23 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Adrian Miuțescu și Gelu Tofan au înfrânt PNL Pitești!

Adrian Miuțescu și Gelu Tofan au înfrânt PNL Pitești!

Ieri a ieșit cu scandal la alegerile pentru conducerea organizației PNL Pitești. În fapt, a fost o luptă între cele două aripi formate în PNL, una reformiștă și una care fuge de reformă ca dracu de tămâie.

Un fel de preambul pentru alegerile la nivel județean, bătălia pentru organizația Pitești i-a opus pe Gelu Tofan – Miuțescu – Orban și pe Mihai Coteț, lipit, volens-nolens, de tabăra premierului Cîțu.

Așa cum era de așteptat, tabăra Miuțescu ține cu dinții de scaunele PNL-ului argeșean, considerând că mai bine decât cu ei, nu se poate. Asta ar însemna că locul 37 din 38, la nivel național, obținut de filiala argeșeană la alegerile parlamentare, e un indiciu de bună organizare și conducere, dar, din motive necunoscute, fără succes la public. Asta nu exclude succesul de casă, pentru că sunt câteva case care prosperă pe filiera funcțiilor din PNL Argeș...  

Deși i s-a cerut demisia, Adrian Miuțescu s-a arătat insensibil la asumare, dar asta nu mai miră pe nimeni. A decis discreționar viceprimarul Piteștiului, ușurându-se fără complexe pe promisiunile făcute piteștenilor în campania electorală.

Gelu Tofan, extensia președintelui PNL Argeș la PNL Pitești, după ce s-a văzut scos din joben ca vice, vrea să pară băiat de comitet și face echipă cu PSD-ul la Primărie, într-o goană teribilă după popularitate pentru persoana sa fizică ce se visează deja primar al Piteștiului. Că doar la PNL-ul argeșean nu trebuie să fii popular ca să primești funcții de conducere, trebuie doar să-l asculți pe Șefu...

Și pentru că prostiile nu rămân nerecompensate în PNL Argeș, a primit și șefia PNL Pitești, printr-un vot contestat vehement de tabăra contracandidatului Mihai Coteț.

De săptămâni bune oamenii lui Miuțescu au făcut toate matrapazlâcurile posibile pe listele de alegători, ținute la secret, dar lăsate într-o devălmășie totală de ani de zile, așa cum îi stă bine unei conduceri competente.

Mihai Coteț acuză că la alegerile de ieri, ținute în sala de spectacol a Filarmonicii Pitești și concertate de Miuțescu&Tofan, s-ar fi cântat fals și că în corul susținătorilor lui Gelu Tofan au apărut liberali confecționați peste noapte. Chiar și un lelev de 17 ani, fără drept de vot, dar care a votat, totuși...

Transparența și spiritul democratic miuțescian au marcat încă o premieră anti-memorabilă: Presa nu a avut acces la acest spectacol savuros...

Listele cu alegători au fost ținute la sertar de tabăra Miuțescu-Tofan, atât înainte de alegeri, cât și după, chiar dacă au fost cerute insistent de tabăra lui Mihai Coteț. 

Chiar și în aceste condiții, scorul a fost strâns. Gelu Tofan a obţinut 273 voturi, iar Mihai Coteţ, 210. Sunt multe voci care spun că dacă ar fi fost lăsați să voteze peste 500 de membri, balanța s-ar fi înclinat către Mihai Coteț și acesta este motivul pentru care li s-a trântim ușa în nas celor care au rămas pe dinafară.

Elena Murguleț, inspectorul școlar județean, s-a trezit în mijlocul unui scandal național, cu acuzația că ar fi băgat liceenii în politică și politica în liceu și se declară siderată de o asemenea acuză. Altfel, nu pare să aibă vreo problemă deontologică cu faptul că a lăsat baltă examenele naționale și de bacalaureat pentru a se ocupa de campanii politice...

PSD-ul are, așadar, motive de bucurie știind că PNL Pitești și, cel mai probabil și PNL Argeș, rămân pe mâine bune...

După victoria contestată, Gelu Tofan a început imediat campania pentru postul de primar al Piteștiului, iar Cristian Gentea tremură de frică (glumă), după ce l-a ajutat ca fraierul în campania pentru PNL Pitești, recomandându-l ca băiat de gașcă, pe unul care îl face acum ”dinozaur roșu”...

„De 8 ani muncesc pentru Partidul Naţional Liberal. Ne-am bătut cu dinozaurii ciumei roşii şi am adus partidul, la locale, la 28%. Am o echipă performantă, care merită să câştige Primăria Piteşti în 2024! Am propus să avem în Piteşti un Spital Municipal de Urgenţă, am identificat locaţia. Cu sprijinul prietenului nostru, dl Ludovic Orban, am reuşit să facem o economie de 5 milioane de euro la bugetul Piteştiului, drumul expres Piteşti – Mioveni – Braşov, urmând să aibă şi o centură de descărcare directă a circulaţiei rutiere în zona străzii Depozitelor. Cu cei 5 milioane vom face două creşe în Piteşti, pentru că avem un deficit de 100 de  locuri. Parcul industrial, promenada Lunca Argeşului, cu piste de biciclete de la Bascov până în Prundu- toate aceste proiecte le vom pune în practică. Îi mulţumesc dlui Marius Postelnicescu, care m-a susţinut şi mi-a spus că e momentul să conduc PNL Piteşti.  Acesta este proiectul meu politic: câştigarea Primăriei Piteşti!”

Mihai Coteț a explicat de ce contestă rezultatele alegerilor

 

Alegerile de astăzi de la PNL Pitești au fost o nouă mascaradă operată de președintele PNL Argeș, dl. Adrian Miutescu și dl Gelu Tofan. Voi contesta alegerile pentru că, în mod evident, acestea au fost fraudate. Eu trebuie să fac asta, oamenii care au fost azi alături de mine îmi cer să fac asta.

Cu ajutorul unei firme de pază, Gelu Tofan nu a permis accesul în sală a zeci de membri din baza de date, cu cotizația plătită. De asemenea, accesul presei a fost interzis, lucru fără precedent, chiar și la PSD!

Au votat oameni care nu au fost membri PNL la 31 decembrie 2020 si oameni care, probabil, sunt membri de câteva zile.

În schimb nu li s-a permis unor membri vechi să voteze, deși s-au prezentat cu chitanțe care atestă plata cotizației, pe motiv că nu se găsesc pe convocatorul preparat la PNL Argeș. Pentru alții s-au făcut liste suplimentare, pentru aceștia din urmă...nu a mai fost loc. Între convocatorul furnizat de Secretariatul General și cel folosit azi de Miutescu&Tofan, sunt diferențe de sute de oameni: 1 433 vs 1 183

Pentru că nu a vrut să participe la acest surogat de alegeri, echipa mea nu și-a mai depus candidatura. 

Organizației PNL Pitești i s-a furat încă o dată șansa de a deveni una respectabilă și credibilă, rămânând în continuare o anexă a PSD, fapt ce a îndepărtat liberalii și electoratul de organizația noastră.

Dar noi nu vom renunța! Această procedură va fi contestată. Am încredere în organismele interne, aceste alegeri vor fi invalidate. Stimați colegi liberali pitesteni, ne vom revedea în curând, la un nou vot pentru PNL Pitești!

 Pentru că democrația nu strică, pentru că avem nevoie de alegeri corecte. Pentru că noi suntem membri ai Partidului Național Liberal!Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 ianuarie 2022

AED 1,1874 +0.07 %
AUD 3,1405 -0.43 %
BRL 0,8047 +0.41 %
CAD 3,4856 -0.11 %
CHF 4,7821 +0.43 %
CNY 0,6878 +0.13 %
CZK 0,2032 -0.34 %
DKK 0,6644 -0.02 %
EGP 0,2775 +0.04 %
EUR 4,9449 -0.01 %
GBP 5,9178 -0.32 %
HRK 0,6569 -0.03 %
HUF 1,3843 -0.12 %
INR 0,0586 +0.17 %
JPY 3,829 +0.38 %
KRW 0,366 -0.05 %
MDL 0,2416 0.00 % -
MXN 0,2131 +0.19 %
NOK 0,493 -0.50 %
NZD 2,9344 -0.66 %
PLN 1,0912 -0.21 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,057 +0.18 %
SEK 0,4752 -0.61 %
THB 0,1325 +0.08 %
TRY 0,325 +0.31 %
UAH 0,154 +0.13 %
USD 4,3614 0.00 % -
XAU 257,23 0.00 % -
XDR 6,1169 0.00 % -
ZAR 0,2882 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges