01 Jun 2020 | Vremea în : °C
Bitpress
O spune un medic: ,,Autoritățile fură cu sacul, unde săracul fură cu punga, și doctorul cu plasa”

O spune un medic: ,,Autoritățile fură cu sacul, unde săracul fură cu punga, și doctorul cu plasa”

,,Fiecare spital, astăzi, are un politruc de partid băgat în structuri. Și banii curg dinspre spitale spre Case, Casele către organizații, organizațiile către plutocrați de partid.” – o spune pe şleau medicul psihiatru Gabriel Diaconu. Potrivit acestuia, toate partidele fac comerţ cu moartea cetăţenilor pe care, cică-se, i-ar reprezenta şi cărora le-ar apăra interesele. Toţi îşi ticsesc spitalele cu politruci, care să întoarcă parandărătul către partidul binefăcător. Suntem o naţie cât se poate de primitivă,  uşor retardă din acest punct de vedere. Scurta radiografie a medicului Diaconu, pe care o vom reda şi noi în cele ce urmează, este o chestiune atât de cunoscută. Dar, din păcate, atât de tolerată de fiecare dintre noi. Noi, ăştia, care ieşim prin pieţe ba pentru mustaţa penalului de Dragnea, ba pentru primul turist al ţării, multi-imobiliarul Klaus Iohannis.

,,Canibalizarea Sănătății a început după aderarea la UE, când s-a deschis piața de turism medical. Asta a făcut politica FMI-ului din Sănătatea românească.”

,,Am numărat un pic pentru voi:

- cel puțin 10 județe unde sunt în curs dosare penale pentru pensionări anticipate, din cauze medicale, cu sutele, la oameni sănătoși, care au dat șpagă să treacă de comisii, pe dosare fictive

- În fiecare județ cuanta de șpăgi se apropia de 1 milion de Euro, ba chiar mai mult. Un domn din Sinaia făcea 1000 de Euro/ zi. O doamnă din Brăila avea prin casă aproape un milion de Euro. Cash. La Galați s-au dat unii de gol la beție, la un parastas...

- contribuția caselor de asigurări la asta e romantică. Toată lumea consumă boli, în timp ce bolnavii adevărați sunt tratați cum sunt tratați, medicii sunt plătiți cum sunt plătiți, spitalele arată cum arată.

- asta nu e corupție. E primitivism social. Toată lumea face boltă din jetul urinar spre autorități. Și asta pentru că autoritățile fură cu sacul, unde săracul fură cu punga, și doctorul cu plasa.

- tot PIAS-ul e încărcat tumoral. Încă de la facere s-au dat șpăgi pentru cine face soft-ul, CNAS a plătit tone de bani pe chei de mentenanță la alb, încă pe atât la negru.

- în Sistemul de Sănătate valoarea procentuală a ”comisioanelor” negre, spre deosebire de alte ”industrii”, ajunge undeva la 70%. Ce s-a văzut acum, cu 80% din fondul de îngrijri la domiciliu devalizat, e procentul real cam peste tot.

- și, da, canibalizarea Sănătății a început după aderarea la UE, când s-a deschis piața de turism medical. Asta a făcut politica FMI-ului din Sănătatea românească. Asta au făcut migrația medicală, deforestarea profesională, presiunea și imixtiunea politică în spitale. Fiecare spital, astăzi, are un politruc de partid băgat în structuri. Și banii curg dinspre spitale spre Case, Casele către organizații, organizațiile către plutocrați de partid.

- clientela e făcută din borfași simpli, toți câștigători la loto. Oameni cu plăceri simple. Toți gropari, până la urmă, care stau pe 70 de mii de decese prevenibile, anual.

Cum e să fii doctor într-o țară ca asta, și să te uiți la ministressa Muncii și la Daddy Fuehrer cum cresc ei salariile medicilor, când știi că toți păstoresc pe un genocid discreționar? Dar să nu ne limităm aici. Că nu există vreun partid politic să nu fi făcut bani din moarte. Nu există om de succes politic să nu fi privit marele Furnal în ochi în timp ce măsura greutatea dinților de aur rămași în urmă.

Între timp doctorii continuă să circumstanțieze povestea. Vai și amar de nevolnicia meseriei noastre. Vai și amar de toți tinerii care încă mai au idealuri și fac medicină pentru oameni.

Vai de noi toți, care contribuim lunar la burta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.” scrie psihiatrul Gabriel Diaconu.

Mai citeşte şi

Sănătatea, condusă de criminali! Au făcut milioane de euro lăsându-i pe alţii să moară! DNA – primele reţineri!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
1 iunie 2020

AED 0 -100.00 %
AUD 0 -100.00 %
BRL 0 -100.00 %
CAD 0 -100.00 %
CHF 0 -100.00 %
CNY 0 -100.00 %
CZK 0 -100.00 %
DKK 0 -100.00 %
EGP 0 -100.00 %
EUR 0 -100.00 %
GBP 0 -100.00 %
HRK 0 -100.00 %
HUF 0 -100.00 %
INR 0 -100.00 %
JPY 0 -100.00 %
KRW 0 -100.00 %
MDL 0 -100.00 %
MXN 0 -100.00 %
NOK 0 -100.00 %
NZD 0 -100.00 %
PLN 0 -100.00 %
RSD 0 -100.00 %
RUB 0 -100.00 %
SEK 0 -100.00 %
THB 0 -100.00 %
TRY 0 -100.00 %
UAH 0 -100.00 %
USD 0 -100.00 %
XAU 0 -100.00 %
XDR 0 -100.00 %
ZAR 0 -100.00 %

Mai mult
...
...
Gonoreea, tot mai rezistenta la tratament

Slabeste online!

Matasea de porumb elimina kilogramele in plus si pietrele la rinichi

Unitatile spitalicesti vor fi finantate dupa criteriile impuse de reforma din sistemul sanitar

Vinul poate produce cancer la san

Dana Croitoru, fitoterapeut Plafar va recomanda... pastila de slabit

Anticancerlin - tratament 100% natural in lupta cu cancerul

Cum combatem sindromul de colon iritabil

Fructele de Graviola distrug celulele canceroase mai bine decat chimioterapia

Redigest – un miracol in tratarea bolilor gastrice si hepatice