25 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
Ion Mînzînă: ,,Putem gândi o formulă de colaborare, excluzând influența nefastă și iresponsabilă a obositului de la Cotroceni”

Ion Mînzînă: ,,Putem gândi o formulă de colaborare, excluzând influența nefastă și iresponsabilă a obositului de la Cotroceni”

În timp ce România numără morții cu sutele de saci negri zilnic, la nivel înalt s-a consumat o punere în scenă de toată jena. Președintele s-a făcut că se consultă cu partidele, că face nominalizări, nominalizații s-au făcut că fac guverne, totul pentru a fi pus la punct de către președinte un USR care a ridicat tonul mai mult decât i-ar fi permis procentul din alegeri. Ce s-a obținut după săptămâni prețioase de circ și teatru ieftin? Un guvern minoritar în plină criză, susținut de un PSD care devenise obsesie pentru Iohannis în campania de la prezidențiale. L-am întrebat pe președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, cum vede actuala situație și ce ar trebui să facă social-democrații. Citind printre rânduri, o concluzie este clară: urmează o perioadă în care vom avea de-a face cu un USL 2.0, dar cu PSD în opoziție, nu la guvernare.

,,Noi am ajuns la nivelul de slugi perfecte cu acești iresponsabili”

*A susține sau a nu susține Guvernul? - aceasta este întrebarea. Dacă ar sta în pixul dumneavoastră, ce ați decide?

**Ce Guvern să susținem în țara asta? Ar trebui să susținem incompetența, imbecilitatea, iresponsabilitatea, distrugerea României, ori în niciun caz nu putem fi părtași cu un asemenea mod de a vedea lucrurile. Care sunt marile realizări ale guvernelor Orban și Cîțu? Distrugerea, înmormântarea României, genocidul care are loc după declarațiile iresponsabile ale celor mai importanți oameni în stat de genul: ,,Am învins pandemia!”, ,,Vaccinarea este un mare succes!”. Chiar ne facem că uităm că am pornit în această nenorocire cu Guvernul Orban, care ne spunea că acest COVID este o simplă răceală? Chiar am uitat atât de repede că s-au cheltuit sute de milioane de euro inutil? Chiar ne facem că nu vedem că am scutit de plata unor contribuții multinaționalele din România? Toate astea în timp ce noi ne împrumutăm cu o viteză incredibilă și pe sume amețitoare! Chiar ne facem că nu s-a întâmplat nimic și trebuie să susținem … ce? Chiar nu vedem ce se întâmplă la nivel mondial, la nivelul țărilor din fostul bloc comunist care își negociază avantaje pentru populația țărilor lor? Noi am ajuns la nivelul de slugi perfecte cu acești iresponsabili care, din păcate, prin votul foarte inteligent al unei părți din populație, conduc la dezastru România.

*Credeți că PSD ar fi trebuit să forțeze și o intrare la guvernare alături de PNL? În definitiv, o formulă USL nu ne este străină…

**Cred totuși că mai sunt, este adevărat din ce în ce mai puțini, oameni responsabili și în PNL care nu fac parte din găștile acestor doi distrugători de țară, Orban și Cîțu. Dacă vă referiți la asemenea persoane putem gândi o formulă de colaborare, excluzând influența nefastă și iresponsabilă a obositului de la Cotroceni. Numai cine nu vrea, cine nu știe să citească, cine nu analizează corect lucrurile nu poate vedea faptul că prezența PSD –ului la guvernare, în acești 30 de ani, a dus la creștere economică și o minimă bunăstare pentru cetățeni, în antiteză cu guvernele de dreapta care au contribuit masiv la distrugerea din temelii a tot ceea ce a însemnat România și sentimentul românesc.

,,În politică, curentul naționalist a murit odată cu Partidul România Mare”

*Dacă PSD alege să susțină un Guverm minoritar, pe ce perioadă de timp credeți că ar trebui să fie această susținere?

**PSD nu trebuie să susțină niciun guvern minoritar. Guvernele minoritare nu pot face altceva decât să mențină o stare de incertitudine sau, cel mult, să încerce, pe termen foarte scurt, să îndrepte din ilegalitățile săvârște înainte de instalarea sa. Mă refer la un singur lucru, încălcarea brutală a legii săvârșită de prim-ministrul Cîțu, sub oblăduirea trântorului solemn de la Cotroceni, prin repartizarea de tip stalinist pe principiul – cine nu este cu noi este împotriva noastră -  a sumelor din rezerva națională aplaudacilor și susținătorilor acestei catastrofe naționale, Cîțu. Punctual, dacă ne referim la pandemia de COVID, pentru că aici este cea mai arzătoare problemă, pentru că ne mor oamenii pe acasă și prin spitale... Chiar credeți că un guvern format din aceiași miniștri incompetenți, dați jos cu cel mai mare număr de voturi din istorie, la moțiunea de cenzură a PSD, poate rezolva această problemă doar pentru că acum are ca premier un militar (de neînchipuit situație într-o țară democratică pentru că este dovada clară că statul civil a eșuat) și nu pe Cîțu?

*Noi am încercat să înțelegem, dar poate că nu avem toate datele… De ce credeți dumneavoastră că președintele a preferat mai degrabă un Guvern susținut de PSD decât un Guvern alături de USR PLUS? Vă întreb în sensul în care, în campania prezidențială, PSD părea a fi pentru președinte dușmanul numărul unu… Ce a obținut el din toată această cacealma politică în care numai echidistant nu a fost?

**Care președinte? Acela care acum câteva săptămâni ne învăța cum să jucăm golf? Faceți vorbire de personajul acela care trăiește în lumea lui, care nu are legătură cu România, de personajul acela care ne povestea că de fapt coronavirusul este doar o simplă răceală? De cel care în luna iulie ne spunea că am învins coronavirusul și că vaccinarea este un real succes în România? Același personaj care peste 3 zile se gândește cum să caute tot felul de vinovați?

Dar, într-o minimă revelație, realizează că platitudinea lui de tipul – PeeSeeDee e de vină, PeeSeeDee e de vină! – PSD-ul ăsta i-a permis lui să facă pe președintele unei țări pe care a distrus-o, PSD – ul care poate că a greșit că nu a forțat o suspendare. Este vorba de același individ care în relațiile cu UE demonstrează nu numai slugărnicie, dar și act de clemență pentru multinaționalele care externalizează profituri incredibile din România? Este vorba de domnul acela care dacă ar privi la ceilalți șefi de stat ar vedea cum se comportă un adevărat șef de stat, nu aruncând paltonul ca unor slugi celor care sunt plătiți să-i asigure securitatea. Marele lui merit este că a reușit să păcălească o mare parte din electoratul românesc care, în al doisprezecelea ceas, realizează că au de-a face cu un individ limitat intelectual, incapabil să răspundă unei întrebări directe, ce și-a făurit comunicarea prin faptul că, la această vârstă, a învățat să citească de pe prompter. Același președinte care și-a făcut un brand din mesajul transmis pentru populație în care ne citea despre amestecul unora în actul de justiție, ca să aflăm acum că a intrat cu bocancii murdari în tot ceea ce însemnat Justiție și numiri în Justiție. Din păcate nu avem de-a face cu un președinte, ci cu o glumă nefericită a istoriei.

*Curentul naționalist prinde tot mai mult avânt, dovadă proiectele politice care încep să apară în această zonă. Vedeți un pericol pentru PSD în proiectul lui Liviu Dragnea? Ar trebui PSD să accelereze și mai mult pe pedala naționalistă?

**Ideea de naționalism ar trebui să existe în fiecare partid. Din păcate, în politică, curentul naționalist a murit odată cu Partidul România Mare. Cât de cât, în perioada respectivă, România mai reprezenta ceva ca națiune. Personaje care mai de care mai dubioase, de după momentul Vadim Tudor, cu sprijinul determinat al așa-zișilor intelectuali cântători de ode pentru mai marii zilei au distrus ideea de națiune română. Analizând ce se întâmplă în țările din fostul bloc comunist, pot aborda această idee de naționalism țări precum Ungaria, Cehia, Polonia.Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
25 ianuarie 2022

AED 1,1929 0.00 % -
AUD 3,1268 0.00 % -
BRL 0,7984 0.00 % -
CAD 3,4669 0.00 % -
CHF 4,7642 0.00 % -
CNY 0,6922 0.00 % -
CZK 0,2019 0.00 % -
DKK 0,6641 0.00 % -
EGP 0,2789 0.00 % -
EUR 4,944 0.00 % -
GBP 5,9008 0.00 % -
HRK 0,6564 0.00 % -
HUF 1,3716 0.00 % -
INR 0,0586 0.00 % -
JPY 3,8403 0.00 % -
KRW 0,3657 0.00 % -
MDL 0,2424 0.00 % -
MXN 0,2122 0.00 % -
NOK 0,4864 0.00 % -
NZD 2,9259 0.00 % -
PLN 1,0794 0.00 % -
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0558 0.00 % -
SEK 0,4713 0.00 % -
THB 0,1325 0.00 % -
TRY 0,3236 0.00 % -
UAH 0,1529 0.00 % -
USD 4,3816 0.00 % -
XAU 258,9166 0.00 % -
XDR 6,1327 0.00 % -
ZAR 0,2854 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges