07 Dec 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
PNL Argeș s-a reformat! Miuțescu și Tofan au pus la punct plutonul de execuție pentru Mihai Coteț. Trăiască!

PNL Argeș s-a reformat! Miuțescu și Tofan au pus la punct plutonul de execuție pentru Mihai Coteț. Trăiască!

S-au cerut demisii și s-a cerut reformă la PNL Argeș, după rezultatele dezastruoase de la alegerile parlamentare. Rezultatul? Cei care au spus că partidul nu merge într-o direcție bună vor fi duși în fața plutonului de execuție, tocmai de către cei care au pus partidul pe butuci. Prin intermediul unui comunicat de presă, care mai degrabă îi descalifică pe cei care și-l asumă – PNL Argeș și PNL Pitești -, suntem informați că omul de afaceri Mihai Coteț va fi judecat pentru… că a cerut reformă în partid. Bine, Ana Stan a cerut direct demisii, doar că adversarul numărul unu, încă din momentul în care a intrat în cursa internă pentru Primăria Piteșt,i a fost Mihai Coteț. De ce? E simplu! Pentru prima oară, PNL avea șansa reală să câștige Primăria Pitești, doar că… Adrian Miuțescu a tranzacționat-o către PSD. De atunci, Coteț a devenit incomod, direct proportional cu popularitatea sa în rândul piteștenilor. Urmărind politica practicată de Adrian Miuțescu, era de anticipat că oricine își dorea performanță la PNL Argeș va fi executat. Ei bine, acum a sosit momentul execuției, justificat cu argumente care fac de râs liberalismul și principiile acestuia. Gelu Tofan, maestrul de ceremonii și întâiul ștergător de pantofi, a oficiat onorurile, punând în scenă întreaga fandacsie ce va compromite definitiv filiala argeșeană, dacă aceasta va continua în aceeași formulă falimentară.

Ce i se impută lui Mihai Coteț?

Faptul că a cerut o restructurare din temelii a PNL Argeș. Slavă Domnului că Ilie Bolojan, care a cerut același lucru la nivel național, nu face parte din filială, că-l executau tofăneii și pe el. 

I se mai impută faptul că ar fi vorbit public despre problemele interne ale partidului și că asta ar fi adus prejudicii PNL Argeș. Cu alte cuvinte, a spune că e nevoie de schimbare la PNL Argeș înseamnă că vorbești despre problemele interne ale partidului… Asta, apropo de câtă democrație este în organizația lui Miuțescu! Filiala argeșeană pierde în fiecare zi credibilitatea în ochii oamenilor, tocmai pentru că rezistența la schimbare este imensă, tocmai pentru că Miuțești și Tofani se țin cu dinții de putere și privilegii din bani publici.

Culmea, un cetățean care susține că ar fi vicepreședinte în BPL Pitești – Marius Popescu -, despre care nimeni nu a auzit (și asta pentru că a fost pus de același Miuțescu să-i reprezinte interesele), a făcut nu mai departe de ieri o postare în care spăla lucrurile din partid într-un mare fel. Nu s-a sesizat nimeni în cazul lui, iar azi… și-a șters postarea în care calomnia. Comentariile și revolta piteștenilor și liberalilor de bun simț au rămas, încă, mărturie.

Cine face sifoane nu se poate abține din sifonat în presă

Și-ar mai fi o chestiune! Probabil ați aflat despre… ,,bomba” din ziarul Profit, unde Mihai Coteț era acuzat că ar avea probleme penale. Cine credeți că este cel care a divulgat presei niște documente pe care autorul articolului nu a fost în stare să le citească? Foarte probabil Gelu Tofan, căci el se lăuda în partid de luni bune că are niște documente... compromițătoare la adresa lui Mihai Coteț. Mai mult, unele documente publicate de Profit și șterse ca prin minune a doua zi, nu erau publice și ne întrebăm cine și cum le-a procurat. Dar când nu te duce capul, nu te duce! Ca să nu mai spunem că Gelu Tofan îl suna pe semnatarul articolului de față cu un alt liberal cu care tocmai terminase o emisiune, ca să-i spună că are niște documente incendiare pentru el! 

Iată care era poziția lui Mihai Coteț, după ce, foarte probabil, colegul său Gelu Tofan îl dădea în primire în presă!

,,Că dacă nu ar fi (atâta ticăloșie), nu s-ar mai povesti...

Dar pentru că este, și pentru că s-a ajuns la faza de articole calomnioase și mincinoase comandate în presă, am datoria morală față de voi să lămuresc situația.

Aflu din ziarul ,,Profit” (mă întreb cu cât li s-o fi mărit... profitul după acest articol!) cum că ,,există riscul ca într-unul dintre birourile Primăriei Pitești să fie plasat un coteț plin cu datorii și cu probleme penale”, ceea ce ,,ar trebui să dea frisoane atât piteștenilor, dar mai ales partenerilor de opoziție ai PNL, (...) deoarece USR își menține corecta strategie de a nu promova penali în funcții publice”.

Cum de a ajuns la această concluzie semnatarul articolului care mă calomniază cu o seninătate absolut dezarmantă? În niciun caz luându-mi un punct de vedere, lucru inadmisibil într-o astfel de situație! Inițial am crezut că omul nu este capabil să citească niște documente oficiale servite pe tavă, doar că asta ar însemna să-l bănuiesc de o mare prostie și tind să cred că nu e cazul. De aceea concluzia mea, dincolo de orice dubiu, este că pur și simplu jurnalistul a onorat o comandă fără să îi pese o secundă de adevăr.

Spune jurnalistul Iulian Uță că, ,,potrivit documentelor oficiale și a unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Argeș”, am ,,mari probleme care ar putea duce spre penal” pentru că firma mea ,,a acumulat datorii istorice și uriașe la bugetul statului”. Mai exact, spune semnatarul, nu aș fi plătit 200.000 de euro către Administrația Fondului pentru Mediu. Și trage concluzia domnul jurnalist cum că se dorește ,,ca piteșteanul simplu să fie batjocorit prin proptirea în fruntea orașului tocmai a unui om care nu respectă legile”.

Care este realitatea?

Nu doar că NU AM DE DAT bani statului român, ci AM DE LUAT bani de la statul român!

Eu sunt cel care a dat statul român în judecată pentru a contesta un raport fiscal de inspecție, lucru pe care îl fac mulți oameni de afaceri atunci când se consideră nedreptățiți. Practic, așa cum se întâmplă de multe ori, din păcate, o instituție a statului a venit, mi-a zis cât am de plata, apoi a plecat. Dacă nu e corect, dai in judecată - așa funcționează lucrurile. Am plătit suma constatată de Administrația Fondului pentru Mediu în 30 de zile. După trei ani de tergiversări în instanță, am câștigat! Judecătorii Tribunalului Argeș au constatat că, în mod eronat, am fost sancționat. Mai mult, tot eu am mers mai departe la Curtea de Apel Pitești pentru ca vreau dreptate până la capăt. Din fericire, există o justiție care te apără de abuzurile statului și de legile făcute în mod strâmb sau interpretabil.

Să afirmi că... am ,,probleme penale”, că USRPLUS nu trebuie să promoveze în funcții un... ,,penal”, insinuând că eu aș fi unul, asta este o calomnie cât casa de mare! Decizia prin care se stabilesc niște obligații fiscale nu are nicio legătură cu penalul. E ca și cum ai spune că unui om căruia statul îi ia mai mult la impozit, iar el dă în judecată, are dosar penal. Procesul eu l-am intentat, eu l-am câștigat!

2016 a fost anul în care onor Administrația Fondului pentru Mediu era plecată la vânătoare de vrăjitoare. Nu am vrut să cedez presiunilor lor. Nu respectai… cutuma, erai ars! Asta era regula! Să nu credeți că mi-a fost ușor când, în urma controlului, niște funcționari au decis ei, așa de la ei, că am de dat niște bani! Nu e om de afaceri care să nu fi trecut prin asta! Nu a fost ușor, pentru că am muncit fiecare ban pe care l-am făcut, dar nedreptatea era prea mare și, în ciuda dificultăților, nu am cedat.

Știu că ,,beneficiarul” care a comandat articolul are nevoie de un loc de muncă la stat din moment ce firma pe care o administrează înregistrează an de an pierderi mai mari decât cifra de afaceri. Este, practic, un miracol că un astfel de business mai stă în picioare! Asta, apropo de cei care doresc să administreze orașul nostru! Afacerea mea, modul în care am rezistat pe piață, cifrele, toate vorbesc de la sine despre ce fel de manager sunt.

Înțeleg că sunt cât se poate de incomod în Consiliul Local și că unii nu doresc să ajung viceprimar, dar nu am renunțat niciodată să lupt pentru lucrurile în care cred. Am preferat să pierd cu demnitate, decât să câștig într-un mod mizerabil. Dacă rezistența va fi în continuare mai mare decât curajul unora de a se alia împotriva imposturii, atunci nu este pierderea mea decât în măsura în care va fi o pierdere a comunității. Și, credeți-mă, nu mi-e indiferent deloc că Piteștiul va putea ajunge pe mâna unor indivizi fără scrupule!” a scris pe pagina de Facebook liberalul Mihai Coteț.

Comunicatul rușinii. Loc de dat cu capul

Comunicatul trimis astăzi de către PNL Argeș este și răspunsul celor care au confiscat partidul: acesta nu se va reforma. Dar nici măcar ei nu pot decide asta. O decid cei care au ales… să tacă. Vă prezentăm, mai jos, poate cea mai rușinoasă luare de poziție a unei organizații politice:

,,PNL ARGEȘ: Ne disociem de ieșirile publice ale domnului Mihai Coteț!  Afirmațiile publice pe care le face sunt radicale, instigatoare și, în anumite cazuri, mincinoase!

Colegii din PNL Pitești și PNL Argeș iau act cu dezamăgire de exprimările și atitudinile asumate în spațiul public, prin intermediul presei și al rețelelor de socializare, de către consilierul local din partea PNL Pitești, domnul Mihai Coteț. În repetate rânduri, domnul Mihai Coteț a făcut declarații, atât pe pagina sa de Facebook, cât și în presa locală, prin care aduce atingere imaginii filialei PNL Argeș, în mod total nejustificat și nemotivat.

Ceea ce se degajă din afirmațiile sale este refuzul de a accepta că, atunci când se exprimă în spațiul public în calitate de membru și în numele PNL, nu o face ca simplă persoană particulară.  Dimpotrivă, domnul Mihai Coteț face parte dintr-o structură politică ierarhică, dintr-un grup ai cărui membri trebuie egal respectați în spațiul public, iar opiniile politice diferite pot fi dicutate în contradictoriu în interiorul partidului.

În plus, regulamentele PNL trebuie asumate și respectate de către orice membru. Vom prezenta câteva exemple din declarațiile domnului Mihai Coteț:   

În publicația locală ”Ancheta” din data de 11.01.2021, pagina 15, apar următoarele considerații cu iz acuzator față de liderii PNL, formulate de domnul Mihai Coteț:

-”Trebuie ca cei care au ținut și țin partidul în loc să se dea de-o parte.”

-”Toți cei care au girat această politică falimentară trebuie să facă un pas înapoi.”

Nu credem că domnul Mihai Coteț este, deocamdată, pe poziția ierarhică de a spune cine trebuie să facă un pas înainte și cine trebuie să facă un pas înapoi.

Deasemenea, domnul Mihai Coteț face declarații instigatoare:

-”Restructurarea și demisia sunt singurele soluții. Dar trebuie să reformăm total, nu formal dacă vrem să deschidem partidul spre comunitate. Altfel, va rămâne captiv, la cheremul câtorva persoane care cred că și-au luat partid pe persoană fizică.”

-”Cred că sunt suficienți oameni în partid care să pună umărul la o nouă construcție.”

Dacă domnul Mihai Coteț vrea o nouă construcție, este liber să-și construiască un partid politic doar al său cu acei oameni dispuși să pună umărul. PNL nu poate deveni ”o nouă construcție” exclusiv după gustul și viziunea personală a domnului Mihai Coteț.

În ziar apar și declarații mincinoase asumate de domnul Coteț împotriva oricăror evidențe: -”Oamenii noi care au muncit în campanie au fost dați de-o parte.”

Fals! Domnul Mihai Coteț nu a fost dat de-o parte: este vicepreședinte al PNL Pitești și consilier local ales pe listele PNL. Este proaspăt intrat în PNL, platformă politică de tradiție în România și poate, prin intermediul acestei platforme, să-i reprezinte, ca ales, pe cetățenii care l-au votat. Nu credem că este în măsură să ceară: ”restructurare și demisii.” 

Declarații menite să atragă și alte persoane într-o concepție pur personală:

-”Imaginea sa (n.r., a prefecului Emanuel Soare) a fost decredibilizată, fiind pus în fața unor alegeri cât se poate de ingrate. A fost luat de la Prefectură ca să-și asume o candidatură pe care liderul partidului nu a avut curajul să și-o asume, apoi a fost dus iar la prefectură, deși i s-a promis altceva. Cred că abia după ce va ieși din această sferă decizională toxică, va putea să demonstreze cine este și ce poate cu adevărat.”

Adică, domnul Mihai Coteț vrea să spună că guvernul Orban care l-a numit prefect pe Emanuel Soare (oare este puțin lucru???) înseamnă ”sferă decizională toxică”?

Vrea domnul Mihai Coteț să spună că Emanuel Soare și-a asumat candidatura la Consiliul Județean Argeș în deplină necunoștință de cauză? Și, apoi ”a fost dus iar la prefectură” tot în necunoștință de cauză? Ca și cum domnul Emanuel Soare n-ar fi stăpân al propriilor decizii și al propriului destin? Ca și cum a fi prefect nu înseamnă nimic? Și oare cum ar fi devenit domnul Soare prefect de Argeș, în lipsa oricărei ”sfere decizionale”? 

Domnul Mihai Coteț susține, în cele ce urmează, că vrea să schimbe din temelii PNL. Iată ce spune: -”Da îmi doresc conducerea PNL Pitești. O conducere în care județul să nu-și mai bage nasul...” Pe scurt, domnul Coteț vrea să nu existe nicio legătură între organițația PNL Pitești și filiala PNL Argeș, pe cale de consecință între organizațiile locale din teritoriu și organizația județeană, altfel spus dacă s-ar putea să nu mai știe unele de altele ar fi perfect, iar domnul Mihai Coteț să fie președinte și să nu-l întrebe nimeni nimic pe linie de comunicare organizațională, interdepartamentală, politică sau ierarhică.

Ca o concluzie, putem spune că nu suntem de acord cu acest comportament care, de altfel, este penalizat și de regulamentele PNL – și ne disociem de ieșirile domnului Mihai Coteț. Tot aici menționăm că modul în care domnul Mihai Coteț acționează va fi discutat la nivelul partidului, în spiritul regulamentelor pentru a ajunge la concluziile adecvate.

 CODUL DE ETICĂ AL PNL

23. Atât în mass-media cât şi în public, membrul PNL va susţine şi va prezenta linia partidului, nu va face declaraţii care să dăuneze intereselor şi/sau imaginii partidului, liderilor săi sau a oricărui membru al formaţiunii noastre.

14. Se recomandă ca membrul PNL să nu transmită în afara partidului către persoane străine sau în mass-media, informaţii despre eventualele tensiuni sau conflictele intervenite în interiorul formaţiunii noastre politice.

22. Nici un membru PNL nu va intreprinde negocieri care afectează activitatea prezentaă sau viitoare a partidului, fără a fi împuternicit de conducerea acestuia.

STATUTUL PNL

DREPTURI: Art. 24, lit. b) să își exprime liber opinii în afara partidului, în măsura în care exprimările respective nu contravin principiilor politice ale partidului, asumate prin Programul politic și Statut, și nici deciziilor și hotărârilor organismelor de conducere ale partidului;

OBLIGAȚII: Art. 25, lit. i) să nu participe la acțiuni sau manifestări contrare intereselor partidului și să nu aibă atitudini ori luări de poziție care să contravină deciziilor și hotărârilor organismelor statutare ale partidului;

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș”Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
6 decembrie 2021

AED 1,1921 +0.05 %
AUD 3,078 -0.29 %
BRL 0,7745 -0.08 %
CAD 3,4205 +0.34 %
CHF 4,75 -0.20 %
CNY 0,6866 -0.06 %
CZK 0,1945 -0.15 %
DKK 0,6654 -0.02 %
EGP 0,2787 +0.04 %
EUR 4,9483 -0.01 %
GBP 5,8051 -0.12 %
HRK 0,6575 +0.02 %
HUF 1,3562 -0.32 %
INR 0,058 -0.51 %
JPY 3,8668 +0.07 %
KRW 0,3708 +0.16 %
MDL 0,247 +0.41 %
MXN 0,2058 +0.10 %
NOK 0,4793 -0.13 %
NZD 2,9559 -0.32 %
PLN 1,0778 +0.11 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,0593 -0.17 %
SEK 0,4811 +0.08 %
THB 0,1293 0.00 % -
TRY 0,3178 -0.53 %
UAH 0,16 -0.12 %
USD 4,3786 0.00 % -
XAU 250,8945 0.00 % -
XDR 6,1218 0.00 % -
ZAR 0,2738 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges