27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Răzvan Șerbănoiu, interviu de… candidat: ,,Îmi doresc ca Mioveniul să ajungă un cartier select al Piteștiului

Răzvan Șerbănoiu, interviu de… candidat: ,,Îmi doresc ca Mioveniul să ajungă un cartier select al Piteștiului"

,,Votați, Ș’atât!" - ar putea fi un bun mesaj de campanie pentru cel căruia prietenii îi spun ,,Ș’atât!". Ei bine, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, stimați negri, Răzvan Șerbănoiu candidează! Candidează pentru Consiliul Local al Primăriei Pitești, din partea PLUS Argeș. Cine e Șerbănoiu? Noi, în presă, îl cunoaștem în calitatea sa de jurnalist, un jurnalist de satiră foarte bun, care făcea diferența în acest peisaj TV-media destul de insipid. Dumneavoastră, foarte probabil, îl cunoașteți ca fiind unul dintre administratorii grupului ,,Pitești, orașul meu", care s-a transformat într-un fel de platformă de discuții și dezbateri pe care Primăria Pitești nu a fost capabilă să o genereze, pentru atât de necesarul feedback din partea cetățenilor. Dând curs acestui interviu, am mai descoperit un lucru la Șerbănoiu: este un tip cu o gândire macro, vede lucrurile în ansamblul lor, fără să se piardă în proiecțele, pentru că, nu-i așa, în continuare suntem prea săraci ca să ne încurcăm în mărunțișuri.

 

,,Chiar dacă on-line-ul are un impact destul de mare asupra alegerilor, viața reală de multe ori e alta!"

 

*Înainte de toate te întreb așa: de ce ai ales PLUS și nu USR?

**Din simplu motiv că am fost printre cei primii cinci care au pus bazele RO100 în Pitești și i-am promis lui Dan Hodoș că dacă voi face pasul asta și voi candida de la un partid o voi face doar de la PLUS. Altfel, și USR-ul e același lucru, oameni cu o altă viziune față de ce avem acum și care vor să se implice pentru că se simt datori să schimbe orașul/țara în care ne dorim să rămânem cât mai mulți. Ca să vă spun și o picanterie, am primit oferte de la alte două formațiuni politice, una nouă și alta parlamentară, de a candida chiar la funcția de Primar, pe care evident le-am refuzat, elegant sper eu.

 

*De ce candidezi pentru un post de consilier local când ai putea să țintești funcția de primar? Cornel Ionică a ieșit primar cu puțin peste 12.000 de voturi. Tu, pe ,,Pitești, orașul meu!” ai mai bine de 18.000 de membri și mai toți sunt activi și bine înfipți în societatea civilă (cu excepția fanilor lui Sorin Apostoliceanu)...

**Merg pe politica pașilor mărunți, să mă pun la punct cu ce înseamnă administrația locală, apoi mai vedem. Plus de asta, oricare dintre cei doi candidați interni ai Alianței USR PLUS, Dan Hodoș sau Ionuț Moșteanu, va fi desemnat să fie vârful de lance în lupta pentru Primăria Pitești, reprezintă o soluție viabilă pentru funcția de Primar. Deci candidatura mea n-ar face decât să le slăbească șansele, iar eu cred că doar o opoziție unită poate avea succes la Pitești. Oricum e destul de divizată această opoziție la ora actuală, lucru firesc de altfel într-o democrație tânăra cum e a noastră. Ah, și să nu uităm, chiar dacă on-line-ul are un impact destul de mare asupra alegerilor, viața reală de multe ori e alta!

 

*Știu că ai făcut parte acum ceva ani din proiectul unei emisiuni de pamflet. Ți-e dor de absurd și de comedie din moment ce vrei să faci parte din viitorul Consiliu Local al Piteștiului?

**Umorul și pamfletul sunt treburi serioase, dincolo de aparențe. Sper să aducem seriozitate și în CL și să dispară absurdul. Va fi o încercare care ne va testa pe toți cei care sper eu că vom fi membri în CL. Și ca să răspund la partea cu dorul, da, mi-e dor de emisiune! Fără falsă modestie, cred că era cam cea mai bună emisiune de la o televiziune locală la vremea ei. Mai în glumă, mai în serios, spuneam lucrurilor pe nume!

 

,,Nu știu cum acționeaza razele x (Röntgen) asupra rosului, dar nu se vede bine!"

 

*Care este proiectul tău personal pentru Pitești?

**Îmi doresc ca ,,Pitești, orașul meu" (sic!) să devină în primul rând funcțional și, pentru că trebuie să fim și noi la zi, sper să devină în câțiva ani și Smart City, iar la capitolul ăsta oamenii cărora mă alătur au și experiența, și expertiza, și dorința, și putința să realizeze asta. Ca un plan al meu personal, nu tocmai secret, îmi doresc să crească Piteștiul și pe orizontală și să includă orașele și comunele limitrofe, ba chiar să ajungă Mioveniul un cartier select al Piteștiului. Istoria oarecum ne obligă, să nu uităm că UAP (Uzina de Automobile Pitești) își are încă de la început sediul în Mioveni. Și să nu aveți impresia că sunt vreun “cotropitor”, dar doar cu un oraș mare ca întindere poți visa la metrou, tramvai, spital regional, aeroport, stadion care să permită organizarea competițiilor internaționale etc. Ah, și aș mai vrea să intrăm și noi în rândul lumii unde orașele mari s-au dezvoltat de-a stânga și de-a dreapta Râului care le străbate! La noi, Râul e la marginea orașului, să-l băgăm, deci, în mijloc și să mai facem cel puțin un pod peste el, să nu rămânem rupți de Mioveni dacă se întâmplă ceva pe Podul Viilor.

 

*Știu că locuiești într-o zonă… rurală a Piteștiului. Crezi că, până la finele mandatului, ai putea determina să vină civilizația și pe ,,ulița” pe care locuiești tu și mulți alți piteșteni?

**Nu știu de ce numești Turceștiul „leagănul civilizației” zonă rurală, dar în tot orașul civilizația vine la braț cu educația. Trebuie început un program de educare a populației în legătură cu traiul într-o aglomerare urbană, să înțeleagă lucrurile elementare cum ar fi unde arunci gunoiul, unde parchezi, cât de tare asculți muzica, unde întinzi masa etc. Și asta în ultimă instanță cade în sarcina administrației care are mijloace legale să îi educe pe cei rezistenți la educație cu forța, adică prin amendă. Sunt convins că în patru ani de mandat al noului CL lucrurile se pot îmbunătăți vizibil. Pe lângă educație, administrația trebuie și să folosească banii cetățenilor astfel încât să rezolve cât mai multe probleme și să dezvolte infrastructura orașului, și anume străzi, utilități, școli, spitale, parcuri, terenuri de sport, stadion, sală polivalentă etc.

 

*Dacă ar fi să faci o scurtă radiografie a actualului Consiliu Local, cum ar arăta aceasta (și nu mă refer la o radiografie la ficat!)?

**Nu știu cum acționeaza razele x (Röntgen) asupra rosului, dar nu se vede bine!

 

,, Dacă lumea se va prezenta la vot în număr mare ridicăm ceața, dacă nu, ne vom afunda în ea"

 

*Completează pe spațiul punctat!

-Dacă aș fi fost consilier local și m-ar fi trimis în Peru....

**...m-aș fi dus undeva în Europa, să mai văd un oraș funcțional de la care aș fi avut ce învăța.

 

-Dacă aș fi fost consilier local și NU m-ar fi trimis în Peru...

**...m-aș fi bucurat că nu am pierdut timpul degeaba.

 

-Dacă aș fi fost consilier local în Peru...
**...salvaría el bosque Trivale para mis amigos en Pitesti.

 

-Consiliului Local Pitești îi lipsește sarea și piPeru’ pentru că...

**... #atatsaputut.

 

*Ca un școler studios, te-aș ruga să faci un rezumat pentru cititorii noștri despre ce ai înțeles tu că ne-au așternut mai-marii și mai-deștepții și înțelepții de la centru!

**Ne-au așternut ceața. E o luptă surdă a PSD să își mai păstreze mandatele parlamentare până la termen și astfel PNL-ul să se erodeze la guvernare. E o joacă „de-a țara”, dar actuala clasă politică cu asta ne-a obișnuit. PSD-ul a repurtat o victorie de etapă prin menținerea alegerilor primarilor într-un singur tur, asigurându-se că incompetenții lor au șansa să mai păcălească electoratul și să câștige cu 8%, ca în cazul Piteștiului. Dacă lumea se va prezenta la vot în număr mare ridicăm ceața, dacă nu, ne vom afunda în ea.

 

*La final, un mesaj subliminal pentru cititorii noștri…

**Având în vedere că prezența la vot este foarte importantă și votul în sine reprezintă implicare socială, iar o societate implicată este o societate dezvoltată, mesajul meu este simplu: Votați, Ș’atât!

 Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 ianuarie 2022

AED 1,2029 +0.78 %
AUD 3,1316 -0.45 %
BRL 0,8132 +0.98 %
CAD 3,483 -0.15 %
CHF 4,7622 0.00 % -
CNY 0,6944 +0.14 %
CZK 0,202 +0.15 %
DKK 0,6644 0.00 % -
EGP 0,2807 +0.79 %
EUR 4,9453 +0.02 %
GBP 5,93 +0.10 %
HRK 0,6565 -0.03 %
HUF 1,3791 +0.36 %
INR 0,0588 +0.51 %
JPY 3,8355 -0.10 %
KRW 0,3672 +0.27 %
MDL 0,2446 +0.29 %
MXN 0,2137 +0.28 %
NOK 0,4942 +0.14 %
NZD 2,9265 -0.28 %
PLN 1,0818 +0.34 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0563 +1.81 %
SEK 0,4731 -0.17 %
THB 0,133 0.00 % -
TRY 0,3246 +0.09 %
UAH 0,1522 -0.07 %
USD 4,4182 0.00 % -
XAU 257,6976 0.00 % -
XDR 6,1587 0.00 % -
ZAR 0,2899 0.00 % -

Mai mult
...
...
Pe Mircea Diaconu l-a lăsat bătrânul ARO

Daniel Savu, fost ofițer SRI: Cred că Cioloș se întâlnește cu dna Guseth la spiralele MISA

Cum se văd de la centru ,,reţelele toxice” din Argeş. Nicolescu şi Pendiuc ,,poluează" şi de după gratii...

Atentie la proceduri!


Ion Baicea arata cu degetul catre fostul edil: Primaria Costesti este inglodata in datorii

Toti oamenii presedintelui. Top 134 jurnalisti basisti!

Desi asta ar fi trebuit s-o faca directorul PDL, Dobre demonstreaza ca este angajat al CS

Conform CNA, Muscel TV este cea mai tare televiziune din Arges!

Mircea Andrei n-a glumit: Organizatia de Tineret a PDL Pitesti, dizolvata pe motiv de... Udrea