27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Bărbații de AUR ai Argeșului: Interviu cu Doru Iancu - Președinte AUR Pitești

Bărbații de AUR ai Argeșului: Interviu cu Doru Iancu - Președinte AUR Pitești

AUR a reprezentat, de departe, revelația ultimelor alegeri. A patra opțiune în aproape toate orașele și a treia și chiar a doua opțiune în mediul rural, partidul condus de George Simion a reușit să obțină un parlamentar în județul Argeș și să scoată din cărți două partide: PRO România și PMP. Am vrut să cunoaștem și noi bărbații… de AUR ai Argeșului, dincolo de deputatul Mircea Chelaru, nume care este deja de notorietate. Am avut surpriza să constatăm că nici Doru Iancu, președinte AUR Pitești și nici Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș, nu au nimic în comun cu prestația isterică a Dianei Șoșoacă. Sunt oameni cât se poate de normali, care speră ca partidul și idealurile sale să nu fie confiscate, deturnate sau pierdute pe parcurs, în dulcele stil… strămoșesc.

Doru Iancu, președintele AUR Pitești, vine din zona societății civile. Dezamăgit de USR PLUS, a urmat drumul acțiunilor civice până a ajuns de-a dreapta lui George Simion, de care spune că-l leagă credința în valorile naționale.

,,Față de USR PLUS, în AUR am pornit la drum având valori și principii clare

*Un rocker religios, membru al Galeriilor FC Argeș. E o combinație exotică, cred că i-ați da restart Ozanei Barabancea să afle că ăștia care ascultă muzica satanei pupă icoanele…

**A fi rocker nu-l exclude pe Dumnezeu, dar știți și dumneavoastră, fiecare după cât poate înțelege… Legat de galerie, da, sunt membru al galeriei FC Argeș, merg cât îmi permite timpul la meciurile echipei. Acum, în pandemie, nu a mai fost cazul.

*Dincolo de aceste preocupări, cu ce vă ocupați?

**Sunt antreprenor. Am terminat Facultatea de Economie, specializarea Finanțe-Bănci. Am încercat mai multe afaceri: am avut o vinărie, am avut și un magazin de piese auto, o revistă de publicitate gen ,,Zile și nopți”... Acum activez în domeniul prelucrării maselor lemnoase, proiectăm jucării educaționale tip Montessori.

*Nu sunteți tocmai tipologia clasică a unui membru AUR. În fapt, nici nu-mi este prea clară această tipologie, sunteți destul de pestriți ca mod de manifestare în spațiul public...

**Să știți că ne unește același gând comun, al unității românilor din interiorul și din afara granițelor. Avem valori în care credem, precum familia, credința creștină, libertatea... Am plecat cu o viziune și niște obiective clare. Colegii mei care au intrat în Parlament vor propune legi ținând cont de aceste principii. Spre exemplu, USR PLUS, partid care și el este nou, nu a pus pe masă nimic, decât sloganuri de ură. Politica nu e cu... hai să facem revoluție, dar nu avem nici principii, nici valori, nici doctrină de expus.

*Înțeleg că ați fost unul dintre inițiatorii România 100, apoi ați cochetat cu PLUS...

**Da, așa este. Totul a pornit ca o implicare civică, alături de Dan Hodoș, în realizarea Let’s Doit, Romania, în 2016. Dan candidase la Consiliul Local și l-am ajutat cât am putut cu campania. Mai departe a venit propunerea de înființare a unei platforme civice – Ro 100 -, la care ni s-a alăturat Răzvan Șerbănoiu, care acum este consilier local PNL, dar și alții. Am încercat să facem proiecte civice și, din această platformă, puțin mai târziu a apărut USR PLUS. Partea proastă este că nu prea rezonam cu ideile liderilor. Eu am fost crescut într-un spirit naționalist, tata a fost rezoluționar, a fost printre primii 10 care au intrat în Casa Albă și nu a cerut niciodată un certificat de revoluționar în acest sens. Am fost mereu și împotriva fenomenului homosexualității, consider că homosexualii sunt o eroare umană. Valoarea mea este familia, iar familia nu se poate întemeia decât între o femeie și un bărbat. De asemenea, useriștii sunt mai mult pe zona de ateism. Eu, mergând la biserică de mic și având credință în Dumnezeu și simțind sprijinul său de-a lungul vieții, văd altfel lucrurile.

*Nu v-ați regăsit, așadar, în niciun alt partid.

**Nu, și am avut oferte de la toate. PNL și PSD sunt la fel, își schimbă membrii și votanții între ei, PMP e cu securistul de Băsescu... În AUR m-am regăsit încă de când era o platformă civică, se numea ,,România Mare în Europa”. Bunul meu prieten, Bogdan Velcescu, coordonator de județ, mi-a propus asta. Am vorbit și cu George Simion, am avut câteva întâlniri și am decis că trebuie să facem ceva, nu mai este de stat deoparte.

*Și în cazul USR PLUS, și în cazul AUR, s-a plecat de la o platformă civică. Nu vă este teamă că veți fi dezamăgit și de data aceasta? Că e posibil să se deraieze de la principiile și valorile enunțate la început?

**Nu îmi este teamă. Față de USR PLUS, în AUR am pornit la drum având aceste valori și principii clare. Și veți vedea că vom acționa în acest sens.

*Apropo de a acționa, cât de bine vă face modul în care acționează doamna Șoșoacă?

**Pe doamna Șoșoacă nu am cunoscut-o, dumneaei este mai nouă în partid. Fiecare personaj are plusuri și minusuri, depinde cum priviți...

*Frontal... Mă uit la dumneaei și mi se pare că, dacă până la un moment dat v-a făcut servicii, acum e tocmai invers.

**Într-adevăr, are un comportament cam agresiv pentru ceea ce dorește societatea să vadă. Dar sloganul nostru de campanie a fost ,,Dreptate pentru România!”.

,,Mulți oportuniști vor să intre în AUR” ,,Tudor Pendiuc nu are ce căuta la noi

*Ce înseamnă AUR Pitești la acest moment?

**AUR Pitești avea înainte de alegeri în jur de 20 de membri, dintre care jumătate sunt cotizanți. Acum vin foarte mulți oameni pe care trebuie să-i filtrăm, printre care și mulți oportuniști. Noi nu vrem să primim doar de dragul de a fi mai mulți la număr.

*Cu 20 de membrii pe Pitești și puțin peste 100 în Argeș ați reușit performanța de a obține un parlamentar.

**Așa este, dar gândiți-vă că sunt foarte mulți oameni care au votat nefiind membrii, iar domnul Chelaru este președintele partidului care ni s-a alăturat și are notorietate.

*Au fost și persoane cunoscute printre cele care v-au bătut la ușa partidului?

**Singura persoană care a apărut în momentul în care George a venit să-mi mulțumească a fost o persoană care nu-mi doream să apară dar... nu am avut cum să intervin. Este vorba de Tudor Pendiuc, care nu are ce căuta alături de noi.

*Ați aflat ce dorea domnul Pendiuc?

**Am înțeles că, în trecut, Pendiuc a ajutat ,,Acțiunea 2012” cu autocare pentru deplasările în Basarabia și pentru marșurile unioniste. A făcut și acțiuni de bună credință, nu putem nega evidența și nici nu vrem să-l răstignim că, dacă a turnat asfalt pe la mândruța sa, e doar un om rău. Altfel, noi nu vrem să ne asociem decât cu oameni cu un istoric curat. De domnul Pendiuc știe toată lumea că este și condamnat, și ce afaceri ilegale a făcut. Nu are ce căuta la noi. Fiind o echipă destul de mică, sper să putem filtra oamenii așa cum trebuie.

*Vă pare rău că Răzvan Șerbănoiu nu a candidat din partea AUR?

**Nu, mă bucur pentru el că a ajuns consilier local, chiar dacă din partea unui partid care trebuie reformat. PNL are un istoric extraordinar, are principii, dar a fost acaparat de niște foști feseniști. Păcat că sunt oameni buni acolo, sper să reușească să răzbată.

*Care este targetul dumneavoastră?

**Vreau să atragem cât mai mulți oameni activi, nu doar să dăm la număr și să ne impunem un mesaj politic care să unească, nu să dezbine. Să fim constructivi și să producem mai mult decât vorbe.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
26 ianuarie 2022

AED 1,1936 +0.06 %
AUD 3,1457 +0.60 %
BRL 0,8053 +0.86 %
CAD 3,4884 +0.62 %
CHF 4,7621 -0.04 %
CNY 0,6934 +0.17 %
CZK 0,2017 -0.10 %
DKK 0,6644 +0.05 %
EGP 0,2785 -0.14 %
EUR 4,9443 +0.01 %
GBP 5,9238 +0.39 %
HRK 0,6567 +0.05 %
HUF 1,3742 +0.19 %
INR 0,0585 -0.17 %
JPY 3,8393 -0.03 %
KRW 0,3662 +0.14 %
MDL 0,2439 +0.62 %
MXN 0,2131 +0.42 %
NOK 0,4935 +1.46 %
NZD 2,9346 +0.30 %
PLN 1,0781 -0.12 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0553 -0.90 %
SEK 0,4739 +0.55 %
THB 0,133 +0.38 %
TRY 0,3243 +0.22 %
UAH 0,1523 -0.39 %
USD 4,384 0.00 % -
XAU 260,3177 0.00 % -
XDR 6,1373 0.00 % -
ZAR 0,2891 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges