11 May 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Cutremurător! PSD Argeş riscă să rămână fără patrioţii luminaţi!

Cutremurător! PSD Argeş riscă să rămână fără patrioţii luminaţi!

Mircea Geoană a fost prezent la finele săptămânii trecute în Argeş pentru a lansa pe uscat noua sa formaţiune politică: Partidul Socialist Român. Pe scurt: PSRO. Sună ca dracu’, ce-i drept, motiv pentru care mă tem că românul de rând, chiar şi cel cu o memorie bună, va avea dificultăţi în a-l reţine. În fine, să nu ne cramponăm precum cârcotaşii de lipsa de PR politic a celui pe fruntea căruia Ion Iliescu a pus o etichetă iposibil de dezlipit - ,,Prostănacul”! Hai să ne cramponăm de altele!

Primul ,,patriot luminat” al partidului – revoluţionarul miliardar Dorin Popa
Aflăm încă din debutul conferinţei de presă că PSRO este un partid al oamenilor onorabili, impecabili, morali, oneşti, căci altfel este imposibil să intri în această formaţiune. ,,PSRO este un altfel de partid” spune Geoană, lăsând câteva secunde de tăcere după, pentru a da o deosebită greutate şi credibilitate celor spuse. Este un partid de ,,patrioţi luminaţi” şi numai de astfel de oameni este nevoie în această proaspătă formaţiune politică, o alternativă oferită, drept răsplată, românilor, ca să aibă şi ei pentru cine să iasă la vot! Numai că mă uit în stânga prezidiului şi îl văd pe... ,,patriotul luminat” Dorin Popa, vicepreşedinte al filialei argeşene. Este imposibil să nu fi auzit de numele acestuia! Dorin Popa este preşedintele Fundaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie, un personaj extrem de controversat. Acesta a fost acuzat în repetate rânduri, inclusiv de către colegii de Revoluţie, că a devenit un fel de dealer de certificate de revoluţionar. Mai mult, de-a lungul timpului, presa a scris că Popa ar fi un miliardar în toată regula, însă miliardele nu le-ar fi făcut din indemnizaţia de revoluţionar, ci din business-urile cu pizzerii, gogoşerii şi alte buticării trecute pe numele nevestei, pentru că altfel s-ar fi aflat în incompatibilitate. De asemenea, business-urile s-ar desfăşura în spaţii ale administraţiei locale pentru care soţia revoluţionarului ar plăti nişte chirii infime, la care muritorii de rând nu ar avea acces în mod obişnuit. Cam ăsta ar fi primul patriot luminat cu care Mircea Geoană a plecat la drum, în Argeş. Şi în care îşi pune toată nădejdea, mai ales că, în cinstea lui ,,Mircică, dragostea mea”, a venit cu portbagajul plin cu sticle cu vin, ca să ude proaspăt înfiinţata filială.

Al doilea ,,patriot luminat” – militarul pedelist Ion Dumitrescu
Numit preşedinte interimar al filialei argeşene, Ion Dumitrescu nu este un nume de referinţă în politica argeşeană. Şi-a încercat norocul în fostul PDL, pe vremea când acesta era condus de Mircea Andrei, dar cum nu i-a ieşit nimic, nici măcar un herpes, s-a retras în deplinătatea anonimatului său, pentru a înflori, mai târziu (adică acum câteva zile), de-a dreapta lui Mircea Geoană. Din câte spun sursele noastre şi ale altora, Dumitrescu ar fi fost cadru militar. Unul special, căci despre acesta circulă nişte legende care l-ar face gelos până şi pe Gabriel ,,Interesul Naţional” Oprea. Cică acum mulţi ani, cu prilejul vizitei şefului Statului Major, acestuia i-a ,,scăpat” un glonţ de pe ţeavă de era să-şi descăpăţâneze un coleg. Uimit de o aşa trăsnaie, şeful de Stat Major i-ar fi cerut nefericitului să-i arate cum de s-a întâmplat incidentul. Iar acesta, luând-o în foarte serios, i-a arătat. La câţiva centimetri ar fi zburat glonţul şi pe lângă înaltul şef militar, care şi-a satisfăcut, însă, curiozitatea. Ceea ce nu este legendă e faptul că Ion Dumitrescu a crezut până vinerea trecută că Argeşul are 105 localităţi, în loc de 102. Bine că a aflat de la presă cum stau lucrurile, că altfel făcea filiale şi în celelalte trei localităţi care-i ieşiseră pe plus.

Restul patrioţilor luminaţi sunt aşteptaţi să vină din PSD Argeş
Mircea Geoană a lansat invitaţia de a se alătura partidului în special foştilor colegi de PSD, cărora le-a fost, odinioară, preşedinte. Patrioţi luminaţi sunt şi acolo şi cu siguranţă că cei care nu se vor mai regăsi pe listele pentru parlament sau primării la PSD şi nu vor fi primiţi nici pe listele UNPR, se vor alătura partidului lui Johny, care îi va prezenta drept personalităţi marcante, cetăţeni de nădejde ai comunităţii, oameni onorabili şi credibili. 

Mirciulică, spune drept, la ce procente m-aştept?
Dar până când noua formaţiune politică se va întări cu toţi aceşti patrioţi desrădăcinaţi de pe listele propriilor interese, PSRO rămâne un partid de lider. Iar liderul este, fuck'n sheet, Mircea Geoană! L-am întrebat pe acesta cam la câte procente se estimează. Cum era de aşteptat, nu ne-a dat un răspuns. Că cică trebuie sociologii să evalueze, că şi ei au sondajele proprii dar că nu e momentul să le facă publice... După care a sărit un peserist de la centru: ,,De ce, doamnă, dumneavoastră credeţi că românii l-ar vota mai degrabă pe Dragnea decât pe domnul Geoană?!”. Păi... clar! Personal sunt moartă după Dragnea, pentru că toţi morţii votează cu el, nu e niciun secret. Ba, la un moment dat, se auzea prin târg că inclusiv ,,Mihaela, dragostea mea” ar fi votat, pe ascuns, dar puţin şi rar, cu Dragnea.

Una peste alta...
...treaba ieşi bine cu conferinţa asta a PSRO. La finalul ei, în timp ce aşteptam un taxi, am surprins fără să vreau o conversaţie între membrii de partid: ,,Hai că a ieşit bine! Ne-a văzut şi pe noi presa, se mai aude de noi...” zice unul.,,Da! A dat bine de tot cu tinerii ăia îmbrăcaţi în tricouri cu sigla paridului, i-a plăcut domnului preşedinte, că am părut şi noi mai mulţi. S-a văzut frumos şi sigla, în spate, cu scrisul... Frumos, ce să mai...” confirmă un altul. Frumos zicem şi noi! Dar mai frumos va fi în preajma alegerilor, când şobolanii vor părăsi bărcile de partid către liste care să-i cuprindă, iar PSRO se va umple şi el de mult-doriţii patrioţi luminaţi. Chiţ-chiţ...Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD în noiembrie anul trecut, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile, fiind acuzaţi de complot împotriva actualei conduceri.

Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
11 mai 2021

AED 1,1023 -0.01 %
AUD 3,1777 -0.34 %
BRL 0,7751 +0.19 %
CAD 3,3462 +0.11 %
CHF 4,4882 -0.16 %
CNY 0,6305 -0.14 %
CZK 0,1925 +0.21 %
DKK 0,6626 +0.03 %
EGP 0,2582 +0.16 %
EUR 4,9265 +0.01 %
GBP 5,7238 +0.32 %
HRK 0,6538 0.00 % -
HUF 1,3738 -0.11 %
INR 0,0552 0.00 % -
JPY 3,7198 -0.12 %
KRW 0,362 -0.41 %
MDL 0,229 -0.13 %
MXN 0,2037 0.00 % -
NOK 0,4914 -0.36 %
NZD 2,9498 -0.09 %
PLN 1,0817 +0.44 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0548 +0.18 %
SEK 0,4869 -0.04 %
THB 0,1302 -0.08 %
TRY 0,4868 -0.75 %
UAH 0,1463 +0.07 %
USD 4,0491 0.00 % -
XAU 239,3472 0.00 % -
XDR 5,8398 0.00 % -
ZAR 0,2898 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges