26 Sep 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Sorescule, şi-ăilalţi trei, de ce sunteţi aşa răi ! Şi am 5 motive, măi!

Sorescule, şi-ăilalţi trei, de ce sunteţi aşa răi ! Şi am 5 motive, măi!

Acum două sâmbete, avocatul Florin Sorescu a fugit de acasă. Era rândul său la spălat vase. Soţia a fost la un pas să-l declare dispărut, însă l-a zărit pe Facebook, înhăitat cu alţi trei cetăţeni turbulenţi, în faţa Primăriei Piteşti. Participa la protestul împotriva lui Dan Şova şi al parlamentarilor care l-au scăpat, pentru moment, de justiţie. Un protest de amploare, după cum se vede şi în fotografie, care a băgat spaima în oasele tuturor corupţilor. Însă, înainte de toate, un protest nedrept, inuman, nelegitim şi neautorizat! Şi am cel puţin cinci motive pentru care spun acest lucru, domnule avocat şi domnilor protestatari! 

1.Ce faci tu, face şi el, numai că la alt nivel...
Cine se enervează că, în Parlament, deputaţii şi senatorii ajung să-i apere pe penalii cărora DNA le cere arestul sau declanşarea urmăririi penale, sunt nişte indivizi lipsiţi de umanitate şi orice fel de empatie. Tu, cetăţene, care nu furi ca un deputat, că nu ai pârghiile necesare, ci furi modest, după posibilităţi şi profilul job-ului, o hârtie igienică, un şubler, un top de hârtie A4, un borcan cu castraveţi, un sac de tărâţe, o sticlă d-aia buna de Sheridan’s, o crosnie de lemne, asfalt, bureţi de vase sau deodorante, ar trebui să-i înţelegi mai bine pe proprii aleşi. Că sunt ai tăi! Că sunt la fel ca tine, că doar nu vin de pe Marte! Doar că, spre deosebire de tine, fură la un alt nivel. Atâta tot! 

2.Doar gândul la mititica înfioară păsărica!  
Tu, cetăţene, dar şi tu, Sorescule, care mai eşti şi poet, suflet sensibil cică, ce ai face dacă ai fi unul dintre deputaţii încă nedescoperiţi? Sau descoperiţi, dar pe ţeavă într-un viitor apropiat?... Mai ales după ce Elena Udrea a povestit în plenul Parlamentului care sunt condiţiile de arest, cum îţi confiscă sutienul ca să râdă apoi gardienii de tine că ai ţâţele lăsate, cum se uită şobolanii la păsărica ta prin pet-ul de Coca-Cola! Ei bine, unui astfel de deputat, care se gândeşte 24 din 24 de ore că este doar o chestiune de timp până când i se descoperă şi lui treaba aia ruşinoasă pe bază de cash la paporniţă, Picasoaiele ascunse în pereţi sau caprele trecute ilegal peste graniţă, nu i se poate reproşa că votează împotriva cererii DNA de arestare a unui plângăcios-căcăcios care se dă cu mirul pe la subraţ. Ca atare, militez pentru înţelegere faţă de aceşti speriaţi, pentru că este alegerea lor să stea în Parlament până li se termină mandatul. După care... pe ei, pe ei, pe mama lor!

3.Libertatea-i ca pelinul, nu alunecă nici vinul!
Pentru că tot aţi ieşit în buricul târgului să vă faceţi selfie-uri anti-Şova, să ştiţi, domnule avocat, că varianta cu Şova în libertate până la finalizarea mandatului este mult mai nasoală pentru el! Şi el, şi Vosganian, spre exemplu, mai au aproape doi ani. Dar, oare, sunt doi ani de libertate? Nicidecum! Sunt ani de stres, de ruşine, de ficat mărit, de organism supus apariţiei bolilor de inimă. Ani în care lumea o să strige după ei ,,Nasolilor!”, ,,Pârnăiaşilor!”, televiziunile îi vor ţine mereu în prim-plan, le vor filma mucii şi căcatul de la fund, tot felul de nesimţiţi îi vor înjura pe Facebook, iar indexul Google va fi plin numai cu lucruri pe care nu şi-ar fi dorit să le audă despre ei. E ca şi cum ştii că peste trei zile vine sfârşitul lumii, şi nu ai chef nici de sex, nici de mâncat şi băut, nici de relaxat în sânul familiei. Sunt ani pierduţi, în care nimic nu va mai avea gust şi culoare şi pe care puteau să-i petreacă, în avans, la bulău. Oricum ar fi făcut două treimi din pedeapsă, ar fi ieşit scriitori consacraţi şi apoi s-ar fi putut bucura de banii furaţi. Aşa, nu fac decât să piardă doi ani din tinereţea lor. Şi e păcat, zău aşa! Pentru unii dintre ei...

4.Cum să protestezi cu spume, pentru un nimic pe lume?
Mi se pare cel puţin ciudat să ieşi în stradă, pe ploaie chiar, pentru Dan Şova, unul căruia îi numeri neuronii pe degetele de la o mână. Adică, pentru nimeni pe lume! Ştiu, ştiu, aţi ieşit pentru un principiu! Da, mă, dar e un principiu zidit în jurul unui... nimic, infiltrat de Ponta în politică pentru a scăpa de... ,,băieţii deştepţi”! Nu ştiu cum să vă spun, dar până şi noaptea a ameninţat că va da în judecată pe oricine va spune că e... proastă ca Şova. 

5.Cu iertare să îmi fie, vreţi cumva la primărie?
Date fiind argumentele de mai sus, să am cu iertare, domnule avocat Sorescu, dar eu cred că vreţi, mai degrabă, să vă faceţi popularitate. Cred că vreţi să candidaţi la Primăria Piteşti, că altfel nu se justifică spiritul ăsta protestatar, civismul ăsta absolut incompatibil cu un avocat. Rog clarificare şi răspuns urgent, pe adresă! În versuri!   

 

În numărul de luni (6 aprilie) al săptămânalului Ancheta puteţi afla, la rubrica de pamflet, cum şi de către cine a fost prins preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, cu un cont fake de Facebook!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Iulia Badulescu

Știați că?...

...la cât de mult ai de umblat ca să îți reconstitui dosarul de pensie, este preferabil să mori înainte să fie nevoie să te ocupi de el?

Luna iunie a venit cu noi măsuri de relaxare, la Pitești. Consiliul Local, întrunit în ședință extraordinară, a decis ca fântâna cântătoare din Piața Primăriei să fie transformată în piscină publică.

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
24 septembrie 2021

AED 1,148 -0.12 %
AUD 3,0651 -0.26 %
BRL 0,795 -0.40 %
CAD 3,3246 -0.19 %
CHF 4,57 +0.13 %
CNY 0,6524 -0.26 %
CZK 0,1949 -0.20 %
DKK 0,6655 0.00 % -
EGP 0,2686 -0.04 %
EUR 4,9491 0.00 % -
GBP 5,7803 +0.17 %
HRK 0,6602 -0.03 %
HUF 1,3887 -0.37 %
INR 0,0572 -0.17 %
JPY 3,8196 -0.51 %
KRW 0,3583 -0.56 %
MDL 0,2386 +0.13 %
MXN 0,2093 -0.76 %
NOK 0,4912 +0.10 %
NZD 2,9688 -0.26 %
PLN 1,0742 -0.13 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0578 -0.52 %
SEK 0,4886 0.00 % -
THB 0,1263 -0.63 %
TRY 0,4777 -2.15 %
UAH 0,1583 -0.38 %
USD 4,2167 0.00 % -
XAU 237,8628 0.00 % -
XDR 5,9852 0.00 % -
ZAR 0,2824 0.00 % -

Mai mult
...
...
Anca Barbu, luptatoare si cautatoare...

Presa subţire cu dezinformare se ţine!

Aproape toate ştirile despre evenimentul secolului - Expo-Milano

Cadou de pensie pentru subprefectul Burnei: consulatul din Brunei!

Astrele care va prezice...

ÎPS Daniel acuză de iresponsabilitate pensionarul care a donat 21.000 de euro pentru un spital

Cele doua cuvinte – varianta BitPress.ro, cu politicieni (video)

Gerea, Miutescu si Postelnicescu se dueleaza in balade

Cum a ratat Semaca, in Letonia aflandu-se, podul de peste Rin si pe Venus din Milo!

Prefectul Gogu Davidescu s-a sinucis din cauza filmului Avatar