01 Dec 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
De ce fug investitorii de Hotel Regal, bijuteria Câmpulungului: 2,5 milioane euro costă doar renovarea fațadei!

De ce fug investitorii de Hotel Regal, bijuteria Câmpulungului: 2,5 milioane euro costă doar renovarea fațadei!

Construit prin 1890, Hotel Regal din Câmpulung, o adevărată bijuterie arhitectonică, este de ani buni o ruină. De la un an la altul mai pică din el câte o bucată, în timp ce justiția se chinuie să descâlcească ițele complicate ale dosarelor intentate de urmașii proprietarilor ce revendică această clădire. Săptămâna trecută, prin decizie definitivă și irevocabilă și după intervenția executorului judecătoresc, urmașii fostului proprietar Gheorghe Ștefănescu au intrat în posesia etajului clădirii. Potrivit municipalității, aceștia ar intenționa să renoveze partea de sus a fostului hotel, ba chiar ar fi afirmat că au un cumpărător serios, care dorește să cumpere și să renoveze întreaga clădire. E drept, pentru asta e nevoie nu doar de un cumpărător serios, ci și de unul cu mulți bani. Municipalitatea a expertizat așa, în mare, clădirea, și s-a ajuns la concluzia că numai pentru fațada ei, fără tâmplărie sau acoperiș, este nevoie de 2,5 milioane de euro. Mai mult, procesele nu s-au finalizat, căci proprietarii doresc să câștige în instanță întregul hotel, nu doar etajul.   

#,,Acoperișul este dezastru. Va costa foarte mult

,,Zilele trecute a venit executorul judecătoresc și a executat etajul, care a fost preluat de vechii proprietari. Aveau nevoie de acordul nostru să le dăm acces, pentru că nu puteam să-i lăsăm să urce cu drona. M-am bucurat foarte mult că mi-au spus că au un cumpărător foarte serios și care, dacă am accepta să ia și partea de jos, s-ar apuca să refacă întreaga clădire. Altfel, e încâlcită toată treaba, cu procese pe rol. Bucuria e că ar putea fi făcute renovări la etaj și acoperiș. Altfel, totul e sub semnul întrebării acolo.” a declarat primarul Elena Lasconi. 

Potrivit acesteia, clădirea este într-o stare deplorabilă:

,,E ceva rău ce este acolo. E o mare gaură în podea, igrasie, apă, parchet furat. Acoperișul este dezastru. Va costa foarte mult. Doar fațada - fără tâmplărie care este scumpă și fără acoperiș care are tablă de zinc, nu zincată - costă 2,5 milioane de euro. Sunt de acord s-o cumpere cineva, dar să găsim cumpărătorul ăla să o facă.”

Primărița se gândea să declanșeze inclusiv o campanie prin care să adune fonduri pentru renovarea fațadei. Regimul juridic al clădirii, însă, este cât se poate de problematic. La parter, Primăria Câmpulung deține niște spații care se află într-o stare destul de deteriorată.

,,Am zis că dacă vom lua chiriași în aceste spații, atunci trebuie să se potrivească cu zona de centru. A venit cineva care voia să închirieze spațiu pentru haine de la Dragonu Roșu. Nu se poate, pentru asta ai tarabă. A venit cineva care vrea să facă o librărie-ceainărie, un brand foarte mare, dar când au văzut cum arată... Sper să nu se fi răzgândit.” a mai declarat primărița.  

#Primăria și-a angajat apărători profesioniști

La începutul acestui an, proprietarii au acționat în instanță Primăria Câmpulung, la Tribunalul Argeș, acuzând autoritatea locală că ocupă în mod abuziv spațiile de la parter, percepând chirie în contextul în care nu își poate dovedi calitatea de proprietar. Pe de altă parte, Primăria Câmpulung are de partea sa o decizie a Curții de Apel Pitești din 2005 care atestă definitiv că reclamanții nu pot face dovada asupra dreptului de proprietate asupra parterului. Actualul Consiliu Local a ales, de altfel, să fie fie reprezentat de o firmă de avocatură profesionistă, nu de către juriștii primăriei, pentru a nu exista riscul de a fi... trântit în instanță.

Să sperăm că până la finalizarea încurcatei probleme, care trenează de decenii, doamna primar sau cei care vor veni după vor mai avea ce renova.

Construit în a doua jumătate a secolului XIX de către Niţă Ştefănescu, Hotel Regal a fost și este un reper al Câmpulungului. Însăși familia regală venea aici și îi plăcea să admire priveliștea de la balcon. Carol I, Regina Elisabeta şi Principele Ferdinand erau considerați de-ai casei.

Potențialul acestei clădiri încă este unul imens, mai ales că se dorește ca municipiul Câmpulung să se transforme în capitala turistică a județului.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
1 decembrie 2021

AED 0 -100.00 %
AUD 0 -100.00 %
BRL 0 -100.00 %
CAD 0 -100.00 %
CHF 0 -100.00 %
CNY 0 -100.00 %
CZK 0 -100.00 %
DKK 0 -100.00 %
EGP 0 -100.00 %
EUR 0 -100.00 %
GBP 0 -100.00 %
HRK 0 -100.00 %
HUF 0 -100.00 %
INR 0 -100.00 %
JPY 0 -100.00 %
KRW 0 -100.00 %
MDL 0 -100.00 %
MXN 0 -100.00 %
NOK 0 -100.00 %
NZD 0 -100.00 %
PLN 0 -100.00 %
RSD 0 -100.00 %
RUB 0 -100.00 %
SEK 0 -100.00 %
THB 0 -100.00 %
TRY 0 -100.00 %
UAH 0 -100.00 %
USD 0 -100.00 %
XAU 0 -100.00 %
XDR 0 -100.00 %
ZAR 0 -100.00 %

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea