14 Jun 2021 | Vremea în : °C
Filmele anului, în politica românească!

Filmele anului, în politica românească!

Dan Barna a șocat de două ori la Congresul USR. Prima dată cu o pereche de pantofi pe care numai un corporatist extravagant întors din anul sabatic i-ar putea purta la un costum clasic și a doua oară la trimiterile de natură cinematografică de care a abundat discursul său. Barna a evocat scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roşie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea aşa cum este ea și care, probabil, l-a și făcut extrem de potent, ținând cont de apetența bărbaților săriți de 45 pentru faimoasa pilulă albastră. Barna le-a mai spus colegilor prezenţi la Congres că USR este „Games of Thrones ca viziune”, dar ca energie este „Star Trek-ul României”. Cam multe SF-uri în capul său! Dar pentru că am fost inspirați de… inspirația lui Barna, am încercat să intuim cam ce film ar putea rula și la celelalte partide și… iată ce a ieșit!

PSD – De la ,,Tiranic” la ,,Titanic”

După ce, mai bine de doi ani, la PSD a rulat filmul de mare fricțiune ,,Tiranic”, urmat de mult așteptatul ,,Preason break”, social-democrații joacă acum în ,,4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”... până la prezidențiale. Figuranți, o grămadă! Actorul principal lipsește! Orlando Bloom Teodorovici este preferat prin prisma apariției sale extrem de dandy, de mare succes la doamne la menopauză.  Pe de altă parte, Viorica Jolie se află în plină campanie de convingere a regizorului că ea este cea mai bună opțiune, deși nu are dicție, iar în vocabularul ei se află doar 100 de cuvinte de bază și 30 de replici memorate. O altă contracandidată este Gabriela Pand Elle care și-a castrat pentru a doua oară soțul. Prima oară a fost atunci când a candidat la o primărie mai mare decât a lui, iar acum... vrea să îi ia și rolul principal de candidat la prezidențiale.

Pe margine se agită și Călin Anton Hopkins Tăriceanu care, deși se află la o vârstă înaintată, încă se mai bazează pe farmecul său de cuceritor de cinci neveste. Pentru ca ciclul de filme să se încheie... rotund, criticii de film apreciază că, după prezidențiale, la PSD se va viziona ,,Titanic” și asta pentru că, așa cum e ușor de anticipat, o navă plină de atâția ticăloși și impostori nu are decât o variantă: să se scufunde. E posibil ca Vasilica Jolie să mai scape o dată, dar numai pentru ca cineva să poată povesti ce se întâmplă când poporul îți dă o palmă și tu nu pricepi nimic. Sau pricepi, dar nu te interesează decât propriul buzunar.

PNL – De la ,,Toți oamenii președintelui” la ,,Tăcerea mieilor”

La PNL, în mod evident, liberalii și-au luat bilet la pelicula de mare angajament ,,Toți oamenii președintelui”, film aproape mut, ca și actorul principal Klaus Iohannis. Paradoxal, deși vedeta filmului s-a aflat mai mult în vacanță și are un textier extrem de slab (că doar în filmul mut nu-ți trebuie așa ceva decât pentru indicațiile scenice gen… ,,și acum taci profund, ca și cum ai gândi”), va fi desemnat și în seria a doua a filmului, alături de aceeași parteneră cu genunchi ascuțiți. Cei mai aspri critici cred că, după prezidențiale, la PNL ar putea să ruleze filmul ,,Moscova nu crede în lacrimi” sau ,,Tăcerea cățeilor”. Pe de altă parte, optimiștii susțin că distribuția filmului ar putea fi de succes datorită jocului excepțional a lui Ludovic OrBanderas (sau OrBanDeRâs), trubadurul cu coarde al PNL, care știe să mângâie griful chitarei și să ajungă cu glasul său la inima milfelor de toate sexele. E drept că a fost implicat într-o poveste cu aproape ,,Million Dollar Baby” din care a scăpat ca prin urechile acului, dar această latură... aveturoasă, să-i spunem, nu face decât să-i sporească aura de macho.

ALDE sau... ,,Salvați soldatul Ryan

După rezultatele la ,,europarlamentare”, la ALDE rulează în mod evident, tragi-comedia ,,Salvați soldatul Ryan”. Ce-i drept, soldatul e cam... veteran de război și s-ar ca impune să se retragă la o binemeritată pensie, alături de alți camarazi de arme aproape senili cum ar fi Teodor Meleșcanu. Când lupta ți-e dragă, însă, frontul este singura ta casă, iar ca să supraviețuieșt ai nevoie de aliați. Din păcate pentru ALDE, pentru PSD ar putea urma ,,Șapte ani în Tibet”, ani de penitență pentru cea mai proastă regie. Asta ar însemna ca partidul veteranului Tăriceanu să intre într-un ,,Ice Age” etern. Singura șansă a președintelui ALDE este să prindă din mers un rol important în producția ,,Stăpânul inelelor”, cunoscut fiind faptul că până în prezent a oferit deja cinci.

PMP în plin sezon de ,,Pirații din Caraibe”

El a băgat partidul la apă (un deget de apă la zece degete de rom), el pare să-l fi scos la suprafață pentru o perioadă nedeterminată de timp. Jack Daniels Sparrow aka Traian Băsescu, eternul cetățean turmentat al țării, a demonstrat că și mahmur poate fi mai lucid și coerent în discurs decât mulți alți treji celebri din politica de pe Dâmbovița. ,,Pirații din Caraibe”, spre deosebire de alți pirați, se mulțumesc cu ce prind,  nu fac mari mofturi pentru că pentru ei, care n-au sperat o clipă să mai prindă vreun rol în politica românească, ,,La vita e bella”.

PRO România – Arca lui Victor

La PRO România, puberul Victor Ponta și-a cumpărat pe persoană fizică un rol de președinte și acum se joacă aproape singur de-a ,,Arca lui Noe”. Bine, Ponta a primit arca aproape gata făcută, cablată... Aici își găsesc refugiul toți pesediștii... luminați, care au devenit figuranți în propriul partid și acum vor și ei un rol principal, chiar dacă joacă într-un film low budget.

PNȚCD – ultimul film

La PNȚCD se prea poate să se joace filmul de adio, după alianța cu PSD care i-a descalificat în fața istoriei. Acesta este, în mod evident, ,,Cel bun, cel rău, cel urât” – adică toți membrii înscriși în partid la acest moment.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Iulia Badulescu

Știați că?...

...la cât de mult ai de umblat ca să îți reconstitui dosarul de pensie, este preferabil să mori înainte să fie nevoie să te ocupi de el?

Luna iunie a venit cu noi măsuri de relaxare, la Pitești. Consiliul Local, întrunit în ședință extraordinară, a decis ca fântâna cântătoare din Piața Primăriei să fie transformată în piscină publică.

Iulia Badulescu

Și ALDE, AUR se făcu!

,,Trebuie să redevenim ce-am fost odinioară, național-liberali, si mai mult decât atât, PATRIOȚI!"

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
14 iunie 2021

AED 1,1054 +0.31 %
AUD 3,1337 -0.16 %
BRL 0,7938 -0.85 %
CAD 3,3408 -0.12 %
CHF 4,5162 +0.03 %
CNY 0,6346 +0.19 %
CZK 0,1937 -0.36 %
DKK 0,6615 -0.03 %
EGP 0,2591 +0.31 %
EUR 4,9188 -0.03 %
GBP 5,7235 -0.07 %
HRK 0,6567 -0.02 %
HUF 1,4097 -0.75 %
INR 0,0554 0.00 % -
JPY 3,7034 +0.23 %
KRW 0,3632 -0.16 %
MDL 0,2287 +0.04 %
MXN 0,2042 -0.54 %
NOK 0,4887 +0.18 %
NZD 2,9034 -0.22 %
PLN 1,0925 -0.65 %
RSD 0,0418 0.00 % -
RUB 0,0562 -0.53 %
SEK 0,4884 -0.14 %
THB 0,1305 +0.15 %
TRY 0,4877 +0.72 %
UAH 0,1504 +0.40 %
USD 4,0604 0.00 % -
XAU 242,7733 0.00 % -
XDR 5,8457 0.00 % -
ZAR 0,2951 0.00 % -

Mai mult
...
...
Anca Barbu, luptatoare si cautatoare...

Presa subţire cu dezinformare se ţine!

Aproape toate ştirile despre evenimentul secolului - Expo-Milano

Cadou de pensie pentru subprefectul Burnei: consulatul din Brunei!

Astrele care va prezice...

ÎPS Daniel acuză de iresponsabilitate pensionarul care a donat 21.000 de euro pentru un spital

Cele doua cuvinte – varianta BitPress.ro, cu politicieni (video)

Gerea, Miutescu si Postelnicescu se dueleaza in balade

Cum a ratat Semaca, in Letonia aflandu-se, podul de peste Rin si pe Venus din Milo!

Prefectul Gogu Davidescu s-a sinucis din cauza filmului Avatar