunt acum la conducere nu și-au dorit să afle cu adevărat care le sunt membrii. Când vrei să faci strategii, să ai viziune, să mergi mai departe, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pleci de la realitate. Altfel construiești ceva pe o bază care nu există. Faptul că am rămas în baza de date îmi arată foarte clar că nimeni nu a avut măcar decența să-i sune pe oameni. Dar nu acum, când ai nevoie de ei, sau la alegeri!

*Pentru că soarta, destinul sau… incompetența altora a făcut să vă regăsim tot pe listele partidului după atâția ani, nu vă gândiți să reveniți în PNL?

**Este o întrebare dificilă, la care nu sunt pregătită să răspund acum. În niciun caz nu aș reveni în PNL doar pentru că există acolo, pentru că oamenii fac partidul. Dacă voi reveni vreodată în PNL, voi reveni dacă voi avea pentru cine. Eu nu am votat niciodată ,,împotrivă”, ci doar ,,pentru”. Dacă am pentru cine să lupt, alături de cine să lupt, o să-mi fac cerere de adeziune.

*La conducerea PNL Pitești candidează Mihai Coteț și Gelu Tofan. Aveți pentru cine reveni în PNL?

**Pot să spun sigur că nu aș reveni într-un PNL condus de Gelu Tofan, și nu pentru că aș avea ceva cu el, ci pentru că eu cred că atâta timp cât nu ai fost pe stradă să spui că ești propunerea PNL pentru postul de viceprimar, nu e corect să ajungi în acest post doar cu voturi conduse dintr-o parte sau alta. Postul trebuia să-l obțină mergând la oameni, asumându-și propunerea și înfruntând criticile.

În Mihai Coteț am avut încredere și atunci și am și acum. Cred că poate să reprezinte și să aducă acea schimbare pe care o așteaptă toată lumea. Este posibil ca membrii să aștepte mai puțin acestă schimbare pentru că, uitându-mă în urmă la istoricul partidului, îmi este tare greu să înțeleg de ce membrii aceștia nu-și doresc odată să trăiască momentul în care Primăria Pitești să fie câștigată de cineva din PNL. Mă uit că sunt membrii vechi, de atâția ani, care nu au înțeles totuși că votul lor este cel care schimbă lucrurile. Se așteaptă și acum să zică X, să vină X, să decidă X. Pe de altă parte, mă uit și la profesia acestor membrii și constat că tot mai puțini mai activează în zona profesiilor liberale. La orice campanie vezi câțiva tineri, pensionarii, iar pătura de mijloc nu mai este acolo.

În campania pentru locale eu l-am susținut foarte mult pe Mihai Coteț pentru că am crezut în el. Și am crezut că atâta timp cât vii cu un afiș în fața alegătorului și cu o propunere, o duci până la capăt. Niciodată nu mi-a trecut prin cap că nu i s-ar cuveni funcția de viceprimar pentru Pitești și că PNL va îndrăzni, sub tot felul de tertipuri, să pună pe altcineva. Nu din respect neapărat pentru Mihai, ci din respect pentru PNL în sine, din respect pentru alegători. Practic, PNL a mințit alegătorul pe față.

,,Sunt foarte mulți membrii care nu s-au mai regăsit alături de cei care au condus sau conduc partidul”

*Ați făcut parte din PNL și îmi amintesc că erați foarte determinată să schimbați lucrurile. Ce nu a mers?

**Primul reproș a fost faptul că sunt femeie.

*Cine v-a reproșat asta?

**Mai bine m-ați întreba… cine nu mi-a reproșat!

*Nu v-ați gândit să faceți schimbare de sex, ca să remediați această problemă?

**Nici măcar o dată, și chiar am spus, într-un discurs, că eu rămân femeie.

*Dincolo de faptul că sunteți femeie, ce alte ,,handicapuri” vi s-au mai identificat?

**Dincolo de acest lucru lumea nu a prea înțeles că vorbim despre un partid liberal. Atunci când ești liberal vii cu schimbări, cu reguli, cu performanță, cu meritocrație, cu rezultate. Vii cu noțiuni învățate în zona de business, în cariera ta, și te-ai aștepta ca acestea să fie lucruri normale, nu excepții sau subiecte de discuții. Mi s-a spus așa: stai puțin că ești în politică, politica e o mocirlă. Da, dar politica asta o fac oamenii, ea nu este o entitate de sine stătătoare, ceva care vine și murdărește membrii PNL cu noroi. Le-am spus atunci colegilor mei că am citit statutul PNL și toate regulamentele și că nu am întâlnit cuvântul mocirlă. Nu știu dacă acum PNL este pregătit pentru schimbare și pentru oameni cu valori. Atunci sigur nu a fost. Sunt foarte mulți membrii care nu s-au mai regăsit alături de cei care au condus sau conduc partidul, de aceea au rămas pe margine. Am întâlnit membrii PNL pe care nu i-am văzut în campanii, și care erau de la înființarea PNL, dar care nu au ieșit din partid datorită crezului pe care l-au avut atunci când au intrat. Pe de altă parte, nici nu au putut să activeze pe lângă cei în care nu au crezut. Cu siguranță că cei care au rămas cumva la zona emoțională vor acționa doar atunci când se vor regăsi în cineva.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 ianuarie 2022

AED 1,1874 +0.07 %
AUD 3,1405 -0.43 %
BRL 0,8047 +0.41 %
CAD 3,4856 -0.11 %
CHF 4,7821 +0.43 %
CNY 0,6878 +0.13 %
CZK 0,2032 -0.34 %
DKK 0,6644 -0.02 %
EGP 0,2775 +0.04 %
EUR 4,9449 -0.01 %
GBP 5,9178 -0.32 %
HRK 0,6569 -0.03 %
HUF 1,3843 -0.12 %
INR 0,0586 +0.17 %
JPY 3,829 +0.38 %
KRW 0,366 -0.05 %
MDL 0,2416 0.00 % -
MXN 0,2131 +0.19 %
NOK 0,493 -0.50 %
NZD 2,9344 -0.66 %
PLN 1,0912 -0.21 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,057 +0.18 %
SEK 0,4752 -0.61 %
THB 0,1325 +0.08 %
TRY 0,325 +0.31 %
UAH 0,154 +0.13 %
USD 4,3614 0.00 % -
XAU 257,23 0.00 % -
XDR 6,1169 0.00 % -
ZAR 0,2882 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges