01 Jun 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
Medici cu reputaţie vin cu noi supoziţii: SHU, declanşată de apă, lapte sau... iaurturi cu fructe contaminate!

Medici cu reputaţie vin cu noi supoziţii: SHU, declanşată de apă, lapte sau... iaurturi cu fructe contaminate!

Reputatul medic oftalmolog Monica Pop a postat pe Facebook opinia ei în legătură cu îmbolnăvirea şi decesul a trei nou-născuţi din Argeş. Portivit acesteia, mai mult ca sigur apa şi/sau laptele au fost contaminate. Numai că, sugerează doamna doctor, la mijloc s-ar afla şi interesul marilor producători de a nu se afla adevărul. 

Monica Pop: „Medicii se feresc să spună pentru că sar patronii care vând asemenea produse”

„Ca infectarea (contaminarea) micutilor e de origine alimentara, era clar pentru oricine! Eu cred ca e vorba de APA si/sau LAPTE! Aproape sigur! Medicii se feresc sa spuna, fara a avea certitudini, pentru ca sar patronii care vand asemenea produse si ii pot da in judecata! O anamneza foarte minutioasa, pe tema, poate elucida produsele “vinovate”! E, probabil, vorba, de un lot! Am trecut, de doua ori prin situatii oarecum asemanatoare, mediatizate la vremea respectiva! Dar, oricine poate invata din experiente!

Remember
1. In urma cu multi ani, medicul de laborator mi-a comunicat ca a gasit pe niste ace de seringa de unica folosinta (achizitii prin procedeu standard), un microb! Incredibil! A trimis pentru analiza si la Institutul Cantacuzino, acelasi rezultat! Am informat DSP si media si am pus tot lotul separat! Bolnavii nu au avut de suferit, printr-un noroc! Firma respectiva trebuie sa garanteze pentru produse, mai ales intr-un asemenea domeniu! Dar . . . In seara urmatoare, fiind intr-un restaurant cu o prietena, am fost chemata afara de un ,,reprezentant” al patronului firmei cu seringile, care m-a amenintat cu darea in judecata si cu consecinte grave! Dar, asta nu s-a intimplat, desi noi am spus peste tot numele firmei!!!

2. Intr-o garda de duminica, tot in urma cu ani, au venit , in cateva ore, 7 pacienti adulti cu midriaza bilaterala (ambele pupile dilatate), si consecintele respective: vedere proasta, fotofobie! Nimic general, stare buna! Ca era o afectare neurologica, probabil toxica, era clar! Dar, de la ce? Nu mancasera ciuperci, nu alcool, nu medicamente! Si atunci? Am aflat in aceeasi zi, printr-o metoda la indemina, m-am gandit ce sa fac, pentru ca nu gaseam solutii si imi era teama ca vor mai veni si altii! Rezultatul e absolut incredibil! Dar, dupa cum s-a vazut, posibil! Bine ca nu erau si copii mici, ar fi fost grav, poate chiar si decese!

Am mai spus in media, dar, pentru cei care nu au auzit, faceti un exercitiu de imaginatie si incercati sa va ganditi! Sunt curioasa, pentri ca mie nici nu mi-ar fi trecut prin minte asa ceva! Revin cu raspunsul! Am uitat, la primul capitol, cel cu seringile cu ace infectate : a fost un singur lot !!!” a declarat medicul oftalmolog Monica Pop.

Ovidiu Limoncu: ,,Elementul comun era consumul aceluiaşi tip de iaurt colorat, cu arome.”

Tot pe Facebook, un alt medic face o mărturisire la fel de alarmantă. Este vorba de unul dintre cei mai buni medici nefrologi, Ovidiu Limoncu.  În urma discuţiilor pe care le-a avut cu părinţii a trei copii din Buzău, diagnosticaţi cu acest sindrom, acesta a ajuns la concluzia că un anume iaurt colorat ar putea fi vinovat pentru starea critică în care au ajuns micuții. 

Am avut, la Grigore Alexandrescu, o serie de trei copii cu SHU (sindrom hemolitic-uremic – n.r). Toţi trei erau din Buzău. Am încercat să găsesc sursa îmbolnăvirii din discuţiile cu părinţii. Elementul comun era consumul aceluiaşi tip de iaurt colorat, cu arome. Sunt curios, pentru că sigur este contaminare alimentară, ce vor găsi acum la anchetă epidemiologică!

 a scris specialistul în nefrologie pediatrică, pe Facebook. Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
1 iunie 2020

AED 0 -100.00 %
AUD 0 -100.00 %
BRL 0 -100.00 %
CAD 0 -100.00 %
CHF 0 -100.00 %
CNY 0 -100.00 %
CZK 0 -100.00 %
DKK 0 -100.00 %
EGP 0 -100.00 %
EUR 0 -100.00 %
GBP 0 -100.00 %
HRK 0 -100.00 %
HUF 0 -100.00 %
INR 0 -100.00 %
JPY 0 -100.00 %
KRW 0 -100.00 %
MDL 0 -100.00 %
MXN 0 -100.00 %
NOK 0 -100.00 %
NZD 0 -100.00 %
PLN 0 -100.00 %
RSD 0 -100.00 %
RUB 0 -100.00 %
SEK 0 -100.00 %
THB 0 -100.00 %
TRY 0 -100.00 %
UAH 0 -100.00 %
USD 0 -100.00 %
XAU 0 -100.00 %
XDR 0 -100.00 %
ZAR 0 -100.00 %

Mai mult
...
...
Gonoreea, tot mai rezistenta la tratament

Slabeste online!

Matasea de porumb elimina kilogramele in plus si pietrele la rinichi

Unitatile spitalicesti vor fi finantate dupa criteriile impuse de reforma din sistemul sanitar

Vinul poate produce cancer la san

Dana Croitoru, fitoterapeut Plafar va recomanda... pastila de slabit

Anticancerlin - tratament 100% natural in lupta cu cancerul

Cum combatem sindromul de colon iritabil

Fructele de Graviola distrug celulele canceroase mai bine decat chimioterapia

Redigest – un miracol in tratarea bolilor gastrice si hepatice