28 Oct 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Angajații Teatrului Alexandru Davila, memoriu pentru susținerea lui Constantin Cotimanis în funcția de manager al instituției

Angajații Teatrului Alexandru Davila, memoriu pentru susținerea lui Constantin Cotimanis în funcția de manager al instituției

Teatrul Alexandru Davila din Pitești a reușit să iasă din lâncezeala artistică a ultimilor ani, chiar în mijlocul pandemiei declanșate anul trecut, odată cu numirea ca manager interimar, în martie 2020, a lui Constantin Cotimanis, care prelua funcția de la Nicolae Poghirc al cărui contract de management expira pe fondul penibil al acuzațiilor de hărțuire sexuală formulate de două actrițe din Pitești și Rm Vâlcea și al unor abuzuri și comportamente de inspirație cazonă.

Apreciatul actor a manageriat cu succes de public teatrul, dar se pare că acest aspect nu contează prea mult pentru politrucii Consiliului Județean, care au în vedere numirea unui personaj controversat la șefia teatrului.

Alarmați de perspectiva numirii în funcția de manager interimar al teatrului a actualului șef al secției de revistă, George Vicu Diaconescu, angajații instituției au înaintat un memoriu pentru susținerea reputatului artist Constantin Cotimanis, care a readus teatrul piteștean în atenția publicului și normalitatea în atmosfera de lucru din instituție.

 

Memoriul angajaților:

C Ă T R E,

TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” PITEȘTI

CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ

CONSILIUL LOCAL PITEȘTI

INSTITUȚIA PREFECTULUI ARGEȘ

DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE CULTURĂ ARGEȘ

MINISTERUL CULTURII

COMISIA DE CULTURĂ A CAMEREI DEPUTAȚILOR

MEMORIU

I.      Susținerea continuării mandatului actualului manager interimar, CONSTANTIN COTIMANIS.

II.      Fără abuzuri verbale, fizice și emoționale, hărțuire sexuală sau șantaj profesional.

III. Numirea domnului George Vicu Diaconescu  în funcția de manager interimar este inacceptabilă.

 Semnatarii acestui memoriu, angajații Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești, salariați reprezentând toate departamentele instituției, doresc să vă aducă la cunoștință următoarele:

I.

Salariații Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești (departamentul artistic, tehnic, administrativ, inclusiv colegii detașați la Teatrul Alexandru Davila, angajați ai R.A.D.P.P. Argeș R.A.- Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Argeș R.A) susținem cu tărie continuarea manadatului actualului manager interimar al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești. Domnul Constantin Cotimanis nu numai fiindcă este un artist desăvârșit, recunoscut la nivel național și internațional, însă calitatea sa de manager al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești ne onorează și ne motivează actul artistic la cel mai înalt nivel.

Atmosfera de lucru creată este aceea pe care oricare angajat al teatrului o așteaptă și o dorește de la un adevărat lider. Faptul că este prezent și muncește cot la cot cu artiștii este un exemplu nu doar pentru cei prezenți pe scenă, ci pentru tot personalul teatrului.

Mai mult decât atât, prin prezența domnului Constantin Cotimanis în funcția de manager în anul 2020, an pandemic la nivel național și internațional, Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești a avut o vizibilitate foarte mare în rândul spectatorilor din tot județul Argeș, dar și din țară sau străinătate chiar prin simpla dumnealui prezență, dar și prin promovarea tuturor evenimentelor artistice, a colaborărilor cu mari regizori, scenografi sau artiști cum ar fi regizorul Radu Dinulescu, scenograful Dragoș Buhagiar, Cristina-Andreea Ion sau Petru Stratulat - Lightwave Theatre Company, prin evenimentele organizate în aer liber, printre oameni, în centrul orașului Pitești sau la Grădina de Vară, Lunca Argeșului și Grota din Trivale, prin organizarea Festivalului Internațional DaFeSt 2020 care s-a ridicat la un nivel foarte înalt, considerat de către o parte a specialiștilor ca fiind mai bun chiar decât festivalul organizat de Teatrul Național București.

De asemenea, de la deschiderea stagiunii 2021-2022 chiar dacă am funcționat la o capacitate de 50 sau 30%, numărul biletelor a fost întotdeauna insuficient pentru că cererea publicului a fost permanent foarte mare, spectatorii fiind nevoiți să plece nemulțumiți acasă pentru că biletele fusese epuizate din primele zile.

II.

Actul artistic nu poate avea loc în tensiune, sub amenințări, jigniri, abuzuri verbale, fizice și emoționale, hărțuire sexuală sau șantaj profesional așa cum s-a întâmplat în mandatul fostului manager al Teatrului ”Alexandru Davila”Pitești, anterior numirii domnului Constantin Cotimanis, actualul manager al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești.

III.

 În urma articolelor apărute în presă și a altor surse care ne semnalează posibilitatea numirii în funcția de manager interimar al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești a domnului George Vicu Diaconescu, actualul șef al secției de revistă, în locul actualului manager, domnul Constantin Cotimanis, vă prezentăm punctul nostru de vedere:

 1. Nu ne dorim să revenim la situația din anul 2015 când Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești și-a oprit activitatea ca urmare a tentativei de numirie a domnului George Vicu Diaconescu în funcția de director artistic, de către tatăl său, domnul Diaconescu Nicolae Nicușor (la acea vreme îndeplinind funcția de consilier județean la Consiliul Județean Argeș și, de asemenea, membru în Consiliul de Administrație al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești), fapt care a generat o grevă spontană a angajaților teatrului și, mai mult decât atât, a internării de urgență a fostului director general al teatrului, domnul Sevastian Tudor.

 2.  În anul 2016, același consilier județean, domnul Diaconescu Nicolae Nicușor, împreună cu fiul său, George Vicu Diaconescu - șef secție revistă, au încercat să blocheze promovările legale în grad profesional ale artiștilor Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești.

 Ca drept urmare a acestei situații s-a întocmit un memoriu (înregistrat la Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești sub nr.941/29.03.2016 și la Consiliul Județean Argeș sub nr.5023/29.03.2016, pe care îl anexăm prezentului memoriu).

 3.  Abuzând de funcția de șef de secție, deținută prin numire directă, în urma întocmirii cu rea-credință a fișelor de evaluare pentru anul 2017, doar o mică parte dintre subordonații domnului George Vicu Diaconescu au primit calificative corespunzătoare activității artistice, fapt dovedit de reevaluarea făcută în urma contestării de către artiștii importanți ai Teatrului ”Alexandru Davila” și dusă la îndeplinire de directorul artistic de la acea vreme, domnul Matei Varodi, acesta acordându-le punctajul maxim. De asemenea, menționăm că din anul 2008 același șef de secție- domnul George Vicu Diaconescu le-a acordat acelorași artiști, an de an, punctajul maxim.

 Toți ceilalți artiști au primit calificative mult sub calitatea artistică demonstrată în ani de experiență și performanțe de necontestat.

 4.  Hărțuirea permanentă, limbajul vulgar și agresiv, amenințările proferate la adresa artiștilor care au făcut cinste scenei Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești și nu numai, ne îndreptățește să spunem că numirea în funcția de manager, chiar interimar fiind, a acestui domn, este inacceptabilă.

 5. În urma numeroaselor procese pe care le-a avut și încă le are împotriva Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești, domnul George Vicu Diaconescu a revenit în funcția de șef de secție revistă în anul 2020, dar comportamentul său a rămas neschimbat, ba mai mult decât atât, a revenit cu amenințări directe, mai mulți angajați fiind amenințați cu concedierea imediată numirii sale iminente în funcția de manager interimar al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești.

 6. Domnul George Vicu Diaconescu, dorindu-și să refacă în integralitate fosta secție de revistă a Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești, acesta a convocat o ședință ilegală cu toți angajații, fiind pregătit cu tabele de adeziune la noua secție pe care dorea să o formeze.

Nu numai că nu au aderat decât foarte puțini angajați ai secției revistă, ci s-au făcut solicitări înregistrate la secretariatul Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești de a ieși din secția revistă formată de dumnealui.

Revenirea pe funcția de șef de secție a domnului George Vicu Diaconescu a fost posibilă doar prin deciziile instanțelor judecătorești, niciodată din dorința angajaților, care au dorit transferul către departamentul artistic.

Mai mult decât atât, nici chiar colegi din orchestra Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești nu l-au susținut (domnul George Vicu Diaconescu fiind angajat din anul 1997 până în anul 2007 pe funcția de instrumentist).

7. Comportamentul potrivnic regulamentului de ordine și funcționare al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești care prevede buna înțelegere între angajați nu s-a oprit aici. Salariați ai Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești au fost puși în situația de a suporta limbajul ofensator și a unei conduite inadmisibile în această instituția de cultură, pornind de la cabiniera teatrului, artiști, regizori artistici, scenografi, jurista teatrului, director artistic, director general adjunct.

Având în vedere toate cele mai sus menționate, contăm pe sprijinul, înțelegerea și bunele intenții de care cu siguranță vom avea parte, subliniind încă o dată că un astfel de comportament și o asemenea abordare nu vor fi tolerate de către noi, subsemnatarii acestui demers.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
28 octombrie 2021

AED 1,1629 +0.05 %
AUD 3,208 +0.21 %
BRL 0,7715 +0.60 %
CAD 3,4537 +0.45 %
CHF 4,648 -0.01 %
CNY 0,6676 0.00 % -
CZK 0,1924 -0.05 %
DKK 0,6653 +0.02 %
EGP 0,2713 +0.07 %
EUR 4,949 +0.01 %
GBP 5,8714 +0.11 %
HRK 0,6586 +0.02 %
HUF 1,3601 +0.38 %
INR 0,057 +0.18 %
JPY 3,7569 -0.02 %
KRW 0,3649 +0.22 %
MDL 0,2433 +0.12 %
MXN 0,2103 -0.43 %
NOK 0,5072 -0.02 %
NZD 3,0638 +0.48 %
PLN 1,0694 -0.17 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0607 0.00 % -
SEK 0,4966 +0.32 %
THB 0,1283 +0.23 %
TRY 0,4436 -1.03 %
UAH 0,1622 +0.31 %
USD 4,2715 0.00 % -
XAU 246,7254 0.00 % -
XDR 6,033 0.00 % -
ZAR 0,2819 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea