19 Jun 2021 | Vremea în : °C
Bitpress
Rareș Bogdan, în Argeș. Picanterii, fotografii și alte comedii de la evenimentul politic al lunii!

Rareș Bogdan, în Argeș. Picanterii, fotografii și alte comedii de la evenimentul politic al lunii!

Rareș Bogdan, number one-ul de pe lista PNL pentru Parlamentul European, a ajuns și în Argeș. Liderii PNL Argeș l-au plimbat pe la Curtea de Argeș, l-au însoțit să facă o cruce la Mănăstirea Curtea de Argeș, iar seara l-au dus la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde a susținut o conferință de presă și a vorbit în fața câtorva sute de liberali din întreg județul. Una peste alta, apariția sa a fost una... electrizantă pentru cei prezenți în sală. Nici măcar Ludovic Orban nu a fost aplaudat vreodată cu asemenea entuziasm; poate doar Crin Antonescu, în perioada în care nu-și dăduse în petec... Omul a făcut frumos, ce să mai! Pe tv părea cam anticarismă, dar în viu... chiar a făcut impresie bună; așa de bună încât, la ieșire, oamenii șușoteau între ei: ,,E bun, mă, are și niște cultură, le zice bine! În sfârșit avem și noi cu cine, parcă nu mai suntem așa singuri!". Dar să începem cu începutul, cu picanterii de la evenimentul liberalilor. Unul reușit, dacă e să facem inventarul.

*Înainte de a apărea în fața poporului PNL, Rareș Bogdan a susținut o conferință de presă. La prezidiu: Rareș Bogdan, firește, președintele PNL Argeș - Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica și candidatele la Parlamentul European Sorina Marin (a noastră, din Argeș, loc exagerat de neeligibil) și Lucia Popescu, de la o organizație PNL din București, neeligibilă și ea. Rareș Bogdan a vorbit despre vizita făcută la Curtea de Argeș, despre cât de frumos e pe la noi, despre... păcat de județul ăsta că e condus de PSD... S-a minunat cum se face că, deși Argeșul are profilul unui județ de dreapta, cu o economie cât de cât dezvoltată, e avariat pe stânga de la Revoluție încoace. E drept că Adrian Miuțescu s-a făcut și mai mic la o astfel de remarcă, mai ales că a fost și ,,meritul" opoziției în toată treaba asta. Presa ar fi avut multe întrebări să-i pună, doar că Rareș Bogdan avea reflexele jurnalistului care combate mult de la măsuță, astfel încât, la fiecare întrebare răspundea în jur de 15 minute, spre disperarea liberalilor care se uitau la ceas, căci poporul PNL îl aștepta în sală de ceva vreme. Mi-a plăcut faptul că, întrebat fiind ce părere are despre Carmen Avram, tot un jurnalist cap de listă la Europarlamentare, dar la PSD, acesta a fost un domn, rezumându-se la a-i aprecia latura profesională și reportajele care au făcut-o celebră.

 

*Conferința ar fi putut să se termine cu bine pentru liberali, dacă jurnalistul Lili Costache, aia ,,mică și-a dracu'", i-a dat-o la temelie Sorinei Marin. ,,V-ați suspendat sau nu din funcție ca să intrați în campanie, pentru că sunteți funcționar public?! Da sau nu?" Sorina a dat-o în bâlbâială, a spus cu jumătate de gură că... ,,a doua variantă", s-a îngălberit toată, apoi s-a înroșit... Rareș Bogdan a scos-o din încurcătură, spunând: ,,Dacă nu a făcut-o, din momentul acesta s-a suspendat!". Mi-a părut cumva rău de biata fată căci, după o carieră frântă într-un PSD care nu a vrut să-i deschidă nicio portiță în cariera pe care o viza, era pusă într-o situație delicată în fața musafirilor PNL. Acesta a fost și momentul în care s-a dat directiva: Sorina Marin n-o să mai țină discurs pe scenă. Și nu i s-a mai dat cuvântul...

 

*În sală, în jur de 700 de liberali își așteptau liderii. Primarii și viceprimarii erau de-a stânga scenei (cum te uiți la ea), iar membrii Biroului Județean Argeș și oaspeții de la Centru, de-a dreapta. Prezentatorul... Mihai Alexandrescu (aka DJ Mișu), jurnalist intrat de ceva vreme în politică. Încă o dată am realizat că și-a ratat cariera: era bun și de entertainer!

 

*Intrarea lui Rareș Bogdan s-a făcut în ropote de aplauze. E clar, electoratul PNL este și telespectator de Realitatea...

 

*Privesc la scenă și constat că din cele aproximativ 50 de persoane, doar patru erau femei. Un partid foarte... liberal, îmi spun, în definitiv femeile trebuie să-și câștige scaunul, nu să li se ofere în numele unei parități, pe principiul așa-zisei discriminări pozitive.  

*Primul vorbitor, Adrian Miuțescu, președintele filialei argeșene. Nu m-a captat prea tare, poate și unde dădea exagerat de mult din mâini, precum personajul de tristă amintire.

M-am delectat privind la batistuța alb cu portocaliu a lui Rareș Bogdan, la cât de trendy-frendly arăta Dan Motreanu în maletă neagră, la Lavinia Năstase, aflată la un scaun de mine, extrem de zglobie, ca de obicei. Apoi îi văd pe primarii PNL, revărsați peste scaune, unii dintre ei, într-un mod nu tocmai estetic... În fine, bine că Miuțescu nu a avut un discurs prea lung. Asta este o mare calitate la un politician!

*Mai mult, mult mai mult, a vorbit deputatul Dănuț Bica. Am realizat că tipul este chiar un finuț, un om de mare bun simț. Ca să nu-l pună într-o lumină proastă pe Ludovic Orban care, prezent la o conferință de presă de Simfonia Lalelor, a adormit lumea în sală, Bica s-a străduit să fie și mai plictisitor. Bine, nu a făcut mari eforturi, lui chiar îi vine natural. Și cu toate acestea, a fost aplaudat de-a dreptul furtunos. Nu la finalul discursului, ci atunci când i-a rostit numele lui Rareș Bogdan.

*Și vine și acel moment în care, la microfon, ajunge și un reprezentant al primarilor. Nu știm prin ce algoritm a fost ales Nicolae Barbu, de la Valea Iașului. I-a dat omul cu alegerile ,,ieuroparlamentare", cu ,,iechipa PNL e cea mai bună", cu poticneli și un limbaj din lemn de plută, dar a terminat... apoteotic: ,,Am făcut și eu un slogan: Argeșul cât mai în față! Noi am fost mereu mai în spate, așa că... la muncă, colegi!".

 

 *Între timp îl zăresc, prin rândul doi al sălii, alături de popor, pe Dănuț Dinu. Era singurul din sală care nu purta eșarfă galbenă. Stătea cu mâinile încrucișate și nu se sinchisea nici măcar să aplaude. Probabil nu se hotărâse dacă acest partid se înalță la numărul lui de Like-uri, dacă îl merită. Singurul discurs pe care l-a aplaudat a fost cel al lui Rareș Bogdan, pentru care venise să se tragă în poză și să se pună pe Facebook.  

*Lucia Popescu, oaspetele de la București, a fost singura doamnă care a beneficiat de onoarea de a se adresa sălii. A făcut-o decent, aproape interesant, destul de concis, încercând să ofere sălii motivele pentru care un român ar trebui să voteze cu PNL. Printre motive, și faptul că liberalii o sprijină pe Kovesi. Se poartă Kovesi, ce să mai, e noua Ioana D'Arc, răstignită pe altarul justiției taman de cel cu care, mai ieri, împărțea același șorici și ceașcă de țuică fiartă.

 

*Virgil Guran, oaspetele de la Dâmbovița (președinte al PNL din județul cu pricina) și-a început discursul cu ceea ce și-ar fi dorit să fie o laudă: ,,Adrian, cred că ai pile din moment cei ai doi candidați pe lista pentru Parlamentul European!". Într-adevăr, așa e, doar că cei doi sunt pe locuri într-atât de neeligibile... Dar pentru că Miuțescu îi este bun prieten de peste 20 de ani, i-a mai făcut un compliment, de data aceasta unul care nu a mai stârnit zâmbete: ,,Îl aveți aici pe cel mai conștiincios președinte de partid din România!" Inutil să vă spun că Miuțescu s-a udat tot de plăcere. La final, liberalul dâmbovițean a declarat: ,,Să aducem numai oameni capabili, numai oameni care să semene cu Brătianu!". Mă uitam pe scenă, mă uitam în sală... prea mulți bărboși ca Brătianu nu erau...

 

*Președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, a mai tăiat, puțin, din zaharicale, ca să nu crească glicemia liderilor locali. ,,Prin ceea ce treceți voi acum, eu am trecut demult la Călărași. În 12 ani, am ajuns de la un primar, la 44!". Având exercițiul resuscitării mulțimilor, acesta a intrat într-un... însuflețitor dialog cu sala:

Răducu: Vreți să bateți PSD?

Sala: Daaaaa!

Răducu: Vreți să bateți PSD?

Sala: Daaaaa!

Răducu: Munciți, munciți până la epuizare!

Sala... râde. Bine și-așa!

 

*Dan Motreanu, candidat eligibil la Parlamentul European, a luat și el cuvântul. Accentul l-a pus pe faptul că PNL e singura alternativă rezonabilă, prin comparație cu restul partidelor din Opoziție, pentru că acestea din urmă stau cu bagajele la ușa partidelor europene, în timp ce PNL face, deja, parte dintr-o familie. E și nu e un argument, pentru că nu poți imputa unui partid tânăr că încă n-a intrat în... famiglia europenilor.

 

*Și a venit și rândul lui Bogdan Rareș. Dau câteva citate, pentru că e deja târziu și, zău așa, m-aș băga mai degrabă la un somn decât să scriu despre politicieni și vorbele lor:

-,,Nu am să înțeleg cum un astfel de județ a votat atâta timp cu PSD! Cum se poate ca un județ puternic să se simtă reprezentat de oameni precum Nicolicea, Mitralieră, Dăncilă, Carmen Dan?"

-,,Nu poți, mai bine de doi ani, să vorbești doar de cât de greu e la pușcărie? Păi cum vrei să fie, ca la un hotel de cinci stele? În mintea lor, marea problemă a României este că pușcăriașii au prea puțin spațiu! Au făcut ce au făcut și au scos 1.400 de oameni din pușcărie, dintre care 370 de violatori, de parcă nu ar avea și ei mame, copii, neveste!"

-,,PSD nu guvernează România, PSD călărește România. Este un grup infracțional organizat interesat doar de putere."

La modul subtil, Rareș Bogdan a lovit și în celelalte partide din opoziție: ,,M-au întrebat unii de ce, dintre toate partidele de pe dreapta, am ales tocmai PNL? Eu am venit acolo unde pot să mă raportez la un trecut cu anumite valori, acolo unde nu îmi este rușine să mă închin". Pe la USR și PLUS lumea e mai pe open-mind, e cu LGTB, cu spirale yoga, poate chiar își bea și... doctrina după ce o practică! A fost un discurs cu puternice accente populiste, cu trimiteri către religie... Cumva, PNL încă nu reușește să se adreseze acelui electorat nehotărât, pe care nu-l păcălești cu fonfleuri, cu tăiem pensiile speciale (pentru că, legal vorbind, nu ai cum)... Se bate în continuare pe bucata aia de electorat  pe care încearcă să o amețească și PSD, cu un discurs de un patriotism grețos. Rareș Bogdan are, totuși, verb, spre deosebire de social-democrați, un discurs care nu îți jignește într-atât de tare inteligența, pare infinit mai uman, e un tip natural și perspicace. Spre exemplu, văzând un cetățean cu un steag în sală, i l-a cerut, spunând că nu ar trebui să se rușineze și să-l țină jos. L-a fluturat Dragoș Bogdan, după care l-au fluturat și cei de pe scenă. Bietul Miuțescu, era să pice în nas cu steag cu tot. Deh, steagul mare, Miuțescu... cât el... Așa s-a terminat și întâlnirea poporului PNL Argeș cu number-one-ul lor.

 

*În timp ce lumea se scurgea spre ieșire, Dănuț Dinu rămăsese cu ochii scurgându-se la scena pe care poporul PNL se suia, pentru o poză cu Rareș Bogdan. Gelu Tofan îl zărește și îi face, aproape discret, semn să urce. Dinu urcă, dă noroc cu unii, se pupă cu alții, face poza cu Bogdanul și se tirează rapid, să nu-și mânjească independența de prea mult galben ca... lămâia.

*În timp ce scriu, Lavinia Năstase îmi trimite pe Whatsapp o poză făcută cu Rareș Bogdan. Îmi spune că ea chiar ține la acest partid. Eu o cred, chiar dacă are un fel special de a-și arăta iubirea. Și-i și public poza: pe mine nu m-a bătut niciodată...

 

*Ce-ar fi de spus pe post de concluzie? Faptul că, dincolo de observațiile cu care am vrut să condimentez articolul, evenimentul e fost unul bun. Partidul s-a mobilizat, oaspeții par a se fi simțit bine, DJ Mișu a fost la înălțime și, cel mai important, liberalii au plecat extrem de încântați că au drept vârf de lance un om care... ,,le are, dom'le"! Și parcă, pentru prima dată, erau motivați să nu mai mimeze lupta...Comentează

Pentru a comenta, te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi
MAI MULTE ARTICOLE DESPRE:
Bitpress
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email. Fără SPAM !

Bitpress
CURS VALUTAR
18 iunie 2021

AED 1,1255 +0.28 %
AUD 3,1162 -0.50 %
BRL 0,8254 +1.23 %
CAD 3,3425 -0.13 %
CHF 4,4992 -0.18 %
CNY 0,6423 +0.22 %
CZK 0,1931 -0.05 %
DKK 0,6623 +0.03 %
EGP 0,2639 +0.42 %
EUR 4,925 +0.02 %
GBP 5,7441 -0.31 %
HRK 0,6566 -0.06 %
HUF 1,3889 -0.21 %
INR 0,056 +0.54 %
JPY 3,7521 +0.74 %
KRW 0,3659 +0.44 %
MDL 0,2321 +1.18 %
MXN 0,2023 +0.30 %
NOK 0,4811 -0.62 %
NZD 2,8885 -0.57 %
PLN 1,0833 -0.25 %
RSD 0,0419 0.00 % -
RUB 0,0573 +0.88 %
SEK 0,4824 -0.19 %
THB 0,1314 +0.08 %
TRY 0,4771 -0.31 %
UAH 0,152 +0.20 %
USD 4,134 0.00 % -
XAU 238,2808 0.00 % -
XDR 5,9062 0.00 % -
ZAR 0,2932 0.00 % -

Mai mult
...
...

Demisie din Consiliul local Campulung

O mai ştiţi pe aia mică, cu gura mare şi silicoanele revărsate la televizor? Candidează la Parlament...

Cazul Vulturesti sau cum a murit PSD pe limba lui

Cu drag, de la Servicii, pentru profesorul Crin Antonescu: dosarul de la Secu’

Viceprimarul de la Nucsoara este noul presedinte al PNG Arges
Luminita Gheorghiu s-a inscris in UNPR Arges