25 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
,,Generalul” IȘJ Argeș: ,,Este o isterie pentru că iubim isteria! Am senzația că oamenilor le place să stea pe masa de Covid”

,,Generalul” IȘJ Argeș: ,,Este o isterie pentru că iubim isteria! Am senzația că oamenilor le place să stea pe masa de Covid”

Cadrele didactice continuă să se revolte după ce ministrul Educației a condiționat cursurile în format fizic de procentul vaccinării personalului din școli și după ce a aunțat că, de la finele lunii, vor fi însărcinați cu testarea copiilor, cel puțin o dată pe săptămână. Ministerul Sănătății nu a stabilit încă normele după care se vor face testele de salivă, însă mulți dintre angajații din învățământ nu vor să aibă de-a face cu procesul, deși în alte țări testarea se face, la școală, chiar de către copii, după un instructaj minimal. Mai mult, profesorii se simt discriminați și umiliți și fac presiuni pe sindicate să ia atitudine. Pe de altă parte, autoritățile cred că este vorba de inerția unui sistem care, de cele mai multe ori, în loc să se concentreze pe soluții și pe ce poate face fiecare în acest context, preferă să găsească doar nod în papură și să se opună by default.

,,Unde scuipă copiii, pe stânga sau pe dreapta?

,,Vreau să văd și eu lista vaccinaților din sindicat, ca să fim tot politically correct.

Vreau să văd lista vaccinaților din spital, ca să știu cine mă tratează.

Vreau să văd lista angajaților vaccinați din supermarketuri, ca să știu dacă mai cumpăr de la ei.

Vreau să știu și lista angajaților vaccinați din poliție, ca să știu cine mă oprește în trafic.

Vreau să știu lista angajaților vaccinați din ministere, ca să știm cine ia aceste decizii pentru noi.

Vreau să știu lista angajaților vaccinațti de la fisc, primărie, gospodărire urbană, ca să știu cine îmi ia taxele.

Vreau să știu lista vaccinatilor din tribunale, ca să știu cine mă reprezintă la procese.

Vreau să știu lista tuturor angajaților vaccinați din HORECA!

Vreau să știu lista tuturor angajaților vaccinați din această țară!

Toți acești angajați, indiferent de domeniu, mă pot infecta, pentru că pandemia nu este doar a profesorilor, este a tuturor!

Școala nu este focar de infecție doar din vina profesorilor, este din vina tuturor!

Vrem să fim politically correct până la capăt, atunci să fim cu toată lumea, cu orice instituție, market, restaurant, spital, primărie, farmacie, magazin, toți, absolut toți trăim această pandemie.

Este o mârțăvie să arunci deschiderea școlilor doar dacă profesorii sunt vaccinați. Ați postat liste în școli cu procentul de vaccinare al profesorilor. Nu vă este rușine? De ce nu postați în orice insituție? De ce nu postați în spitale? În Poliție? În tribunale? De ce profesorii trebuie să fie oaia neagră a societății? Poate nici profesorii nu ar trebuie să intre la ore până ce elevii și părinții nu vor fi vaccinați pentru că în timp de pandemie sănătatea contează, a tuturor!” – aceasta este puncul de vedere la care multe dintre cadrele didactice au achiesat, drept dovadă faptul că au share-uit masiv mesajul în social media.

,,Unde scuipă copiii, pe stânga sau pe dreapta?”; ,,Nu putem fi expuși în halul acesta! Iar testarea să o facă cadrele medicale, nu suntem pregătiți pentru așa ceva și nu avem echipamente de protecție. Imaginați-vă 30 de elevi într-o clasă, fără mască, scuipând toți, ce de viruși se răspândesc în aer. Transformăm clasele în laboratoare?”; ,,Consider că toți ar trebui să facem această grevă, este un abuz această măsură luată de autorități privind vaccinarea!” – sunt doar câteva dintre punctele de vedere sugestive pentru starea de nemulțumire care mocnește în învățământ.

Sindicatele din învățământ: ,, Niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze

Din convingere sau sub presiune, și sindicatele sunt în asentimentul cadrelor didatice.

,,Apare o discriminare majoră între angajații din învățământ și restul societății. Unitățile de învățământ sunt singurele care au obligația să prezinte săptămânal numărul de vaccinați, în condițiile în care nicio altă instituție nu are afișată pe site-ul propriu rata de vaccinare.” declară Adrian Voica, liderul SIPA Muntenia Argeș.

De asemenea, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au solicitat Guvernului României să reevalueze decizia de a deschide unitățile de învățământ ținând cont doar de numărul salariaților vaccinați, afirmând că este o decizie care „ar putea transforma grădinițele, școlile și liceele în adevărate focare de infecție” și reprezintă „o discriminare majoră între angajații din învățământ și restul societății”. Potrivit celor două federații sindicale, măsură afisării procentului de angajați vaccinați este abuzivă și va duce la presiuni asupra personalului, acolo unde procentul este sub 60%, de a se vaccina.

„Apare o discriminare majoră între angajații din învățământ și restul societății. Unitățile de învățământ sunt singurele care au obligația să prezinte săptămânal numărul de vaccinați, în condițiile în care nicio altă instituție nu are afișată pe site-ul propriu rata de vaccinare. Asemenea măsură - de afișare pe site-ul unităților de învățământ- a ratei de vaccinare a salariaților, este abuzivă, în condițiile în care se cer salariaților date cu caracter medical, fără a exista temeiul legal al solicitării acestor date, un consimțământ informat și valabil exprimat al salariaților și nici informarea acestora conform regulilor GDPR. (...) Niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze, vaccinarea este un act medical preventiv bazat de consimțământ, iar impunerea vaccinării împotriva COVID- 19 de către angajator o apreciem în afara cadrului legal...” transmit sindicatele din învățământul preuniversitar.

,,Aceste testări, dacă se organizează în unitatea de învățământ, pot fi făcute doar de către personal medical calificat

Federațiile sindicale din învățământul preuniversitar cer Guvernului României și modificarea instrucțiunii care obligă cadrele didactice să preleveze teste antigen rapide pe bază de salivă de la elevi. „Acest act administrativ cu caracter normativ va duce la blocarea activității unităților de învățământ și transformarea acestora în focare de infecție” spun sindicatele.

 „Solicităm Guvernului României să intervină de urgență pentru anularea Instrucțiunii emise de Ministrului Sănătății în condițiile în care aceasta nu poate fi aplicată în unitățile de învățământ, întrucât nu sunt pregătite pentru a gestiona deșeurile medicale periculoase, așa cum prevede Ordinul nr. 1226/2012. Subliniem că personalul din unitățile de învățământ nu a avut niciodată tangență cu Normele tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale și dintr-o dată li se cere să le cunoască și să le aplice, existând și riscul suportării unor sancțiuni dacă nu le respectă. Școala nu e unitate sanitară, în sensul Ordinului nr. 1226/2012 și nici nu poți transfera personalului școlii atribuții rezultând din acesta.

Ținând cont de pericolul la care ar fi supuși angajații, care nu beneficiază nici măcar de echipament de protecție, considerăm că aceste testări, dacă se organizează în unitatea de învățământ, pot fi făcute doar de către personal medical calificat.

În plus,  testările vor afecta grav actul educațional deoarece, ținând cont de numărul mare de elevi, nu au cum să se realizeze într-un timp scurt, ceea ce ar conduce la blocarea procesului de predare-învățare.” mai transmit sindicatele din educație.  

,,Să scuipe la jumătate.ro, că am văzut că se poartă!

Alina Manea, inspectorul general adjunct, crede că atitudinea cadrelor didactice nu este deloc una constructivă. Din contră, în loc de soluții și sprijin pentru ieșirea din criză, mulți preferă să fie Gică Contra. Directă la fel ca și în perioada în care era director de colegiu, ,,generalul” Manea ne-a mai declarat că efectuarea testelor de salivă chiar nu e vreo mare inginerie. În alte țări, copiii sunt asistați de profesori și își fac chiar singuri testul de salivă.

,,Este o isterie pentru că ne place isteria, noi iubim isteria! Am senzația că oamenilor le place să stea pe masa de Covid și simt nevoia să se evidențieze într-un fel.  

Înțeleg că în ultima vreme facem multe alte lucruri care nu sunt în fișa postului, dar pe de altă parte cred cu tărie că suntem pedagogi, adică suntem oameni care avem menirea să facem mult mai multe lucruri decât alții, suntem oameni care ar trebui să ne implicăm și să dăm un exemplu. Mai cred în faptul că numai împreună vom putea depăși perioada aceasta de criză. Am început să am convingerea că se tot caută nod în papură, unii o fac din pur plaisir, alții că nu au mintea ocupată. Dacă tot timpul ne revoltăm, nu facem decât să complicăm lucrurile și să prelungim inutil o stare de criză, pe sănătatea și nervii tuturor. Se invocă faptul că se pierde mult timp cu testarea, dar când se întârzie la ore, nu se mai pierde timp?” ne-a declarat Alina Manea.

Legat de faptul că profesorii se simt discriminați pentru faptul că procentajul de vaccinare este unul public, ,,generalul” IȘJ Argeș crede că dascălii, în primul rând, ar trebui să ofere un exemplu de bune practici.

,,Treaba cu... să se publice și vacinații din alte instituții publice este exact pe principiul să moară și capra vecinului. Hai să ne facem noi treaba în bucățica noastră, ca sistem, și să dăm un exemplu, pentru că, vrând-nevrând, o să se alinieze toată lumea.

În privința dilemei unuia dintre profesori - ,,Să se scuipe pe dreapta sau pe stânga?” – Alina Manea are o soluție perfect adaptată realităților momentului: ,,Să scuipe la jumătate.ro, că am văzut că se poartă!”Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
24 ianuarie 2022

AED 0 -100.00 %
AUD 0 -100.00 %
BRL 0 -100.00 %
CAD 0 -100.00 %
CHF 0 -100.00 %
CNY 0 -100.00 %
CZK 0 -100.00 %
DKK 0 -100.00 %
EGP 0 -100.00 %
EUR 0 -100.00 %
GBP 0 -100.00 %
HRK 0 -100.00 %
HUF 0 -100.00 %
INR 0 -100.00 %
JPY 0 -100.00 %
KRW 0 -100.00 %
MDL 0 -100.00 %
MXN 0 -100.00 %
NOK 0 -100.00 %
NZD 0 -100.00 %
PLN 0 -100.00 %
RSD 0 -100.00 %
RUB 0 -100.00 %
SEK 0 -100.00 %
THB 0 -100.00 %
TRY 0 -100.00 %
UAH 0 -100.00 %
USD 0 -100.00 %
XAU 0 -100.00 %
XDR 0 -100.00 %
ZAR 0 -100.00 %

Mai mult
...
...
Federatia Educatiei Nationale ameninta cu greva fiscala la inceputul lui 2011

25% dintre angajatii Ministerului Educatiei - concediati pana la 1 septembrie

REZULTATE BAC 2015. Lista cu notele de la Bacalaureat din fiecare judeţ


Bacalaureat 2011: Doi profesori supraveghetori, eliminati de la BAC

36 de studenti admisi la sectia de Politie Comunitara a Universitatii Pitesti

Cine minte, Voica sau Bratu?


Rectorii vor fi revocati de MEC in baza constatarii Consiliului de Etica