17 Sep 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Vicele Mioveniului, Aurel Costache, explică de ce i s-a anulat dreptul de a candida pe lista electorală PSD pentru C.L. Mioveni

Vicele Mioveniului, Aurel Costache, explică de ce i s-a anulat dreptul de a candida pe lista electorală PSD pentru C.L. Mioveni

Odată cu apropierea alegerilor locale, patimile politice s-au activat la intensitate maximă și în Mioveni. Online-ul e intoxicat la maximum cu încercările candidaților, vechi sau de ocazie, de a atrage atenția cu orice preț și prin orice mijloace.

Electoratul ar trebui să fie fericit văzând atâția oameni care nu pot dormi de grija binelui public și ai zice că putem pune ștampila cu ochii închiși pe buletinul de vot, că tot bine am nimeri. Din fericire, alegătorii știu că nu e deloc așa...

Între timp, protagoniștii scenei politice își dau la gioale, în spiritul non fair-play al machiavelicului joc politic, uitând că ne-ar interesa mai mult o dispută pe proiecte de viziune, documentate serios pentru a ne convinge că sunt realizabile. Așa, cu sloganuri livrate la cheie de partid, aiureli de genul ”Noi știm mai bine, luați pe încredere, să fie bine, ca să nu fie rău” și penibile atacuri la persoană, nu merge, doamnelor și domnilor!

Ultimul episod îl are ca victimă pe vicele Mioveniului, Aurel Costache, căruia instanța de judecată i-a anulat dreptul de a mai candida pe lista PSD pentru Consiliul Local Mioveni, în urma contestației făcute de candidata PNL la Primărie, Argentina Culcuș și o alta făcută de PNL Argeș.

Pe scurt, până în urmă cu 8 ani, viceprimarul Aurel Costache a fost membru în Consiliul Director al CS Mioveni aflându-se pentru o perioadă în conflict de interese cu funcția din CL, conform unei legi apărute la 4 ani după intrarea acestuia în Consiliul Director al clubului sportiv. ANI a decis în 2019 doar sancțiuni de natură administrativă. În urma contestației dformulate acum s-a decis și sancțiunea electorală. Putem spune că dorința vicelui de a sprijini sportul, a fost sancționată în urma unui gest nesportiv... Că așa e în politică!

Aurel Costache a explicat într-o postare pe facebook cum vede situația:

”Dorința de a face un bine este uneori o sabie cu două tăișuri.

Din respect pentru dumneavoastră, locuitorii orașului, în slujba cărora am fost atâția ani, doresc să vin în fața opiniei publice cu următoarele precizări.

• Este public faptul că printr-o decizie interpretabilă, în urmă cu câteva zile, mi-a fost anulat dreptul de a participa la următoarele alegeri electorale alături de mai noii sau mai vechii mei colegi din Consiliul Local Mioveni. Spun că mi-a fost anulat acest drept, întrucât nicio altă decizie sau instanță nu mi-a impus vreo restricție de vreun fel la finalul proceselor purtate, motiv pentru care candidatura mea era un gest perfect normal, fapt aprobat și de Biroul Electoral Orășenesc.

• Din păcate, ce a urmat, pe principiul scopul scuză mijloacele, candidatura mea a fost combătută cu elemente de natură electorală, prin contestarea ei. În primul rând motivul invocat este prescis, fiind unul de natură civilă, făcându-se referire la o situație consumată acum mai bine de 8 ani, atunci când eu însumi am decis să demisionez din Consiliul Director al Clubului Sportiv ( menționez că activitatea mea la club, ca de altfel a tuturor consilierilor de la acea vreme, a fost una voluntară, fără a beneficia de salarizare sau alte foloase).

• Da, este adevărat că m-am aflat în conflict de interese, așa cum este menționat în cuprinsul legii 176 din 2010, prevederi care însă nu existau în anul 2006, data la care am acceptat să fac parte din Consiliul Director al Clubului Sportiv, alături de alți colegi, reprezentanți ai diverselor formațiuni politice, aleși în Consiliul Local la acea vreme.

• La fel de corect este și faptul că necunoașterea legii nu te absolvă de vină, motiv pentru care mi-am asumat eroarea din punct de vedere administrativ. În urma procesului purtat cu Agenția Națională de Integritate și încheiat în anul 2019, măsurile civile aplicate împotriva mea au fost doar de natură administrativă, neimplicând vreo sancțiune electorală.

• Contestarea candidaturii mele s-a petrecut în două episoade, o contestație depusă de candidata PNL Culcuș Argentina și o alta depusă de PNL- filiala Argeș, ambele                referindu-se  la aceeași speță. Am avut patru procese în decurs de două zile. În prima zi, la Judecătorie, la primul Complet am câștigat, la al doilea am pierdut. A doua zi, la Tribunal, am cerut conexarea celor două procese și judecarea cazului de un singur Complet, decizia finală fiind blocarea candidaturii, decizie pe care o voi respecta.

În concluzie, țin să amintesc tuturor contestatarilor, cât și cetățenilor orașului, faptul că această “mare victorie a justiției” cu care defilează pe rețelele de socializare reprezentanții PNL este doar un act administrativ care nu are nimic de-a face cu latura penală sau cu vreo faptă de corupție. Este o greșeală pe care mi-am asumat-o, recunoscut-o și pentru care am urmat întocmai pașii indicați de legislația actuală.

Singura vină pe care o port este faptul că am votat la acea vreme, din postura de ales local, bugetul clubului de fotbal al orașului, interesul meu fiind ca acele fonduri să fie folosite în beneficiul sportului pentru toți ( grupe de copii și juniori pe diferite ramuri sportive, sport de performanță). Pe toata perioada cât am fost membru în consiliul de administrație al Asociației Club Sportiv Mioveni nu am avut niciun folos material, remunerație (salariu) sau alt fel de beneficii, aspecte clar lămurite în timpul lungilor procese purtate cu ANI ( vezi foto).

Din acest motiv, nu permit unor indivizi să insinueze neadevăruri ori să încerce să arunce o umbră de îndoială asupra muncii mele depusă în atâția ani în administrația publică locală, crezând că în acest mod pot câștiga voturile dumneavoastră.

Acest lucru nu mă va opri ca la alegerile locale să susțin și să fiu în continuare alături de Primarul orașului Mioveni Ion Georgescu și de echipa de candidați  ai PSD pentru  Consiliul Local Mioveni.

Nicolae Iorga spunea: ”Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță”

Dumnezeu să ne ajute!

Cu deosebit respect,

Viceprimar Aurel Costache

(mandatele 2006-2020)Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
17 septembrie 2021

AED 1,1434 -0.10 %
AUD 3,0693 -0.20 %
BRL 0,799 -0.73 %
CAD 3,3177 -0.26 %
CHF 4,5309 -0.41 %
CNY 0,6506 -0.25 %
CZK 0,1955 -0.10 %
DKK 0,6653 -0.02 %
EGP 0,2673 -0.11 %
EUR 4,9473 -0.02 %
GBP 5,788 -0.36 %
HRK 0,6591 -0.15 %
HUF 1,4085 -0.58 %
INR 0,0571 -0.17 %
JPY 3,8197 -0.58 %
KRW 0,3566 -0.45 %
MDL 0,2382 +0.55 %
MXN 0,2105 -0.43 %
NOK 0,4883 -0.08 %
NZD 2,9695 -0.67 %
PLN 1,0802 -0.19 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0578 -0.34 %
SEK 0,4872 +0.02 %
THB 0,1263 -0.71 %
TRY 0,4886 -1.57 %
UAH 0,1575 -0.19 %
USD 4,1999 0.00 % -
XAU 238,6026 0.00 % -
XDR 5,9736 0.00 % -
ZAR 0,2868 0.00 % -

Mai mult
...
...
Vanghelie agata „tinere” pe Facebook, sa le aduca in PSD

Ion Cistoiu, cumatrul lui Basescu, demis de Victor Ponta din functia de inspector guvernamental

Primar în derivă: ,,Sunt încă aici, voi unde sunteți?"

Doi coreeni s-au casatorit in Arges, dupa traditiile din batrani!


Elena Udrea, laureata la Festivalul de la Mamaia


Florin Popescu, acuzat de Boureanu ca face afaceri cu Nicolescu si ,,benzinarul" Fratica

Crin Antonescu a venit la Pitesti ca sa-l injure pe Ponta

Adrian Bughiu, abia racolat de PDL: „Nu cred in proiectul USL”