01 Dec 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Omul de afaceri Liviu Nicolae: Soluții pentru salvarea economică a firmelor afectate de criza pandemiei coronavirus

Omul de afaceri Liviu Nicolae: Soluții pentru salvarea economică a firmelor afectate de criza pandemiei coronavirus

În această perioadă marcată de măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus, cu excepția firmelor care realizează conjunctural o creștere a veniturilor pe specificul nevoilor create de pandemie, mediul economic se confruntă cu probleme uriașe. Și e doar începutul!... Deja, semnele blocajelor apar, afectând, direct și dur, chiar și firmele care ar fi putut să-și continue activitatea și să contribuie cu venituri la Bugetul de Stat, nu să aibă nevoie de ajutor de la Stat.

Liviu Nicolae, director comercial și acționar al firmei argeșene IPEE ATI, din Curtea de Argeș, propune un set de măsuri fiscale care ar ajuta mediul de afaceri autohton și ar încuraja munca, nu acțiunile speculative.

”Prin aceste propuneri urmăresc, în primul rând, să dăm încredere Statului, firmelor și oamenilor care mai pot face ceva pozitiv pentru țara asta:

1. Anulați impozitele pentru concedii de odihnă și alte prime (de vacanța), cât oamenii stau acasă. Se va putea susține astfel povara șomajului tehnic.

2.Transformați Trezoreria în Bancă și împreuna cu CEC Bank sprijiniți mediul de afaceri prin primirea instrumentelor de plată de la clienți, astfel încât să puteți gestiona cu profesioniștii de la fisc refuzurile la plată. Acordați credite celor care, din motive obiective, sun nevoiți să refuze instrumentele de plată și securizați astfel firmele care încă lucrează și plătesc la bugetul statului, acoperindu-le aceste refuzuri generatoare de blocaje financiare. Prin aceasta metodă acordați încredere firmelor și asigurați creșterea încasărilor la bugetul statului.

3. Renunțați la toate cheltuielile cu cele 8 regiuni (se suprapun cu cele ale județelor și prefecturilor) și realizați in jurul ANAF-urilor municipale și orășenești zone  metropolitane unde toate societățile inclusiv cele mijlocii (aflate cu contul la regiuni sau județe) și cele mari (aflate cu contul de trezorerie la București) să poată duce declarațiile in același loc. Veți avea următoarele beneficii :

 • Control unitar al veniturilor la buget, având angajații ANAF din zona municipiilor, care acum verifica doar II, PFA, Micro și mici (adică nimic).
 • Transport unitar (se știe că acum licitațiile se realizează în afara municipiilor, de către județ, ceea ce generează de multe ori situații dificile pentru multe persoane care trebuie să ajungă la locul de munca, pe distanțe de 25-50km fiind nevoiți să folosească și 3 mijloace de transport.
 • Cost unitar cu utilitățile. Este absurd ca în comune prețul apei să fie chiar și dublu comparativ cu orașele.

4. Acordați facilități firmelor care încă mai depun declarații și plătesc la timp taxele aferente .

5. Acordați facilitați firmelor, in funcție de numărul de salariați și de contribuția din ultimele 3 luni (sau pe 2019)   Ex. Facilitate privind TVA de plată - Deducerea TVA pe fondul de salariu .

 •  10 % nerambursabil din contribuția totală la bugetul statului (impozite locale, auto, pe venit, sănătate, pensie, taxa pentru persoane cu nevoi speciale, taxa solidaritate (2,25%)TVA, impozit pe profit, impozit pe dividende.
 • Suspendarea pe o perioadă a Taxelor de mediu, taxa verde, taxe pentru Certificări, taxe pentru autorizații, etc

Aceste facilitați vor fi condiționate de continuarea activității cu plăți la termen către Bugetul Statului, furnizori, utilități, etc.

Rezultatul firesc al unor astfel de măsuri ar fi următorul:

 • creștem veniturile la buget
 • acordăm o perioadă de grație, un respiro Statului, prin întârzierea acordării facilităților cu șomajul tehnic (foarte costisitor)
 • Reducem cheltuielile nejustificate în sectorul bugetar
 • Punem la munca zona Anaf-urilor locale, care nu mai au obiectul muncii.
 • Ajutăm și județele sărace din regiuni, prin mutarea cotelor defalcate din impozitul pe venit către zonele metropolitane (tot impozitul pe venit să se verse în zona metropolitană. În prezent, un procent se duce la UAT și restul la București, Regiuni, județ).
 • Statul ajută firmele care plătesc impozitele la timp și nu trimit oamenii in hăul șomajului, întorcând binele făcut.

Statul trebuie sa țină cont și să sprijine firmele care contribuie corect la bugetul de stat.

Pentru a crește contribuțiile la buget, statul are nevoie de firme care se perfecționează permanent și investesc in tehnologii noi, pentru a se menține pe piață si a pentru a creste sănătos economic.”Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
1 decembrie 2021

AED 0 -100.00 %
AUD 0 -100.00 %
BRL 0 -100.00 %
CAD 0 -100.00 %
CHF 0 -100.00 %
CNY 0 -100.00 %
CZK 0 -100.00 %
DKK 0 -100.00 %
EGP 0 -100.00 %
EUR 0 -100.00 %
GBP 0 -100.00 %
HRK 0 -100.00 %
HUF 0 -100.00 %
INR 0 -100.00 %
JPY 0 -100.00 %
KRW 0 -100.00 %
MDL 0 -100.00 %
MXN 0 -100.00 %
NOK 0 -100.00 %
NZD 0 -100.00 %
PLN 0 -100.00 %
RSD 0 -100.00 %
RUB 0 -100.00 %
SEK 0 -100.00 %
THB 0 -100.00 %
TRY 0 -100.00 %
UAH 0 -100.00 %
USD 0 -100.00 %
XAU 0 -100.00 %
XDR 0 -100.00 %
ZAR 0 -100.00 %

Mai mult
...
...
Dacia, pe 4 in Bulgaria

Copos se faleste cu afacerile din Arges

Reteaua PIC a fost cumparata

Angajatii Dacia au obtinut o majorare salariala de 260 lei

Pedelistul Iulian Corbu a vandut imobile pe timp de criza

Andrei Dumitrica: ,,Eu vreau sa incalc legea, nu vreau sa o ocolesc! Vreau s-o incalc!”

„Nu mi-am dorit vreodata sa fiu femeia fatala a politicii din Arges”

Cu actoria mori de foame-n Romania

Ramada Pitesti - un hotel de lux pentru angajatii corporatisti

Unde sunt banii dumneavoastra?