23 Oct 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Răzvan Șerbănoiu: ,,Este prima dată când un partid mare ia în echipa candidaților un cetățean!

Răzvan Șerbănoiu: ,,Este prima dată când un partid mare ia în echipa candidaților un cetățean!"

,,Ceea ce părea imposibil s-a întâmplat: începem să contăm, începem să fim luați în seamă, noi, cetățenii!" - spune Răzvan Șerbănoiu, candidat la Consiliul Local Pitești în Echipa PNL. De ani buni, acesta este unul dintre motoarele care a început să pună în funcțiune societatea civilă din Pitești, într-un mod constructiv, aducând piteștenii simpli, cu ideile și interesele lor, la aceeași masă cu administrația publică locală. E drept, din partea administrației piteștene a găsit deschidere doar în privința viceprimarului Sorin Apostoliceanu, cu care astăzi se află în aceeași echipă. În egală măsură, a empatizat cu Mihai Coteț, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar al Piteștiului și cel care l-a convins că într-o echipă dinamică, tânără și cu o minte deschisă se pot face multe pentru Pitești.

El e Răzvan Șerbănoiu!

Cine este Răzvan Șerbănoiu dincolo de Facebook, ecranul televizoarelor, scenele pe care a jucat sau ziarele la care a scris? Aflăm chiar de la el!

,,În studenție am făcut parte din Grupul de satiră și umor Ridendo și am fost membru în Consiliul de administrație al Casei Studentului și în Senatul Universității Pitești, din partea studenților. După terminarea facultății am stat câteva luni acasă, pentru că am refuzat oferte de muncă despre care nu am crezut că mă ajută în carieră. Am început efectiv activitatea profesională la SK Engineering and Construction, o companie din Coreea de Sud, alături de care am construit o Instalație de hidrotratare a distilatului de vid HDV. Știu, e o chestiune cât se poate de tehnică! Cert este că am început ca ,,Document controler", am învățat ce înseamnă oranizarea asiatică - e spectaculoasă, credeți-mă! - și am terminat proiectul ca Inginer de proiect.

Apoi am avut două episoare scurte la Hilti ca șofer, livrator, inginer de vânzări, secretară, director de zonă și ce mai era de făcut, singur pe două județe: Argeș și Dâmbovița.

A urmat perioada de Supervizor producție la Valeo Climatizare. Aici am dat de viața uzinală și am condus echipe de peste 25 de oameni. La nici 27 de ani împliniți, preluam funcția de Director Comercial la Metalimpex, firmă care se ocupă cu reciclarea și care e parte a grupurilor Engie și Dacia Renaul Nissan. Aici am cunoscut cultura corporatistă, făcând parte din Top Managementul companiei și mergând la multe întâlniri cu managerii din alte companii aflate în portofoliu Engie (și sunt vreo 40 în România!). Am ocupat această funcție vreo 10 ani, după care m-am întors la prima dragoste: rafinăriile.

Momentan sunt Director de Vânzări și Operațional pe România și Europa de Est, la o companie care activează în domeniul mentenanței în rafinării. Probabil că toate astea mi se trag și de la Faculatea de Mecanică și Tehnologie din cadrul UPIT, unde am absolvit secția de Inginerie Economică Industrială (Facultatea de directori, sic!), fiind prima promoție de la Pitești care a dat orașului specialiști care activează în multe domenii." aflăm de la Răzvan Șerbănoiu.

Ceea ce părea imposibil s-a întâmplat: începem să contăm!

Nu a făcut cu mare ușurință pasul către politică și asta pentru că, pentru el, credibilitatea este unul dintre aspectele la care ține cel mai mult, iar politica și credibilitatea, se știe, nu prea fac casă bună. A privit, însă, dincolo de doctrine, de sloganuri ipocrite, de tot acest zumzet care nu are nicio legătură cu viața de zi cu zi a oamenilor și și-a propus să facă ceva concret: să ajungă în acel punct în care să poată impune mult mai ușor toate proiectele pe care în ultimii ani le-a dezbătut cu cetățenii în online, pe ,,Pitești, orașul meu!". 

,,În Pitești, cel puțin din câte știu eu, este prima dată când un partid mare ia în echipa candidaților pentru Consiliul Local un cetățean care să fie vocea străzii. Ceea ce părea imposibil s-a întâmplat: începem să contăm, începem să fim luați în seamă, noi, cetățenii! Implicarea este cheia și nu vorbesc de mine personal, ci de noi toți. Politicienii au atâta putere cât le dăm noi, cetățenii! Recunosc că viața are un simț al umorului foarte dezvoltat, altfel nu-mi explic cum am ajuns ca la chemarea lui Mihai Coteț să fac echipă cu Sorin Apostoliceanu, omul pe care nu l-am menajat deloc, dar asta dovedește că dacă îți dorești să pui umărul pentru a face orașul frumos și funcțional, poți trece peste orgolii, dar cu mențiunea, așa cum a zis și Mihai Coteț, că e ok să faci compromisuri atât timp cât nu te compromiți. Așadar, suntem pregătiți cu toții, în echipă, să facem administrație, nu politică!" mai spune Șerbănoiu.

Voi face un crez aparte din „a învia” Pitești, orașul nostru!

Proiectele sale pentru Pitești sunt multe, de mai mică sau mai mare amploare, dar cât se poate de realizabile la un nivel de calitate la care va trebui să ne aliniem și noi. Din fericire, există oameni care se pricep și deschidere totală din partea Echipei PNL pentru proiecte în parteneriat cu societatea civilă.

,,Cea mai mare dorință este Piteștiul Mare, care să cuprindă toate localitățile limitrofe și Mioveniul. Dar până acolo e cale lungă care trebuie deschisă cu Zona Metropolitană. Îmi doresc Parc Industrial, îmi doresc străzi foarte bune, școli dotate și multe altele, dar voi face un crez aparte din „a învia” Pitești, orașul nostru! Vreau să avem evenimente cât mai dese, vreau să folosim Lunca Argeșului și Ștrandul la adevărata valoare! Vreau să redevină Simfonia Lalelor o bucurie pentru piteșteni, să redevină o sărbătoare a florilor și mai ales a oamenilor, toți egali între noi și fără scene. Trebuie regândit tot formatul astfel încât să aducă vizitatori cât mai mulți orașului; exemple sunt multe atât în țară cât și în afară. Îmi doresc ca evenimentele de tip Street Food Festival să fie mai dese. Îmi doresc să devină Piteștiul Capitala Tunning-ului auto. Avem un piteștean, în persoana lui Alin Oprițescu aka PYP HOT TUNNING, care este unul dintre cei mai valoroși oameni care modifică mașini, iar Alin mă bate la cap de la începutul anului să organizăm un astfel de eveniment care ar aduce zeci de mii de vizitatori în oraș. Indiferent de situație, când scăpăm de pandemie vom face o astfel de întâlnire care va genera bani la buget și nu va produce cheltuieli!" ne-a mai declarat Răzvan Șerbănoiu.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
22 octombrie 2021

AED 1,1571 +0.03 %
AUD 3,1895 +0.29 %
BRL 0,751 -1.05 %
CAD 3,4449 +0.02 %
CHF 4,6354 +0.27 %
CNY 0,6652 +0.15 %
CZK 0,1928 -0.16 %
DKK 0,6648 -0.02 %
EGP 0,2707 +0.04 %
EUR 4,9467 -0.01 %
GBP 5,8655 +0.05 %
HRK 0,6574 -0.20 %
HUF 1,3601 -0.27 %
INR 0,0568 +0.18 %
JPY 3,7324 +0.23 %
KRW 0,3617 +0.17 %
MDL 0,2435 -0.65 %
MXN 0,2099 +0.05 %
NOK 0,5094 -0.14 %
NZD 3,0478 -0.07 %
PLN 1,0747 -0.23 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0602 +0.67 %
SEK 0,4955 +0.20 %
THB 0,1275 0.00 % -
TRY 0,4428 -3.15 %
UAH 0,1617 -0.12 %
USD 4,2501 0.00 % -
XAU 244,9416 0.00 % -
XDR 6,0138 0.00 % -
ZAR 0,2911 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges