28 Oct 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
După ce i-a dat un capac de wc roşu primarului Piteştiului, Lavinia Năstase şi-a luat două capace înapoi!

După ce i-a dat un capac de wc roşu primarului Piteştiului, Lavinia Năstase şi-a luat două capace înapoi!

Să oferi cadou un capac de wc roşu unui primar PSD – primar de primărie reşedinţă de judeţ, nu jucărie! – asta înseamnă să fii mafiot! Să mai şi candidezi pentru conducerea unei instituţii din subordinea sa, de parcă te-ai trezi într-un stat de drept, asta înseamnă să fii un mafiot inconştient. Şi nu în ultimul rând, să fii exclus din examen, asta înseamnă, aşa cum era şi previzibil, să-ţi iei capacele înapoi. Cam asta ar fi, pe scurt, concluzia unei alte întâmplări pe bază de... Lavinia Năstase (jurnalist; societate civilă; posesorul unei afaceri în care îi învaţă pe alţii bunele maniere (ironic, nu?); diasporistă; avangardistă; inteligenţă cognitivă aproape sclipitoare; inteligenţă emoţională aproape de pragul critic; intelectuală uneori; ţaţă de multe ori; şi mamă mişto).

Pe scurt, că pe net lumea n-are timp să prizeze mai mult de două poze cu pisici! În data de 6 februarie, Primăria Piteşti a dat startul concursului pentru funcţia de manager al Centrului Cultural Piteşti. Atunci a fost ziua în care trei candidaţi şi-au depus dosarele: Truşcă Viorel, eliminat încă din prima fază pentru că nu avea studiile de specialitate solicitate, Lavinia Năstase şi Dragoş Farmazon, care au intrat şi în etapa următoare, aceea de analiză a proiectelor de management.  

Ei bine, în această etapă au căzut şi aceşti doi ultimi candidaţi. Dar nu din cauza conţinutului proiectelor, ci a... tehnologiei! Pentru ca membrii comisiei să nu ştie ale cui sunt proiectele de management, candidaţii a trebuit să le imprime pe DVD-uri care să nu conţină date de identificare. Şi nu conţineau! Pe niciunul nu scria nimic. Însă, dacă vrei neapărat să cauţi după nişte indicii, dai click dreapta, accesezi setările şi acolo vei găsi denumirea calculatorului de pe care s-a imprimat DVD-ul. Pe calculator îl poate chema Vasile sau ,,altă întrebare”. Întâmplarea face că Dragoş Farmazon şi-a imprimat DVD-ul de pe calculatorul propriu pe care îl cheamă fix ca pe el, că aşa l-a botezat omul când l-a instalat. Iar comisia a decis că acesta trebuie eliminat, pentru că s-a dus dracu’ misterul.

În cazul Laviniei Năstase, pe calculatorul cu care imprimase DVD-ul îl chema... ,,Artarus”. Nicio legătură evidentă cu Lavinia, care nu e iubitoare de... artă rusă. Din contră, l-a susţinut pe tăntăvanul ăla de Trump în alegeri, instigând şi trei români stabiliţi în America să voteze cu el! A, că ,,Artarus” e, defapt, Arţăruş, un tehnoredactor cunoscut în Piteşti, e altă treabă. Însă, din nou, legătura dintre Lavinia Năstase şi Arţăruşul cu pricina, iar nu este una evidentă.

Mă întreb: dacă Lavinia ar fi imprimat DVD-ul de pe calculatorul primarului Cornel Ionică? Vă daţi seama că ăstora din comisie li se stingea lumina? Parcă îi şi văd pe cei distinşi trei membrii PSD, cum stăteau cu cele două proiecte de management în faţă şi se gândeau: ,,Cum scăpăm de asta, frăţioare, că ne face primarul capacul de wc guler?!” După care, probabil, au chemat nişte experţi în IT să îi ajute în găsirea unei portiţe legale, căci dacă nu doreau să afle cine sunt proprietarii celor două proiecte, le listau pe foi şi nu mai muşcau din ,,pomul cunoaşterii binelui şi răului”. Căci, pe fond, comisia trebuia să fie interesată de conţinut, nu? E evident că Lavinia Năstase nu şi-ar fi dorit în veci ca pesediştii din comisie să ştie care este proiectul său deşi, după ideile conţinute de acesta, probabil că urma să devină evident...

Cred că dacă Farmazon şi Năstase şi-ar fi listat lucrările unul de la Librăria Eminescu şi altul de la centrul de la Mobilux, comisia ar fi conchis că a lui Farmazon e cea de la Librăria Eminescu, pentru că e mai aproape de galeria pe care o deţine în buricul târgului, iar a Laviniei cea de la Mobilux, că e mai aproape de casă. Treaba dracului cu dichis! Comisia e vigilentă, domnule, pune şi hackerii pe tine dacă e nevoie, te identifică şi din satelit! Dacă era nevoie, cred că luau şi amprentele de pe DVD-uri! Totul în numele deplinei corectitudini, dincolo de orice dubiu, fireşte.    

Dacă Lavinia este pericolul public numărul unu al instituţiilor bugetare din Argeş, nici juniorul Farmazon nu este un personaj prea uşor de digerat. Ascultă muzică bună (deci nu e un manelist uşor de manipulat) şi umblă cu aluzii politice fine… Dau citat de pe pagina sa de Facebook:

,,După ce am ascultat discursul lui Dragnea din Plen, mi-e foarte clar că omul ăsta nu e doar un înțelept pacifist, ci şi un altruist veritabil care, de când se trezeşte şi până se culcă (asta dacă doarme), nu face altceva decât să trudească necontenit şi dezinteresat la progresul şi binele României. Cincinalu-n patru ani. Asta va fi marea lui operă, care va începe odată cu învestirea lui Grindeanu. Sau, după cum o numeşte El Líder Máximo, investirea.”

Aţi văzut cât de subversiv e tipul? Ăsta e genul de mesaj cărora pesediştii i-ar da share crezând că este de bine.

Ce să mai, doamnelor şi domnilor, concursul pentru manageriatul Centrului Cultural Piteşti este în pericol şi va fi în continuare atât timp cât vor candida oameni care gândesc cu capul lor. Bine, în cazul Laviniei nu acesta ar fi cel mai mare impediment.

Urmează contestaţiile. Şi, mai apoi, probabil, plângerile mai departe... 

End.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 octombrie 2021

AED 1,1623 +0.25 %
AUD 3,2012 +0.21 %
BRL 0,7669 +0.04 %
CAD 3,4383 -0.12 %
CHF 4,6485 +0.44 %
CNY 0,6676 +0.04 %
CZK 0,1925 -0.05 %
DKK 0,6652 +0.02 %
EGP 0,2711 +0.15 %
EUR 4,9486 +0.02 %
GBP 5,8647 -0.18 %
HRK 0,6585 +0.18 %
HUF 1,3549 +0.12 %
INR 0,0569 +0.18 %
JPY 3,7578 +0.60 %
KRW 0,3641 -0.36 %
MDL 0,243 -0.21 %
MXN 0,2112 -0.14 %
NOK 0,5073 -0.53 %
NZD 3,0491 -0.15 %
PLN 1,0712 -0.33 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0607 -1.14 %
SEK 0,495 +0.04 %
THB 0,128 -0.47 %
TRY 0,4482 -0.38 %
UAH 0,1617 +0.31 %
USD 4,2693 0.00 % -
XAU 245,2878 0.00 % -
XDR 6,0312 0.00 % -
ZAR 0,2847 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea