29 Sep 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș: ,,Vin tot felul de oameni de la PSD, PNL, PRO România și eu trebuie să le spun… Stați, băieți, uitați-vă la soare!”

Bogdan Velcescu, președintele AUR Argeș: ,,Vin tot felul de oameni de la PSD, PNL, PRO România și eu trebuie să le spun… Stați, băieți, uitați-vă la soare!”

Președintele AUR Argeș, Bogdan Velcescu, este fermier. Spune că lucrează pământul bunicilor săi de la 12 ani, în zona Căteasca și Rătești. La 18 ani a înființat o întreprindere individuală, pentru care a atras fonduri europene. Este mândru de rezultatele obținute în Argeș și speră să țină oportuniștii departe de partidul său.

#,, Când alergam din poartă-n poartă toată lumea dădea cu pietre și ne înjura, iar acum suntem prieteni”

*Înțeleg că ați făcut solicitare pentru sediu la Primăria Pitești. Cum s-au lucrurile?

**Încă nu am primit un răspuns. Am discutat la secretariat, urmează să se discute mai departe. Probabil la prima ședință de Consiliu Local va trebui să primim un răspuns: albă sau neagră. Oricum, nu au cum să scape de noi.  

*Ce înseamnă, la acest moment, AUR Argeș?

**Înseamnă, ca să cuprind totul într-un citat foarte succinct, ,,săracii desculți au pus o țară pe gânduri”.

*Câți săraci și câți desculți sunteți în Argeș, asta aș fi vrut să aflu. Înțeleg că după alegeri ați fost chiar asaltați de cereri.

**Așa este, doar că la noi, în bazele de date din Argeș, nu a ajuns nimic, că sunt ceva probleme tehnice. Până în alegeri aveam undeva la 150 de oameni în județ, membri eligibili. Susținători au fost mult mai mulți, dar când a venit vorba să dea buletinul ca să devină membrii, au dat înapoi. Acum, însă, vin tot felul de oameni de la PSD, PNL, PRO România și eu trebuie să le spun… stați, băieți, uitați-vă la soare! Când alergam din poartă-n poartă toată lumea dădea cu pietre și ne înjura, iar acum suntem prieteni. Păi nu, nu suntem prieteni, stați liniștiți acolo, la voi acasă.

*Sunt persoane cu notorietate care vor să se înscrie în AUR?

**Sunt consilieri, foști primari, dar nu are niciun rost să-i nominalizez.

*Aveți vreo politică în acest sens, să nu primiți membrii ai altor partide politice?

**Încă nu am stabilit concret. Totul se face în baza unui interviu, pentru că vrem să cunoaștem omul și ce este în spatele lui.

*Cum se plasează filiala argeșeană, din punct de vedere al scorului obținut la parlamentare, la nivel național?

**Ne aflăm în Top 10 ca număr de voturi. Ca procente ne situăm în Top 20.

*Sunt voci care spun că AUR a apărut ca o vâlvătaie și că e posibil să dispară la fel. Ce le transmiteți acestora?

**Suntem oameni simpli, oameni din popor. Eu fac agricultură de la 12 ani, lucrez pământul în zona Căteasca și Costești, asta mi-a fost menirea. Consider că și principiile autohtone, principiile bătrânilor, cum se spune, trebuie reprezentate la nivel național. Eu am învățat de la bunica să fii respectuos, să dai bună ziua și să te duci la biserică. În ziua de azi, valorile acestea au cam dispărut.

*Și PSD e cu biserica, e cu valorile autohtone, cu tradiția…

**E o diferență de principiu între nationalism și patriotism, iar legat de biserică, una e să te duci acolo doar când ai nevoie de voturi, alta e să te duci în mod curent. Asta o spun preoții, nu o spun eu. Oricum nu ai ce să cauți acolo în contextul în care vorbim de Adrian Năstase, de Iliescu, personaje monstruoase din punctul meu de vedere.

,,Nu are rost să-i combatem pe toți, pentru că nu avem nici energia și nici resursele necesare pentru a răspunde tuturor

*Cum apreciați prestația liderilor dumneavoastră, la nivel central, după intrarea în Parlament?

**Încă se calibrează, încă se caută o nișă de a negocia și de a comunica. Până la urmă, că îți place sau nu, trebuie să discuți cu oamenii din Parlament. Altfel nu ai cum să obții nimic.

*Veți reuși să o calibrați și pe doamna Șoșoacă?

**Din câte știu, doamna Șoșoacă a venit pe filiera Partidului Neamului Românesc, nu e neapărat reprezentant al partidului nostru.

*Și asta e adevărat, dar percepția publică este că, atunci când spui Șoșoacă, spui AUR.

**Atâta timp cât se identifică doar cu partidul său, eu nu pot pune egal între ea și AUR. Știți cum e? În momentul în care ai o armată de oameni injectați cu sânge în ochi, care văd doar o anumită direcție, nu are rost să-i combatem pe toți, pentru că nu avem nici energia și nici resursele necesare pentru a răspunde tuturor. Atunci când se vor mai liniști lucururile, vor ieși la iveală faptele, care vor vorbi mai clar și mai răspicat decât orice alte lucruri.

*Care este targetul dumneavoastră, ca președinte de filială?

**Într-un an de zile să am organizații în tot județul. Momentan am organizații în 25 de localități.

#Cum era să ajungă Răzvan Șerbănoiu un deputat de AUR!

Consilierul local al PNL, Răzvan Șerbănoiu, ar fi putut fi deputatul de AUR al Argeșului. Acesta este legat de președintele AUR Pitești nu doar de prietenie, ci de acțiuni civice pe vremea în care se puneau bazele USR PLUS. În fapt, Șerbănoiu a fost ofertat să candideze la Primăria Pitești din partea AUR. A declinat oferta, chiar dacă, poate nu știați, și doamna Șoșoacă a fost membră #Rezist. Nu s-a regăsit, însă, în discursul mult prea populist și radical pe alocuri, așa că și-a văzut de drumul său.  

,,Doru mi-a propus, după episodul cu PLUS, să vin să candidez din partea AUR la Primăria Pitești și probabil aș fi fost și vârful de lance la deputați. I-am zis lui Doru că nu eram pregătit să mai intru în politică -chiar nu eram - și că ideile mele nu se pupă cu ale lor. Sunt și eu o persoană credincioasă, dar nu merg spre habotnicie, nu am probleme cu orientarea sexuală a persoanelor. Naționalismul cel mai bun e cel economic, să ne dezvoltăm, nu alte povești.” ne-a declarat Răzvan Șerbănoiu.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Iulia Badulescu

Și ALDE, AUR se făcu!

,,Trebuie să redevenim ce-am fost odinioară, național-liberali, si mai mult decât atât, PATRIOȚI!"

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
28 septembrie 2021

AED 1,1538 +0.20 %
AUD 3,0744 +0.08 %
BRL 0,786 -0.80 %
CAD 3,3509 +0.22 %
CHF 4,567 +0.14 %
CNY 0,6562 +0.26 %
CZK 0,1938 -0.46 %
DKK 0,6654 -0.02 %
EGP 0,2698 +0.45 %
EUR 4,9481 -0.01 %
GBP 5,7829 -0.19 %
HRK 0,6593 -0.05 %
HUF 1,3773 -0.48 %
INR 0,0572 -0.17 %
JPY 3,8068 -0.14 %
KRW 0,3574 -0.28 %
MDL 0,2388 +0.21 %
MXN 0,2097 -0.38 %
NOK 0,4906 -0.51 %
NZD 2,95 -0.46 %
PLN 1,0717 -0.50 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0583 0.00 % -
SEK 0,4853 -0.35 %
THB 0,1256 -0.48 %
TRY 0,4776 -0.21 %
UAH 0,1594 +0.44 %
USD 4,2382 0.00 % -
XAU 236,8761 0.00 % -
XDR 6 0.00 % -
ZAR 0,2808 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges