11 May 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
5 semne că trebuie să înlocuiești încălțămintea veche

5 semne că trebuie să înlocuiești încălțămintea veche

Este un adevăr universal valabil faptul că fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, sex sau stil avem o pereche de încălțăminte preferată. De fiecare dată când trebuie să ieși afară din casă gândurile tale se îndreaptă spre respectiva pereche. Câteodată nici măcar nu este anotimpul potrivit pentru acelea, dar, cumva, în mintea ta stăruie ideea că ai putea să porți acele sandale și pe -10 grade. Plăcerea de a purta o pereche anume de încălțări vine fie din confortul pe care ți-l aduce aceasta, fie din emoția amintirilor pe care ți le stârnește.

Ideea de bază a acestui articol este că, în cele din urmă, orice pereche de încălțăminte trebuie schimbată, indiferent cât de mult ești atașat de ea și chiar dacă nu vei mai putea găsi una la fel niciodată. Încălțămintea stricată nu mai poate fi purtată din multiple motive, dar trecând de cele estetice de multe ori este o problemă de sănătate a piciorului și de confort personal. Dacă pantofii de la nunta ta de acum 20 de ani îți sunt strâmți și au tocurile stâlcite, degeaba insiști să îi porți la toate evenimentele speciale din viața ta. Purtarea lor nu va face altceva decât să îți provoace bătături sau monturi și să te împiedice să pășești corect sau să dansezi, în rest, nunta ta va rămâne în continuare acel eveniment special care ar fi fost la fel și dacă ai fi fost desculță.

Este important să cunoaștem semnele pe care ni le „dă” încălțămintea pentru a ne atenționa că este timpul să o schimbăm, să o punem fie în cutia cu amintiri, fie în gunoi. Care sunt aceste semne? Iată mai jos cele mai comune cinci motive să schimbi o pereche de pantofi

1. Nu îți aduci aminte când ai cumpărat ultima pereche

Atunci când vorbim despre perechea favorită, probabil că îți duci aminte exact când ai cumpărat-o, dar atunci când ne referim la alte tipuri de încălțăminte este foarte adevărat că mulți nu își aduc aminte când au cumpărat respectiva pereche.

Dacă ești o persoană care poartă diverse tipuri de încălțăminte, dar se duce din când în când și la sală sau la alergat, chiar dacă nu pune accentul pe aceste activități, atunci este posibil să uiți când ai cumpărat ultima pereche de adidași. Pe de altă parte dacă ești genul sportiv și ai în garderobă o pereche de pantofi speciali pentru ocazii deosebite precum nunți, botezuri, petreceri simandicoase, probabil că nu ai schimbat această pereche de când aveai 20 – 20+ ani. Faptul că nu porți constant o pereche de încălțăminte nu înseamnă că aceștia nu se degradează în timp. Este adevărat că nu apar urmele evidente aferente purtatului, dar există acele „mărci” de natură estetică precum mătuirea pielii sau deformarea sa, probleme ce apar datorită timpului și nu a purtării. 

2. Pielea are mai multe cute decât un Sharpei

Poate că nu știți cum arată un Sharpei: este acel cățel care nu are cute, cute peste tot pe piele. Este mai degrabă o cută, decât un cățel. Când partea din față, bombeul pantofului tău are nenumărate cute, atunci a sosit momentul să arunci acea pereche și să cumperi una nouă.

Acest factor este în special valabil atunci când vorbim despre încălțămintea din piele. Pentru că acest tip de pantofi este foarte durabil, multe persoane nu realizează că este nevoie să schimbe perechea până când nu apar aceste semne evidente de purtare îndelungată. 

3. Talpa e ruptă sau e coajă de banană

Ok, știu eu sunt printre aceia care au târât după ei o pereche de papuci de stradă cu talpa secționată la jumătate. Pe lângă faptul că aveam un mers de-a dreptul ciudat pentru oricine se uita la mine, seară de seară aveam crampe în ambele gambe, datorită efortului de a merge fără să flexez talpa aproape deloc. Așa că, luați aminte: la cel mai mic semn că talpa a cedat este clar cazul să schimbați perechea respectivă cu una nouă. Indiferent că s-a dezlipit talpa de restul pantofului sau că au apărut mic crăpături pe suprafața sa, rezultatul este același: este cazul să arunci perechea respectivă și să alegi una drept înlocuitor.

Talpa unui pantof sau a oricărei perechi de încălțăminte se va toci, la fel ca și tocul, cu cât este purtată mai mult. Chiar și o pereche de bocanci de munte cu rizurile lor specifice după 10 ani de purtat constant se vor toci și nu vor mai servi la nimic. Așa că unul dintre semnele specifice ce îți indică momentul în care trebuie să schimbi o pereche de pantofi este atunci când talpa devine un fel de „coajă de banană” și fiecare pas pe care îl faci devine o provocare. 

4. Te dor picioarele de fiecare dată când îi porți

Un semn important care îți indică momentul în care trebuie să cumperi o pereche nouă de încălțăminte este durerea bruscă de picioare atunci când porți o pereche din garderoba ta care nu ți-a provocat nicio problemă până atunci. Indiferent de producător, de tehnologie sau material, încălțămintea care a trecut de „termenul său de expirare” se va dovedi a fi de nepurtat. Atunci când pantoful te strânge, îți creează bătături sau monturi, îți dă senzația că mergi pe asfalt cu piciorul gol, acestea sunt semne clare că e momentul să îl schimbi, că și-a trăit traiul în cele din urmă. Aici vorbesc despre acele perechi de încălțăminte care au fost super ok până într-o zi, nu despre cele care au fost o problemă de la bun început. 

5. Se văd degetele prin pielea lor sau vârful lor atinge vârful pantofului

Pielea prost prelucrată are această caracteristică: se mulează după forma degetelor și acestea vor crea un fel de „șosetă cu degete”. Acest lucru însă se produce de îndată ce ai purtat de câteva ori o pereche de încălțăminte, dacă problema este legată de materialul pantofului. Dacă această transformare a început să se producă după o perioadă lungă de timp este atunci momentul să schimbi acea pereche de pantofi pentru că probabil că i-ai purtat atât de mult încât pielea a cedat și s-a lărgit mai mult decât este nevoie.

Un alt semn ce îți indică momentul propice de a arunca perechea veche de pantofi și a cumpăra una nouă este momentul în care simți că degetele tale ating vârful pantofului. Dacă acest lucru se întâmplă după purtări repetate, atunci mai mult ca sigur fie datorită purtării pantoful s-a lărgit prea mult, fie tocul nu mai este fixat bine și alunecă nefiresc sub talpă.

CONCLUZIE

Este greu să te desparți de o pereche de încălțăminte preferată. Dar trebuie să fi conștient că încălțămintea nepotrivită nu numai că arată ciudat pentru cei din jur, dar poate să creeze și probleme pentru confortul tău. Să spunem că tu consideri că ai o pereche de pantofi cu toc ce îți poartă noroc, dar îi ai de vreo 7 ani. Îi porți azi la acea întâlnire ce îți poate schimba viața pentru totdeauna și atunci când pui piciorul în sala de ședințe aluneci sau te împiedici și cazi fix în fața noilor investitori ... Norocul stă în personalitatea ta, nu într-o pereche de pantofi, așa că schimbă-oi pe aceștia atunci când este necesar!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
11 mai 2021

AED 1,1023 -0.01 %
AUD 3,1777 -0.34 %
BRL 0,7751 +0.19 %
CAD 3,3462 +0.11 %
CHF 4,4882 -0.16 %
CNY 0,6305 -0.14 %
CZK 0,1925 +0.21 %
DKK 0,6626 +0.03 %
EGP 0,2582 +0.16 %
EUR 4,9265 +0.01 %
GBP 5,7238 +0.32 %
HRK 0,6538 0.00 % -
HUF 1,3738 -0.11 %
INR 0,0552 0.00 % -
JPY 3,7198 -0.12 %
KRW 0,362 -0.41 %
MDL 0,229 -0.13 %
MXN 0,2037 0.00 % -
NOK 0,4914 -0.36 %
NZD 2,9498 -0.09 %
PLN 1,0817 +0.44 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0548 +0.18 %
SEK 0,4869 -0.04 %
THB 0,1302 -0.08 %
TRY 0,4868 -0.75 %
UAH 0,1463 +0.07 %
USD 4,0491 0.00 % -
XAU 239,3472 0.00 % -
XDR 5,8398 0.00 % -
ZAR 0,2898 0.00 % -

Mai mult
...
...
Urneste-i, Doamne, pe politicieni!

Moromeţii, Fierbinţii şi Domnul Pleşu

Tampenny

Detalii...

Araboc si Rumbasescu

Eurocasa din porumbi

"Preafericite Daniel, mi-ar fi plăcut să te dai dracului jos din Mercedesul cu scaune încălzite și să mângâi pe creștet mamele care-și caută copiii!"

Ghișeul Unic. SF și nu prea...

Al treilea sex, recunoscut oficial

Aproape Breaking News! Dacian Cioloș a traversat singur strada!