27 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Bogdan Ivan: ,,Vă garantez că electoratul din Argeș ne va oferi un scor mai mare de 10%”

Bogdan Ivan: ,,Vă garantez că electoratul din Argeș ne va oferi un scor mai mare de 10%”

Sâmbăta trecută, când l-am sunat pe Bogdan Ivan, liderul PRO România, era în Câmpulung, în precampanie, vizita piețele din municipiu, alături de colegii de partid. În ciuda rezultatelor obținute la locale, Ivan este ferm convins că la parlamentare va obține un deputat și un senator atât datorită faptului că PRO România este, în opinia sa, singurul partid care face opoziție reală, cât și pentru că electoratul va amenda la vot partidele care au ales să-l expună, în plină pandemie.

,,Noi facem opoziție reală, nu playback”

*Suntem în plină pandemie Covid-19, prin piețe, în Câmpulung. Nu vă este frică?

**Ba da, îmi este extrem de frică.

*Aveți trei copii acasă, soția, plus părinții…

**Așa este, dar ce vreți să facem dacă PNL și PSD au decis că e vital să avem alegeri în pandemie? Îi lăsăm să se aleagă între ei? Facem și noi campanie cu masca pe față, cu spirtul după noi… E foarte greu, dar trebuie să ne promovăm oferta electorală. Altfel, nu avem decât alternativa să ne ducem cu toții acasă și să lăsăm partidele ăstea mari să-și facă partea și să-și urmărească propriile interese. Asta e, în timp ce Franța și Germania se închid, noi facem campanie electorală. Nu e normal, dar dacă tot sunt alegeri, trebuie să mergem și să amendăm partidele mari la vot.

*Oamenii din piață ce spun despre situația aceasta?

**Spun că s-au săturat și văd și ei că PRO România este singurul partid de opoziție reală. PSD, după cum observați, introduce moțiune de cenzură, după care uită să mai vină la vot; când vorbește despre amânarea alegerilor, tot un pesedist uită să mai vină în Biroul Permanent al Senatului… Din păcate, PSD în permanență salvează PNL. Noi facem opoziție reală, nu playback. În scurt timp vom veni și cu soluțiile de criză pe care vrem să le propunem românilor. Din păcate, repet, nu era momentul alegerilor, dar dacă tot s-a stabilit să se facă în orice condiții, atunci avem datoria să salvăm democrația.

*Deschideți lista pentru Camera Deputaților. Cu ce speranțe, ținând cont de rezultatele obținute la alegerile locale?

**Sunt convins că de data aceasta procentul obținut de PRO România va fi unul mult mai bun.

*Ce este diferit de data aceasta?

**Sunt foarte multe chestiuni diferite. În primul rând, trebuie reținut faptul că PRO România nu a avut o identitate la nivel național. În Argeș, spre exemplu, scorul în mediul rural a fost între 8 și 9%. În orașe, acolo unde a contat mai mult identitatea partidului la nivel național, am obținut un scor mai mic. A fost acea greșeală la nivelul Bucureștiului, unde nu s-a candidat sub sigla PRO România, ci sub sigla PRO București 2020 și oamenii n-au prea înțeles. Nu am avut o campanie unitară la nivelul televiziunilor centrale și atunci, acolo unde ponderea politică a partidului contează, adică în orașe, am fost, din păcate, trași în jos. La europarlamentare, PRO România Argeș, pe vot politic, a obținut 10%. Vă garantez că electoratul din Argeș ne va oferi un scor mai mare de 10% pentru alegerile parlamentare.

 ,,Viroza, coroborată cu Covid, coroborată cu campania electorală nu are cum să aibă o finalitate fericită”

*Un scor de 10% v-ar oferi undeva la un parlamentar…

*Eu zic că vom avea chiar două mandate, un deputat și un senator. Sunt convins că oamenii văd ce se întâmplă: în primul rând această grabă de a face alegeri în pandemie, decisă de PNL, cu ajutorul PSD. Treaba asta o să-i coste.

Pe de altă parte, nu vedem niște soluții reale de ieșire din criză. Suntem de nouă luni în criză și nu se face nimic. Din contră, avem parte doar de bâlbâieli. Recent, colegii mei din Parlament au depus un proiect prin care vrem să rezolvăm o problemă aparent minoră, dar ignorată: testele acestea Covid care se fac la privat să fie decontate de către stat. Această rată mare de infectare este și din cauza faptului că sunt foarte mulți bolnavi asimptomatici sau cu simptome ușoare, care transmit mai departe și care nu știu că au boala. Nu toți oamenii au acești 300 și ceva de lei să își facă un test. În Germania, o țară cu mult peste România din punct de vedere economic și ca nivel de trai, testele nu sunt atât de scumpe. De asemenea, parlamentarii PRO România au depus o inițiativă legislativă prin care statul să asigure măști categoriilor defavorizate. Când am intrat în Câmpulung, prin piață, știți câți oameni erau cu masca aceea jupuită efectiv? Foarte mulți!

Nu în ultimul rând, oamenii se întreabă câte investiții s-au făcut în zona de educație într-o astfel de perioadă în care se vorbește despre clase pregătite pentru pandemie, despre zona de educație online. Sunt mulți copii care nu pot veni la școală și pentru care nu s-a făcut nimic. Guvernul susținut din umbra de PSD bâjbâie, iar oamenii sunt convins că îi vor sancționa la vot. Vine sezonul virozelor! Viroza, coroborată cu Covid, coroborată cu campania electorală nu are cum să aibă o finalitate fericită. Chiar nu se mai puteaun amâna alegerile măcar trei luni?

*Probabil că PNL a pus la socoteală și coeficientul de erodare la guvernare și le-a dat foarte pe minus…

**Eu știu că atunci când vorbim despre sănătatea populației, interesele partidelor nu mai contează. O putere este acolo să aducă beneficii oamenilor, nu să-i pună în postura de a-și risca viața și sănătatea. Pe 6 decembrie, sunt convins că PNL și PSD vor obține un vot împotrivă, pentru că au ales să pună pe primul loc interesele de partid.

*În calitate de posibil viitor parlamentar, de ce anume proiecte doriți să vă legați viitorul mandat?

**Vreau să promovăm o idee: fiecare parlamentar să propună cel puțin un proiect și să fie judecat la final de mandat după acel proiect. Dacă l-ai realizat, mai stai patru ani, dacă nu, du-te acasă! După cum știți, de numele meu se leagă gara Pitești, doar că avem gară dar… n-avem trenuri. Eu vreau să-mi leg numele de o cale ferată pentru un tren de mare viteză Pitești-București. Dacă o să mă duc în Parlament, o să fiu toată ziua la Ministerul Transporturilor, pentru că bani există, Uniunea Europeană dă bani pentru așa ceva. Modernizarea căii ferate va însemna o chestiune extraordinară pentru întreg județul. Înseamnă să ajungi în 30 de minute de la Pitești până la Gara de Nord, înseamnă că Piteștiul își va tripla veniturile pe cap de locuitor. Bucureștiul este blocat la această oră, deci toate companiile mari vor veni în Pitești, pentru că le va fi foarte ușor să ajungă în centrul Bucureștiului cu un tren de mare viteză. Și mai este o chestiune, în completare: această cale ferată București-Pitești poate fi modernizată mai departe către Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni și Costești. Am dezvolta implicit aceste orașe. Gândiți-vă ce ar însemna să ajungi într-o oră de la Câmpulung la București! Sunt chestiuni realizabile! Sunt un om determinat și acesta va fi principalul meu scop pentru județul Argeș.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 ianuarie 2022

AED 1,2029 +0.78 %
AUD 3,1316 -0.45 %
BRL 0,8132 +0.98 %
CAD 3,483 -0.15 %
CHF 4,7622 0.00 % -
CNY 0,6944 +0.14 %
CZK 0,202 +0.15 %
DKK 0,6644 0.00 % -
EGP 0,2807 +0.79 %
EUR 4,9453 +0.02 %
GBP 5,93 +0.10 %
HRK 0,6565 -0.03 %
HUF 1,3791 +0.36 %
INR 0,0588 +0.51 %
JPY 3,8355 -0.10 %
KRW 0,3672 +0.27 %
MDL 0,2446 +0.29 %
MXN 0,2137 +0.28 %
NOK 0,4942 +0.14 %
NZD 2,9265 -0.28 %
PLN 1,0818 +0.34 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0563 +1.81 %
SEK 0,4731 -0.17 %
THB 0,133 0.00 % -
TRY 0,3246 +0.09 %
UAH 0,1522 -0.07 %
USD 4,4182 0.00 % -
XAU 257,6976 0.00 % -
XDR 6,1587 0.00 % -
ZAR 0,2899 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges