10 May 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Mihai Coteț: ,,Sper că nu va avea careva necuviința să spună că rezultatele PNL Argeș au fost o victorie!”

Mihai Coteț: ,,Sper că nu va avea careva necuviința să spună că rezultatele PNL Argeș au fost o victorie!”

Deciziile luate la nivel de vârf în PNL Argeș au dus partidul cu capul în gard după aceste alegeri parlamentare. Declinul a început o dată cu alegerile locale, când Adrian Miuțescu l-a impus fără drept de apel pe fostul viceprimar PNL, Sorin Apostoliceanu, în ciuda repercusiunilor ușor de anticipat. De ce a făcut-o? Nici măcar membrii de partid nu au înțeles această mișcare kamikaze. Omul de afaceri Mihai Coteț, proaspăt ales consilier local, susține că nu a dorit să declanșeze un scandal în partid care să îi minimizeze șansele la locale sau parlamentare, cu atât mai mult cu cât era nou-sosit, însă crede că șirul compromisurilor trebuie întrerupt. Acesta a solicitat o analiză reală a situației din partid și o reformă... pe bune de data aceasta.

 

Mesajul lui Mihai Coteț: Și în PNL Argeș, personajele vii și vocile interesante au fost trase... pe dreapta, mediocritatea s-a coalizat și face legea”

,,Așa cum la victorie ieșim în față și ne asumăm meritele, așa ar trebui să facem și în cazul înfrângerilor. Da, alegerile parlamentare au reprezentat o mare înfrângere pentru PNL Argeș și doar o analiză lucidă și sinceră, dublată de măsuri radicale, ar putea da șansa acestui partid să reprezinte o putere și în județul Brătienilor. Deocamdată, ca rezultate, ne aflăm printre ultimele județe!

Prima mare scuză după care se ascund toți cei care au nevoie de justificări, nu de adevăruri, este că cei care au stat acasă poartă vina acestui eșec. Da, mai bine de jumătate dintre argeșeni au stat acasă, dar nu ei sunt vinovați pentru scorul PNL. Bună parte dintre cei care au ales să nu iasă la vot au făcut-o nu pentru că nu înțeleg nimic din democrație, nu pentru că sunt cetățeni de mâna a doua, cum au insinuat unii, ci dintr-o mare LEHAMITE. Oferta de pe piața politică a lăsat de dorit. Compromisurile mult prea greu de digerat au umplut paharul. Criza de leadership s-a adâncit. Încrederea în vectorii de imagine scoși la înaintare pe criterii absolut bizare a tins spre zero. ,,Oricine va veni nu se va schimba nimic!” este replica multiplicată la infinit pe care am auzit-o în ultima perioadă. Nu e vina oamenilor că au ajuns la această concluzie, ci este rezultatul a mai bine de 30 de ani de lipsă de consecvență, de verticalitate, de principii, de profesionalism. Partidele vechi au continuat să facă aceleași lucruri pe care și le impută reciproc, iar cele noi s-au umplut rapid de ridicol. Oamenii noi, de bună credință, au fost folosiți și marginalizați rapid. Când vezi peste tot atâta impostură, nu are cum să nu ți se facă lehamite. Paharul a fost umplut și a dat pe dinafară dacă nici măcar impulsul de a da un vot negativ, de sancțiune, nu a mai fost suficient de puternic să scoată lumea din casă.

De ce aș vota PNL Argeș dacă tinde să se transforme într-un PSD? – a fost o altă mare întrebare venită din zona electoratului. Și el face numiri discutabile, se raportează sfidător nu doar față de cetățeni, ci și față de proprii membrii, nu-și respectă nici principiile și nici cuvântul dat. Și în PNL Argeș, personajele vii și vocile interesante au fost trase... pe dreapta, mediocritatea s-a coalizat și face legea.

Tocmai de aceea oamenilor nu le-a fost greu să constate că partidele au fost confiscate la vârf de grupulețe care le sufocă și le refuză orice șansă de a deveni frecventabile și votabile.

Alegerile locale au reprezentat începutul dezastrului. Am spus public, încă dinainte de a merge la Pitești cu un candidat importat din PSD, că gafa ar fi una imensă. Am spus de la început care vor fi consecințele. Și cu toate acestea... Am acceptat acest compromis doar pentru că, nou fiind în politică, mi-am spus că oamenii cu experiență știu ei mai bine, că atunci când intri într-un partid respecți democrația internă și te conformezi, pentru că mi-am spus că schimbările din interior necesită răbdare și nu se pot face dintr-odată, dar mai ales pentru că mi-am dorit să avem o contrapondere mult mai consistentă la PSD în Piteștiul nostru rămas administrativ în epoca de piatră.

Am decontat personal toată ura strânsă și de simpatizanții PNL, și de useriști, pentru o decizie pe care nu eu am luat-o și nu am împărtășit-o. Dar am reușit să aduc la vot, alături de o mână de câțiva oameni, mulți piteșteni care ne-au girat cu încrederea lor și pentru care, în calitate de consilier local, am o responsabilitate directă.

Imediat după alegeri, considerate a fi o victorie (pentru mine nu au fost așa!), din poziția de ,,propunere a PNL pentru postul de viceprimar” și de vârf de lance am fost rapid marginalizați, eu și colegii care au tras cel mai tare la locale. În față au fost plasați rapid tocmai cei pe care electoratul i-a penalizat cel mai tare. Și atunci... cum poți să te întrebi, ingenuu, de ce nu a ieșit lumea la vot?... În numele a ce? Ce ai făcut, ca filială, să meriți asta? Care a fost prestanța ta, credibilitatea ta în fața oamenilor? Ce fel de modele ai scos în față?

Era absolut previzibil că bulgărele dezamăgirilor se va rostogoli și că va produce efecte inclusiv la alegerile parlamentare. Oamenii care prin prestația lor și-au câștigat dreptul de a se afla pe locuri eligibile au fost la rândul lor marginalizați. Cum să speri la un rezultat decent când tu ți-ai demotivat și sancționat tocmai oamenii care se mai bucurau de credibilitate? Cum să speri la un rezultat decent când ți-ai dezamăgit până și membrii și simpatizanți de tradiție, nu mai zic de electorat!?

Dacă am tăcut, în ciuda revoltei, a fost pentru că nu mi-am dorit ca PNL Argeș să se ducă și mai tare în cap la aceste alegeri și pentru că realmente am crezut și cred că putem recupera această filială.

Sper că nu va avea careva necuviința să spună că rezultatele de acum au fost o victorie. Abia asta ar fi cât se poate de trist!

Potențialul liberal al Argeșului este unul imens. Oamenii au nevoie de o alternativă de dreapta, dar nu una care să le spună că face lucrurile altfel și, în practică, să le facă la fel. Partidul are nevoie de o analiză reală a stării de fapt în care se află, de o reformă pe bune. Inevitabil se va ajunge aici, cu toată rezistența opusă de câțiva oameni care își apără privilegiile. Cu cât întârziem mai mult, cu atât costurile vor fi mai mari!” scrie Mihai Coteț pe contul său de Facebook.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
7 mai 2021

AED 1,1108 -0.20 %
AUD 3,1708 +0.05 %
BRL 0,7732 +1.26 %
CAD 3,3476 +0.27 %
CHF 4,4941 -0.04 %
CNY 0,6322 +0.13 %
CZK 0,1913 +0.26 %
DKK 0,6625 0.00 % -
EGP 0,2604 -0.19 %
EUR 4,9262 -0.01 %
GBP 5,677 -0.25 %
HRK 0,6538 -0.03 %
HUF 1,3738 -0.03 %
INR 0,0555 +0.18 %
JPY 3,7392 -0.18 %
KRW 0,364 +0.05 %
MDL 0,2293 -0.56 %
MXN 0,2033 +0.49 %
NOK 0,4911 +0.08 %
NZD 2,9451 -0.11 %
PLN 1,0756 +0.11 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,055 +0.36 %
SEK 0,4854 +0.37 %
THB 0,1308 0.00 % -
TRY 0,4931 +0.45 %
UAH 0,1469 -0.27 %
USD 4,08 0.00 % -
XAU 238,772 0.00 % -
XDR 5,8577 0.00 % -
ZAR 0,2861 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea