17 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
CLSU Mioveni a decis noi măsuri pentru limitarea infecției COVID

CLSU Mioveni a decis noi măsuri pentru limitarea infecției COVID

Joi, 23 iulie 2020, reprezentanții Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit pentru a stabili planul măsurilor suplimentare, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.
 
CLSU Mioveni a stabilit un pachet de 22 măsuri
Principalele măsuri adoptate de Consiliul Local pentru Situații de Urgență Mioveni pentru perioada 23.07.2020- 29.07.2020, în cadrul Hotărânii nr. 4 / 23.07.2020.

Planul local de monitorizare a respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea propagării virusului SARS-CoV -2 pe teritoriul orașului Mioveni

1 - Obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă;

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării regilii- Biroul Corp Control din cadrul Primăriei orașului Mioveni; Poliția Locală în colaborare cu Poliția Orașului Mioveni

2 - Obligativitatea organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării regulii - Agenții economici, personalul desemnat de către conducătorii instituțiilor și autorităților publice.

3 - Monitorizarea permanentă în incinta spațiilor comerciale a respectării de către vânzători și cumpărători a măsurilor de conduită socială și prevenție – evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 m între cetățeni, purtarea măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

4 - Suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci, și alte asemenea, precum și activitatea de agrement în spații de tip piscină, bazin de înot, cu excepția activităților fizice desfășurate, potrivit legii, de către sportivii de performanță, în Orașul Mioveni în perioada 23.07.- 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcție de evoluția fenomenului Covid 19.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

5 - Reducerea programului de funcționare a teraselor și a tuturor spațiilor comerciale din orașul Mioveni până la ora 22,00 în cursul săptămânii și ora 23,00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform Hotărârii nr. 25/22.07.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Administratorii societăților comerciale care dețin terase, Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

6 - Reducerea programului de funcționare a spațiilor unde funcționează jocuri de noroc și pariuri sportive până la ora 22,00 în cursul săptămânii și ora 23,00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. Aparatele de tip slot-machine vor fi poziționate la o distanța de 1,5 m unul față de altul și vor fi dezinfectate după folosirea de către fiecare persoană în parte.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Administratorii societăților comerciale care desfășoară jocuri de noroc și pariuri sportive, Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

7 - Pentru instituțiile publice angajatorul poate stabili, cu consimţământul angajatului, desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, modificarea locului de muncă ori a atribuţiilor acestuia.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Conducătorii instituțiilor publice

8 – Igiena şi dezinfecţia spaţiilor comune din autogări, staţii sau puncte de oprire maxi-taxi, respectarea regulilor de conduită pentru personalul operatorilor şi pentru pasageri, precum şi privitor la informarea personalului şi pasagerilor în scopul prevenirii contaminării acestora.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Poliția Locală în colaborare cu Poliția Orașului Mioveni

9 - Igiena şi dezinfecţia mijloacelor de transport persoane, respectarea procedurilor şi protocoalelor din interiorul mijloacelor de transport, gradul şi modul de ocupare a mijloacelor de transport, regulile de conduită pentru personalul operatorilor şi pentru pasageri în scopul prevenirii contaminării acestora.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Poliția Locală în colaborare cu Poliția Orașului Mioveni, precum și alte autorități abilitate

10- Evitarea zonelor aglomerate de către cetățenii orașului Mioveni unde sunt expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Poliția Locală în colaborare cu Poliția Orașului Mioveni

11 - Păstrarea distanței de cel puțin de 1,5 metri față de celelalte persoane întâlnite. În cazul transportului în comun să se evite poziția (statul) față în față cu alte persoane.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

12 - Folosirea de către cetățeni, pe cât posibil, de rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării – Poliția Locală

13 - Asigurarea dezinfecției periodice a spațiilor publice de pe raza orașului Mioveni

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării regulii - SC Servicii Edilitare pentru Comunitate SRL, SC Servicii Generale Mioveni

14 - Verificarea agentilor economici care desfasoară evenimente private în spații închise și deschise, în vederea respectării și aplicării regulilor stabilite pentru limitarea propagării virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul orașului Mioveni.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

15 -Monitorizarea și supravegherea b-dului DACIA pentru evitarea supraaglomerării la foișoare și zonele adiacente, precum și a platoului din Centrul Civic.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală, Poliția Orașului Mioveni

16 - Respectarea distanței minime de 1,5 m între persoanele care tranzitează Piața Dacia, precum și obligativitatea purtării măștilor de către aceștia.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală, administratorii Pieței agroalimentare

17 - La reînceperea activității, Automobile Dacia S.A va proceda la dezifectarea în interior și în exterior a tururor spațiilor în care își desfășura activitatea personalul angajat.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Poliția Orașului Mioveni și Poliția Locală Mioveni

18 - Informarea permanentă a persoanelor privind măsurile de igienă individuală care trebuie respectate în contextul epidemiologic existent.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Primăria orașului Mioveni, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate SRL

19 - Evitarea de către cetățeni a atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de acces, etc.

Responsabil pentru monitorizarea respectării și aplicării - Corp Control și Poliția Locală

20 - Limitarea folosirii bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
14 ianuarie 2022

AED 1,1746 +0.03 %
AUD 3,136 -0.49 %
BRL 0,7803 +0.12 %
CAD 3,4542 -0.03 %
CHF 4,7342 +0.21 %
CNY 0,6793 +0.18 %
CZK 0,2018 -0.54 %
DKK 0,6643 -0.02 %
EGP 0,275 +0.18 %
EUR 4,9432 -0.01 %
GBP 5,9246 -0.04 %
HRK 0,6575 +0.09 %
HUF 1,3928 +0.14 %
INR 0,0582 -0.17 %
JPY 3,7872 +0.59 %
KRW 0,3632 -0.25 %
MDL 0,2394 -0.99 %
MXN 0,2125 +0.38 %
NOK 0,4965 -0.38 %
NZD 2,9558 -0.39 %
PLN 1,0895 -0.22 %
RSD 0,042 0.00 % -
RUB 0,0567 -1.90 %
SEK 0,4822 -0.14 %
THB 0,1299 +0.08 %
TRY 0,3183 +0.38 %
UAH 0,1542 -0.90 %
USD 4,3142 0.00 % -
XAU 252,8267 0.00 % -
XDR 6,0756 0.00 % -
ZAR 0,2813 0.00 % -

Mai mult
...
...
Vanghelie agata „tinere” pe Facebook, sa le aduca in PSD

Ion Cistoiu, cumatrul lui Basescu, demis de Victor Ponta din functia de inspector guvernamental

Primar în derivă: ,,Sunt încă aici, voi unde sunteți?"

Doi coreeni s-au casatorit in Arges, dupa traditiile din batrani!


Elena Udrea, laureata la Festivalul de la Mamaia


Florin Popescu, acuzat de Boureanu ca face afaceri cu Nicolescu si ,,benzinarul" Fratica

Crin Antonescu a venit la Pitesti ca sa-l injure pe Ponta

Adrian Bughiu, abia racolat de PDL: „Nu cred in proiectul USL”