14 May 2021 | Vremea în : °C
10 sfaturi pentru primarul Ion Georgescu şi săracii din Mioveni, care sunt ei nişte săraci!

10 sfaturi pentru primarul Ion Georgescu şi săracii din Mioveni, care sunt ei nişte săraci!

Primarul Piteştiului Cornel Ionică a cedat cu nervii capului! Exasperat de faptul că Mioveniul beneficiază de o bună imagine în comparaţie cu Piteştiul, acesta a explodat. În scris! Şi a postat un comentariu usturător la un articol scris de către colegii de la Financiar Press – ,,Mioveni – localitatea în care se dă ora exactă în judeţul Argeş”.  Suntem în asentimentul domnului primar, îi înţelegem disperarea şi frustrarea, motiv pentru care avem şi zece sfaturi pentru primarul Ion Georgescu şi provincialii ăia din Mioveni! Dar, mai întâi, comentariul!

,,Articolul se încadrează foarte bine în categoria ,<publicitate plătită>, reprezentând doar una din dovezile în acest sens, pornind chiar de la fotografia ataşată, pe care privind-o ai senzaţia că reprezintă cine ştie ce capitală europeană.

Între municipiul Piteşti şi oraşul Mioveni nu este o concurenţă, şi nici un ar putea să fie, în condiţiile în care Mioveniul are o populaţie cel mult cât unul din cartierele de dimenisuni medii ale Piteştiului şi nimic mai mult, dar unele neadevăruri şi distorsionări ale realităţii deranjează .

A prezenta oraşul Mioveni ca pe un vârf al civilizaţiei şi urbanismului contemporan nu ţine cont că locuitorii acestui oraş învaţă în şcoli, licee şi universităţi din Piteşti, că apelează la servicii medicale în Piteşti, că îşi fac cumpărăturile în Piteşti, că vin la piese de teatru, concerte ale filarmonicii în Piteşti, că vizitează muzee din Piteşti, etc.

Gropile din carosabil despre care vorbeşte autorul articolului există doar în imaginaţia domniei sale, iar a susţine că în Piteşti nu “ are ce vizita “ dar ar avea în Mioveni, nici nu merită comentat.

Un alt neadevăr care apare în articol este legat de vizita Premierului Sorin Grindeanu din judeţul Argeş. Domnia a vizitat Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti şi Platforma Automobile Dacia, obiective strategice ale economiei şi cercetării româneşti, care au fost construite cu mult înainte de 1989 şi a căror existenţă nu reprezintă în niciun caz meritul autorităţilor locale din Mioveni, actuale sau anterioare, aşa cum se sugerează.” scrie primarul Cornel Ionică.

Aviz domnului primar Ion Georgescu!

În primul rând, ia să-ţi faci matale, primare Georgescu, şcoli, şi colegii, şi facultăţi în Mioveni şi să nu-i mai trimiţi pe copii la Piteşti! Primarul Ionică deja v-a mutat staţia la intrarea în oraş sperând că vă veţi simţi, că aţi înţeles aluzia că nu sunt bineveniţi, dar văd că trebuie să v-o spună în faţă!

În al doilea rând, mai terminaţi cu pozele alea făcute pe timp de noapte, de zici că Mioveniul e Las Vegas! Pun pariu că aţi mai pus şi în Photoshop nişte brightness, nişte leduri, ca să dea bine.

În al treilea rând, ia să-ţi pui tălică locuitorii la făcut copii, că abia dacă populează un cartier mediu de-al Piteştiului! Abia când veţi fi măcar pe jumătate ca număr de locuitori să îndrăzniţi să vă comparaţi cu municipiul reşedinţă de judeţ!

În al patrulea rând, să-ţi termini mai repede spitalul ăla nou cu care te lauzi, singurul care se construieşte în România postdecembristă! Şi să-ţi ţii bolnavii acolo, că spitalele din Piteşti abia dacă mai au microbi şi infecţii intraspitaliceşti pentru populaţia locală. Nu contează că niciunul dintre cele două spitale nu aparţin Primăriei Piteşti, care s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, important e că se află în bătătura primarului Ionică. Şi nu contează nici că locuitorii din Mioveni cotizează la CAS pentru a beneficia de privilegiul de a da şpagă pentru serviciile de sănătate. Dau şpagă pe teritoriul Piteştiului şi asta este tot ceea ce contează. Aşadar, să dea şpagă la ei la dispensar!

În al cincilea rând, rugăm locuitorii din Mioveni să nu mai calce în teatrul Alexandru Davila şi să le ocupe locurile piteştenilor! Şi aşa sala este neîncăpătoare la fiecare reprezentaţie! Vreţi să vă cultivaţi, daţi maneaua mai tare la bordul maşinii, că la Piteşti se ascultă Fuego, băi inculţilor!

În al şaselea rând, nu numai că voi, ăştia din Mioveni, veniţi şi cumpăraţi din magazinele din Piteşti, ca nişte săraci, de parcă nu aveţi magazine cu preţuri mai mic la voi, dar veniţi să vă faceţi şi freza la fata Argentinei Culcuş, la coafor. Păi dacă era Mioveniul mai tare decât Piteştiul, îşi mai făcea... culcuş Argentina, la Piteşti? Nu, rămânea acolo cu fetiţa ei, să vă pună părul pe bigudiuri şi să vă facă ombre din ăla pe la sprâncene!

În al optulea rând, mai uşor cu vizita pe la muzeele din Piteşti, că abia se ajunge cultura pentru ai noştri. Mai mult, exemplarul lunii la Muzeul Judeţean Argeş este însuşi directorul instituţiei, iar vizitatorii sunt invitaţi să observe cât i-a crescut burta de când a preluat mandatul. Iar burta i-a crescut în Piteşti, pentru că o duce bine, are nivel de trai crescut! Ia să vedem, domnul primar Georgescu, în atâtea mandate, are burta mai mare decât directorul de la Muzeu? Sau chiar decât a primarului Ionică, aflat la primul mandat? N-o are, vă zic eu! Deci, nu încape comparaţie între Mioveni şi Piteşti!

În al nouălea rând, faptul că nişte piteşteni lucrează la Dacia Renault nu e meritul actualei administraţii şi, dacă ne enervaţi mult, îi retragem cu forţa şi îi angajăm la croitorie la noi!

Şi nu în ultimul rând, luni vezi că venim la Primăria Mioveni să-ţi tăiem factură, că ăsta e un articol publicitar! Cu TVA, da, că suntem plătitori!

P.S.: Să nu uit! La Piteşti, noi avem caraşi aurii în superba bijuterie arhitecturală din centru. Bine, nu mai sunt ei prin apă, nici apă nu mai e, în fapt, dar gestul contează, băi săracilor!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
13 mai 2021

AED 1,1114 +0.55 %
AUD 3,1468 -0.68 %
BRL 0,7696 -1.00 %
CAD 3,3657 +0.20 %
CHF 4,4948 +0.10 %
CNY 0,6324 +0.33 %
CZK 0,1927 -0.05 %
DKK 0,6625 0.00 % -
EGP 0,2603 +0.54 %
EUR 4,9265 0.00 % -
GBP 5,7278 -0.21 %
HRK 0,6545 -0.02 %
HUF 1,3792 +0.17 %
INR 0,0555 +0.36 %
JPY 3,7249 -0.22 %
KRW 0,3604 -0.06 %
MDL 0,2288 +0.48 %
MXN 0,2028 -0.15 %
NOK 0,4868 -0.94 %
NZD 2,9214 -0.49 %
PLN 1,0838 -0.08 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0549 +0.37 %
SEK 0,4839 -0.66 %
THB 0,1301 0.00 % -
TRY 0,4802 -1.76 %
UAH 0,1478 +0.68 %
USD 4,0823 0.00 % -
XAU 237,9383 0.00 % -
XDR 5,8621 0.00 % -
ZAR 0,2893 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea