30 Jul 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Informații (aproape) zdruncinătoare! Țața Floarea este agent secret!

Informații (aproape) zdruncinătoare! Țața Floarea este agent secret!

Am ascultat-o pe Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, dând declarații fulminante presei: defunctul era agent SIE, familia lor a fost în permanență sub ochiul vigilent al serviciilor ș.a.m.d.. Au fost afirmații care i-au determinat pe unii parlamentari, foști șefi de servicii și alți deontologi să declare că femeia prinde alte... posturi, că mai are puțin și susține că s-a întâlnit cu extratereștrii, că suferă de spionită, în fine, că e cam dusă cu pluta. Auzi aici, Condrea, agent SIE, cine a mai pomenit!

În fine, am decis să las puțin timpul să se așeze peste această vâltoare de informații, să se decanteze, să se mai aleagă manipularea de adevăr... Până când... Până când am luat decizia radicală să spăl vasele, lăsate moștenire și din ziua precedentă. Iar când am ajuns la tigaie, poc! Mi-a încolțit întrebarea: păi dacă nu soțul Laurei Georgescu ar fi putut fi agent secret, atunci cine?

Dan Condrea era patronul unei firme care primea contracte pe bandă rulantă, acestea ridicându-se la peste 51 de milioane de lei numai în ultimii doi ani. Dan Condrea a furnizat ani de zile dezinfectanți diluați, comițând un adevărat atentat la siguranța cetățeanului, toate cu știrea autorităților competente care ar fi putut lua măsuri. Că așa ne-a spus SRI, că a informat. A informat și a considerat că e suficient să se rezume la atât și că nu e necesar să facă mai multe, atunci când întreg sistemul s-a comportat ca un clan mafiot. A informat exact cum Klaus Iohannis s-a considerat… informat. Concluzionând, omul avea bani, influență cât cuprinde și mai ales protecție din partea tuturor. Dacă nici ăsta nu ar putea fi un pui de agent, atunci cine? Vasile, vecină-meu, pe care îl găseși de dimineață bându-și bericioaica la consignația din colț? Cizmarul din P10? Tanti Floarea, filatoarea?...

Că uite, apropo de treaba asta. Mai anul ăsta niște neni se băteau cu pumul în piept că serviciile, domnule, nu-și infiltrează oameni în presă și în politică. Aoleu! Păi dacă nu în zone în care colcăie informația, în care informația este creată, livrată și/sau deformată, folosită și pusă să facă bani, atunci unde? Îi infiltrează la cules căpșuni? La  frizerie? La fabrica de becuri? Zii, tu, Turcescule, că am impresia că unii fac mișto de noi.

Dincolo de afirmațiile unora care pot părea aiuristice, precum cele făcute de fosta nevastă a lui Condrea, vizibil tulburată și care pare a livra un amalgam de adevăruri și SF, și mai interesantă și importantă este reacția care vine din sistem. Iar aceea pare și mai aiuristică, și mai SF! Nu, Condrea nu era agent SIE acoperit! Pe cuvântul vostru?! Și credeți că noi ne așteptam să descoperiți... mortul?

Ca o paralelă a modului în care reacționează sistemul, elocvent este și cazul bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic. S-a vehiculat inclusiv ipoteza vaccinurilor. Au ieșit autoritățile și au spus din prima secundă: IMPOSIBIL! Nici în ziua de astăzi nu au putut oferi un motiv pentru care trei bebeluși au murit și mulți alții au fost la un pas să moară. Ieri, Corpul de Control al Premierului a făcut public raportul în urma controalelor și a indicat vaccinul hexavalent, care mai este testat doar în Kazakstan, drept posibil declanșator al sindromului. Ies din nou autoritățile: terminați cu prostiile, e IMPOSIBIL! Eu, ca simplu părinte, sunt sfătuit de medici de bine din sistem să nu fac copilului acel vaccin, pentru că din experiența lor a generat reacții destul de urâte la unii bebeluși, să cumpăr, pentru siguranță, în schimbul a câteva milioane, echivalentul produs pentru alte piețe (ce-i drept, greu de găsit), iar sistemul îmi spune: vaccinurile pe care vi le livrează statul sunt foarte bune! Nici măcar o clipă autoritățile nu au avut o reacție normală la cap. Nu au spus, hai, băi proștilor care aveți teorii ale conspirației în cap, hai să testăm și vaccinul ăsta controversat! Și, ca să vă liniștiți, îl testăm și la noi, îl mai dăm și la două-trei laboratoare din străinătate, că e subiect de interes național și vrem ca voi, proștilor, să nu mai stați cu frica în sân și să vă vaccinați copiii, proștilor inconștienți care sunteți! Ar fi fost un semnal care ar fi dat încredere în instituțiile statului, ne-ar fi făcut să credem că sunt măcar de bună credință. Așa, instituțiile se comportă fix ca și cum ar ascunde mortul sub preș. Și de ce ar face-o, dacă nu au nimic de ascuns? Oare un climat de liniște și de încredere nu este important, nu este vital pentru o societate cât de cât normală la cap?

În România, teoria conspirației a ajuns să fie un fel de adevăr sub acoperire. Teoria conspirației s-a dovedit a fi, de multe ori, adevărul pur. În România noastră, oamenii sunt omorâți, cu bună știință, pentru un comision de 30%, cu girul serviciilor, cu girul președintelui care s-a considerat informat, cu girul politicienilor care servesc interese externe, ale corporatiștilor și ale propriului buzunar, cu girul incompetenților lacomi puși politic în funcții, cu girul partidelor care, la rândul lor, își saltă lunar comisioanele, de la instituțiile la care își numesc șefi, de multe ori niște inculți, niște slugarnici și niște incompetenți.

România se află într-un moment în care nicicând sistemul nu a scăzut atât de dramatic în încredere, aproape că ar putea să intre și ea, în primul copac, precum Dan Condrea. Numai că România este prea ocupată acum să comenteze de pe margine filmele de spionaj de pe micul ecran, să dezlege enigme, de parcă nu despre modul în care sistemul își bate joc de ei ar fi vorba, pe fond.



Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Iulia Badulescu

Știați că?...

...la cât de mult ai de umblat ca să îți reconstitui dosarul de pensie, este preferabil să mori înainte să fie nevoie să te ocupi de el?

Luna iunie a venit cu noi măsuri de relaxare, la Pitești. Consiliul Local, întrunit în ședință extraordinară, a decis ca fântâna cântătoare din Piața Primăriei să fie transformată în piscină publică.

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
29 iulie 2021

AED 1,1283 -0.43 %
AUD 3,0668 +0.27 %
BRL 0,81 +0.61 %
CAD 3,3226 +0.28 %
CHF 4,5608 +0.15 %
CNY 0,6416 +0.16 %
CZK 0,1928 +0.52 %
DKK 0,6616 +0.02 %
EGP 0,2634 -0.45 %
EUR 4,9209 +0.02 %
GBP 5,7815 +0.08 %
HRK 0,6555 -0.02 %
HUF 1,3716 +0.22 %
INR 0,0558 -0.36 %
JPY 3,7736 -0.31 %
KRW 0,3617 +0.17 %
MDL 0,2322 +0.13 %
MXN 0,2085 -0.10 %
NOK 0,4735 +1.00 %
NZD 2,8982 +0.25 %
PLN 1,0728 +0.13 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0566 0.00 % -
SEK 0,4832 +0.17 %
THB 0,1261 -0.39 %
TRY 0,4859 -0.04 %
UAH 0,1541 -0.64 %
USD 4,1443 0.00 % -
XAU 242,5914 0.00 % -
XDR 5,9158 0.00 % -
ZAR 0,283 0.00 % -

Mai mult
...
...
Land of bad choice…

Cioaca saptamanii

Bucurie, vesti bune, lapte si miere

Coltul cu nervi

Suntem sclavii banilor

20 de ani de la Revolutie

Basarabia e Romania, dar gazul vine de la mama Rusia

Legal sau ilegal?

Un tablou, doua tablouri, mai multe tablouri...

Inutilitatea lui Eminescu