23 Jan 2022 | Vremea în : °C
Bitpress
PRO ROMANIA trimite în bătălia pentru PRIMĂRIA PITESTI pe avocatul Liviu Stancu.

PRO ROMANIA trimite în bătălia pentru PRIMĂRIA PITESTI pe avocatul Liviu Stancu.

Fost secretar de stat in Ministerul Justitiei,  in Guvernul Ponta, Liviu Stancu este un piteștean get- beget, familia sa fiind aici de peste sase generații.

Solicitat să răspundă care sunt motivele intrării sale in politică, acesta preciza: „Eu recunosc, am intrat în politică din ...interes” „Nu mai accept ca niște incompetenți sau corupți să imi organizeze mie, familiei mele, orașului meu, viitorul! Mă interesează să schimb situația asta care riscă să devină un cancer pentru Pitesti. PRO ROMANIA ARGES s-a născut din dorința de a face o schimbare. Bogdan Ivan, care intre timp a devenit liderul echipei ne-a convins să pornim acest proiect politic care acum, iată creste din ce in ce mai tare.”

Relativ la proiectele PRO ROMANIA dedicate Pitestiului, Liviu Stancu a precizat cele ce urmează:

„Ne propunem să creștem rapid veniturile. Să oprim scurgerile nejustificate de bani din bugetele primăriilor, să aducem fonduri europene nerambursabile, alte finanțări din surse avantajoase, să dezvoltăm viața economică cu consecința evidentă a creșterii veniturilor tuturor. Să nu uităm că Pitestiul a pierdut zeci de milioane de euro pentru că actualii conducători, care acum vor mandate noi, au refuzat să ia bani europeni pentru grădinițe, scoli, licee sau pentru reabilitare la bocurile de locuințe. Bani gratis, valori uriașe pierdute pentru că nu au realizat proiecte! Incredibil, o gestiune dezastru a situației oamenilor!

Vom începe a relansa urgent orașul prin implementa unui proiect de dezvoltare ce îmbină divertismentul, sportul, educația, serviciile si turismul căruia i-am spus „PITESTI – SUPER FUN” Uitati-vă numai câte posibilități de divertisment avem ca urmare a geografiei locului: două râuri, lacuri, dealuri, o pădure imensă, apropierea de Bucuresti samd.  De la concursuri de cross bike, caiac, la intreceri de drone sau chiar întâlniri ale celor care practică jocurile pe calculator, totul se poate organiza aici. Cele două galerii de artă, planetariul, muzeele din Pitesti și cele din împrejurimi pot să completeze un pachet de turism educativ extrem de provocator care va fi combinat cu divertismentul.  Centrul Pitestiului poate sustine, prin restaurantele si terasele sale o alimentațe publică de top. Nimeni nu a gândit până acum un proiect care să integreze marile avantaje ale Pitestiului de jos, de la râuri până sus, in pădurea Trivale!

Proiectul nostru de guvernare municipală a fost primul lansat in 18 august. Am prezentat propunerea noastră pentru contactul populației cu Primăria în două variante: pentru cei ce folosesc calculatorul dar si pentru cei, foarte mulți dealtfel, care nu utilizează tehnică informatică. O să incep cu ordinea inversă tocmai pentru că, toți vorbesc de digitalizare dar nimeni nu oferă nicio soluție pentru cei din generatia părinților mei care nu folosesc calculatorul si care nu vor beneficia niciodată de avantajul digitalizării.

În primul rând trebuie redusă masiv prezența la ghișee in vederea evitării surselor de contaminare. Să luăm ca exemplu obligatia depunerii taxei de salubrizare. În condițiile in care asociatia de proprietari trebuia să iti dea o adeverință privind numărul de locuitori din apartament, care era problema dacă la asociație se strângeau toate documentele pentru fiecare apartament si se depuneau scanate sau in format fizic la ghiseu, toate actele  de către o singură persoană?! In loc de câteva zeci, numai o singură persoană mergea la ghișeu, asta dacă nu se găsea un puști isteț in bloc care transforma in fisiere electronice toate hârtiile. Solutii există! Revenind insă la proceduri administrative speciale pentru persoanele care nu folosesc tehnica IT, acestea in primul rând trebuie să beneficieze de un sistem mult mai diversificat de contact cu Primăria: o programare telefonică le poate stabili momentul deplasării. Ar putea fi realizat un serviciu alternativ fără deplasare, persoane din cardul serviciilor de asistenta socială urmând să efectueze deplasarea la domiciliul lor, sau deplasarea ar trebui efectuate de persoane din serviciu de voluntariat care ar trebui înființat la Primărie.

În loc să gândim lucruri practice, soluții adecvate, văd in programele contracandidatilor mei povestea „ghișeului unic” la care vor să aglomereze toate problemele orasului.  Conceptul originar se numeste ONE STOP SHOP, însă echipele lor de campanie au pus pe hârtie ideea culeasă de la occidentali pe care nu au  „rumegat-o” bine  și a iesit o trăznaie. Ideea nu este să bagi o mulțime de oameni la un „ghișeu unic” ci să culegi problemele lor prin mai multe zone de primire , gestionarea lor făcându-se după aceea printr-un UNIC departament în Primărie, specializat ca atare(ONE STOP SHOP). Repet, si asta în cazul unei prezentări la ghișeu, contactul electronic fiind preferabil. Gestiunea in această modalitate, fără o platformă digitală completă, transparentă nu va produce efect. PRO ROMANIA a propus in programul său inclusiv o astfel de variantă.

Suntem un oraș din ce în ce mai bolnav! În plus, pandemia asta ne-a obligat să simțim extrem de dureros una dintre cele mai mari probleme ale Pitestiului: serviciile medicale de slabă calitate, caracterul subdminesionat al capacităților medicale. Este evident că Pitestiul are nevoie de noi capacități de luptă cu bolile. Este mai mult decât necesar un Spital Municipal ultramodern care să fie gândit astfel încât să completeze cu succes serviciile medicale pentru care celelate facilități medicale pitestene au dovedit că sunt total depășite.

Despre dezvoltare economică comentăm în toate programele. Toți vorbesc de parcuri industriale. Știți insă care e problema: faci parcurile si după aceea te uiți lung la ele. E un parc industrial super la Galați, pe malul Dunării, ca să vă dați seama ce oportunități are, si e închis. De ce? Pentru că nu stiu să îl gestioneze! Un parc industrial, după ce îl faci (cu mari probleme si cheltuială) trebuie umplut cu dezvoltatori: fabrici, depozite, logistică la greu. Trebuie să generezi facilități de investiții, să ai capacitatea să negociezi cu cei ce vor să investească. Cine credeți că o va face al Pitesti? Cei care n-au fost in stare până acum nici măcar să ia bani europeni ce ne veneau gratis? Îi vedeți pe domnul Apostoliceanu  sau Ionică, care, iată apar din nou pe listele de candidati, care la Primar care la Consiliul Local,  capabili să negocieze cu marile companii din lume după „performanțele” lor de până acum?

În PRO ROMANIA ARGES avem specialisti in domeniu, subsemnatul am făcut parte din echipele de negocieri cu FMI, BANCA MONDIALĂ sau in cadrul MCV, multi dintre colegii mei sunt  specializati in afaceri.  Lucrăm cu echipe ce nu sunt neapărat membri de partid, nu sustinem că suntem posesori adevărului absolut, important este să concentrăm pe idei care să impingă lucrurile înainte.

PRO ROMANIA are o privire mult mai aplicată asupra problemelor dezvoltării economice, sprijinul afacerilor locale fiind pentru noi prioritatea economică nr.1. Susutinerea proiectelor de investitii locale prin facilitarea emiterii autorizatiilor administrative si un permanent dialog cu mediul de afaceri local prin care să identificăm modalități concrete de sprijin, sunt elemente din programul nostru. COALITIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI cu care am pus la punct în Guvernul Ponta codul fiscal, legea insolventei si marile măsuri economice, o vom transpune la Pitesti intr-o platformă de dialog identică.

Până si pădurea Trivale a ajuns prilej de campanie electorală! Înțeleg că se doreste a se genera un brand din asta. Dat fiind că de ceva ani mă preocupă ecologia motiv pentru care am constituit Societatea de ecologie si protectia mediului ECOIMPACT, stiu că, dacă vrei să distrugi un sit natural îi faci popularitate cât mai mare. Adică, fă-i un brand!

Soluția e alta, dincolo de un regim juridic protectiv, să generezi campanii de sprijin începând  cu  zonele de margine ale pădurii(liziere) lângă zonele de locuit. PRO ROMANIA are ca proiect (deja am avut activități finalizate cu succes) prin care lizierele trebuie curățate, depoluate si întreținute pentru a permite dezvoltarea unei relații optime între nevoia umană de recreere, de aer curat și obligația de conservare a spatiului forestier.

PRO ROMANIA în proiectul de guvernare pentru PITESTI are peste treizeci de măsuri ce acoperă vaste domenii din administratie.

Parcurge programul nostru la adresa liviustancu.ro !

ÎMPREUNĂ TREBUIE SĂ SCHIMBĂM PITEȘTIUL! Pentru asta votul tău este important!”

Material realizat de SC Smart Press SRL,  la comanda PRO Romania Arges
 MFC 21200010 .

Data 22.09.2020

 Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
21 ianuarie 2022

AED 1,1874 +0.07 %
AUD 3,1405 -0.43 %
BRL 0,8047 +0.41 %
CAD 3,4856 -0.11 %
CHF 4,7821 +0.43 %
CNY 0,6878 +0.13 %
CZK 0,2032 -0.34 %
DKK 0,6644 -0.02 %
EGP 0,2775 +0.04 %
EUR 4,9449 -0.01 %
GBP 5,9178 -0.32 %
HRK 0,6569 -0.03 %
HUF 1,3843 -0.12 %
INR 0,0586 +0.17 %
JPY 3,829 +0.38 %
KRW 0,366 -0.05 %
MDL 0,2416 0.00 % -
MXN 0,2131 +0.19 %
NOK 0,493 -0.50 %
NZD 2,9344 -0.66 %
PLN 1,0912 -0.21 %
RSD 0,0421 0.00 % -
RUB 0,057 +0.18 %
SEK 0,4752 -0.61 %
THB 0,1325 +0.08 %
TRY 0,325 +0.31 %
UAH 0,154 +0.13 %
USD 4,3614 0.00 % -
XAU 257,23 0.00 % -
XDR 6,1169 0.00 % -
ZAR 0,2882 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges