27 Jul 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Curățenie cu strigături în PNL Pitești! Adrian Miuțescu, acuzat că ar fi un fel de Dragnea 2

Curățenie cu strigături în PNL Pitești! Adrian Miuțescu, acuzat că ar fi un fel de Dragnea 2

Libertatea de exprimare în PNL Argeș a devenit un lux sub conducerea lui Adrian Miuțescu, cel care ar fi confiscat partidul împreună cu o mână de oporuniști – sunt acuze pe care cei recent demiși din organizație le aduc fără nicio rezervă. Aceștia conturează portretul unui fel de... Dragnea 2 și spun că lucrurile nu vor rămâne așa.

De cealaltă parte a baricadei, conducerea PNL Argeș le reproșează neimplicarea în campanie și denigrarea PNL în spațiul public. Fără a comenta în vreun fel ceea ce se întâmplă în bucătăria liberalilor, pentru că mocnesc focuri vechi pe acolo, vă redăm punctele de vedere ale părților implicate în conflict.

Vinovați de ,,organizarea unor grupuri şi acţiuni în interiorul PNL, instigând membrii partidului împotriva conducerii judeţene şi naţionale”

,,Biroul Politic Județean al PNL Argeș, întrunit ieri în şedinţa ordinară, a analizat activitatea organizaţiei PNL Piteşti şi rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare din 26 mai. În urma analizei făcute au fost identificate motivele care au afectat scorul electoral şi s-au luat următoarele decizii:

1.Reconstrucţia BPL Piteşti

2. Urgentarea desemnării candidatului la funcţia de Primar al Piteştiului

3.Sancţionarea membrilor care au adus prejudicii partidului

La propunerea BPL Piteşti, BPJ Argeş a decis să confirme prin vot secret deciziile de sancționare cu excluderea din partid a unui număr de membri.

Este vorba de Tiberiu Avrămescu, Florin Baboi, Dragoș Predescu, Flavia Ghițu, Otilia Șerban, Andrei Moșteanu şi Dumitru Moise.

Motivele pentru care cei numiți au fost sancționați cu excluderea din PNL sunt:    

-neimplicarea în acțiunile partidului, lipsa acțiunii politice

-abateri repetate de la política şi deciziile PNL Argeş, a hotărârilor BPN şi BPJ, prin denigrarea pe reţelele de socializare şi în grupurile interne de comunicare a PNL - declaraţii care au  dăunat intereselor şi/sau imaginii partidului, liderilor săi locali şi naţionali.   

-organizarea unor grupuri şi acţiuni în interiorul PNL, instigând membrii partidului împotriva conducerii judeţene şi naţionale.

Cei propuşi pentru sancţiune au fost invitați la ședința BPJ pentru a-și face cunoscute punctele de vedere.

Votul exprimat de membrii BPJ Argeş a fost unul covârşitor în favoarea excluderii din partid: 22 pentru , 3 împotrivă, un vot anulat.” se precizează într-un comnicat de presă remis de PNL Argeș.

Ce spun cei demiși

Tiberiu Avramescu: ,, Ceterum censeo Miutescus abdicarent”

,,Cato a devenit celebru în istorie pentru că isi sfarsea fiecare discurs cu fraza devenita celebra "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam". Îmi voi încheia fiecare discurs politic cu propoziția "Ceterum censeo Miutescus abdicarent". Poate voi deveni și eu celebru!

E clar că PNL Arges a fost confiscat de o gașcă de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul și cu principiile liberale. Niste oameni care au făcut din PNL o trambulina pentru a accede la niste funcții publice sau la bani. Niste oameni pe care nu îi interesează să facă ceva pentru comunitatea pe care pretind că o reprezintă. Îi cunosc bine și știu ce vor!

Cu nume și prenume aceștia sunt: Miutescu Adrian, Gelu Tofan, Stanciu Dorina, Florin Ciuleanu, Popa Florentin. Și cu voia dumneavoastră, Marius Postelnicescu, cel care le executa ordinele. Alături de ei, membrii așa numitului BPL Pitești, unii dintre ei trecuți pe la PSD sau ALDE sau simpatizând cu aceste partide.

<Ceterum censeo Miutescus abdicarent.>"

 

Dragoș Predescu: ,,Lucrurile nu vor rămâne aşa!”

,, După aproape 7 ani si jumătate în PNL, astăzi am trăit un abuz fără precedent din partea conducerii PNL Argeş. Am fost exclus nestatutar din PNL alături de colegii mei cu justificarea că am susținut în competiția internă din anul 2017 pe Cristian Buşoi la funcția de preşedinte şi am participat la Consiliul Național al PNL, fiind considerate acte de "gravă indisciplină". Din păcate 5 oameni au confiscat puterea în PNL Argeş si vor sa treacă democrația pe linie moartă. Aş vrea să le mulțumesc celor 50 de tineri si seniorilor liberali de la Piteşti care au venit astăzi şi au fost alături de mine, primarului oraşului Costeşti, domnului Ion Baicea, primarului comunei Morăreşti, domnului Gheorghe Purcaru, primarului comunei Poienarii de Argeş, domnului Dragoş Boncea si lui Radu Perianu, oameni care m-au susținut în cadrul şedinței Biroului Politic Județean. Aceste excluderi au fost moftul unui singur om, preşedintele PNL Argeş, domnul Adrian Miuțescu

Lucrurile nu vor rămâne aşa, ne vom lupta pentru ca democrația să fie restabilită în PNL Argeş!”

 

Andrei Moșteanu: ,,Nu suntem pe placul presedintelui PNL Arges - Adrian Miutescu”

,,Ieri am fost exclus din PNL, tocmai când mă pregăteam să sărbătoresc 13 ani de când am devenit membru al acestui partid.

Am fost exclus alături de alți 6 colegi tineri, printre care : Dragos Predescu – presedinte TNL Pitesti (activează in PNL de la 15 ani ca presedinte al Consiliului Elevilor Liberali, de 7 ani membru PNL), Otilia Serban – secretar general TNL Arges (de 10 ani membru PNL) si Flavia Ghitu – presedinte OFL Pitesti (de 5 ani membru PNL).

Motivul formal al excluderii : postările pe Facebook realizate in decembrie 2018. Pentru exemplificare am atașat postarea (singura) pentru care am fost eu exclus și de care nu mă dezic... Aaa, și ar mai fi un motiv: suntem "niște psd-iști"!

Motivul real al excluderii: nu suntem pe placul presedintelui PNL Arges - Adrian Miutescu pentru că am susținut un alt candidat la alegerile interne și pentru curajul de a avea propriile opinii și a le susține.

Mulțumesc tuturor colegilor care ne-au susținut și încurajat în această perioadă. Ați fost atât de mulți și, cel puțin mie, mi-ați dat speranța că această "derivă" a PNL Argeș e doar temporară.

Nici eu și nici colegii mei nu vom accepta această nedreptate și vom contesta.

Cu voia sau fără voia unora, viitorul este al nostru, al tinerilor. Să auzim de bine.”

 

Otilia Șerban: ,,Cum poti exclude din partid tinerii si sa mai speri la viitorul tarii?”

,, Acum 10 ani m-am inscris in PNL crezand, cu ardoare, ca este singurul partid care poate schimba ceva in tara asta. Inca mai cred, poate cu prea multa incapatanare, ca PNL poate fi schimbarea. Totusi, astazi, in mod abuziv si pueril, biroul judetean al PNL Arges a hotarat sa ma excluda din partid! Si nu doar pe mine, ci si pe 6 colegi de-ai mei care au muncit atata timp in organizatia Pitesti! Ma doare ca PNL Arges a ajuns sa fie condus de o gasca de cativa oameni care considera partidul firma lor si nu tin cont de parerile nimanui...

Acuzatiile aduse au fost complet nefondate si nejustificate, au fost “pofta” dl. Miutescu si ma gandesc, daca azi am fost noi 7, maine cine urmeaza? Raspunsul e simplu: toti care inca mai au principii si valori morale! Cum poti exclude din partid tinerii si sa mai speri la viitorul tarii?

Le multumesc din suflet tuturor oamenilor care astazi au venit sa opreasca abuzurile, dar din pacate, nu au putut, nu au fost nici macar invitati in sala de sedinta, nici ascultati, ba chiar trimisi acasa! Le multumesc domnilor din BPJ, dl. Baicea, dl. Purcaru si dl. Perianu, care au votat impotriva excluderii si si-au pastrat coloana vertebrala!

Eu nu ma voi opri aici, nu voi pleca din PNL si ma voi lupta pana voi epuiza toate caile legale!”

 

Dumitru Moise: ,,Acești indivizi trebuie sa părăsească urgent funcțiile”

,,Dragi prieteni,

Fac parte din grupul celor 7, mai mult, sau mai puțin tineri, ce tocmai am fost supuși unei proceduri de excludere din PNL.

Spun procedura, pentru ca aceasta actiune este încă in desfășurare, iar pana la o decizie definitiva, toți, cei 7, suntem încă membrii PNL.

Fac următoarele precizari:

- am fost votați de câteva sute de colegi liberali intr un cadru profund democratic, iar excluderea noastra a fost decisă de un birou interimar, numit nestatutar din pix, de individul Adrian Miutescu (pentru ca poate);

- motivele penibile și puerile ale deciziei de excludere au fost următoarele, ca i am cerut demisia intr o postare pe fb lui Adrian Miutescu, pentru decizia lui de a dizolva BPL Pitesti, iar cea de a doua a fost, ca nu am avut activitate in organizație (de parca activitatea poate fi cumva motiv de excludere)

Despre postarea pe fb, pot spune ca libera exprimare imi este garantata de Constituția Roamniei:

Art. 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Sa ia Constituția și sa doarmă sub perna cu ea, alta recomandare nu am...

Iar despre activitatea mea, pot spune doar ca acest Birou Interimar, nelegitim, numit din pix, m-a însărcinat cu funcția (formala) de Președinte al Secției Nr 48 din Pitesti, unde am ieșit pe locul 2, am bătut PSD, iar Organizația condusă de acest interimat, a obținut un loc 3, luând bătaie nepermis și de la PSD și de la USR...

Am acceptat sa preiau aceasta secție, din buna credință și din dorința de a ajuta PNL in vremuri grele...

Consider ca aceasta atitudine a individului Adrian Miutescu, flancat la tot pasul de 6-7 mercenari, pregătiți pentru ciolaniada la care spera sa acceadă cat mai curând, trebuie de îndată oprită.

Acești indivizi trebuie sa părăsească urgent funcțiile ce le au capturat, iar cel mai important lucru, este ca drumul lor in obținerea de funcții in aparatele administrative ale județului, sau țării, sa fie obligatoriu oprit.

Anticipez, ca așa cum nu au respectat Statutul PNL, cum nu au respectat instituția partidului politic PNL, așa nu vor respecta nici legea și nici funcțiile publice in care vremelnic, sper sa nu acceadă.

Dacă nu vom reuși aceasta inițiativa de oprire a acestor indivizi, greu se va reface imaginea PNL la nivelul Județului Argeș.

Chiar și așa, cetățenii certifica in sondajele de opinie, cu o notorietate mare și o intentie mică de vot a lui Adrian Miutescu, ca nici argeșenii nu îl vor la cârma destinului acestui județ.

Victorie PNL!!!

Victorie valorilor fundamentale ale liberalismului!!!”Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
27 iulie 2021

AED 1,1371 +0.12 %
AUD 3,0726 +0.09 %
BRL 0,8068 +0.60 %
CAD 3,3211 -0.09 %
CHF 4,5481 +0.07 %
CNY 0,6427 -0.14 %
CZK 0,1912 -0.10 %
DKK 0,6615 -0.03 %
EGP 0,2662 +0.11 %
EUR 4,9194 -0.03 %
GBP 5,755 +0.01 %
HRK 0,6554 +0.24 %
HUF 1,3621 +0.15 %
INR 0,0561 0.00 % -
JPY 3,792 +0.28 %
KRW 0,3619 +0.17 %
MDL 0,2311 -0.13 %
MXN 0,2079 0.00 % -
NOK 0,4706 +0.13 %
NZD 2,9058 -0.14 %
PLN 1,0721 -0.02 %
RSD 0,0418 -0.24 %
RUB 0,0566 +0.53 %
SEK 0,4834 +0.44 %
THB 0,1267 +0.16 %
TRY 0,4865 +0.04 %
UAH 0,1553 +0.71 %
USD 4,1766 0.00 % -
XAU 241,2482 0.00 % -
XDR 5,9353 0.00 % -
ZAR 0,2811 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges