28 Oct 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Mioveniul a semnat un Memorandum de Cooperare cu orașul Jinhua din China

Mioveniul a semnat un Memorandum de Cooperare cu orașul Jinhua din China

Mioveniul a primit astăzi o delegație din provincia chineză Zhejiang, orașul Jinhua. Mioveniul s-a înfrățit  în  15 mai 2017 cu Jinhua și de atunci au avut loc mai multe vizite reciproce și întâlniri între oficialii celor două părți, cu scopul de a se cunoaște cât mai bine posibilitățile de colaborare reciproc avantajoasă între administrațiile și mediile de afaceri și comunitățile celor două părți.

Orașul Jinhua are o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, conform recensământului din anul 2010 și are o economie puternică, în continuă expansiune.

Oaspeții chinezi au fost întâmpinați de gazda evenimentului, primarul Ion Georgescu, însoțit de alți oficiali, la Primăria  Mioveni, tradițional, cu pâine și sare.

Delegaţia chineză a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea Municipiului Jinhua: Președitele Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Tao Chenghua, Directorul Adjunct al Secției de Propagandă a Comitetului de Partid din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang- Pan Jiangtao,Secretarul General Adjunct al Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Ma Qiaoliang, Președintele Comisiei de Propuneri de Proiecte Legislative a Consiliului Consultativ Politic al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang - Wan Chenxi, Vicepreședintele Administrativ al Zonei de Dezvoltare a noilor ramuri industriale din Municipiul Jinhua, Provincia Zhejiang - Chen Zhijian, Directorul adjunct – Biroul Afaceri Externe al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang- Jin Ye și Președintele Asociației Cetățenilor din Orașul YIWU – Provincia Zhejiang- Jin Xiaozhong.

La ședința din Sala de Consiliu a Primăriei Mioveni au participat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea,  președintele CJ Argeș, Dan Manu, parlamentarii de Argeș, Șerban Valeca și Nicolae Velcea, europarlamentarul Gabriela Zoană, Nicolae Tudose –Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării, reprezentanți ai oamenilor de afaceri și ai domeniului medical, directori de instituții și consilieri locali.

După parcurgerea pașilor protocolari, cu intonarea imnurilor naționale, rând pe rând, reprezentanții părții române au vorbit despre modul cum văd colaborarea cu partea chineză.

A rezultat că Mioveniul ar putea deveni un centru pilot pentru practicarea medicinei tradiționale chinezești în paralel cu medicina alopată, așa cum există în spitalele din China, cu succese remarcabile. Noul spital care se află în construcție la Mioveni reprezintă o oportunitate în aceste sens, dacă se ia o decizie cât mai curând. S-ar putea dezvolta și un program de pregătire a personalului român, prin colaborare cu Universitatea din Pitești.

Președintele Tao Chenghua

Stimate domnule primar, ne bucurăm să vne aflăm în orașul Mioveni. China si România sunt țări cu o prietenie tradițională. În prezent acordam o mare atenție la schimburile prietenești între Jinhua si Mioveni.

Astăzi vă vizităm ca răspuns la vizita dumneavoastră din luna iunie. Orasul Jinhua are peste 60 orașe prietene, din întreaga lume. Vizita noastră înseamnă că acordăm o mare atenție la dezvoltarea prieteniei dintre Jinhua și Mioveni. Urmărim promovarea și concretizarea ideilor la care am ajuns după vizitele reciproce.

Medicina tradițională este o tehnologie de tratament curată si foarte eficientă. Suntem mândri de medicina noastra traditională, chiar dacă pare o medicină cu mult mister. Suntem dispuși să susținem dezvoltarea domeniului sănătății in orasul Mioveni, așa cum ne dorim să vedem medicina tradițională acceptată in toata lumea, pentru a contribui la oferirea unor tratamente eficiente oamenilor.

Orașul Mioveni eate un centru de productie important pentru industria auto din România. La fel si Jinhua, unde în anul viitor se vor produce 300 000 de unități. În 2020 se vor produce 500 000 de unități, iar din acestea trei sferturi vor fi autovehicule electrice. Orasul Jinhua deține o retea completă de piese de schimb pentru vehicule. Propun ca reprezentantul oamenilor de afaceri locali, dl Glișcă să intre în legătură cu omologii din Jinhua.

Jinhua deține cel mai mare complex comercial din lume, așa cum avem și cel mai mare studiou de producție de film.

Doresc ca această vizită să contribuie la promovarea relațiilor și prin eforturile noastre comune să obtinem rezultate concrete, reciproc avantajoase.

Multumesc Primarului pentru ospitalitate!

 

La această întâlnire s-a semnat un Memorandum de Cooperare, prin care s-au stabilit primele direcții concrete ale colaborării. În funcție de nivelul actual de dezvoltare al fiecărei părți, s-a convenit colaborarea în domeniile sănătății, pe sectorul medicinei tradiționale chineze, promovarea și dezvoltarea schimburilor economice, schimburi de experiență la nivel de specialiști și practicieni din diferite domenii, colaborarea în domeniile culturale, sport și al educației.

Primarul Ion Georgescu

Semnarea acestui protocol constituie un moment important în dezvoltarea relatiilor noastre, pentru următorii ani, poate chiar un moment istoric pentru generațiile viitoare. Medicina tradițională chineză sper să-și aibă centrul din România la Mioveni. Am cultivat relația de prietenie cu China și ne-am dorit o să dezvoltăm această prietenie. Fostul ambasador al Chinei în România este cetățean de onoare al Mioveniului.

După semnarea Memorandumului de Cooperare, delegația chineză a vizitat Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel și noul corp al Spitalului Orășănesc Mioveni, care se va finaliza în anul viitor.

Specialiștii care se ocupă de construcția spitalului au prezentat oaspeților detaliile tehnico-constructive care fac din această investiție una dintre cele mai moderne din domeniul sănătății din România, cu dotări de generație 2018.

Etajul șase al noului spital ar putea deveni o secție de tratament prin metodele medicinei tradiționale chineze.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 octombrie 2021

AED 1,1623 +0.25 %
AUD 3,2012 +0.21 %
BRL 0,7669 +0.04 %
CAD 3,4383 -0.12 %
CHF 4,6485 +0.44 %
CNY 0,6676 +0.04 %
CZK 0,1925 -0.05 %
DKK 0,6652 +0.02 %
EGP 0,2711 +0.15 %
EUR 4,9486 +0.02 %
GBP 5,8647 -0.18 %
HRK 0,6585 +0.18 %
HUF 1,3549 +0.12 %
INR 0,0569 +0.18 %
JPY 3,7578 +0.60 %
KRW 0,3641 -0.36 %
MDL 0,243 -0.21 %
MXN 0,2112 -0.14 %
NOK 0,5073 -0.53 %
NZD 3,0491 -0.15 %
PLN 1,0712 -0.33 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0607 -1.14 %
SEK 0,495 +0.04 %
THB 0,128 -0.47 %
TRY 0,4482 -0.38 %
UAH 0,1617 +0.31 %
USD 4,2693 0.00 % -
XAU 245,2878 0.00 % -
XDR 6,0312 0.00 % -
ZAR 0,2847 0.00 % -

Mai mult
...
...
Vanghelie agata „tinere” pe Facebook, sa le aduca in PSD

Ion Cistoiu, cumatrul lui Basescu, demis de Victor Ponta din functia de inspector guvernamental

Primar în derivă: ,,Sunt încă aici, voi unde sunteți?"

Doi coreeni s-au casatorit in Arges, dupa traditiile din batrani!


Elena Udrea, laureata la Festivalul de la Mamaia


Florin Popescu, acuzat de Boureanu ca face afaceri cu Nicolescu si ,,benzinarul" Fratica

Crin Antonescu a venit la Pitesti ca sa-l injure pe Ponta

Adrian Bughiu, abia racolat de PDL: „Nu cred in proiectul USL”